Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @Ahmet-VAROL
    merhaba ilçe yazabilirsiniz önemli bir detay değil

    İlk işlem olarak sürecinize katkı vermesi ve sorularınıza daha net ve doğru cevap alabilmek için lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın,aşağıda bunu nasıl yapabileceğiniz anlatılıyor,lütfen aşağıdaki konu başlığının ilk iletisini dikkatlice okuyun
    👇🏻

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1591463245075
    ikinci olarak yapmanız gereken süreç hakkında işleyişi görebilmemiz adına yeşilkartforumun dv2021 Excel formuna bilgilerinizi işlemek olmalı ⬇️

    https://bit.ly/3csLtWZ

    ayrıca yeşilkartforum discord sunucumuzdan sesli sorularınıza cevap bulabilirsiniz⬇️

    https://discord.gg/ycaQ5z

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mso, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    ds 260 formunda bir soruyu anlamadım yardımı olurmusunuz

    Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or
    unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor?

    Calisma Bakanliginin henuz onaylamadigi vasif gerektiren ya da gerektirmeyen
    islerde calismak uzere mi ABD’ye geliyorsunuz

    burda ne demek istiyor ?

    Lisans veya sertifika gerektiren bir işte gerekli lisansı veya sertifikayı almadan çalışmayı mı düşünüyorsunuz? Yasa dışı bir şey yapmak niyetinde değilseniz bu soruya Hayır demeniz gerekiyor.


  • @ZoZO belgelerimin çoğu ingilizce geri kalanları çeviririm sorun değil...ben tercümanı pariste girersem diye istiyorum oluyor mu acaba ?


  • Merhaba. Ben Türkiye de yaşayan azerbaycan vatandasıyım. Mulakata ankara da gireceğim, bana türkiye de yaşama sebebimi ve nasıl oturmam oldugunu soracaklar mı ? Çalışma iznimi isteyecekler mi? İş yerimiz Türkiye de bu yüzden benden çalışma belgemi isterler mi arkadaşlar? Azerbaycan da hiç çalışmadım.


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Bir önceki sayfada soru sordum lütfen anlayan bırılerı yardımcı olsun.

    Hiçbir mesaj cevapsız kalmaz. Lütfen aynı soruyu tekrar tekrar sormadan yanıtlanmasını bekleyin. Konu hakkında bilgisi olan birileri mesajı gördüğünde yanıt yazacaktır.


  • @knnrn Teşekkür ederim.:smiling_face_with_smiling_eyes:


  • mrh 2021 kazanan arkadaşları tebrik ediyorum.ds260 formunu kendim dolduruyorum bikaç sorum olacak sizlere 1.Formu kendim dolduruyorum ufak yanlışlıklar olunca mülakatta sıkıntı çıkarmı? 2. Adres kısımlarındayım site beni atıyor neden acaba? 3. 18 yaşında eşim isim değişikliği yapmış eski ismini belirtmem gerekiyormu?


  • @aydın-t

    kusura bakmayın ama tam durumunuzu anlayamadım. siz yeminli tercüman mısınız çevirileri kendiniz mi yapacaksınız ? ingilizce biliyorsanız neden çevirmene ihtiyaç duyuyorsunuz ?


  • Arkadas mulakata Fransa'da girmek istiyor ancak Fransizcasi yok anladigim kadariyla. Yaninda tercumanla gitmek istiyor.


  • @actuntas fransa da mülakatlar ingilizce yapılamıyor mu ?

  • ⭐⭐

    @ZoZO, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @actuntas fransa da mülakatlar ingilizce yapılamıyor mu ?

    İngilizcesi zayıfmış.


  • @Ryback teşekur ederım


  • @ZoZO teşekkur ederım


  • Arkadaşlar farklı bir sorum vardı. Sizlerden hiç mülakat esnasında yada belgeler arasında çalıştığınız yeri kanıtlamanızı istiyorlar mı ? Örn. Falanca adreste ve iş yerinde çalıştığınızı yazdınız ve size bunu kanıtlamanızı istiyorlar mı ?


  • @aydın-t, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @ZoZO çoğu ingilizce olmayanlarIda ceviri rim sorun değil... lakin tercümanla girip girmeme kısmı canımı sıkıyor....temmuz 1 gibi DS 260 ı doldurup yollarsam mülakata çağrılma acaba ne zaman olur tahminen

    konu biraz karıştı şöyle toparlamaya çalışayım .
    -Paris te girmeyi düşünüyorsanız Türkçe olmayan tüm belgelerin yeminli tercüman tarafından çevrilmesi gerekiyor.
    -Dışarıdan bir tercüman getirmek kısmı pek tecrübe edilmiş bir durum değil bir kaç arkadaşa göre dışarıdan getirtilebiliyor kimilerine göre daha önce böyle bir durum yaşanmamış.
    biraz daha detaylı araştırılmalı gerekirse konsolosluğa konu ile ilgili bir mail atabilirsiniz.


  • @Orhan-Cabarov okuduğum mülakat deneyimlerinde böyle bir şey hiç bir zaman istenilmemiş. genelde size mesleğinizi ve USA de yapmak istediğiniz işi sormaktalar. Eğer lise ve üzeri bir okul mezunu değilseniz GC koşullarını sağlayıp sağlamadığınızı kontrol etmek amaçlı isteyebilirler.


  • Herkese Merhaba
    Öncelikle bu forumu kurup insanları GC sürecinde bilgilendirdiğiniz ve sabırla cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

    2021 talihlisiyim. Eşim bir süredir Amerikada. Statü değişikliğine başvurup dil okuluna kayıt olmak üzereydi ki pandemi durumundan herşey askıya alındı. Başvuru askıda olduğu için F1 vizesi de onaylanmadı. Bu süreçte Türkiye ye dönemedi. Öğrenci vizesi onaylanır diye beklemeyi tercih etti. Derken greencard bana çıkınca nasıl bir yol izleyeceğimizi şaşırdık. Ünlü bir göçmenlik avukatına danıştığımızda eşimin Amerikada kalmasını F1 vizesi onaylanınca beni ve 2 kızımızı da bu statüyle Amerika ya aldırması gerektiğini söyledi. Bu statü değişikliklerinden sonra da Ds-260 formunu doldurmamız gerektiğini ve Greencard başvurumuzu bu şekilde yapmamızı önerdi. Mülakat sürecini de Amerikada geçirebilirmişiz ve Türkiyeye dönmeden greencardımızı alabilirmişiz. 4 kişilik aileyiz ve hepimizin turist vizesi var. Bu statü değişikliğiyle uğraşmak mantıklı mı? Bütün süreci Amerikada yapan başından buna benzer bir süreç geçiren var mı acaba?


  • @ZoZO, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Orhan-Cabarov okuduğum mülakat deneyimlerinde böyle bir şey hiç bir zaman istenilmemiş. genelde size mesleğinizi ve USA de yapmak istediğiniz işi sormaktalar. Eğer lise ve üzeri bir okul mezunu değilseniz GC koşullarını sağlayıp sağlamadığınızı kontrol etmek amaçlı isteyebilirler.

    Öncelikle teşekkur ederım. Benım durumum bıraz karışık çözmem için yardım ederseniz sevinirim. Ben azerbaycan vatandasıyım, benim Türkiye de çalışma iznim var, yaşlı birine bakıcılık yapıyorum bu sebeple çalışma izni aldım ve turkıye de yaşayabılıyorum.

    Ayrıca ailemın iş yeri var o da benim adıma, şahıs şirketi var.

    Ben ds260 formunu doldurdugumda bu iki işi de mi yazmam gerekıyor? Yoksa sadece adıma kayıtlı olan şahıs şirketini yazmam yeterli olur mu ? Yoksa çalışma izni belgemde olan bakıcı işini de mi yazmalıyım hocam.

    Azerbaycan vatandaşı olduğum için, Abd nin benim türkiyedeki çalışma iznimle ilgileneceğini zannetmiyorum ama bilemedim yine de.

    Bıraz karışık oldu sanırım. :( Bu arada lise mezunuyum, o koşulu karşılıyorum.


  • Merhabalar,
    Bu sene arkadaşımla Green Card çekilişine ilk kez başvurduk. Arkadaşıma çıktı fakat bana çıkmadı. Arkadaşım vizesini alıp Amerika'ya giriş yaptıktan sonra evlenmemiz mümkün müdür? ( ikimizde erkeğiz, eşcinsel değiliz. Gerçekten arkadaşız. ) Bana da green card verirler mi? Yada nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • Yeni aldığım bir telefon numarası var eski numaram da duruyor. Bir tane çok eski bire çok eski olmayan mail adresim var ds 260 formuna eskilerimi kaydedim yenilerimi green card a başvururken eskileri kullanmıştım. Şimdi yeni numaram ve yeni mail adresimle ds 260 formunu doldursam sıkıntı olur mu ?


Benzer Başlıklar

  • 28 Oy
    6k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 15 Oy
    4k İleti
    494k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum