[Arşiv] Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
merhaba
@crazycells bir konu hakkında bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu sene kendim ve eşim için başvuru yapacağım. Eşim lise terk ancak 10 yıldır desinatörlük yapıyor bu konuda iş yerinden istediği her belgeyi alıp kanıtlama yapabilir çünkü şirket babasının. Başvuru esnasında lise terk olarak belirteceğim ancak meslek ile ilgili bilgilendirmeyi hangi aşamada yapacağımı anlayamadım. Acaba kazandıktan sonra ds260 tamı bilgi vereceğiz yoksa ilk başvuru esnasında bilgi verebilirmiyiz? İlginiz için şimdiden çok teşekkürler. -
@takip Türkçe karakter kullanmadan yazılması gerek.
büyük harf kullanımına gerek yok.
örneğin isim Buğra Çalışkan ise ; Bugra Caliskan yazmalısınız. (Yada Büyük Harf ile BUGRA CALISKAN )
** Küçük-Büyük hafteki ı-i durumunu fark etmişsinizdir. -
@crazycells facebook ta yazmıştım ama sonra buradan sormaya karar verdim başka arkadaşlara lazım olur belki diye benim kimliğimde hem evlenmeden önceki soyadım hem eşimin soyadı yazıyor family name kısmında iki soyadınıda yazacakmıyım kimlikle gözüktüğü gibi yoksa sadece eşimin soyadını mı yazmalıyım
-
-
@gözde kimlikte gözüktüğü şekilde yazacaksınız. 2 adet soyad varsa ikisini de yazmanız gerekli.
-
illa büyük harfle mi yazmalıyız, küçük harf büyük harf farkediyor mu?
-
@freedom hayır gerekmiyor. Yukarıda da yazmıştım.
sadece i-ı durumuna dikkat etmenizi öneririm.Örnek ;
Kimlikteki İsim Küçük Harf Büyük Harf Halit Halit HALIT Sadık Sadik SADIK -
@sedef direkt diyemeyiz, onu hesaplamak lazim :) her bolgedeki basvuru sayisina ve son yillarda her bolgede ne kadar vize verdiklerine gore hesabi yapmaliyiz. Herhalde yakinda 2016-17-18 icin her ulkeden toplam basvuru sayilarini da aciklarlar, daha gercekci bir oran elde etmis oluruz...
-
@gorkem85 sayin smesut'un da dedigi gibi birkac gune evde fotograf cekme video'su hazir olacak :) oradan bakip evde de yapabilirsiniz :) fotografciya gitmenize cok da gerek yok.
@Takip zaten sayın smesut cevap vermiş, kucuk/buyuk harf de farketmez.
@madtol, her meslek kabul edilmiyor maalesef. https://www.onetonline.org/ sitesindeki mesleğinize dayanarak çekilişe katılmak istiyorsanız, burada iş alanı (job zone) 4 veya 5 olan, ve özel mesleki hazırlık seviyesi (specific vocational preperation – svp) 7.0 veya daha yüksek olan bir meslekte çalışıyor olmalısınız. Isterseniz mesleginizi bir kontrol edin. Basvuru esnasinda meslek bildirimi yapmaniza gerek yok, dediginiz gibi bu bilgileri kazandiktan sonra DS260'da vereceksiniz.
@gözde zaten sayin smesut cevaplamis, iki isim de yazilmali.
@freedom buyuk/kucuk harf farketmez.
-
Gidip sadece green card alıp dönmeyi düşünen yok mu ?
-
@yeraz Su konuyu post etmis olayim :)
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleriGreen Card sahibi olmak size oldukca buyuk avantajlar sagliyor, lakin tek basina statunuzu korumak icin ya da ABD vatandasi olmaniz icin yeterli degil. ABD'de aktif bir sekilde yasayip calismaniz da lazim :) Bilginize.
-
@yeraz o zaman GC'nin anlamı ne, ayrıca GC sahibi olup Amerika dışarısından 6 aydan fazla kalır iseniz tekrar girişte sorun yaşarsınız, 1 yıldan fazla kalır iseniz kartınız iptal olur. (Okul, iş, hastalık vb. geçerli bir neden sunmadığınız sürece)
GC almaktaki amaç Amerika'ya göçüp, orada çalışmak, yaşamaktır. Onun dışında Amerika zaten turist vizesi verdi mi 10 yıllık veriyor.
-
@asilcenk haklısın . 2 sene de burada kalmak zorunda ise bir kişi ne yapacak :( gitmeye kararlıyım da sadece merak ettim
-
@yeraz 2 yıllığına re-entry permit yapabilirsiniz.Geçerli bir sebep ile sağlık,eğitim bir araştırın
-
re-entry permit konumuz surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131
-
@crazycells detaylica okudum tesekkurler. Case number siram hayirlisi ile bir gelsin gorusmelerim olumlu sonuclansin care ureticez .En azindan bi cozum yolu bulucaz insallah
-
@crazycells bilgi için teşekkürler eşimin mesleği için bakmıştım zone 5ti. Birde şunu merak ediyorum diyelimki eşim zone 5 değil gc bana çıktı diyelim eşim benden faydalanarak gc alabilirmi?
-
@madtol o durumda sorun olmaz. Onemli olan cekilisi kazanan kisinin sartlari saglamasi.
-
adresi türkçe mi yazmalıyım harfleri ingiliz alfabesine göre mi yazmalıyım?
altınşehir mahallesi 34. sokak no: 54 daire: 7 adresini nasıl doğru olarak yazabilirm ? -
@onur16 "altinsehir mahallesi 34 sokak no 54 daire 7" olarak yazabilirsiniz :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum