Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de İşsizlik Maaşı

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
375 80 35.6k 75

  • @Basak o halde bir sorun var telefonla ulaşmak çok çok zor biliyorum ama denemeniz gerekiyor başka türlü bir çözüm olacağını sanmıyorum. Bu hafta ücretler henüz yatırılmadı pazartesi tatil olduğundan bir yoğunluk var sanırım. Bence hafta içerisinde sürekli deneyin ulaşmayı


  • Merhaba arkadaşlar . Benim bir sorum olacakdı texasda yaşıyorum işsizlik maaşı alıyorum şu an için . 10 gün sonra ülkeme dönücem 2 3 aylık . Amerika dışında olduğum sırada yine apply yapıb ala bilecekmiyim? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilkin001, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Merhaba arkadaşlar . Benim bir sorum olacakdı texasda yaşıyorum işsizlik maaşı alıyorum şu an için . 10 gün sonra ülkeme dönücem 2 3 aylık . Amerika dışında olduğum sırada yine apply yapıb ala bilecekmiyim? Teşekkürler

    Hayir, ABD disindayken issizlik maasina basvuramiyorsunuz. Eyaletinizin sagladigi kitapcigi okuyup anlamanizi tavsiye ederim.


  • Nj de işsizlik maaşı almak için sisteme kayıt olmak nerdeyse 1 haftadır imkansız


  • Merhaba, basvurumdan 2 ay sonra benim issizlik maasimi toplu olarak yatirdilar.Yatirilmadan 1 ay once onaylandigina dair bir mail almistim.Sonrasinda daha once yapmadigim haftalik kazanclarimi toplu bir sekilde bildirdim.Ardindan sorun ciktigiyla ilgili mailler aldim,her yaptigim bildirim icin ayri ayri.Bunun olacagini @Zafer-Ozel soylemisti.Daha sonraki 2 hafta boyunca haftalik kazanclarimi bildirmeme ragmen herhangi bir odenek alamadim.2 hafta once telefonla ulasamadigim icin site uzerinden mail attim.(arastirirken redditte ayni durumda olan bir kisinin surec paylasiminda dikkatimi cekmisti,denemek istedim)
    Yine herhangi bir gelisme olmadi ve bir hafta sonra tekrar mail attim.Ertesi gun id ve ssn fotografimi istediklerine dair mail aldim ve ayni maile cevap olarak gonderdim.Gonderdigim hafta tum haftalik kazanclarimi ilk yaptigim gibi ayni sekilde sisteme girdim tekrar ayni mailleri(olumsuz) aldim.
    Yaklasik 1 hafta sonra sali gunu Memoriel day oldugu icin gecikme olacagini 2 gun icinde tum paranin(miktari ile birlikte) hesabima yatacagina dair bir mail geldi.Bugun de para yatmis.Bu sadece issizlik odenegi.digeri hakkinda(ekstra 600$) henuz bir bildirim almadim.Telefonla ulasamayan arkadaslar maille ulasmaya calisabilir.Yazim hatalari ve karisikliklar icin kusura bakmayin. :)


  • @aliarmgn ben virginiadayın [email protected] adresine mail gönderdim fakat dönüş yapmadılar bana da sadece işsizlik ödeneği verildi 600$ gelmedi birde memorial dayde gelmesi gereken de yatmadı


  • @Basak Kuzenim de Virginia da yasiyor onun arkadasida henuz alamamis o odenegi.Onun disinda eyalet sureci hakkinda pek bir bilgim yok.Haftalik bildiriminizi yapiyorsaniz mutlaka yatar.Ama surec ne kadar surer ben emin degilim.NJ de kamuda calisanlarin sayisini yari yariya dusurmeyi dusunuyorlar.Ek yardim paketi olmazsa butce acigi o sekilde dahi kapanamaz diye bir haber okudum bugun.Para olmadan yardim da yapamazlar muhtemelen.


  • @Basak Ben de sayin @aliarmgn 'a katiliyorum. Issizlik maasi konusunda nereye baksam ayni seyi yaziyorlar, pek cok kisi hala yardimlari alamamis, sadece bekliyorlar... Dolayisiyla siz sektirmeden haftalik certification'lari yapin, er ya da gec gecikmis paralari alirsiniz.

    Hatanin sizden kaynaklanmadigina eminim, bu yardim sistemlerinin hicbiri 40 milyon insan icin kurulmadigi icin sistem cok yavas isliyor su anda maalesef...


  • @crazycells ben part time çalışıyordum para kesin yatacaksa işe gitmiyim o zaman.Çünkü sanırım işteki kazancımı o gönderilen paradan kesecekler yine ayni hesaba denk gelecek


  • @Basak bildigim kadariyla ek yatan 600 $(CARES Act)calissaniz da calismasanizda 600 $ olarak yatiyor.Yanlis bilgilendiriyorsam birisi duzeltir muhtemelen ama issizlik maasinin belli bir kismindan (bu nj de %20 si kadar ) fazla kazanc sagliyorsaniz kazancinizla orantili bir dusus oluyor.Daha aciklayici olmasi acisindan 400 $ aliyorsaniz ve state sizin %25 i kadar calismaniza iomkan veriyorsa 100$ a kadar alacaginiz paranin issizlik maasina etkisi olmaz.Eger gecerse gectigi kadarini kesiyorlar 400 den fazlaysa alamazsiniz.Ayrica kendi eyaletinizin sitesinden de ayrica basvuru gerekip gerekmedigini kontrol etmenizde fayda var.


  • @Basak ben de virginiadayım bir sorun yaşamadık 600dolarla ilgili. umarım kısa zamanda çözülür.


  • @Basak, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells ben part time çalışıyordum para kesin yatacaksa işe gitmiyim o zaman.Çünkü sanırım işteki kazancımı o gönderilen paradan kesecekler yine ayni hesaba denk gelecek

    Bence isinizi birakmayin. Sayin @aliarmgn 'in dedigi gibi kazandiginiz oranda bazi kesintiler olabilir; fakat bu yardimlar gecici yardimlar ve bunlar bitince yeniden bir is bulmaniz cok zor olabilir ve isi biraktiginiz icin pisman olabilirsiniz. Ekonomi acilinca herkese yetecek kadar is olmayacak bir sure...


  • merhaba,
    amerikada ki haftalık yardım parası formu nasıl doldurur


  • Sanirim unemployment/issizlik odemesini soruyorsunuz. Bulundugunuz eyaletin labor departmentina basvuracaksiniz. Tum eyaletlerin kendi websitelerinde online yapiliyor.


  • https://does.dcnetworks.org benim eyaletin sitesi bu aşamaları gösteren bir video felan mevcutmu ınternette bulamadım


  • @snjper sorunuzu ilgili basliga tasidim... bu basliktaki bilgileri incelemenizi tavsiye ederim.


  • Merhabalar, pua ya başvurdum, onaylandı. Part-time çalıştığım için 125$ bürüt, net 113$ hesabıma yattı. İlave 600 $ neye göre yatıyor, 600$ diye bir şey gözükmüyor ekranda. Bilgi verirseniz sevinirim.

  • ⭐⭐

    @divionyedi, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Merhabalar, pua ya başvurdum, onaylandı. Part-time çalıştığım için 125$ bürüt, net 113$ hesabıma yattı. İlave 600 $ neye göre yatıyor, 600$ diye bir şey gözükmüyor ekranda. Bilgi verirseniz sevinirim.

    Otomatik olarak yatacak oda. 113$ I bugun aldiysaniz, yarin ya da obur gun yatmasi lazim.


  • @Ryback teşekkürler


  • @crazycells mrb tekrar.Bana haftalardır pue yatmıyordu bu hafta ise gitmediğim için ekstra gelir göstermedim ve 758$ yatmış.Ama biliyorsunuz önceki haftalar işten kazancım 200-330 arasıydı haftalık.Ne 158 ne 600 hiç yatmadı.Telefonla da maille de ulaşamadım.Ufak bile olsa gelirim olduğu için yatmamış olabilir mi yoksa hala hata olduğunu mu düşünüyorsunuz?


Benzer Başlıklar

  • Saatlik veya yıllık ücretlerle net maaş hesaplama

    Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    10
    0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    C
    @Sunrise2024 @MySea yazmis ayrica sunu belirteyim, isyeri buyuk bir firma ise size normal market price dan daha uygun saglik sigortasi almanizi sagliyor. Eger geliriniz dusuk ise devlet destekli sigortalarda mevcut, dusuk gelirlilere uygulanan programlar var. Bulundugunuz eyaletteki social service ofisinden yardim alabilirsiniz.
  • 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

    İş Alanları ve Meslekler
    69
    17 Oy
    69 İleti
    10k Bakış
    F
    Amerika'da iyi bir iste "beyaz yakali" olarak calismak istiyorsaniz, tek sart var ingilizceniz cok iyi olacak. Yani minimum C1 seviyesinde olmali. Yas filan onemli degil:) Not: Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamiyorum. Kusura bakmayin lutfen.
  • ABD'de Türkiye bağlantılı iş kurmak için Fırsatlar ve Girişimcilik

    Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    6
    2 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    Y
    Her kadın birey bence kendi ayaklarının üzerinde dimdik durmak için bir işe giriş yapması gerekiyor. Girişimci ve güçlü kadınlara bakın: https://paratic.com/kadin-girisimciler/ hepsi ne zorluklarla ne mücadelelerle bir yerlere gelmişler.
  • Türkiye'den ABD'ye İhracat

    Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    67
    1 Oy
    67 İleti
    12k Bakış
    G
    Türkiye'de toptancılık yapıyorum ve burada çok sağlam bağlantılarım var. ABD'ye gittikten sonra Türkiye'den toptan ürün getirip ticaretini yapmak istiyorum. ABD'de toptancılık için Seller Permit ve Resale Certificate gerekiyormuş sanırım. Bu konuda bilgisi olup yardımcı olabilecek var mı?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum