Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    amerika konsoloslukları kapattıktan sonra herkes tek bir şey konuşuyor mülakat olayını. Asıl gözden kaçırdığınız ki mülakata gitmeden önce uğrayacağınız yer olan unganlar. Unganları arayan yada direk giden var mı nasıl yol izleyecekler. Mülakat için konsolosluk açılsa ne olacak ki sizler ungandan geçemedikten sonra nereye mülakata gidiyorsunuz. Bence ankara da olanlar unganları bir arasın muayene nasıl olacak. 2019 gidenler burada anlatsınlar nasıl anacık babacık oluyor içerisi. Bazı şeyleri oldu bittiye getiriyorsunuz. Ungan nasıl bir yol izlecek sizin amerika için bir tehdit oluşturmayacağını yada ileri ki zamanlarda corona virüsü taşımadığınıza ikna edecekler. Vurdukları aşılar vardı ama şimdi corona için aşı bulunmadı. Bugün okudum 1900 yıllardan beri 7/24 her gün her dakika çalışan metroyu tarihinde ilk defa durdurup dezenfekte ettiler.


  • @ayvalik10 bu kadar detaylı düşünmenize sağlık.. teşekkür ederiz açılsın mülakatlar araştırırız elbet.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İrem-Güzel açılır açılmaz turistik - green card - öğrenci - yatırımcı - geçici işçi - sponsorluk gidecek gibi onlarca çeşit mülakat görüşmesi için unganların sitesine hücum edecekler randevu olarakta gün sıkıntısı olacak. Mülakattan sonra alırım diyecek o kadar insan çıkacak bu kadar sıkışıkta sana ikinci bir randevu gelir mi soru işareti vize olaylarında hiçbir şeyin kesin garanti diye bir şey yoktur. Ben bunu anlatmak istedim. Zaman gelecek ozaman yaşayacağız bakalım tahminler ne kadar doğru tutacak


  • Mülakata sağlık raporsuz gittin diyelim. Sonra unganlara gittin. Unganlardan sonra neden ikinci kez mülakata gidesin?? AP kağıdını alır, sağlık raporunu yollar, vize basılır veya basılmaz.
    Unganlar o denli kalabalık olursa başka ihtimal mi kalıyor sanki?
    Konsolosluk adama tarih vermiş, adam ne diyecek bana bu tarihi vermeyin çünkü unganlar çok dolu mu diyecek? Paşa paşa gidecek mülakatına sağlık raporsuz bir şekilde. Sonra ilk fırsatta raporu alıp, eğer tek eksik o ise yollayacak ve vizesine kavuşacak.


  • @DustyBlue şimdi şöyle bir durum var bu 60 gün konusu tam olarak vize vermeme konusu ama mülakat yapmama diye bir engel yok benmi yanlış biliyorum.Yani burada konumuz abd ekonomisi degil ülkemizdeki corona süreci ile alakalı değilmi?.Eger ulkemizde corona vakalari düştü artik günde 1 2 yeni vaka buluyoruz denirse konsolosluklar bir kac farkli ülkede olduğu gibi açılıp mülakatı yapip vizeyi basmayacak.Eğer mulakatimiz oldu da vizemizi eo ın son günü olan 23 Hazirana kadar dosyamiz ap olarak bekletilirken olaki diyelim bir 60 gün daha uzatdilar ozamanda agustosun 23 üne kadar bekletirler ap de yinede vize basmak icin bir 37 gün daha kalmıyormu ?.Yani 30 Eylülü son vize basım tarihi olarak saydık diyelim.


  • @dogodogo herkes konsolosluğun böyle yapmasını temenni ediyor ve bekliyor.


  • @Semihmete inş semih bey dua edelimde azaldığı ve bittiği algısı yapılmaya başlansın artikta mülakatımızı olalım sonra ap yapsınlar gerekirse.Beklemeye zaten alıştık 1 senedir.😂


  • @dogodogo, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @DustyBlue şimdi şöyle bir durum var bu 60 gün konusu tam olarak vize vermeme konusu ama mülakat yapmama diye bir engel yok benmi yanlış biliyorum.Yani burada konumuz abd ekonomisi degil ülkemizdeki corona süreci ile alakalı değilmi?.Eger ulkemizde corona vakalari düştü artik günde 1 2 yeni vaka buluyoruz denirse konsolosluklar bir kac farkli ülkede olduğu gibi açılıp mülakatı yapip vizeyi basmayacak.Eğer mulakatimiz oldu da vizemizi eo ın son günü olan 23 Hazirana kadar dosyamiz ap olarak bekletilirken olaki diyelim bir 60 gün daha uzatdilar ozamanda agustosun 23 üne kadar bekletirler ap de yinede vize basmak icin bir 37 gün daha kalmıyormu ?.Yani 30 Eylülü son vize basım tarihi olarak saydık diyelim.

    üstad selam, sizin bakış açınız her şey mükemmel giderse bir noktaya kadar doğrudur. fakat elçiliğin kapasitesi var neredeyse 4 aylık green card mülakat görüşmeleri birikecek. sıra herkese gelecek mi? ama bize green card çıktı durumumuza öncelik tanırlar diyebilirsiniz az evvelde söylediğim gibi bütün şartlar olumlu olursa neden olmasın. bu da halledildi farz edelim bu seferde ekonomi toparlanmadan ülkeme almıyorum kimseyi diyebilme potansiyeli oldukça yüksek bir başkan ve danışman ordusu var. kimsenin 55 bin green cardlının ekonomiyi zorda bırakacağını düşündüğünü sanmıyorum, aksine yanlarında kişi başı ortalama -8 - 10 bin dolarla abd ye gelen bu insanlar 450-550 milyon dolarlık ekonomik katkı sağlayacaklar 1 sene içinde. fakat mevzu ne dv kazananları ne de başka bir şey mesela adamın siyaset tarzı. mesele bir kısım tanımadığı insanı şeytanlaştırmak.

    2018 yılında bu çekilişi kazandığımda avrupa da gezmeye gitmiştim. almanya da bir abd li gençle tanıştık mevzu green carda geldi 19-20 yaşındaki bu vatandaş green card ne bilmiyordu. anlatınca lotodan vatandaşlık mı dağıtıyoruz biz diye şaşırmıştı. sonra wiki den okuttum içeriğini adam dumur oldu, ilk kez duyuyorum bunu diye. nebraskalıydı yanlış hatırlamıyorsam. trump kendi kitlesinin cehaletini çok iyi kullanıyor.

    dvlottery , trump için abd göçmenlik programının ne kadar berbat olduğunu göstermenin en kolay yolu. bu nedenle lotoya yükleniyor. asıl gıcık olduğu konu chain immigration denilen zincirleme göçmenlik yani yeşil kart sonrası anne babasını kardeşlerini abd ye getirenlere ayar oluyor adam, bazı hintlilerin uyduruk firmalar kurup saçma sapan iş teklifleriyle uyduruk maaşlarla katakulliyle abd ye çalışma izinli adamları doldurmasından yılmış. ben trump'ın bazı taleplerinin oldukça makul olduğunu düşünüyorum. fakat diğerleri kompleks konular onlarla uğraşmak yerine green card lotosuna salça oluyor. mantığı çok basit zira. kendisini bu çekiliş üstünden "yurtsever" imajı ile pazarlıyor. bakın işe yaramazları sadece şansla loto kazananları ülkeye sokmuyorum sizin işlerinizi koruyorum diyebilmek için bunu yapıyor. peki gerçek nedir? abd nin kendi istatistikleri dv lottery ile abd ye gelenlerin çok büyük kısmının abd deki vatandaşların çok büyük bir kısmından daha eğitimli diyor. ve göçmenler abd de doğup büyüyenlere oranla daha başarılı.

    sizin dediğiniz doğru ama sizin dediğiniz iyi niyetle bir araya gelirse doğru. abd yi yönetenler dv kazananlarını istemiyor ki. iyi niyet falan yok ortada. kasım ayında seçim var ve ne lazımsa kullanmak istiyor adam. türkiyede de var bunun gibi çarpıtma uzmanı bir tane ondan pay biç.

    bu sene 55 bin lere kadar case no var. şimdi current oldu herkese sıra gelecek mi belli değil. elçilikler kapasitelerini zorlayıp göçmen olmayan vizeleri bir kenara iter mi hiç sanmıyorum. dünyanın en çok turist çeken ülkesi fransa ve italya olsada dünyanın en çok turistten para kopartan ülkesi açık ara abd dir. öğrenciden en çok parayı abd kazanır neden onları bir kenara itsin? bana kızmayın kötümser demeyin, 2 sene önce kendimde bu işin içindeyken çok realist olmaya çalıştım bir çok insan current olacak herkes gidecek vs derken ben bunun böyle olmayacağını söylüyordum. durum şuanda iç açıcı değil. bu ay current olacağınıda tahmin ediyordum. çünkü current'ın şuan bir anlamı yok. olmasa da olurdu yani.

    konsolosluk vize görüşmesini yapar vizeyi vermez bekler sonra basar vizemizi bizde gideriz... aslında çok mantıklı ama işsizlik varsa ekonomi çok hızlı toparlanmazsa resmen gollük orta olur şuan ki durum. önce amerikalılar demek için mükemmel bir ortam oluşur. 60 gün daha uzattıktan sonra bir tane daha emir imzalar bu sene işsizlik yüksek almıyorum der kestirip atar. yapamaz mı sizce? ya da yapmaz mı? unutmayın 30 eylülden 45-50 gün sonra abd başkanlık seçimleri var.


  • su anda yapilacak en mantikli is " bekle-gör" taktigini izlemek.


  • sadece nisanda 30 milyon abdli işssizlik başvurusu yapmış. şu an işsizlik ülke tarihinde görülmüş en yüksek oranda (neredeyse %15) böyle bir vaziyette ülkeye giriş yapacak birkaç bin göçmen neyi değiştirecekse artık. tamamen turuncunun popülist zevzekliklerinin kurbanı oluyoruz. tek çıkış noktası 22 haziran'a doğru popülizminin kutup değiştirmesi ve klasik dengesizliğinin bir meyvesi olarak yasağı kaldırması olur (seçimde eski göçmenlere ve göçmen yakını olanlara oynamak için) yoksa gop establishmentındaki angutlar yasağın uzatılması için çalışmalara başlamış bile (yukarıda paylaşılmış)


  • Arkadaş bu bilgileri nereden duyorsunuz bilmiyorum ama orda yaşayan arkadaşım var millet dışarı cıkmasın diye herkese ışsizlik maaşı verdi bizdede caĺisiyorum fakat para yok diyorlar eğer bunu türkiye için bakarsa işsizlik orani yüzde 20_25 arasi


  • Abd millet çalışmıyor oran bu biz çalışıyoruz ama işsizlik orani bu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DustyBlue tabii ki 60 gunluk uzatma ile ilgili her seyi simdi veya daha sonra konusabiliriz sayin @DustyBlue ... Ama forumda benim rahatsiz oldugum 30 Eylul tarihinin ertelenmesini ummak veya bunun uzerine plan yapmak... Bu konunun yasalarla belirlendigini ve ancak yasalarin degisirse bunun olabilecegini zaten biliyoruz, hicbir resmi kurum bu konuda aciklama yapmadi, hatta bir sinyal bile vermedi, hatta KCC 1 Ekim'de DV2021 baslayacak dedi... fakat buna ragmen hala forumda bunu gercekci bir plan gibi konusmak insanlara gereksiz umut veriyor.


  • Abd hicbir zaman batmaz eğer onlar bir batarsa biz dünya 5 defa batar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnold-layne, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    tamamen turuncunun popülist zevzekliklerinin kurbanı oluyoruz.

    bu konuda hickimsenin suphesi yok...


  • @crazycells 30 Eylul tarihinin degismesi uzerine kimse plan yapmasin. O tarih degismez. Tum devlet kurumlarinin mali yil butce sonu o tarih ve 1 Ekim de yeni mali yil baslayacak. Yeni mali yilin 2021 butcesi ise coktan hazirlanip onaylandi.


  • Bu ileti silindi!

  • 30 eylül tarihini niye uzatsınlar abi ülkenin size göçmenlik borcu mu var? vizeyi pasaporta basana kadar her aşamada bas bas bağırıyorlar vizeyi alacağınız garanti değildir diye.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sevgili mulakat bekleyen DV2020 talihlisi arkadaslar,

    hepimizin gorebildigi gibi DV2020 mulakatlari kisa bir sure icine sikisacak; bu onumuzdeki donemde birilerinin vize alip birilerinin vize alamamasini su anda belgelerin KCC tarafindan onaylanmis olmasi veya olmamasi belirleyebilir. KCC, mulakatlari belgeleri tam olup onaylanmis kisilere verecektir oncelikle... O nedenle belgeleri gonderip onay emaili (Records indicate diye baslayan email) almamis arkadaslara tavsiyem, KCC'yi arayip belgelerinin alinip alinmadigini kontrol etmelerini saglamalari.

    KCC elindeki listeye gore bunlari kontrol edip onay gonderiyor, bunu biliyoruz. Lakin su an hicbir sey yapmamis olmaktansa, en azindan belgelerin alinip alinmadigini onaylayabilirsiniz diye dusunuyorum. Belgelerin dogrulugunu onaylamaktan bahsetmiyorum, cunku bunu KCC siraya gore yapmak isteyecektir (tabii bunu da sormakta bir sakinca yok), lakin en azindan alindigini ve bu konuda bir sorun olmadigini bilmek bile su an onemli diye dusunuyorum. Eger telefonda kibar bir sekilde "Can you at least confirm the receipt of the documents, please?" diye sorarsaniz yardimci olacaklarini umuyorum.

    Herkese bol sanslar ve sabirli beklemeler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum