Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Coronavirus (COVID-19)

Gündem
3.8k 228 437.7k 172

  • @İrem-Güzel Amerikan konsoloslugu yazisi, sadece vatandaslara ve green card sahipleri icin diye varsayiyorum ama vizesi basilmis olanlar da yararlanabilir mi acaba


  • @cnpist sanmıyorum, daha henüz işlenmediği için kabul olacağını ama tabiki emin değilim.

  • ⭐⭐

    @İrem-Güzel THY demisiniz ?


  • @Semihmete sunexpressteyim 13 yıldır ama 8 yıldır thy adına sawdan uçuyorum kabin amiriyim SunExpress THY’nin ortak firması


  • ⭐⭐

    @Muhtaradana AB ülkeleri başlarsa yurt dışı uçuşlara , Yakında THY de başlar o zaman.


  • Dün konuyu saptıran iletiler yazmak durumunda kalmıştım ve bundan rahatsızlık duymuştum. Konu daha faydalı olacak şekilde ilerlemiş, o yüzden yazmak istediklerimi tek bir iletide toplayacağım, kimseyi gereksiz yere oyalamamak adına. Başlığa dair az bilgi içerecek muhtemelen, isteyen hızlıca geçebilir de.

    Sayın @Semihmete . Dün size cevap yazmak için yaklaşık 1 saatimi harcadığımı sanıyorum. Amacım hiçbir zaman hoşuma gitmeyen bir ileti gördüm girip cevap yazayım sonra çıkayım olmadı. Ben yazdıklarınıza karşı argümanlarımı sundum. Varsa sizin de argümanınız siz de yazın. Ortaya bir laf atıp sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorsunuz. Bunu her zaman yapıyorsunuz. Birçok başlık altında yapıyorsunuz. Şuraya bir şey yazayım üş beş kişi debelensin dursun diye kasıtlı yaptığınız kanısındayım. Yoksa o kadar açıklamaya, laf anlatmaya rağmen insan yazdıklarına biraz dikkat ederdi. Kimsenin vaktini çalamazsınız. İletilerinizi ve tavrınızı benzettiğim @sinem isimli kullanıcının neden forumdan uzaklaştırıldığına bakarsanız sebeplerden biri de boş yere insanların bir sürü vaktini almasıydı. Ben açıklamalarımın hiçbirini sizi dışlamak ya da ötekileştirmek için yapmadım ama sizin tavrınız çözümün bir parçası değil.

    Sayın @Rhonster siz de güldürdünüz :) ben de o dönem aynı kişinin bir video altındaki yorumuna denk gelmiştim. Refleksim kaçıp uzaklaşmak şeklindeydi. Türkiye'den gitmeyi isteme sebeplerinin mikro örneği gibi. Sınavınızda da başarılar dilerim, umarım istediğiniz gibi olur.

    Sayın @aysegul teşekkür ederim. Evde anne babaya bulaştırmayayım diye epey dikkat ediyorum. Maske, kedi gibi minimum alanda konuşlanma ve tek kullanımlık, otobüs düğmesine basma kağıtlarıyla her gün bir operasyon olarak geçiyor. Her gün git gel eldiven dayanmıyor, maske de öyle. Bez maskeyle yarışı götürüyorum. İş yerinde de şu an İngilizce ve Almancayla işi devam ettiriyorum. Portekizceye henüz rastlamadım ama olabilir de :)

    Sayın @Muhtaradana teşekkür ederim.

    Sayın @ibrahimasar bahsettiğiniz kişilerle ilgili ben de kendi içimde benzer tespitler yapıyorum aslında. Özel hayatlarında veya sosyal hayatlarında belki de zaten hor görülmüş ve dışlanmış olabilirler. Ben de tam bu noktada o kişi için ne yapabilirim, benim görüşüme göre uyum sağlayamadığı bir ortamda nasıl destek olabilirim kaygısıyla yazıyorum. Ukalalıktan uzak olduğumu düşünerek ve buna çabalayarak o bir kişiyi nasıl kazanabiliriz diye uğraşmaya çalışıyorum. Ama her iki her iki yaklaşımın da kendine göre geçerli sebepleri var. Biri doğru biri yanlış diyemiyorum o yüzden.

    İşimle ilgili iyi dileklerini belirten arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Okurken aynı şekilde düşünen ve iyi dileklerini beğenileriyle ifade eden tüm arkadaşlara da teşekkür ederim. Güzel bir haber olarak paylaşmak istemiştim.

    Çekilişe bu yıl üçüncü kez başvuruyorum. İlk iki yılki sonuçların etkisiyle bir şeye bu kadar umut bağlamak çok saçma kanaatine vardım ve bu yıl aynı heves ve heyecanla beklemiyorum. Salgın döneminde evde kalmanın da etkisiyle hiçbir şey vazgeçilmez değilmiş diye düşünmeye başladım. Umarım bekleyen herkesin gönlüne göre olur


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Bu engellemeler vesilesiyle forumda daha eğlenceli zaman geçiriyorum ve keyif alıyorum.

    Elinize saglik, en iyisini yapmissiniz... Iyi forumlar :)


  • @crazycells, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @ibrahimasar, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Bu engellemeler vesilesiyle forumda daha eğlenceli zaman geçiriyorum ve keyif alıyorum.

    Elinize saglik, en iyisini yapmissiniz... Iyi forumlar :)

    Size de Allah kolaylık versin diyorum Ali bey. Hadi biz engelleyip kurtuluyoruz. Sizin durumunuz daha vahim. :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    Son tespitime gelince bu insanların gerçekten Green Card a başvurduğuna inanmıyorum. Tutumlarından anlaşılıyor ki vizyon sahibi değiller ve yer değiştirecek cesaretleri de yok. Amerikaya gitmeyi de orada yaşamayı da düşünmüyorlar. Onların gözünde Amerika düşman, bizler de birer vatan hainiyiz. Neyi övdükleri, neyi yerdiklerine bakarsanız bildiğin TROL bu kişiler. Ben sadece onları engellemekle kalmıyor, onlara alıntılı yazılan cevap mesajlarını da okumuyorum. Enerji emecek insanların hayatımda yeri yok. Sizlere de aynını tavsiye ederim. Engelleyin gitsinler. Layık oldukları muamele bu. Bir de ne yazık ki onlar bu mesajı görecek ama ben onların cevaplarını görmeyeceğim :)

    Kesinlikle katiliyorum. Bu forumda bazi troller var ve kendi egolarini tatmin edebilmek ve hizmet ettikleri odaklara yaranabilmek icin satasma ve kavga kulturunden besleniyorlar. Kullandiklari stratejiler bile hep ayni veya benzer seyler, kisaca 'feto' usul ve taktikleri. Once yalan, uyduruk bilgilerle saldir ve karala; sonra masum ve hakli ayagina yat 😎

    Katılıyorum. Neyse, işimize bakalım..

  • ⭐⭐⭐⭐

    Sayın @ibrahimasar bahsettiğiniz kişilerle ilgili ben de kendi içimde benzer tespitler yapıyorum aslında. Özel hayatlarında veya sosyal hayatlarında belki de zaten hor görülmüş ve dışlanmış olabilirler. Ben de tam bu noktada o kişi için ne yapabilirim, benim görüşüme göre uyum sağlayamadığı bir ortamda nasıl destek olabilirim kaygısıyla yazıyorum. Ukalalıktan uzak olduğumu düşünerek ve buna çabalayarak o bir kişiyi nasıl kazanabiliriz diye uğraşmaya çalışıyorum. Ama her iki her iki yaklaşımın da kendine göre geçerli sebepleri var. Biri doğru biri yanlış diyemiyorum o yüzden.

    Valla Azul abi, her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Yeni işinizde başarılar. Aman dışarılarda virüse dikkat edin. Hanımın arkadaşı yakalanmış. İyi haberlerini bekliyoruz kızcağızın. Herkes dikkatli olmalı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, lutfen rahatsiz oldugunuz ve yorumlarini gormek istemediginiz kisileri cekinmeden engelleyin. Fakat engelledikten sonra laf atmamaniz daha iyi olur, cunku bu laf atmalar yeni tartismalari beraberinde getiriyor. Herkese iyi forumlar...

  • ⭐⭐

    Şöyle yeni bir son dakika okudum.

    Koronavirüs salgını nedeniyle iç hat uçuşlarını 20 Mayıs, dış hat uçuşlarını ise 28 Mayıs'a kadar durduran THY, yasakların sonlandırılmasının ardından yeni bir uçuş planı hazırladı. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan planlamaya göre,

    HAZİRAN'DA PLANLANAN O UÇUŞLAR
    Üç aylık düzenlenen uçuş planlamasına göre, Haziran ayında yurt dışına 19 ülkeye 23 noktada haftalık 75 frekans uçuş gerçekleştirilecek. Bu noktalar Kanada Toronto, Kazakistan Almatı, Afganistan Kabil, Japonya Tokyo, Çin Şanghay, Güney Kore Seul, Singapur, Danimarka Kopenhag, İsveç Stockholm, Norveç Oslo, Almanya'da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya Viyana, Hollanda Amsterdam, Belçika Brüksel, Beyaz Rusya Minsk, Gürcistan Tiflis, Lübnan Beyrut, Kuveyt ve İsrail Tel-Aviv seferlerini icra etmeyi planlıyor


  • covid gunlerinde bir de dolar aldi basini gidiyor. Gidene, gidemeyene, gitmeyene , herkese bol kazanc dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Houston tekrar hareketlendi diyebilirim...

    Umarim salgin tekrar etmez... Insanlar eskiye dondu iki gunde

    Maske zorunlulugunu takanda yok


  • @semavi, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Houston tekrar hareketlendi diyebilirim...

    Umarim salgin tekrar etmez... Insanlar eskiye dondu iki gunde

    Maske zorunlulugunu takanda yok

    Bu gün Bodrum da uzun zamandır ilk kez çok kalabalık. Biz de işler az olunca gelecek kaygısı taşıyoruz ama hastalık riskine aldırış etmezlerse insanlar, daha yakın zaman dilimi için kaygılanmamız gerekecek. Sosyal mesafe, maske, yaş yasakları.. Bu gün pek umursanmayan şeylerdi gördüğüm kadarıyla.


  • Bugun ben de Aksaray a gittim, ortalik insan dolu, maskeli maskesiz. Biz dikkat edelim de.


  • @ibrahimasar haberlerde muğla / bodrum girişini gösterdi inanılmaz bir kuyruk vardı haklısınız.Giriş yasağı kalkınca millet yazlıklarına kaçmış.İnşallah 2.dalga falan olmaz :(

  • ⭐⭐⭐

    İngiltere, şu habere göre satın aldıkları 400bin kişisel koruyu ekipmanı kendi standartlarına uymadığı için geri göndererek para iadesi talep edecekmiş. Biz “yardım” sanıyorduk?

    https://www.theguardian.com/world/2020/may/07/all-400000-gowns-flown-from-turkey-for-nhs-fail-uk-standards


  • @FreeWoRLD bir şirketten satın alınan malzemler uygun olmadığı ve iade edileceği belirtiliyor.


Benzer Başlıklar

  • 4 Oy
    44 İleti
    1k Bakış
    Remy DanonR
    Okullara göre istenen dil yeterlilik sınavları değişiklik göstermekle birlikte, Toefl sınavı okulların neredeyse hepsinde kabul ediliyor. Hiç Toefl sınavına girmediğim için Duolingo English Test ile karşılaştıramam ama Duolingo'nun pek zorlamadığını söyleyebilirim. İyi şanslar dilerim.
  • Coronavirus'un USCIS'e etkileri

    Gündem coronavirus covid-19
    42
    2 Oy
    42 İleti
    2k Bakış
    F
    @crazycells Tamamı durduruldu olarak haberler düşüyor. https://www.forbes.com/sites/stuartanderson/2020/09/30/judge-blocks-uscis-fee-increases-heres-why-it-happened/
  • 19 Mayis...

    Gündem
    3
    6 Oy
    3 İleti
    136 Bakış
    dmrD
    [image: BrZCPU.jpg] 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
  • Covid-19 Yardımı için başvuru

    Taşındı Gündem
    28
    0 Oy
    28 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @nejla Kizinizin herhangi bir geliri olmadigi icin tax return (vergi beyani) yapamaz. Bunu yapabilmesi icin gelirinin olmasi lazim. Gelir ise is/calisma karsiligi ucret/maas, yatirim getirisi, kira getirisi veya faiz getirisi olabilir. Tax return yapmadan da stimulus yardimlari alamaz. Bu arada, ilerisi icin yillik belli oranlarin uzerinde geliri olursa (2020 yilinda bekarlar icin $12,400), tax return yapmak zorunda. Bu tercihe bagli degil. Bu oran her yil icin degisebilir. IRS den her yil kontrol etmesi lazim. Bu oranin altinda yillik geliri olursa, o zaman tax return yapma durumu istege bagli.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum