Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Zafer-Ozel new jersey de nereye başvurabilir bu yiyecek içecek yardımına hocam şimdiden teşekkürler


  • Florida Unemployment başvurusundan her hangi bir geri dönüş alabilen var mı? Claim oluşturdum 2 haftayı da geçti hala sadece pending olarak görünüyor. Connect kısmına geçemiyorum PIN oluşturamadığım için. Florida için bilgisi olan yardımcı olabilir mi?


  • eFl, ben de ayni durumdayim.

    16 nisan’da basvurumu yaptim, hala pending- submitted olarak gorunuyor. Etrafinda henuz bu odemeyi alabilen kimseyi gormedim.


  • @yilmaz bulunduğun County in Health Insurance bölümüne git.


  • @Orhan-Volkan-Zanbak 29 martta esimle benim icin ayri ayri olusturdugumuz claim bu hafta sonuclandi. Esimin burda 1 yillik calisma gecmisi var. Onin adina online olarak 2 hafta icin unemployment benefite basvurmustuk, 3 gun once $247 ve $600 lik iki adet cek elimize ulasti. Benim basvurumun ise herhangi bir sebep gosterilmeksizin reddedildigini yine websitesinden ogrendim, saniyorum reddedilme sebebi subat ayi basi itibariyle ise baslamis olmam ve America da yaklasik 40 gunluk calisma peroyodunun yeterli gozukmemis olmasi olabilir diye tahmin yurutuyorum. Bu gelen iki check ile birlikte bir de esim adina way2go card debit card elimize ulasti. Sadece hakedilen bu parayi parayi cekebilecegimiz debit card yollayacaklarini saniyordum, ancak cekler gelince bankamin mobile app ten checkleri deposit ettim. Dolayisi ile debit cardi yollama sebeplerini anlamadim. Ayrica $247 sanirim haftalik odeme, ancak diger yatan $600 dolar tek seferlik mi, yoksa haftalik yada aylik mi bilemiyorum. Bir gelisme oldugu taktirde paylasacagim. Sizin durumunuz pending ise mutlaka sonuclanacaktir, bizim basvurularimiz neredeyse 30 gun pendingde kaldi.


  • @jake-elwood Eşinizin adına sevindim, sizin adınıza üzüldüm. Çok teşekkürler bilgilendirme için bekleyeceğiz o halde muhtemelen benimde reddedilecektir benzer bir durumdayız çünkü. 600 doları haftalık demişlerdi ama tam emin olamadım..


  • @jake-elwood 600$ federal government destegi. 31 temmuza kadar her hafta alacaksiniz.


  • @jake-elwood way2go debit card bir finansal arac. Eyalet esinizin onumuzdeki issizlik maaslarini, kagit cekler gondermek yerine, o debit carda yukleyecek. Way2go websitesinden login yapabilirsiniz ve oradan paranin ne zaman ve ne kadar yuklendigini haftalik takip edebilirsiniz. Card ile beraber gerekli bilgileri zaten gondermislerdir.


  • @kundekari @MySea bilgi icin tesekkurler. Simdi way2go websitesinden login yaparak ayrica cek ile gonderilmedigini dusundugum ikinci haftanin odemesi olarak $247 yatirilmis oldugunu gordum. Su an bekleyen basvurularimiapproved olup odeme bekledigimiz bir durum kalmadi, bunlardan sonraki 1 hafta pending olarak gorunuyor hala. Benim basvurum zaten reddedilmisti. Florida`da valinin isyerlerinin acilmasi konusundaki cesaretlendirmesi ise yaramis gibi gorunuyor. Calistigimiz yer pazartesi itibari ile acma karari aldi. En azindan ben calisma firsati bulabilecegim bir sure icin.


  • Merhaba, covit-19 dan dolayı işimi kaybettim ve 19 Mart 2020 tarihinde Türkiye ye döndüm. Acaba işsizlik maaşından ben de yararlanabilir miyim? Yani başvurup bu parayı almak bana doğru gelmiyor. Acaba doğru mu düşünüyorum. Yoksa bu para benim hakkım mı?


  • @civilengineer_83 yurtdısında bulundugunuz icin maalesef yararlanamiyorsunuz. Able to work sarti ariyorlar.


  • @roccorocco, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @civilengineer_83 yurtdısında bulundugunuz icin maalesef yararlanamiyorsunuz. Able to work sarti ariyorlar.

    O şartı görmedim ama içime de sinmiyordu zaten. Cevap için çok teşekkür ederim.


  • Yine de eyaletinizin sartlarini inceleyiniz.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civilengineer_83, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Merhaba, covit-19 dan dolayı işimi kaybettim ve 19 Mart 2020 tarihinde Türkiye ye döndüm. Acaba işsizlik maaşından ben de yararlanabilir miyim? Yani başvurup bu parayı almak bana doğru gelmiyor. Acaba doğru mu düşünüyorum. Yoksa bu para benim hakkım mı?

    Eyaletler sartlari kendileri belirliyorlar. Son yasadiginiz eyaletin DOL sayfasindan sartlari inceleyebilirsiniz. Sayin @roccorocco 'nun da belirttigi gibi genelde o eyalette yasiyor ve calismaya niyetli olmaniz gerekiyor bu tur yardimlardan yararlanmak icin.


  • Bircok basliga baktim ama net birsey goremedim. mart2020 de abdye giris yaptim be 1 ay icinde greencardimi aldim. su anda calisamadigimdan issizlik maasina basvuru yaparsam, vatandaslik asamasinda bu sikinti yaratir mi? olaganustu bir durum oldugundan bu surec gozardi edilir mi? bu konuda net bilgisi olan var mi?


  • @masterabi, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Bircok basliga baktim ama net birsey goremedim. mart2020 de abdye giris yaptim be 1 ay icinde greencardimi aldim. su anda calisamadigimdan issizlik maasina basvuru yaparsam, vatandaslik asamasinda bu sikinti yaratir mi? olaganustu bir durum oldugundan bu surec gozardi edilir mi? bu konuda net bilgisi olan var mi?

    Herhangi bir isde calismadan issizlik basvurusu yapabiliyor musunuz? Bildigim kadariyla bir isde calisirken isininizi kaybetmis olmaniz gerekiyor, basvuru yapabilmek icin.

    Public charge kurali hala yururlukte, askiya alinmadi. O nedenle, greencardlilarin boyle yardim basvurularinda dikkatli olmalari gerekiyor diye dusunmekteyim.


  • Unemployment benefit olarak $247 eyaletin acmis oldugu debit card hesabina yatiyor. Ancak haftalik $600 denilen odeme sadece en basta 1 kereye mahsus cek olarak yollandi. way2go hesaba da yatmis degil. Nereye ve nasil basvuracagimiz da belli degil. Cunku durum haftalik $850 odeme seklinde degil de, haftalik $247 ve ayliik $600 dolar seklinde olacaksa is bulma geregi dogacak. $600 lik bu odemeyi haftalik olarak 1 kereden fazla almis olan var mi acaba aramizda? Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @masterabi, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Bircok basliga baktim ama net birsey goremedim. mart2020 de abdye giris yaptim be 1 ay icinde greencardimi aldim. su anda calisamadigimdan issizlik maasina basvuru yaparsam, vatandaslik asamasinda bu sikinti yaratir mi? olaganustu bir durum oldugundan bu surec gozardi edilir mi? bu konuda net bilgisi olan var mi?

    Eger ihtiyaciniz varsa basvuru yapmaniz tabii ki sorun yaratmaz, lakin her eyaletin "issizlik yardimi" sartlari birbirinden farkli olabilir, siz yasadiginiz eyaletin DOL sayfasini inceleyip sartlari saglayip saglamadiginiza bakmalisiniz. Eger eyalete yeni tasindiysaniz, o eyalet basvurunuzu kabul etmeyebilir, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jake-elwood, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Unemployment benefit olarak $247 eyaletin acmis oldugu debit card hesabina yatiyor. Ancak haftalik $600 denilen odeme sadece en basta 1 kereye mahsus cek olarak yollandi. way2go hesaba da yatmis degil. Cunku nereye ve nasil basvuracagimiz da belli degil. Cunku bu durum haftalik $850 odeme seklinde degil de, haftalik $247 ve ayliik $600 dolar seklinde olacaksa is bulma geregi dogacak. $600 lik bu odemeyi haftalik olarak 1 kereden fazla almis olan var mi acaba aramizda? Tesekkurler

    Eyaletinizin DOL'ina telefon ile ulasip sorun isterseniz. Sizin durumunuzda olanlarin sayisi eminim fazladir, o nedenle erismekte zorluk cekebilirsiniz. Eger unemployment benefit aliyorsaniz, otomatik olarak haftalik 600 dolar da alabilmeniz lazim.

    New York'ta gecen haftalarda yardimlarin devam etmesi icin federal hukumetten para beklendigine dair yazilar okumustum, sizin eyaletinizde de durum ayni olabilir...


Benzer Başlıklar

  • 22
  • 1
  • 28
  • 33
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum