https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/
detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
@goe Trump maalesef hiçbir şeyi umursamıyor şu noktada dedikleriniz doğru ayrıca sürekli bahsediyorum tekrar bahsedeyim ekleme yapayım bu adam 75 Ülkeye yasak koydurdu şuanda Kazakistan,Rusya,Azarbaycan,Tayland,Brezilya vb... bir sürü ülke yasak kapsamında ve göçmen vizesine uygunlukları trump tarafından geçici olarak askıya alındı.
Forumlarda okuyorum göçmenlik forumlarında Brezilyalı kadın evlenmiş kocası ABD vatandaşı Konsolosluk Green card için göçmen vizesi vermiyor başkanlık emri yüzünden yani şunu demeye götürüyorum Kongrenin göçmenlikte kotasız ve en kesin tanıdığı kategori olan Amerikan vatandaşlarının eşleri ve birinci derece yakınları kategorisinde olan birini ABD vatandaşını mağdur ediceğini bile bile kapıdan çeviren bu sarı kafalı abimizin çekilişten rastgele loto kazanmış birilerini umursayacağını sanmıyorum.
Bu arada alınan arkadaşlarımız olabilir ben sadece doğruları söylüyorum acı bile olsa umarım herşey düzelir bende izliyorum ama gerçekci baktığımızda durum bu adam vatandaşını mağdur ediyor aile birleşiminde yasaklar mı dersin bir sürü ekstra inceleme mi dersin USCIS'in bilinçli olarak yavaşlatılması veya ekstra sorun çıkartması mı dersin bu noktada loto falan az hikaye kalıyor bunu defalarca dedim ama doğrusu maalesef şu aralar böyle...
@isenturk Merhaba Adli sicil ve Arşivli Adli sicil kaydınızda bulunmayan hiçbir sorgulama,dava,gözaltı için açıklama yapmak zorunda değilsiniz bu pek çok durumda dosyanızın daha çok incelenmesine bile sebebiyet verebilir çünkü temel olarak beklenen şey arşivli adli sicil ve normal adli sicil kaydınıza yansıyan hüküm,tutuklama,dosya artık her ne varsa onların açıklamasıdır o yüzden strateji olarak yüklemenize gerek yok.
Yalan beyan olduğunu düşünmüyorum çünkü günün sonunda adli sicil kaydınızda bir gözaltı ve buna benzer bir ibare yok eğer arşivli adli sicil kaydınız temizse bahsetmenize gerek yok.
Çok kaygılanıyorsanız yinede bahsedebilirsiniz fakat dosyanızı idari işleme veya ekstra incelemeye yol açılmasına sebebiyet de verebilir bunu lütfen unutmayın. Şahsi ve öznel tavsiyem arşivli adli sicil kaydınızda belge üstünde gözükmeyen hiçbir suç göz altı veya hüküm için kendi kendinize beyan vermemek ve süreci bulandırmamak yönünde.
Dipnot : Ben göçmenlik avukatı,hakim polis değilim gördüğüm deneyimler kendi düşüncelerim özelinde öznel fikir beyan ediyorum günün sonunda son karar başvurucuya aittir.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
İmzam nasıl 
@freeworld Korkunç 
valla benimde umutlarım azaldı çıkmayacak hissediyorum.
@crazycells DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@hadi @Sharm eger 16 milyon demisse DV2011'dir.
Son yillardaki cekilise basvuru sayilari soyle (tum dunyadaki toplam basvuru sayisi):
DV2010 : 13,597,828
DV2011 : 16,511,508
DV2012 : 19,672,268
DV2013 : 12,577,355
DV2014 : 14,633,970
DV2015 : 14,397,887
DV2016 : 17,573,350
DV2017 : 19,344,586
DV2018 : 23,088,613Ayrica Sayin @Sharm 'in dedigi gibi her bolgenin kazanma orani farkli.
Evet gecen yil diyerek DV2011'den bahsediyordu, haklisin.
Bu arada, toplam cekilis basvurulari son 4 yilda surekli yukselmis. DV2019 basvuru sayisini merak ediyorum.
Ornegin DV2018 basvurusu yapilirken Trump henuz baskanlik koltuguna oturmamisti. Yeni baskanin ve politikalarinin DV2019 basvuru sayisina bir etkisi olmus mudur acaba?
Benim imzam içimden geçen parola DV14XXX 
@sharm başvuraların düşme ihtimali yönünde mi etkisi olmuştur ?
@ekpr Belki ben kötümserimdir (bknz İmzam). Belki bu sene farklı olur ve 3-5 kişiye çıkar. Artık bekleyelim, görelim.
@FreeWoRLD çıkmayacağına şimdi gönülden inandım kardeşim 
o değil de son günler herkeste bir gerginlik yaratmış sanırım.. uzun zamandır facebook ve forumda takipteyim, şu 1-2 gündür gördüğüm kadar gerginlik hiç görmedim.. hepimizin psikolojisi darmaduman oldu ve bunun da sebebinin artık saatler kala heyecan değil de umutsuzluğa kapılışımız olduğunu düşünüyorum.. yine sıkışıp kaldık burada düşüncesi.. Allah hepimize bol bol sabır ve şans versin.. forumdaki herkese çıkması kıyamet alameti sayılır tabi ama
en azından 3-5 sevinç nidası görsek ne güzel olur..
@freeworld DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
İmzam nasıl
DV-2019 and the GC goes to @FreeWoRLD
@FreeWoRLD" class=" img-responsive img-markdown" width="480" height="267" />
Ya ben yaklasik bir yildir turkiye green card konulaeini surekli takip ediyorum, gecmis yillarida okuyorumda genelde durum soyle olmus ya ilk seferde cikiyor yada bayagi bir 7.6.8. Nci denemese fln cikiyor. Benmi hep boyle denk geldim bilemiyorum.
@hsndmn Son dakikaya kadar umut kaybetmek yok hocam.
@FreeWoRLD gc çekilişi var olduğu sürece başvurum her sene düzenli yapılacak hocam. Çıksın veya çıkmasın en azından denemedim demem. 
01 Adana 
Evet millet şafak an itibariyle 1. Geldik Adana'ya.. Şırdan yemeden gitmek olmaz.
O kadar sabırsızlandık ama geçmeyen gün yokmuş. Askerliğin devamı oldu bu da
Allah gc nin kıymetini bilecek gerçekten isteyen bütün yoldaşlarıma nasip etsin. Hayırlı geceler..
Çok güzelsiniz Arkadaşlar, inşallah GC doğru adreslere gider yada herkese gitsin 
DV15798 diyorum, burada kalsın bana gelmese bile birine gelir 
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum