Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bolatmali, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @semir, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    ABD’ nin hicbir eyaletinde calismadim...SSN’im var, Permit’im var...ABD’ye geleli 1 ay oldu fakat disari cikamiyoruz bildiginiz uzere...Covid-19 yardimindan faydalanabilir miyim? (New York)

    Saniyorum ki evet... Yukarida verdigim linkleri inceleyin isterseniz, NY eyaletinin resmi linkleri... Orada COVID-19 tecriti yuzunden gelir elde edemiyorsaniz da bu yardima hak kazandiginiz yaziyor. Dolayisiyla basvuru yapmanizi tavsiye ederim.

    İlk girişimi 27 Martta gerçekleştirdim. Bende NY eyaletindeyim. Ssn geldiği takidirde böyle bir başvuru hakkım doğar mı?

    New York'un DOL sitesinde COVID-19 tecriti yuzunden gelir elde edemiyorsaniz bu ucreti alabilirsiniz diyor. O nedenle siteden sartlari inceleyip basvurmanizi tavsiye ederim. Verip vermeyeceklerine kendileri karar verecekler zaten, burada onemli olan yanlis bilgi vermemek.


  • Issizlik maasi icin basvuru yaptim aradan 3 gun sonra mail geldi isleminizi yapmamiz icin bir kac soruyu cevaplamaniz gerekiyor diye is aradinizmi tatil ucreti aldinizmi egitim goruyormusunuz diye acaba normalmi? Reopen /reassert the claim diye bir yere girmem gerekiyormus islem adimlarini bilen varmi yardimci olursaniz sevinirim


  • @Monarizzaa ben bugün tekrar payment request yaptım. Gelen mesajda TWC i aramam gerektiği aksi taktirde Benefits alamayacağım yazıyor. Fakat numara hiçbirşekilde ulaşılamıyor ve telesekretere düşerek tekrar TWC sitesine yönlendiriyor. Fakat sitede eligible olup olmadığıma dair alabileceğim hiçbir bilgi bulamıyorum ne yapacağımı bende şaşırdım.


  • @kursat68 her eyaletin prosedurleri farkli sanirim. Ben Washington DC de yasiyorum Dc is arama sorusunu kaldirdi ama genel islizlik durumunda bu soru var. hafta cumartrsiden basliyor ve pazar gunu bitiyor, her pazar siteye girip mevcut durumunuzu bildirmeniz gerekiyor. Sistem sizden bir hafta boyunca yeni is araanizi ve bunu gostermenizi talep ediyor.


  • The state said people already collecting unemployment will “begin to see their $600 supplemental unemployment benefit arrive April 14 (for the week of March 30th).”


  • @Serdar-Cörüt bende de ''You do not meet TWC's criteria to submit another application for Unemployment Benefits using the Internet. You may: call...'' yaziyor... bakalim hala beklemedeyiz sirketten arkadaslarla bekliyoruz.


  • Part time bir iste calismak issizlik maasini almamizi etkilermi?


  • Tüm gelirinizi beyan emek zorundasınız. eger daha önce full time calısıyorduysanız ve covid19 sebebiyle saatleriniz azaltıldıysa partially unemployement alabilirsiniz. Ama bunun da belli bir saat limiti var sanırım. Ben geçen hafta tek seferlik bir yardım ödemesi aldım iş yerimden 32 saat ve bunu claim ettim. bu hafta işsizlik ödeneği onaylanmadı. Eyalet şartlarının üstünde saat aldığım notu düşülmüş.


  • Issizlik maasina basvurduktan sonra size haftalik belirli bir odeme cikiyor. Ek kazanciniz o odemenin 25%’i gecerse o haftanin odemesini alamazsiniz. Ornegin 500$ haftalik odemeniz var, part time calisarak en fazla 125$ kazanabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kursat68, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Part time bir iste calismak issizlik maasini almamizi etkilermi?

    Surada yazmistim:

    @crazycells, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @cisilhayat, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Merhaba, Texas eyaletinde 5 ay 2 hafta boyunca bir firmada calistim. Covid19 dan dolayi isten cikartildim. unemployment benefit icin texasin resmi sitesinden basvuru yaptim.Claim information sayfasinda, weekly benefits amount 0$ gorunuyor. Bu durumda +600 dolar alabilme sansim var midir ?

    Evet, bu ikisi farkli yardimlar. Biri UI Benefit (Unemployment Insurance Benefit) digeri ise PUA (Pandemic Unemployment Assistance) olarak geciyor. PUA, bu CARES Act ile olusturulan yardim, COVID-19'dan dolayi gelirinizi kaybettiyseniz haftalik 600 dolarlik yardimi alabilmeniz lazim. Siz, bilgilerinizi vererek basvuruyu yapin. Zaten eyaletler degerlendirip size geri donus yaparlar. New York'un DOL sitesinde su su sartlari sagliyorsaniz basvurabilirsiniz gibi madde madde siralamislar. Eminim ayni seyi basvurdugunuz eyaletin sitesinde de bulabilirsiniz.

    Yasadiginiz eyaletin sitesine bakmaniz lazim, normalde part-time calisanlara UI Benefit vermiyorlarsa o durumda vermeyebilirler, ama yine de PUA'yi almaniz lazim. Ikisi birbirinden farkli. Issizlik maasina hak kazanamayan biri hala PUA'yi alabilir.


  • Baska bir konu da cevap olarak yazmistim buraya da kopyalayayim asil olmasi gereken yer de burasi zaten belki bir faydasi dokunur.

    Ben 2 farklı işte part time olarak çalışıyordum birisi otel diğeri de Publix Supermarket.Pandemiden dolayı otelde işler durunca saatlerimizi kestiler ve sonrasın da mail atıp unemployment benefit için başvurmamızı istediler.Ben de hr depertmanı ile iletişime geçip benim başka bir işim daha olduğunu işsiz olmadığımı dolayısıyla unemployment benefit için başvuramayacağımı belirttim.Onlar da bana başvurabileceğimi pandemiden dolayı gelirim de azalma meydana geldiğini söyleyip bu başvuruyu normal zamanlar da ki başvuru gibi düşünmemem gerektiğini belirttiler.


  • Floridada basvuru yapan var mi?


  • @Cannavaro1903 Florida'da yasayan bir arkadasim internet uzerinden online basvuruda websitesinin kilitlendigini, o yuzden posta yolu ile formu doldurup gondermenin tavsiye edildigini soyledi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cannavaro1903 @FBazer @redsat2000 burda mısın sorduğu soruya sizler cevap verebilirsiniz


  • @Cannavaro1903 site oldukca yogun ancak yaklasik 2 hafta once sabaha karsi saat 4-5 gibi esim ve benim basvurularimizi yaptim. Bu arada sonradan duydugumuz icin Orange County kira yardimina basvuru imkanini kacirdik. Yalniz basvuru yapan arkadaslara herhangi bir donus yapilmis degil. Web sitesinin yogunlugundan dolayi sitede olan formu doldurup mektupla yollayan arkadaslarimiz var. Su ana kadar cevremden kimsenin herhangi bir yardim aldigini duymadim, unemployment benefit ve isyeri sahiplerinin PPP Loan basvurulari dahil.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 Ben full time calisiyorum. İşsizlik maaşı için basvurmadim. Nasıl yapılıyor bilgim yok. Zaten bu dönemde çalışmak ta bayağı riskli .Şuan benim Department da tek kaldım. Diğer 4 kişi pozitif olduğu için ayırdılar. Şuan işsizlik için başvuranlar hızlı şekilde artıyor. Sistemin çökmesi an meselesi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 durumun bu yani


  • Merhaba arkadaşlar,

    Nasılsınız? Buralar hep çayırlıktı, maşallah yenilerle dolmuş sevgili @crazycells 🙂 Hayırlı olsun...

    Bir kaç sorum olacak izniniz olursa. Umarım net bilen veya icraate geçirebilen arkadaşlarımız mevcuttur. Self-employee olan arkadaşlar özellikle tercih sebebidir 🙂 veya belirttiğim gibi, net bilgiye sahip herkesedir sorularım 🙂

    Öncelikle eyalet belirteyim ki karışıklık olmasın. Her birinin içerik veya işlem sırası oldukça farklı... California

    1- Öncelikle California'da, UI veya PUA için başvuru yapan arkadaşlar var mı?
    Ben W9 ile çalıştığım için UI alamıyorum sanırım. Fakat alabileceğimiz konusunda bir çok söylenti çıktı, yazılan çizilen çok oldu. Alabiliyor da olabiliriz, belki de ben hatalı bir başvuru yaptım.

    2- Federal Pandemic Unemployment Compensation (FPUC) ne? , Pandemic Unemployment Assistance ne? İkisi ayrı şey mi yoksa Pandemic Unemployment Assistance,
    FPUC kapsamı içerisinde yer alan bir assistance program mı? Çünkü okuduğum bir kaç sayfada her ikisi de ayrı şeylermiş gibi bahsedilmiş, birinde 13 hafta boyunca $600 ek olarak, bir diğerinde 39 hafta boyunca alınabilecek UI ödemelerine ek $600 diye bahsedilmiş.
    Ya da yine en başta belirttiğim gibi, ikisi de aynı kapıya mı çıkıyor?

    3- Son olarak da şunu sormak istiyorum. UBER yapan ve başvuru yapan veya başka bir işte ( W2 veya W9) çalışıp da ekstra UBER yapan ve de başvurusuna her iki veya daha fazla işi ekleye var mı? ( Eyalet farketmez bu soru için 🙂 )
    Sanıyorum ki 22 veya 23 martta UI için başvurdum, işsiz kalma tarihim 16 mart. Başvuru esnasında en son çalıştığım şirket bilgilerini istedi fakat kazancımı sormadı. "Bu iş haricinde aşağıda yer alan tarihler arası başkası adına çalıştınız mı/ ek gelir kazandınız mı?" şeklinde bir soru vardı ve "Evet" dedim ve de UBER ekledim. Çünkü belirtilen bazı tarihlerde UBER yapmıştım ve o tarihlerde ne kazanmışsam hepsini eksiksiz yazdım. ( Eklemesem daha mı iyiydi, bilemedim )
    Belirttiğim gibi, asıl çalıştığım yani en son kaybettiğim işim için ücret / kazanç sormadı sistem. Ek iş olarak gösterdiğim UBER için sordu. Nedenini bilmiyorum. Nisan 5 pazar günü EDD'den mail geldi ve " New account created" dediler. Sisteme girip baktığımda her şey "sıfır" görünüyordu. Benim gibi 2-3 arkadaşım daha aynı sonucu aldılar. Şu an self-employee olanlar için sistem tam anlamıyla hazır olmayabilir diye düşünüyorum, bilemiyorum.

    Buna yakın tecrübesi olan arkadaşlarımız var mı? Ya da benim gibi sıfırların yanına her hangi bir rakam eklenmesini bekleyen? 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 😍 kesinlikle kardeşim yıkılmadık ayaktayız . Miami dinlesin sesimizi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tugba, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Merhaba arkadaşlar,

    Nasılsınız? Buralar hep çayırlıktı, maşallah yenilerle dolmuş sevgili @crazycells 🙂 Hayırlı olsun...

    Bir kaç sorum olacak izniniz olursa. Umarım net bilen veya icraate geçirebilen arkadaşlarımız mevcuttur. Self-employee olan arkadaşlar özellikle tercih sebebidir 🙂 veya belirttiğim gibi, net bilgiye sahip herkesedir sorularım 🙂

    Öncelikle eyalet belirteyim ki karışıklık olmasın. Her birinin içerik veya işlem sırası oldukça farklı... California

    1- Öncelikle California'da, UI veya PUA için başvuru yapan arkadaşlar var mı?
    Ben W9 ile çalıştığım için UI alamıyorum sanırım. Fakat alabileceğimiz konusunda bir çok söylenti çıktı, yazılan çizilen çok oldu. Alabiliyor da olabiliriz, belki de ben hatalı bir başvuru yaptım.

    2- Federal Pandemic Unemployment Compensation (FPUC) ne? , Pandemic Unemployment Assistance ne? İkisi ayrı şey mi yoksa Pandemic Unemployment Assistance,
    FPUC kapsamı içerisinde yer alan bir assistance program mı? Çünkü okuduğum bir kaç sayfada her ikisi de ayrı şeylermiş gibi bahsedilmiş, birinde 13 hafta boyunca $600 ek olarak, bir diğerinde 39 hafta boyunca alınabilecek UI ödemelerine ek $600 diye bahsedilmiş.
    Ya da yine en başta belirttiğim gibi, ikisi de aynı kapıya mı çıkıyor?

    3- Son olarak da şunu sormak istiyorum. UBER yapan ve başvuru yapan veya başka bir işte ( W2 veya W9) çalışıp da ekstra UBER yapan ve de başvurusuna her iki veya daha fazla işi ekleye var mı? ( Eyalet farketmez bu soru için 🙂 )
    Sanıyorum ki 22 veya 23 martta UI için başvurdum, işsiz kalma tarihim 16 mart. Başvuru esnasında en son çalıştığım şirket bilgilerini istedi fakat kazancımı sormadı. "Bu iş haricinde aşağıda yer alan tarihler arası başkası adına çalıştınız mı/ ek gelir kazandınız mı?" şeklinde bir soru vardı ve "Evet" dedim ve de UBER ekledim. Çünkü belirtilen bazı tarihlerde UBER yapmıştım ve o tarihlerde ne kazanmışsam hepsini eksiksiz yazdım. ( Eklemesem daha mı iyiydi, bilemedim )
    Belirttiğim gibi, asıl çalıştığım yani en son kaybettiğim işim için ücret / kazanç sormadı sistem. Ek iş olarak gösterdiğim UBER için sordu. Nedenini bilmiyorum. Nisan 5 pazar günü EDD'den mail geldi ve " New account created" dediler. Sisteme girip baktığımda her şey "sıfır" görünüyordu. Benim gibi 2-3 arkadaşım daha aynı sonucu aldılar. Şu an self-employee olanlar için sistem tam anlamıyla hazır olmayabilir diye düşünüyorum, bilemiyorum.

    Buna yakın tecrübesi olan arkadaşlarımız var mı? Ya da benim gibi sıfırların yanına her hangi bir rakam eklenmesini bekleyen? 🙂

    Aynen 🙂 ben de reddit'in r/NYC subreddit'inden ogrendiklerimi aktarayim...

    Ben de PUA ile PUC'u ayni sey saniyordum, ama ikisi farkliymis...

    Unemployment Insurance (UI)'dan yararlanmak icin eyaletlerin belirledigi sartlari saglamaniz lazim. Her isini kaybeden veya issiz olan kisi normalde UI'dan faydalanamiyor... PUA ise, UI'dan daha once yararlanamayan kisiler icin olusturulmus ek bir program. Yani UI'dan yararlanamayanlar ama COVID-19 yuzunden issiz kalanlar PUA'ya basvuru yapip issizlik maasi alabiliyor su anda... New York icin sart su, once UI'ya basvuruyorsunuz, basvurunuz reddedilirse PUA basvurusu yapmak icin yonlendiriliyorsunuz (New York'ta direkt PUA basvurusu yapamiyorsunuz)...

    PUC ise, hem UI hem de PUA alacak kisilere verilecek haftalik 600 dolarlik ek yardim... Eger UI benefitleri bitiyorsa bile, bu PUA sayesinde belli bir sure uzatilabiliyor. PUC ise otomatik olarak yatiyor, onemli olan PUA veya UI icin onaylanmis olmaniz.

    Bir ornek vermek gerekirse, alisveris merkezinde calisiyorsunuz ve parfum satiyorsunuz diyelim... normalde "hickimse parfumlerimi satin almiyor o nedenle gelir elde edemiyorum" diye UI'ya basvuru yapamiyorsunuz, eyaletler bunu kabul etmiyordu. Ama su anda "COVID-19 yuzunden alisveris merkezi bos, o nedenle insanlar gelmiyor, ben de hastalik yuzunden ise gidemiyorum ve gelir elde edemiyorum" diyorsaniz bunun icin ayrica olusturulmus PUA'ya basvuru yapabilirsiniz. PUA basvurunuz onaylandiktan sonra, otomatik olarak PUC'u da alacaksiniz.

    Sanirim UI icin belirlenen haftalik minimum ucretler PUA icin de otomatik olarak gecerli. Yani haftalik minimum 150 dolar alacaksiniz diyelim (sanirim yaptiginiz ise gore belirlenen minimum 150-200 arasinda oluyor, maksimum ise 500 dolar civarinda), bu durumda PUA veya UI'dan bir sure haftalik 150 dolar, PUC'dan ise haftalik 600 dolar alacaksiniz...

    Yani su an issiz kalan veya maas alamayan kisiler sartlari sagliyorlarsa aylik yaklasik 750 x 4 =3000 dolar gibi bir ucret alabilirler eyalet hukumetinden... Bu durum su an icin Temmuz sonuna kadar gecerli, ayrica issiz kaldiginiz zamandan bugune kadarki haftalar icin de odeme alacaksiniz, yani var olan basvuru onaylandigi anda geriye donuk odemeler de yapilacak. Sanirim su an Nisan basinda basvuru yapanlara ulasiyorlar (en azindan r/NYC subreddit'inde o sekilde yorumlar yapilmis), dolayisiyla basvurusunu yapan arkadaslarin tek yapmasi gereken beklemek. Eyaletinizin DOL gorevlisi size ulasacaktir...

    Sureci yasayan arkadaslarin deneyimlerini bekliyoruz, lutfen basvurunuz onaylandiktan sonra konuyu guncellemeyi unutmayin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum