Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @ibrahimasar İyi niyetinizi takdir ediyorum ama tüm paylaşımlarında ülke sağlık konusunda dünyada öncü olduğunu savunuyor ve süreci çok iyi yönettiğimizi söylüyor herkesin virüsü kapması gerektiğini düşünüyor ve savunuyor o yüzden öyle yazdım


  • @Ramazan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Türk Hava Yolları, koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Nisan'a kadar durdurduğu yurt dışı ve yurt içi uçuşlarını, 1 Mayıs'a kadar uzatma kararı aldı.

    Bu sekilde sayilar hizla artmaya devam ederse zaten sure de daha da uzayacaktir.


  • Bilim insanlari, koronavirusun gelecek yıl sonbahar ya da kış gibi tekrar görünebilir." değerlendirmesini yaptı.


  • Türk Hava Yolları, koronavirüs tedbirleri kapsamında ,17 Nisan'a kadar durdurduğu yurt dışı uçuşlarının tarihini, 1 Mayıs'a kadar uzatma kararı aldı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ramazan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @ibrahimasar İyi niyetinizi takdir ediyorum ama tüm paylaşımlarında ülke sağlık konusunda dünyada öncü olduğunu savunuyor ve süreci çok iyi yönettiğimizi söylüyor herkesin virüsü kapması gerektiğini düşünüyor ve savunuyor o yüzden öyle yazdım

    Valla hastanelerin yeri belli. Virüs kapmak isteyen kolaylıkla hemen enfekte olup sırasını savabilir 🙂 601 Sağlık çalışanımızda pozitif çıkmış. Ben yine de ekrandaki doktorları eleştirmek maiyetinde söylediğini tahmin ediyorum. Sağlık sisteminin iyi olduğunu da savunabilir. Herkesin bir fikri var, ben sağlık sistemini beğenmeyeceğim tecrübeler yaşamışımdır, kendisine hep olumlu durumlar denk gelmiştir. Bir şey diyemem. Yaşadığım son sağlık tecrübesi şöyle: Çok doktora gitmeye düşkün biri değilim. Olay takriben 5-6 yıl önce Ankarada yaşandı, soğuk memleket, işyeri sıcak atölye soğuk, müşteriye gidiyorum içeri sıcak dışarı soğuk.. Sağ kürek kemiğimde eserekli bir ağrı var. Sıcak su yakı falan geçmiyor. Dedim sigortamız var yahu, gidelim, bir Thermove krem versin, sürelim iyileşelim. Dahiliyeden randevu aldım, röntgen istedi, 2-3 gün sonra akşam 9 a röntgen verdi. Çektirdim, ertesi gün gösterdim, ortapediye sevk etti. Ora baktı, kalp damara gönderdi. Tam kan tahlili ve idrar tahlili verdim, fiziğe sevketti. Fizikçi baktı etti, diyetisyene yolladı. Bu hengame 2-3 hafta sürdü toplam. Diet listesiyle hastaneden ayrılırken sırtımın ağrısı çoktan geçmişti.. Uzun oldu ama böyle işte sağlık sistemimiz. Birilerine belki hemen iyi tarafı denk gelmiştir. Bize pek denk gelmedi. Hanımın kızın yiğenin rahatsızlıklarında hep uzun uzadıya uğraştık. Bir arkadaşımız ayılıp bayılıyor, kum döküyor dendi, gastrit, ülser dendi. Mideye kamera soktular, yara var dediler. İğne ilaç serum... Hamileymiş, 60 lı yaşlarında bir doktora denk gelince anladık. Anadolunun kofti üniversitelerindeki 25-30 yaşında öğretmenler nasıl cahil ise tıp bitirmiş ama uzmanlaşamamış, vaka odaklı değil de maaş-kadro odaklı doktorlar sıfır tecrübe ile gün doldurup hemşirenin yaptığı iğneyi yapmaktan aciz ülkenin sağlık sistemini şehir hastaneleri, ihale odaklı devlet hastaneleri, poliklinikten bozma uyduruk isimli özel hastanelere emanet hale getirdi. Her şey ticaret olunca sağlık ve eğitim de ticari meta haline geldi. Bu virüsü fazlasıyla hakettik. Allah verdi belamızı. Biri çıkmış, yandaşa çeyrek var. Çok azdık ondan oldu diyor. Evet çok azdınız, ama Allah bizim belamızı verdi, nasıl böyle insanları seçtiniz kendinize diye...

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar öncelikle bu salgın gelip geçici bunu biliyoruz.. benim konuşmak istediğim şey şudur New York valisi Cuomo, “Bu deneyimin bizi nasıl değiştireceğini düşünmeye başlamalıyız. Bir daha asla eskisi gibi olmayacağız. Normale döneceğimizi sanmıyorum, yeni normale alışacağız ve bu yüzden bu değişim ve dönüşümün pozitif olması için uğraşmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu. böyle bir açıklama yaptı salgın sonrası nasıl bir dünya kurulacak buna benzer bir şeyi Trumpta söyledi örneğin bir daha okulların açılmaması yani uzaktan eğitim olarak kalır mı ve bu durum Türkiyeden oraya öğrenci olarak gitmek isteyenler açısından sizce neyi değiştirir? yani giderler mi gitmezler mi internetten mi eğitim alırlar?


  • ........


  • Bu salginin en buyuk etkisi bence bircok ulkenin kendi icine kapanmasi olacak. Tum ulkeler saglik sistemlerini, tarim ve uretim politikalarini tekrar gozden gecirmek zorunda kalacaklar.

    Mesela, Italya ve Ispanya gibi salginin en cok etkiledigi iki ulke AB ile iliskilerini buyuk ihtimalle tekrar gozden gecirecekler. En azindan halklari artik AB'ye sicak bakmayabilirler ve bu ileride secilecek politikacilari etkileyebilir.

    ABD'de henuz erken ama soylenilenler gibi 200 bin uzerinde olum gerceklesirse, tabandan cok buyuk tepkiler yukselebilir. Isini kaybeden cok insan olacak gibi ongoruluyor ve bunun Kasim secimlerine yansimasi bence mutlaka olacaktir.


  • @gokcell elinize sağlık, güzel çalışıyor


  • @MySea kesinlikle size katılıyorum.Daha şimdiden AB 'ye bela okumaya başlamışlar.Bu hastalık olayı bittikten sonra birçok şey değişecek.Ahhh ahhh peki ya bizim ülkemizde kafalar, fikirler değişecek mi? 7 maaş bağışladı diye adamsın büyüksün ağam paşam diyenler hala çok fazla. Niye anlamıyorlar devletin bize para vermesi gerektiğini.Biz niye kampanya yapıp devlete para veriyoruz.


  • ........

  • ⭐⭐

    @MySea suanda 213k hasta var ,yani bunun on kati kadar artacakmi ki olu sayisi 200 bin olsun ? O zaman bu is cok uzar .aman tanrim ne olacak boyle 😭 biz greencardlilari is bulurken cok zorluk bekliyor olacaktir.


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @MySea suanda 213k hasta var ,yani bunun on kati kadar artacakmi ki olu sayisi 200 bin olsun ? O zaman bu is cok uzar .aman tanrim ne olacak boyle 😭 biz greencardlilari is bulurken cok zorluk bekliyor olacaktir.

    ABD'de 15 mart tarihinde toplam vaka sayisi 3600. 1 nisan itibariyle 215.000 olu sayisi 5100. 1 kisi 5-6 kisiye bulastiriyor ise, nisan sonu vaka sayisi 2 milyon, olu sayisi 50.000 olabilir. O yuzden cok acil bir ilac bulmalari gerekiyorki hastaneye yatan hicbir hasta olmesin, hatta evde bile bu ilaci icerek, hastaneye gelmeden iyilesebilsin.

  • ⭐⭐


  • Ülkeler sağlığın ne denli önemli olduğunu anladılar.Sözde önce sağlık sonra para diyenlerin boş konuştukları gerçek yüzleri çıktı ortaya.Tüm dünya insana değer vermesi gerektiğini anladı galiba,bu durumda özellikle Almanyayı tebrik ediyorum halkına ben yanındayım sen merak etme dedi.


  • Miş,muş,mış...


  • bu hastalık sebebi ile acaba greencard sonuçları ertelenirmi yani mayısta ya mesela 2-3 ay sonrasına ertelenirmi acaba umarım hemen aşı bulunurda gerek kalmaz 😞


  • ABD'deki göçmenlik hizmetlerinin çoğu koronavirüs pandemisi nedeniyle durdurulmuştur.

    ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), saha ofislerinde, iltica ofislerinde ve Uygulama Destek Merkezlerindeki tüm kişisel hizmetlerde geçici olarak askıya alındı. Çarşamba günü, İç Güvenlik Dairesi Başkanlığı ofislerin kapatılmasını en az 3 Mayıs'a kadar uzattı.

    Geçici ofis kapatma, statü uzatmaları, çalışma izinleri, yeşil kartlar ve vatandaşlığa geçiş yoluyla ABD vatandaşlığı gibi göçmenlik yardımlarını bekleyen on binlerce kişiyi etkilemektedir - görüşme randevuları, biyometrik hizmetler ve vatandaşlık törenleri dahil.
    Ancak USCIS, COVID-19 pandemisine yanıt olarak Başvuru Destek Merkezlerinin geçici olarak halka kapatılması nedeniyle geçerli Form I-765, İstihdam Yetkilendirme Başvurusu uzatma taleplerini işlemek için daha önce gönderilen biyometrileri yeniden kullanacağını açıkladı.

    Most immigration regular services in the United States have been halted due to the coronavirus pandemic.

    The U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) temporarily suspended all in person-services at its field offices, asylum offices and Application Support Centers. On Wednesday, the Department of Homeland Security agency extended the offices closure until at least May 3.

    The temporary office closure affects tens of thousands of individuals awaiting immigration benefits such as extensions of status, work permits, green cards and U.S. citizenship through naturalization — including those who have interview appointments, biometric services and naturalization ceremonies.

    USCIS has announced, however, that it will reuse previously submitted biometrics in order to process valid Form I-765, Application for Employment Authorization extension requests due to the temporary closure of Application Support Centers to the public in response to the COVID-19 pandemic.

  • ⭐⭐⭐

    @gokcell tebrik ederim ellerinize sağlık

  • ⭐⭐⭐

    @gokcell, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Muhtaradana Teşekkürler, bu arada plaka çekilişi ne oldu yahu, bende listedeydim 🙂

    Kazanan arkadaşlarımız açıklandı bilginize ⬇⬇
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2213/dv2021-bekleme-odası/13606


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum