Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hope34 Tebrik ederim, hayırlı olsun 🙂


  • @hope34 Tebrikler. Deneyimizini paylaştığınız için teşekkür ederim. Umarım bundan sonraki süreciniz istediğiniz gibi gelişir. Başarı dolu bir yolunuz olsun.


  • Sayın @drvagus tebrikler, çok sevindim, ayrıca süreçte takipçiniz olucam,lütfen sonraki aşamaları da foruma aktarınız.
    Diğer tüm vizesini alan arkadaşların da gözleri aydın, mutlu haberleri duydukça önümüzdeki yıl için umutlanıyoruz.


  • @hope34 detaylı ayrıntılı paylaşımınız için teşekkür ederiz. eşinizle ve sizle elçilikte konuşmuştuk sizin kızla beninki beraber oynamıştı :). eşinizin sağlık raporunun hallolacağından eminim. eski geçirilmiş akciğer hastalıklarında akciğerde belli bulgular varsa tüberküloz için kültür yapılıyor onların da sonuçları 2 ayda çıkıyor. daha önce konuşulduğu gibi ppD testinin hiçbir anlamı yok. eşinizle 2 ay sonra vizesini alır. umarım her şey gönlünüzce olur.


  • @hope34 Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler 🙂 Tebrik ederim. Umarım eşinizin olumlu sağlık sonuçları da bir an önce gelir ve yeni hayatınız için heyecanınızı hiçbir şey gölgelemez. Hangi eyalete gitmeyi planlıyorsunuz? Maddi durumu değerlendirirken eyalet seçimini de göz önünde bulunduruyor gibiler. Okumayı gerçekten kolaylaştıran maddeli paylaşımınızda 12. maddedeki sorulara verdiğiniz cevapları da paylaşabilir misiniz çok özel değilse?


  • Bu ileti silindi!

  • @Drywall
    Teşekkür ederim temennileriniz için. ısrarla cevap vermiyorsunuz dediğiniz konuyla ilgili net bir şey yazmıştım. Klasik soruları sordular diye yazdım. Siz benim verdiğim cevapları merak ediyorsunuz anladığım kadarıyla.
    Aslında genel cevap verdim. Sorular önemli olduğu için hangi soruları sorduklarınızı yazdım. cevaplar önemi yok. para kısmı ne kadar yüksekse o kadar iyi. Meslek sormadılar. tanıdığınız var mı ? ne iş yapmayı düşünüyorsunuz diye sordular ticaret yapacağım dedim. OK dedi. verdiğiniz cevaplar o kadar kısa ki derdinizi anlatmadan diğer soruyu soruyorlar zaten. Hepsi formaliteden. tapu, ruhsat fln vardı ama göstermedim.

  • ⭐⭐⭐

    @hope34 tebrik ederim hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim


  • @hope34, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhabalar, Kısaca mülakat deneyiminden bahsetmek isterim.

    1. 6 martta sabah 7.30 için konsoloslukta randevumuz vardı. 7.10 geçe oradaydık. Eşim sıraya girdi. Biz arabayla bekledik. Buçuk gibi bende kızımla gittim. Eşim telefonu arabaya bırakmaya gitti.

    2. Sonra görevli sıradan gelin dedi. Daha önceden okuduğum yorumlardaki gibi elimizde sadece evraklar ve pasaport vardı. Çanta vs olmayacak kesinlikle almıyorlar. Görevliye pasaportu verdim, kontrol etti. Sonra x-ray cihazına yönlendirdi. Oradan da geçtik.

    3. İleride içerideki masadan numara alacaksınız dediler. Gittik pasaportları verdim numara aldım.

    4. O arada eşim hemen parmak izini ne zaman alacaksınız dedi? Danışmadaki herkes güldü çok heyecanlısınız galiba diye, çünkü aldığımı notlar vardı. Unutursa geri çağırabiliyorlar diye. Bizde evde derimize çalışmıştık o yüzden direk sormuştu eşim 

    5. Elimizin altında hazırladığımız postitte yazan notlar şöyle idi;
      Parmak izi vermeyi unutma..!
      Görevli hesap dökümü isterse onlarda kalacağını söylemeliyiz; yoksa yeniden talep edebilirler, Unutma.!
      Orijinal diplomalara baktıktan sonra fotokobileri onlarda kalacak, orjinalleri almayı Unutma..!

    6. Sonra numaramız yandı. 6 numaralı gişeye gittik. En sevdiğim sayıydı. ( doğum tarihi, evlilik tarihi, vs derken yine bana şans getireceğine inanmıştım.) Çok güler yüzlü, sempatik, renkli gözlü bir bayan vardı. Kartvizitine baktım ama ismini göremedim. Hoşgeldiniz dedi. Türkçe konuştu. Eşimi ve kızımı gördü. Siz bekleme salonunda bekleyebilirsiniz isterseniz dedi. Asıl talihli bendim. Eşimde yok kalalım dedi. tebessüm etti. Tamam dedi.

    7. Sonra tek tek benden belge istedi ben dosyadan çıkardım verdim.

    8. Talep ettiği belgeler: Pasaportlar, adli sicil kaydı, vukuatlu nüfus örneği hem eşim hem kendim için hem kızım için ( güncel olarak verdim. Mülakata 3 gün kala çıkarmıştım. ), Evlilik cüzdanının aslını görmek istedi + kopyalarını istedi. Mail yoluyla gönderdiğim evraklarında çıktısını almıştım ancak istemedi. Diploma istedi, bende Lise + 2 tane üniversite diploması çıkarmıştım. Onları görünce en son olanı verebilirsiniz dedi. Orjinali ile kopyalarını verdim. 2’şer adet resim istedi her aile üyesi için. Hazırdı zaten 5x5 olarak. Sonra Unganlar sağlık raporu kapalı zarf halinde. Ve hesap dökümü istedi. 2 ayrı bankada hesap hareketi olduğu için onları hazırlamıştım zaten ( 6 aylık hesap dökümü + imza sirküleri şeffaf dosya halinde ) + Eşimin hesap dökümünü de çıkarmıştım hazırlıklıydım. Dedim ki eşiminde hesap dökümünü vermem gerekir mi? Siz hangi evrakları vermek isterseniz dedi. Bende buyrun eşiminde evrakını ekleyin dedim. Sağlık raporunu sordu. Eşimin kini Unganlar size mail yoluyla bildirecek dedim. İsimden kontrol etti ve tamam dedi.Sonra numaranız yanacak vezneye ödeme yapacaksınız dedi. Numaranızı takip edin dedi. Teşekkür ettik. Bekleme salonuna gittik.

    9. Numaramız yandı. Ödemeyi yaptık. TL ya da usd seçenek olduğu gibi kredi kartı ile de ödeme yapabileceğimizi söyledi. Biz nakit olarak ödeme yaptık. Makbuz verdi.

    10. 15-20 dk içinde numaramız yandı. 6 numaraydı  çok sevindim. Hoş geldiniz dedi. Türkçesi biraz zordu. Sağ elimizi kaldırdık doğru söyleyeceğimize dair söz verdik.

    11. Sonra önce parmak izlerimizi aldı eşim ile benim. Kızım 14 yaştan küçük olduğu için almadılar.

    12. Parmak izi kayıt işi bittikten sonra klasik sorular geldi. Nereye gideceksiniz? Tanıdığınız var mı? Ne iş yapmayı planlıyorsunuz? Kısa cevaplardan sonra Pc kayıt yaparken 1 2 dk bekledik.

    13. Finalde, Bana döndü ve tebrikler dedi. Siz ve kızınızın vizesi onaylandı.

    14. Eşiniz için 6-8- hafta sonra gelecek olan sağlık raporuna göre mail gelecek konsolosluktan ve sizden pasaportu isteyecekler dedi. Siz PTT ile pasaportu göndereceksiniz. Vize basılınca tekrar biz buradan göndereceğiz dedi.

    15. Benle kızımın pasaportunu aldı, eşimin pasaportunu ve orijinal diplomayı geri verdi bana. Orada eşim soyutlanmış gibi o kadar ruhum sıkıldı ki nefes alamazsınız ya öyle bir şey hissettim  . Eşimi benden kızımdan ayırdılar gibi  tuhaf bir duyguydu. Vizemin onaylandığına sevinemedim tam anlamıyla.

    16. İnşallah sağlıkla ilgili bir şeyin çıkmaması en büyük duamız, zaten buna bağlı olarak ta vize için pasaportu isteyecekleri maili 4 gözle hale bekliyor olacağız.

    17. Cuma günü 77,30’da başlayan tüm bu mülakat süreci bittiğinde saat artık 08. 15 idi.

    18. Pazartesi günü saat 15.00 civarında ABD büyük elçiliği tarafından pasaportunuz PTT verilmiştir diye telefona mesaj geldi. 17.00 gibi de tebrik maili geldi.

    19. 10 mart Salı günü sabahta Hem kızım için hem benim için ayrıca PTT pasaportun verildiğine dair bilgi verildi. Muhtemelen Bugün Teslim edilecek. Sistemden baktığımda İstanbula kargo gelmiş.Yani 1-2 gün içinde pasaportlar teslim edilmiş oluyor.

    20. Uzun olduysa kusura bakmayın. Aklımda olanları yazmak istedim. Ben bu formdan çok bilgi, destek aldım. Bu tecrübemden de faydalanan birileri olur belki.

    21. Green card çıkan, çıkmayan, eksiklerin tamamlanması bekleyen herkesin hakkında hayırlısı olsun diyorum. Her yeşin gönlümüzce olması dileklerimle.

    Sevgilerimle..

    tebrikler.
    Hangi eyalete gitmeyi dusunuyorsunuz?
    Sadece para mi gosterdiniz sponsor yada jop offer gosterdiniz mi?
    Ne is yapiyorsunuz?
    kisaca belirtirseniz fena olmaz.


  • @Muhtaradana bugün varmı acaba:)))

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @hope34 Tebrikler, eşinizin vizesi de en kısa sürede onaylanır inş.


  • @İrem-Güzel evrak onayı mı?


  • @Muhtaradana evet:) Anca sizden takip edebiliyorum. Takip edebileceğimiz başka bir yet yok.


  • @İrem-Güzel bugün şimdilik 24k 30k ve 26k mail aldılar...


  • @Emrejoy süper sağolun herkes için hayırlısı olsun hepimiz için..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drvagus, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar. 06.03.2020 tarihinde gerçekleşen vize mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Biraz uzun olacak kusuruma bakmazsınız:)
    İstanbuldan iki kişi olarak mülakata katıldık. 2 çocuğumuz var ama onlar doğumla amerikan vatandaşı oldukları için sürece dahil değillerdi. Ben kbb doktoruyum, eşim üniversitede öğretim görevlisi. Talihli benim.
    Sağlık raporunu almak için 04.03.2020 tarihinde Unganlardaydık. Sağlık raporu süreci forumdan @Manwe6265 anlattığının aynısı şeklinde geçti. ( Hatta asansörün yeri, unganların odasının giriş yeri gibi detaylar içeren mülakat deneyimiydi ve çok faydalandım.). Sağlık muayenesi esnasında forumdan değerli @dras ve ailesiyle tanışdık. Hemen forumu takip edip etmediğimizi sorduk birbirimize ve sohbete giriştik 🙂 Sağlık muayenesini bitirdikten sonra Best Western Hotel 2000 otelinde konaklamak üzere otele geçtik. Ankaraya İstanbula kendi arabamızla gitmiştik, otelin otoparkı yoktu, ancak vale vardı ve otelin önündeki sokağa aracı park ettiler. Araçla gelecek kişiler için tercih edilebilir. Otel gece kulüplerinin olduğu sokakta olduğu için gece gürültü oluyor, biz sokağa daha uzak olan odalardan istedik ve yardımcı oldular. Otel oda+ kahvaltı konseptli ve kahvaltısı güzeldi. Çalışanlar yardımseverlerdi. Özetle maliyet/yaralılık, elçilik+ unganlara yakınlığı bakımından otel tercih edilebilir oteldi. Ertesi gün saat 16:00dan sonda sağlık raporunu aldık. Sonrasında @dras ve ailesiyle buluşup mülakat öncesi değerlendirme yaptık. 06 martta 9:15 teki randevumuz için 8:45te otelden çıktık ve yürüyerek 08:55’te elçiliğe ulaştık. Orta uzunlukta kuyruk vardı, güvenliğe randevu saatimizi söyleyince bizi sıranın önüne aldı ve giriş yaptık. Kemer, saat, küpe,telefon vb şeyleri otelde bırakmıştık. Yanımızda sadece çok gözlü evrak dosyası ve cüzdanımız vardı. Güvenlikten sonra içeri girip pasaportlarımızı verip randevu saatimizi söyledik ve bize sıra numarası verdiler. Sonra sırasıyla numaramız yanınca sırasıyla evrak teslim, para ödeme noktasına gittik. Her iki çalışanda türk idi ve oldukça güleryüzlülerdi. Oturup beklerken meşhur sarışın hanımla gerçekleştirilen mülakatları izledik. Genellikle gülen, mutlu yüzlerle ayrılan insanlar gördükçe bizde umutlandık. Bizden önce @dras ve ailesi mülakatını vizeleri onaylanarak bitirdi. Hep beraber sevindik. @dras mülakata başlamadan, cam bölmenin arkasında duran iade edilecek evrakların içerisinde pasaportun olmadığını görünce vizenin onaylandığını tahmin ederek rahatladım ve mülakat rahat geçti dedi. Bu sürecin en iyi kazanımlarından biride bu güzel aileyle tanışmak oldu. Onlar gittikten sonra zaman görece yavaş akmaya devam etti:) Vee sıra numaramız yanınca heyecanla mülakat gişesine yöneldik. Sarışın hanım gülümsemeyle karşıladı ve ben ingilizce selam verdiğimden olsa gerek mülakat ingilizce başladı. Cam arkasında duran geri verilecek evraklara bakıp pasaportu görmeyince ben de rahatladım:).
    C: Doktor olarak çalışıyor musunuz? Hangi hastane de?
    B: Evet. Özel bir hastanede
    C: Amerikada ne iş yapacaksınız?
    B: Doktorluk
    C: Amerikadaki doktorluk denklik sınavlarına(usmle) girdiniz mi hiç?
    B: Hayır daha hiçbirine girmedim, ancak talihli olduğumu öğrendiğimden beri hazırlanıyorum.
    C:Nereye gideceksiniz? Neden?
    B: Texas Houston, arkadaşım orda
    Ondan sonrasında eşime ne iş yaptığını sordu. Ben eşimin ingilizce bilmediğini söylerekek türkçe devam edebilir miyiz dedim. Gülerek aa tabi dedi. Eşim işini söyledi ve gidince de aynı işi yapmak istediğini söyledi. İngilizce öğrenecek misiniz diye sorunca aslında anladığını ama konuşmakta zorlandığını söyledi. Sarışın hanım gülerek benim türkçem gibi dedi ve gülüştük. Bütün bu soruları sorarken bir yandan da bizim söylediklerimizi bilgisayara not alıyordu. Vee sonunda o sihirli cümleyi söyleyiverdi: Vizeniz onaylandı. Arada cam olmasa sevinçten sarılabilirdim:)) Çok teşekkür ederek ayrıldık. Bütün mülakat süreci 1-2 dk kadar sürdü.
    Bu kadar uzun yazının özetini şöyle yapmak isterim
    1.yeşilkart form aracılığıyla bu süreci yaşamak beni her aşamada rahatlattı. Sağlık muayenesi ve mülakat öncesi teorik bilgi bakımından, muayene ve mülakat esnasında ise tanıdık kişilerle birlikte olmak stresi azaltması bakımından çok faydalı oldu. Mülakat sonrasında ise uzun sürmesini temenni ettiğimiz dostlukların başlamasına vesile oldu:)
    2. Benim iki çocuk amerikada doğduğu için vatandaşlardı ve bunun mülakata olumlu/olumsuz yansıması konusunda endişeliydim. Hiçbir şey sorulmadı ve olumsuz bir yansımasını görmedim.
    3. Hesapta 30k Euro, 31,5k Dolar, 53k Tl para gösterdim. Büyük kısmını mülakattan 2 ay önce yatırdım. 5500Dolar ve 15000 tl mülakattan 2 gün önce yatırdım, sorun olmadı. Mülakata katılan iki kişiydik ama ailemiz 4 kişi. Ama onlar bizi kaç kişi saydılar bilmiyorum:)
    Bütün bu süreçte bize yardımcı olan @crazycells , @Muhtaradana , @bezdarniy olmak üzere tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.

    hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hope34 hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.


  • @drvagus Tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Deneyiminizi aktardığınız için kendi adıma ayrıca çok teşekkür ederim. Benim oğlumda ABD vatandaşı ve bu durumun bizim için sorun olup olmayacağını çok merak ediyorduk. Sayenizde çok rahatladık😊Burada bekleyen herkesin vizesine kavuşması dileğiyle🙏


  • @drvagus merhaba öncelikle tebrik ederim.
    Hayırlı olsun. Benim kızımda Amerika’da doğdu. Biz greencard başvurusu yaparken kızımızı belirttik, bu yüzden ds-260 formunda kızım içinde form açıldı, sizde de aynı oldumu? Bizimkiler completed, kızımınki incomplete yazıyor bizde sorun olurmu diye tedirgin olduk. Bizde mülakat tarihi alabilirsek kızımın orda doğumu ile ilgili soru soracaklarından çok korkuyorduk bu konuya değinmediklerine çok sevindik. Tekrar hayırlı olsun. İyi akşamlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum