• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. bezdarniy
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Profil
    • Takip Edilenler 7
    • Takipçiler 9
    • Konu 0
    • İleti 83
    • En İyi 75
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    bezdarniy

    @bezdarniy

    236
    İtibar
    494
    Profil Görüntülemeleri
    83
    İleti
    9
    Takipçiler
    7
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Istanbul/Maltepe Yaş: 47

    bezdarniy Takip etme Takip Et

    bezdarniy tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

      Arkadaşlar merhabalar,

      Bildiğiniz gibi cuma günü sağlık raporu için Unganlardaydık, orada çok güzel bir muayene süreci oldu, Bana pek soru sorulmadı ama sonradan çocuklardan öğrendiğime göre çocuklarla bildiğin 10 ar dakika muhabbet etmiş, bütün aile sırlarını öğrenmiş 🙂 şaka şaka. hatta çocuklara Amerika'dayken burayı özleyecek misiniz diye sormuş, gıyabında bizi yolcu etmiş, sağ olsun. Cumartesi 12 gibi raporumuzu aldık.

      Pazartesi konsolosluk görüşmesi için 8:00 da konsolosluğun önündeydik, oradaki görevli kırmızı çizginin arkasında beklemenizi bizi çağıracağını söyledi. Dediği gibi 8:15 de adımızı söyleyerek içeri aldı. Üzerimizde hiç elektronik bir şey yoktu, çanta vesaire almadık yanımıza, sadece evrak dosyası, birde sabah stres gidereyim diye yolda sigara içerim diye yanıma aldığım bir paket sigaram ve çakmağım vardı, yasakmış 🙂 çöpe atarak kurtuldum onlardan.

      İçeri girer girmez numaramızı teslim aldık. Oturup beklemeye başladık, 3 dk sonra 9 nolu bankodan evraklarınızı teslim ettik. Özellikle KCC ye gönderdiğimiz evrakları istedi. Sırasıyla benim eşimin ve çocukların evrakını aldı. iş teklifim vardı vereyim diye iki sefer ısrar ettim almadı. Gerek yok dedi. Para ödemek için çağrılacağımızı söyledi beklemeye geçtik, 4 nolu bankoda numaramız yandı, oradaki görevli çat pat Türkçe'yle 1320 dolar dedi. Hazırladığım bir tomar parayı verdim makineden geçirdi bütün dosyalarımızı onun önünde olduğunu gördüm bir taraftan dosyalara bakıp bana 👍 böyle işaret etti. Tekrar yerimize geçip otururken. Arkadan Aladağ diye seslenen görevliyi duyduk, hemen ailece bankoya geçtik, İngilizce biliyor musunuz dedi bunu anladım ama Türkçe tercih ederim dedim. O sırada kır ve kıvırcık saçlı bir beyi çağırdı. Bu arada görevli daha önceki tariflere uyan biri değil, hafif toplu, kafasının onu tarafında benle aynı kellik kaderini paylaşan, sakallı biri idi.
      Derken Türkçe bilen görevli sağ elini kaldır tekrarla derken bütün aile yanımda Buda heykeli gibi onlarda ellerini kaldırmış benle yemin ettiler.
      İlk kelimesi "congratulations" dedi. Ve sustu. Yaklaşık bir dakika. Ben hayda bitti mi falan derken ne iş yapıyorsun dedi, lojistik dedim. Nereye gideceksin, tek kelime cavap verdim, bu arada o İngilizce soruyor kır saçlı abi çevirmeden iki kelime ile cevap verdim. Sonra daha önce başka ülkede yaşadın mı diye sordu bu soruyu tam anlamadım kır saçlı abi çevirdi, cevapladım. İki dakika bilgisayara bir şeyler yazdı. Bir daha "congratulations" demedi. Kır saçlı abi , konsolos vizemizi onayladı dedi sadece. O da 5 gün içinde gelecek dedi. Gidebilirsiniz dedi o kadar. 5 dk var yok.
      Özellikle sona bıraktığım konu ise yeninden önce parmak izlerimizi alma olayı. Ben ilk önce verdim ve daha önce bildiğim süreç olunca makinanın üzerinde ki ışıklardan takip ettiğim kadarıyla sorunsuz verdim parmak izlerini sonrası 12 yasındaki oğlum için yine benden sol el 4 parmak izi aldı yeterli dedi, sırasıyla eşim ve kızımın da işlemleri devam etti sonra yemin.

      Derken 9:10 da konsolosluktan çıkmıştık, hemen otele döndük 10 gibi İstanbul'a yola çıktık, Adapazarı'nı geçtiğimiz sırada 0312 kodlu telefon geldi konsolosluktan benim parmak izimde sıkıntı olmuş ayrılmadıysam Ankara'dan geri bekliyorlardı. Tabi Adapazarı'nda 16:30 a yetişmek imkansızdı. Yarın sabah için beklediği söylediler bizde oradan tekrar Ankara'ya döndük. Dün sabah 8:15 de tekrardan konsolosluğa gidip sadece sol el 4 parmak izini verdim. aynı konsolosluk görevlisi bir sürü özür diledi. problem yok dedim. olmaz da fizandan çağırsa uçarak geri dönerim böyle bir şey için. şu anda vizelerimizin basılıp gönderilmesini bekliyoruz.
      bu süreçte yeşilkartforum ailesine ve emeği dokunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

      çok çok isteyen gerçekten gidebileceklere çıkmasını dilediğim çekiliş olur umarım.

      2020 talihlisiyim, gerçekten çok çok istiyordum. o kadar çok istemişim ki hem bana hem de eşime aynı sene çıktı! darısı benim gibi çok isteyenlere. umudunuzu kaybetmeyin.

      bende umarım hiç bir problem yaşamadan süreci bitirir vizemi alırım. buraya notum olsun Amerikada olduğum sürece ( sıkıntısız gideceğimi öngörerek söylüyorum) herhangi bir konuda yardıma ihtiyacı olan talihlilere elimden gelen bütün yardımı göstereceğim.

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

      25 Eylül 7:30 randevusu ile kervana katıldım.
      En büyük temennim 30 Eylül'ün uzatılması ve arkada hiç kimseyi bırakmadan gidebilmek.
      Umarım mülakat herkes için olumlu geçer,

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

      evrak onayı alanlar kervanına katılmış bulunmaktayım. darısı bekleyen herkese.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: Forumda Gösterilen Reklamlar Hakkında

      açıkçası çok önemli değil, reklamların nasıl olmasını istemeniz bile büyük naiflik. kendi adıma AdBlock'u kaldıracağım yegane site olacak.

      Forum Kuralları içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

      start bu akşam 19:00 itibari ile veriliyor, isteyen herkesin kazanmasını temenni ediyorum, en azından yeşilkartforum ailesinden kendini buna adamış arkadaşların kazanmalarını çok istiyorum.
      şansınız bol olsun arkadaşlar.

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

      @huseyın-d Her yılı ayrı değerlendirmek gerekiyor ve bu yıl bir sürü yenilik getirildi şubat için büyük sıçrama bekleniyor 15 bin bile düşük bir rakam daha yüksek beklenti var.
      hatta teyit ettiremediğim bir bilgiyi paylaşayım, evrak onay maili için KCC yi arayan çok ısrarcı bir kişi uzun bir konuşmadan sonra karşısındakini yıldırarak halihazırda 19k ya kadar formların ve evrakların incelendiği bilgisini alıyor. hani 19k değil de 16-17k gelmesi bile beklenilebilir.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

      @Semihmete aynı şekilde 40 yaşında kazananlardan biri de benim. 40 yaşına kadar Türkiye'de tutunduysak Amerika'da da tutunuruz.

      İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

      @ysfylcn bu yıl için ilk kez 55000 vize verilecek. önceki yıllarda 50000 di.
      son açıklanan bültende ( Ekim bülteni) bu rakamı revize ettiler.

      geçen yıldan beri yeni sistemi uyguladıkları ve bu yıl daha deneyimli olduklarını gözlemliyoruz. halihazırda 98** lü numaralardan evrak istenmiş durumda, geçen yıl bu rakamlara aralık ocakta ulaşmışlardı. case numaralarının yüklsekliği aradaki boşlukların çokluğunu gösteriyor. şayet geçen yıl 87000 kazanana karşın bu yıl 83000 kazanan var ve case numaraları daha yüksek. bu da boşlukları işaret ediyor.

      şahsi görüşüm mayıs ayında bütün numaralar current olacak. ve vizeyi almak isteyip alamayan kalmayacak.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

      @selcuk8138 Tebrik ederim, yani yaşantınızda başarılar dilerim.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy

    bezdarniy tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: Turkiye’de Yabanci Esin Aile Oturma Izni Olmadan 90 Gunden Fazla Kalmasi Sonucunda Olabilecekler

      @OrkunS merhabalar,
      3 ayın bitimine 2-3 gün kala normal ikamet için randevu alın, en yakın randevu 3 ay içinde olacaktır (tanıdığım bir kaç kisi için böyle oldu, yakın tarihler gep dolu) randevu sayfasının çıktısını ile Türkiye'den çıkışda yanınızda bulundurmanız yeterli olur. Ceza ve yasak gibi bir derdiniz olmaz. Çıkış yaptıktan sonra randevuyu iptal etmeyi unutmayın.

      Türkiye Cumhuriyeti içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

      @tekirlimon bilgi için teşekkürler.
      aşıyı hallettik.
      başka problem çıktı. kesimiz van kedisi ama kısırlaştırılmış.
      tarım ilçe müdürlüğünü aradım onlar da il tarıma yönlendirdiler. il tarımda cinsin belirlenmesi için komisyona girmemizi, onun için kısırlaştırıldığnın ıspatlanmasını istediler. önden ve yandan çekilmiş ikişer adet 4*5 ebadında fotoğraf ile tarım ile başvurup izin almaya çalışacağız.
      bayağı bir uğraşacağız anlaşılan.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

      Herkese selamlar,

      "Hayvaniniz seyahat gununden en az 30 gun, en cok 1 yil once kuduz asisi olmali. Kuduz disinda, diger anti-parazit asilari (ya da parazit ilaclari) da tam olmali (son 3 ayda)."

      Bu durum uygulamada nasıl? Bizim kedimiz için 28 gün olacak. En az 30 gün u atlamisiz problem yasama ihtimalimizi bilenlerden bilgi rica ediyorum.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

      @FreeMen Evet, vize basılı pasaportları aldık nihayet kavga ede ede, şimdi de giriş için bekliyoruz 🙂

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

      start bu akşam 19:00 itibari ile veriliyor, isteyen herkesin kazanmasını temenni ediyorum, en azından yeşilkartforum ailesinden kendini buna adamış arkadaşların kazanmalarını çok istiyorum.
      şansınız bol olsun arkadaşlar.

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

      @omaykan hayırlı olsun, yeni yaşantınızda şansınız, bahtınız açık olsun.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

      @dmrtkn 4 kişilik aile için 55k gösterdik. ev araç hiç bişey göstermedik çünkü yoktu 🙂

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

      @fetihy çok teşekkür ederim.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

      Arkadaşlar merhabalar,

      Bildiğiniz gibi cuma günü sağlık raporu için Unganlardaydık, orada çok güzel bir muayene süreci oldu, Bana pek soru sorulmadı ama sonradan çocuklardan öğrendiğime göre çocuklarla bildiğin 10 ar dakika muhabbet etmiş, bütün aile sırlarını öğrenmiş 🙂 şaka şaka. hatta çocuklara Amerika'dayken burayı özleyecek misiniz diye sormuş, gıyabında bizi yolcu etmiş, sağ olsun. Cumartesi 12 gibi raporumuzu aldık.

      Pazartesi konsolosluk görüşmesi için 8:00 da konsolosluğun önündeydik, oradaki görevli kırmızı çizginin arkasında beklemenizi bizi çağıracağını söyledi. Dediği gibi 8:15 de adımızı söyleyerek içeri aldı. Üzerimizde hiç elektronik bir şey yoktu, çanta vesaire almadık yanımıza, sadece evrak dosyası, birde sabah stres gidereyim diye yolda sigara içerim diye yanıma aldığım bir paket sigaram ve çakmağım vardı, yasakmış 🙂 çöpe atarak kurtuldum onlardan.

      İçeri girer girmez numaramızı teslim aldık. Oturup beklemeye başladık, 3 dk sonra 9 nolu bankodan evraklarınızı teslim ettik. Özellikle KCC ye gönderdiğimiz evrakları istedi. Sırasıyla benim eşimin ve çocukların evrakını aldı. iş teklifim vardı vereyim diye iki sefer ısrar ettim almadı. Gerek yok dedi. Para ödemek için çağrılacağımızı söyledi beklemeye geçtik, 4 nolu bankoda numaramız yandı, oradaki görevli çat pat Türkçe'yle 1320 dolar dedi. Hazırladığım bir tomar parayı verdim makineden geçirdi bütün dosyalarımızı onun önünde olduğunu gördüm bir taraftan dosyalara bakıp bana 👍 böyle işaret etti. Tekrar yerimize geçip otururken. Arkadan Aladağ diye seslenen görevliyi duyduk, hemen ailece bankoya geçtik, İngilizce biliyor musunuz dedi bunu anladım ama Türkçe tercih ederim dedim. O sırada kır ve kıvırcık saçlı bir beyi çağırdı. Bu arada görevli daha önceki tariflere uyan biri değil, hafif toplu, kafasının onu tarafında benle aynı kellik kaderini paylaşan, sakallı biri idi.
      Derken Türkçe bilen görevli sağ elini kaldır tekrarla derken bütün aile yanımda Buda heykeli gibi onlarda ellerini kaldırmış benle yemin ettiler.
      İlk kelimesi "congratulations" dedi. Ve sustu. Yaklaşık bir dakika. Ben hayda bitti mi falan derken ne iş yapıyorsun dedi, lojistik dedim. Nereye gideceksin, tek kelime cavap verdim, bu arada o İngilizce soruyor kır saçlı abi çevirmeden iki kelime ile cevap verdim. Sonra daha önce başka ülkede yaşadın mı diye sordu bu soruyu tam anlamadım kır saçlı abi çevirdi, cevapladım. İki dakika bilgisayara bir şeyler yazdı. Bir daha "congratulations" demedi. Kır saçlı abi , konsolos vizemizi onayladı dedi sadece. O da 5 gün içinde gelecek dedi. Gidebilirsiniz dedi o kadar. 5 dk var yok.
      Özellikle sona bıraktığım konu ise yeninden önce parmak izlerimizi alma olayı. Ben ilk önce verdim ve daha önce bildiğim süreç olunca makinanın üzerinde ki ışıklardan takip ettiğim kadarıyla sorunsuz verdim parmak izlerini sonrası 12 yasındaki oğlum için yine benden sol el 4 parmak izi aldı yeterli dedi, sırasıyla eşim ve kızımın da işlemleri devam etti sonra yemin.

      Derken 9:10 da konsolosluktan çıkmıştık, hemen otele döndük 10 gibi İstanbul'a yola çıktık, Adapazarı'nı geçtiğimiz sırada 0312 kodlu telefon geldi konsolosluktan benim parmak izimde sıkıntı olmuş ayrılmadıysam Ankara'dan geri bekliyorlardı. Tabi Adapazarı'nda 16:30 a yetişmek imkansızdı. Yarın sabah için beklediği söylediler bizde oradan tekrar Ankara'ya döndük. Dün sabah 8:15 de tekrardan konsolosluğa gidip sadece sol el 4 parmak izini verdim. aynı konsolosluk görevlisi bir sürü özür diledi. problem yok dedim. olmaz da fizandan çağırsa uçarak geri dönerim böyle bir şey için. şu anda vizelerimizin basılıp gönderilmesini bekliyoruz.
      bu süreçte yeşilkartforum ailesine ve emeği dokunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

      @crazycells teşekkür ederim, asıl kazanan benim ama kızım eşimin doğum belgelerini de ekledim evraklara.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      bezdarniy
      bezdarniy