-
@Senay-Sirin, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@FreeWoRLD
Charlotte da kiralar mortgage a gore daha pahali ya da basabas bence. 210 bin borc, 30 yil boyunca $1000, yani kiradan daha ucuz. Kiralar her sene artiyor, ama mortgage'a odediginiz miktar sabit. Bu bin dolarin icinde vergi sigorta hersey dahil. Ayrica Charlotte cok fazla goc aldigi icin, ev fiyatlari artmaya devam ediyor. Eger Charlotte da 8-10 sene kalirim diyorsaniz, hic dusunmeyin, faiz oranlari dusukken degerlendirin bence.Charlotte tarafinda oyle haklisiniz Senay hanim fakat ben biraz daha kuzey taraflarina bakiyorum, Mooresville, Davidson veya Cornelius taraflarina. Charlotte isyerime bir hayli uzak kaliyor, gunluk 2 saatim yolda geciyor suan. Baktigimiz bu bolgelerde ise simdiye kadar pek denk gelmedi dediginiz gibi ama ciddide bakmiyorum tabi. Cunku 7-8 sene daha bu bolgede duracagimi planlamiyorum.
-
Selamlar..Amerika’ya ilk gittiğimizde kredi skorumuz yokken yüksek oranda peşinat ödersek mortgage kullanma ihtimali ve şartları konusunda bilgi verebilirmisiniz
-
@Semihmete, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@knnrn Yani 250K lık bir ev mortgage ile Aylık ödeme vergi hariç 12001230 yıl =432K yapıyor!! Bu şartlarda ev almak bence mantıklı değil. Kira da oturmak daha mantıklı görünüyor🤷♂️
kira fiyatına ev sahibi oluyorsunuz neresi mantıksız ki ? ayrıca 200k ya aldığınız evin 30 yıl sonra ki değeri 200k olarak kalmıyor hiç bir yerde en basitinden türkiye yi düşünün.
-
@Rhonster, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@knnrn Yani 250K lık bir ev mortgage ile Aylık ödeme vergi hariç 12001230 yıl =432K yapıyor!! Bu şartlarda ev almak bence mantıklı değil. Kira da oturmak daha mantıklı görünüyor🤷♂️
kira fiyatına ev sahibi oluyorsunuz neresi mantıksız ki ? ayrıca 200k ya aldığınız evin 30 yıl sonra ki değeri 200k olarak kalmıyor hiç bir yerde en basitinden türkiye yi düşünün.
Şurada yararlı bir hesaplama aracı var: https://www.nerdwallet.com/mortgages/rent-vs-buy-calculator
Kiralamak veya satın almak, bence ikisinin de artıları ve eksileri var. Herkes bunları değerlendirerek kendisine en uygun olanı seçmeli. Örneğin biz kendi şartlarımıza uygun olduğunu düşündüğümüz için bu yaz müstakil ev kiralamayı düşünüyoruz.
-
@knnrn, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@Rhonster, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Şurada yararlı bir hesaplama aracı var: https://www.nerdwallet.com/mortgages/rent-vs-buy-calculator
Kiralamak veya satın almak, bence ikisinin de artıları ve eksileri var. Herkes bunları değerlendirerek kendisine en uygun olanı seçmeli. Örneğin biz kendi şartlarımıza uygun olduğunu düşündüğümüz için bu yaz müstakil ev kiralamayı düşünüyoruz.
kalıcı değilseniz bulunduğunuz bölgede tabi ki kira daha iyi ama ben buradan ayrılmam bu bölge bu şehir benim diyorsanız kira yerine satın almak çok daha uygun benim görüşüm
-
@Semihmete verdiğim cevabın neresi yanlış ya da kötü onu anlamadım neden eksilediniz yani yazdığımda bir kusur var ki böyle yaptınız varsa yanlışım düzelteyim.
-
@Rhonster ABD de ev fiyatları artış göstermiyor ! Yada cüzi miktarda artıyor🤷♂️ Türkiye’de ise artışlar müthiş miktarda! Bu yüzden Tr de kredili ev almak mantıklı ama ABD mantıksız 🤷♂️
-
@Semihmete Aslında Tr de artışlar Dolar kuruna göre artış gösteriyor! Döviz kuru artış gösterdimi otomatik herşey artıyor, çünkü Tüm Dünya da olduğu gibi Tr de de paranın değerini Dolar belirliyor🤷♂️ Her ülkenin parasının değeri Dolar ile ölçülür. Sistem böyle işliyor.
-
@Rhonster ABD de ev fiyatları artış göstermiyor ! Yada cüzi miktarda artıyor🤷♂️ Türkiye’de ise artışlar müthiş miktarda! Bu yüzden Tr de kredili ev almak mantıklı ama ABD mantıksız 🤷♂️
hocam trulia yı veya zillow u açıp bakmanız yeterli yıllar önce kaça satıldıklarını göreceksiniz. ayrıca sonuçta kiraya verdiğiniz para havaya gidiyor mortgage e ödediğiniz ise sonunda size ev olarak kalıyor sayın @knnrn ile de konuştuğumuz gibi eğer kısa süreli bir yerde kalacaksanız kira mantıklı ama ben buraya demir attım artık bu şehirde bu mahallede emekli olurum gibi gibi ileriyi düşünüyorsanız bir an önce ev almasınız.
-
@Semihmete https://www.trulia.com/p/ca/temecula/33380-scarborough-ln-temecula-ca-92592--2080959928
https://www.trulia.com/p/fl/cape-coral/1850-se-1st-ter-cape-coral-fl-33990--1066952235 2 farklı eyalet 2 farklı şehir kaça satıldıkları hakkında bilgi olarak bakabilirsiniz. -
Benim mortgage konusunda tam net cevap bulamadigim bir sorum var. Diyelim su an butcemize gore bir mortgage plani yaptik, 30 year-fixed mesela. Beni 30 yil borclu kalma dusuncesi basiyor maalesef. Bu surecte her sene biraz biraz biriktirip ana borca koyup mortgage suresini azaltma imkanimiz oluyor mu? Yoksa borcu erken kapatmanin cezasi mi oluyor veya en bastan boyle bir opsiyon olmuyor mu.
-
@gallifrey, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Benim mortgage konusunda tam net cevap bulamadigim bir sorum var. Diyelim su an butcemize gore bir mortgage plani yaptik, 30 year-fixed mesela. Beni 30 yil borclu kalma dusuncesi basiyor maalesef. Bu surecte her sene biraz biraz biriktirip ana borca koyup mortgage suresini azaltma imkanimiz oluyor mu? Yoksa borcu erken kapatmanin cezasi mi oluyor veya en bastan boyle bir opsiyon olmuyor mu.
Tabii ki böyle bir olanak var. Aylık taksit 1500 olup da 2000 ödeme yapan arkadaşlarım var. Ana para daha hızlı azaldığı için borç daha çabuk bitiyor.
Ben araba kredilerim için de böyle yapıyorum mesela. 60 aylık almıştık ama ben her ay 100 dolar fazla ödüyorum, 48 ay civarında bitmiş olacak. Ceza falan yok.
-
@knnrn Bankacılık sistemi heryerde aynı🤷♂️ Zaten bankacılık sistemi kuranda ABD değilmi ? Değişen tekşry ülke ekonomisine göre faizler .
-
Mortgage icin yani banka islemlerini emlakcimi ilgileniyor yoksa biz borc verenlemi muhatap oluyoruz?
-
@Semihmete Aslında Tr de artışlar Dolar kuruna göre artış gösteriyor! Döviz kuru artış gösterdimi otomatik herşey artıyor, çünkü Tüm Dünya da olduğu gibi Tr de de paranın değerini Dolar belirliyor🤷♂️ Her ülkenin parasının değeri Dolar ile ölçülür. Sistem böyle işliyor.
Bu konuda emin misiniz? Ben reel bir tecrube uzerinden konusmayi tercih ederim.
Dolar yaklasik 3.75 iken sattim evimi... 600 istiyorlardi sisik fiyatlar ile 500e verdim 130bin dolar diyelim duz hesap...
Uzun sure 6 civariydi... Simdiki yukselisi gormezden geliyorum... Ev fiyatlari 550-600 civari reelde... simdi ise 90-100 bin dolar civari ediyor... Hatta elinizde full dolar var ise suan icin, henuz ev fiyatlari 7tlye tepki veremez... daha da ucuza alinir...
dolarin ufak ve ongorulebilir artis ve dususlerinde ev fiyatlari etkileniyor ama asiri artislara ev fiyatlari tepki vermekte zorlaniyor. 94 krizinde de bu boyle oldu... 2001dede...
Ev fiyatlarini etkileyen sey dolardan ziyade faiz oranlari, hukumet politikalari vs... Dolar bunlardan sonra gelir...
Turkiye'de neden asiri kazandirdi derseniz, 99 deporemi sonrasi uzun sure ev yapip satmak kolay olmadi... 2004-2005ten sonra toki kiptas vs derken iyi bir kanal yakaladilar...
Iste bizi bugune getiren seylerinde basinda geldi zaten sonun baslangici olan insaat ekonomisi...
-
@kursat68, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Mortgage icin yani banka islemlerini emlakcimi ilgileniyor yoksa biz borc verenlemi muhatap oluyoruz?
Emlakcinizin calistigi kredi kurulusundan aldiginizda emlakciniz ilgilenir. Beraber ilerleyen surecler. Zaten ilk 2 yil oncesi gidip bankadan mortgage almak kolay olmaz. Bu tip firmalar vesilesi ile alabilirsiniz.
-
@semavi, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Emlakcinizin calistigi kredi kurulusundan aldiginizda emlakciniz ilgilenir. Beraber ilerleyen surecler. Zaten ilk 2 yil oncesi gidip bankadan mortgage almak kolay olmaz. Bu tip firmalar vesilesi ile alabilirsiniz.
Emlakci bankaciya yonlendirdi anlasilan pek umursamadi iyi bir emlakci ariyorum
-
@kursat68 hala new jerseyde isen 2 tane emlakçı sana gönderiyorum
https://www.facebook.com/nurhayat.kinay/about?lst=1008455446%3A542690208%3A1589060024
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@kursat68 hala new jerseyde isen 2 tane emlakçı sana gönderiyorum
https://www.facebook.com/nurhayat.kinay/about?lst=1008455446%3A542690208%3A1589060024
Tesekkur ederim en yakin zamanda iletisime gecmek istiyorum
-
@semavi, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Emlakci bankaciya yonlendirdi anlasilan pek umursamadi iyi bir emlakci ariyorum
Burada olsaydın çok rahat olurdu :)
Evet biraz sallamış gibi...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum