ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@sedef, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@Malkoç-Ömer biz nisan ayında online başvuru yaptık. Ödemeyi enson sayfada debit kart ile ödedik..sayfa sayfa açılırken gerekli evrakları istiyor.bir sonraki sayfada hangi evrak isteneceğini bilmeden bız bütün evrakları hazır ettik..greencardların fotosunu attık. Türk kimliklerimizi ve evlilik cuzdanımızı tercüme ettirip yolladık ekledik gerekli sayfaya. Birde irs ten tax transcripts leri yolladik...zaten formu tamamlamak icin size 10 gun sure veriyorlar..10 gun icinde bitiremezseniz silbastan tekrar basa donuyor
Tax belgelerini bizden de istemedi. Sizin formunuzda direk tax belgelerini yukleyin diye bir bolum mu cikti? Bizim form da sadece evlilik cuzdani ve green card in resimlerini istedigi yerin altinda herhangi bir ekstra belge eklemek istiyo musunuz diye bir alan vardi ama direk tax ile ilgili degildi. Formdan bagimsiz ana sayfada ki aciklamalarda yaninizda getirin sadece diyor
-
@goodluck evet bizde taxlari istediler ve hepsini yolladik. Biz zaten hazir etmistik sisteme yukledik hemen
-
merhaba. orduda görev alırsanız vatandaşlık alma 1 yıl denmiş. öğrneğin ben orduda görev alsam ben 1 yıl sonra, eşim ve cocugum 5 yıl sonra mı vatandaşlık alacak yoksa onlar da mı 1 yıl sonra vatandaşlık alacak. teşekkürler
-
@goodluck bizde Nisan 12 de basvurmustuk 25 agustosta interview yaptik 25 eylul ceremony oldu. New York tan basvurduk. Umarim sizinkide kisa surede olur. Buaralar sureyi uzattiklarini gozlemledim new York icin.bol sanslar
Basvuruya baslayinca bi merak sardi. Uscis’de ki hesabimizda case in ortalama tamamlanma suresi 11 ay gozukuyor. Sizin ki ne kadar gozukuyordu?
-
@Gezgin-Paksoy Sadece sizin icin olur bu surec. Es ve cocuklar icin normal surec isler diye biliyorum.
-
@Gezgin-Paksoy, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
merhaba. orduda görev alırsanız vatandaşlık alma 1 yıl denmiş. öğrneğin ben orduda görev alsam ben 1 yıl sonra, eşim ve cocugum 5 yıl sonra mı vatandaşlık alacak yoksa onlar da mı 1 yıl sonra vatandaşlık alacak. teşekkürler
Esinizi bilemiyorum, ama genelde siz vatandas olurken 18 yas alti ve GC sahibi cocuklariniz da (vatandas oldugunuz gun ABD'delerse) otomatik olarak vatandas oluyorlar.
Ama sadece hizli vatandas olmak icin orduya katilamazsiniz, ordu oyle bir yer degil :)
-
@goodluck bizimki 14 ay görünüyordu😀interview den sonra bile sadece 4 ay a inmisti
-
@goodluck bizimki 14 ay görünüyordu😀interview den sonra bile sadece 4 ay a inmisti
Ben şu teste yavaştan bakayım korktum şimdi. Uscis office bile evime 15 dk mesafede 😀
-
@goodluck bir ay oncesi evrak gelir evinize. Ama tabiki yavastan bakmanin faydasi var. Tesadufe bakin bizim evede 20 dk mesafedeydi USCIS
-
Ordu üzerinden vatandaş olan varmıdır? Eşim orduya başlıyor 6 ay dediler vatandaşlık için.Bizim normalde 2.5 senemiz kalmıştı greencard üzerinden.Peki bu durumda benimde ordu üzerinden mi vatandaş olmam gerekiyor eşim yüzünden?
-
@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@Gezgin-Paksoy, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Esinizi bilemiyorum, ama genelde siz vatandas olurken 18 yas alti ve GC sahibi cocuklariniz da (vatandas oldugunuz gun ABD'delerse) otomatik olarak vatandas oluyorlar.
Ama sadece hizli vatandas olmak icin orduya katilamazsiniz, ordu oyle bir yer degil :)
Okumadan soruyu sormuşum üstte :) kusura bakmayın.
Recruiter 6 ay dedi 1 sene değil army üzerinden naturalization için. -
@Betfair39 işte burada geçen bir yazı aklıma geldi gc statüsü ilk neyse sonra değişmiyor diye yani lottery ile 5 yıl iken evlenip 3 yıla düşmüyor ilk green cardlı statü esas diye yazılmıştı
-
@haymatlos_, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@Betfair39 işte burada geçen bir yazı aklıma geldi gc statüsü ilk neyse sonra değişmiyor diye yani lottery ile 5 yıl iken evlenip 3 yıla düşmüyor ilk green cardlı statü esas diye yazılmıştı
Kim için bu askere yazılan birey için mi yoksa ailesi için mi?
Dediğiniz gibi olmasının imkanı yok o zaman askeriye neden 6-12 ay içinde vatandaşlığını biz hallediyoruz 1 cent bile ödemiyorsun desin ki öyle olursa? -
@Betfair39 askerlik için bilmiyorum o arkadaş lottery sonrası evlenirsek diye sormuştu 5 yıl 3 olmaz mı vatandaşlık için ama @crazycells daha net bilgi verebilir sanırım
-
@haymatlos_, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@Betfair39 askerlik için bilmiyorum o arkadaş lottery sonrası evlenirsek diye sormuştu 5 yıl 3 olmaz mı vatandaşlık için ama @crazycells daha net bilgi verebilir sanırım
he ok ben askerlik sandım yanlış anlaşılma olmuş.Askerlik için ilk 6 ay eğitim bittiği gibi tüm herşeyi hallediyorlar.
-
@Gezgin-Paksoy amerikan ordusuna katilmak basliginda yeni bir sey yazdim ona goz atabilirsiniz.
-
Bugun parmak izini verdik. Kasinti eski bi devlet kurumu bekliyodum ama herkes cok iyi davrandi. Online uscis hesabimdan kontrol ettim bir sonraki asama icin biz haber verecegiz diyor. Beklemeye devam :)
-
@goodluck Hayirli olsun. Insallah en kisa surede sureci tamamlarsiniz.
-
Geçen cumartesi 18 yaş altı oğlum için n600 formunu doldurup gonderdık. İstenilen belgeler
-kimlik fotokopılerımız tercümeleriyle bırlıkte (anne-baba-başvuran kişi)- evlilik cüzdanı ve tercümesi
- ehliyetlerimiz anne baba olarak bizim
-vatandaşlık sertifikalarımız - başvuran oğlumuzun greencardı (ama bız pasaport çıkarttığımız için onu yolladık)
-2 adet fotoğraf - eşimin son aldığı pay checki
- işyerinden nezamandır ve hangı ışı yaptığına daır bır belge ( Employer Snapshot)
Bunları yolladık ve ayrıca greencardı pasaport çıkartırken aldılar ve imirgration a gonderdiler bizdede kagit yolladilar ve greencardin birdaha gelmiyecegini soylediler. Allahtan bende fotografi vardida Allien Number I oyle Verdik. Ve bir not yazdik passport cikartirken greencardi aldiklarina dair suan Beklemedeyiz. Buarada 1170$ odedik forma. Çocuklarina sertifika cikartacak arkadaslara yardimi olabilir diye yazmak istedim.
Sertifikadan once passport cikartacaksaniz mutlaka fotografini cekin greencardin.
-
Biraz sabirsiz davraniyoruz ama uscis den interview scheduled seklinde uyari aldik. 16 subatta basvurmustuk. 1 ay sonra interview tarihinin belli olduguna dair online guncelleme geldi. Bekledigimden cok daha erken gelisiyor. Tarih parmak izinden hatirladigim kadariyla 2-3 gune sitede gozukur oluyor. Ama tabi sabredemedigimizden soruyorum 😀sizin surecte guncellemeyi aldiktan kac gun sonra interview yapmistiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum