Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    BoA da Nisan 2019 da hesap açtırdım. Ağustos'da kredi kartı aldım. Eylül sonunda da FICO kredi skorlama raporu için üye oldum. 3 aydır ay sonları FICO score updated diye mail geliyor. Ama bankanın internet sitesine girince Score Unavailable yazıyor. 2 hafta önce ABD de de iken banka şubesine gidip nedenini sordum. O da bana "Sizin SSN numarası FICO'ya bildirilmemiş olabilir. İlk hesabı açarken ben SSN siz açmıştım ama FICO ya üye olduğumda Bank SSN imi biliyordu.
    Görevlinin bana dediği şey; Kredi kartının arkasında 800 lü bir numara var oraya arayıp SSN i ninizi oraya aktarmalarını söyledi. Numarayı aradım 20 dk bekleyip müşteri temsilcisini bağlanamadı.
    Bu durumu yaşayan oldumu aranızda. (FICO skor olayını tabi. Diğer bütün hikaye aynı olmayabilir. :))


  • @arnblt eminim ki geçmişe yönelik işlemleriniz SSN eşleşmesi sağlandıktan sonra değerlendirilir, standart dışı işlemlerde sistemin biraz sallandığına dair forumda pek çok örnek var. Bu tip işlemlerde demek ki daha bir el yordamıyla ittire kaktıra iş yaptırmak gerek.kolay gelsin, umarım kısa zamanda halledersiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt Kartı aldıktan sonra tam 6 ay geçmediyse FICO skoru görünmemesi normal. Hatta şöyle diyelim, 6 tane statement gelmediyse.


  • @knnrn abi merhaba .ben 2 kere soru sordum bankaçilik bölümünde.2 kere cevap şu oldu .kredi geçmişi olmadan banka size kredi parasi vermez.o zaman nakit para 5000 dollar nereden bula bilirim ama faizsiz olmasi lazim .her hangi bir organizasyon varmi ?


  • Kesin emin olmamakla birlikte Credit Karma veri islemesi ile ilgili bir data aktarayim. Netlesince detaylari veririm. Eger bankada kredi karti harcaamasi ile ilgili bir dispute acarsaniz 3. taraflara veri akisinda kesinti oluyor. Benim kredi skorlarim kayboldu. Daha dogrusu son puanlar gorunuyor ama sonrakiler sifir yada - seklinde.
    Kucuk bir aciklama yazisi var altinda ve bir dispute isleminden dolayi yaziyor.
    Google Beylere dispute acmistim. Gonderdikleri urune ne olursa olsun ilgilenmiyorlar. O yuzden gelmeyen urunum icin urun gonderilmedi diye dispute file ettim BofA da. Bankayi arayip daha fazla belge sunamam demem gerekiyor, banka belge istiyor. Gelmeyen urunun gelmedigini nasil ispatlayacaksam (satin alma belgelerini sunmustum). Bu arada yanlis adrese teslim edilen urunleri adrestekilerin bana ulasmasi ile aldim. Ama ne nakliye firmasi ne google cok takmadilar beni. Hatta nakliyeci olacak makarnalar yooo sizle konustuk almissiniz dedi. Oysa almadigim icin orada da doysa acmistim.
    Amazon tuketiciye simdilik kral. Calisana degil ama tuketiciye.
    Bu arada bankanin kendi FICO scorunda bir sorun yok.

  • ⭐⭐

    @caglaror bilmeden yorum yapacamda gelmeyen ürün ya da başka adrese gelen ürün ile ilgili ürünün gittiği yerdeki kişilerden şu kişinin ürünü bizim adrese geldi caglaror mağdur oldu gibisinden yazsalar olmaz mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sami-nur, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    @knnrn abi merhaba .ben 2 kere soru sordum bankaçilik bölümünde.2 kere cevap şu oldu .kredi geçmişi olmadan banka size kredi parasi vermez.o zaman nakit para 5000 dollar nereden bula bilirim ama faizsiz olmasi lazim .her hangi bir organizasyon varmi ?

    Kredi skorum olduğu halde faizsiz 5000 dolar bulamam. Bulsam ben kendime alırım. Kimse size bu şartlarda para vermez.


  • BDDK Nedir?

    En genel tanımıyla idari ve mali özerkliğe sahip tek kamu kuruluşudur. Temelde Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde gerçekleştireceği ekonomik büyümesine uzun vadeli katkı sağlamak amacını taşır. Ülkemizde bankaları denetleme yetkisini elinde bulundurur. Kamuya hizmet eder.

    Önde gelen ekonomik kurumlardan biri olan BDDK, şu an ülkemizde bulunan 200’ü aşkın banka, finansal kurum ya da şirketlerin faaliyetlerini denetler.

    Gerektiğinde buralarda düzenlemeye gitme hakkına sahiptir. Bu özellik de onu ekonomi piyasalarını denetleme yetkisi bulunan diğer birkaç kurumdan farklı kılar.

    Bankacılık kapsamına girebilecek her türlü faaliyetle ilgilenen BDDK, 7 kişilik kuruldan oluşan karar organından meydana gelir. Bu 7 kişilik ekibi birinci başkan, ikinci başkan ve beş kurul üyesi oluşturur.

    Bir dönem bankacılık sektörü çalkantılı bir durumun içindeydi ve denetleme yetkisi bulunan kurumlar bir bütün halinde değildi.

    İşte bu durum ekonomimizin BDDK’ya olan ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Özellikle ekonomik buhran dönemlerinde kurumun faaliyetlerine gereksinim duyulmuştur.

    BDDK hakkında buradan tüm detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz: https://borsanasiloynanir.co/bddk/

  • ⭐⭐

    bu paylaşım bddk ile ilgili değil bence reklam gibi bişey (devlet kurumları gov uzantısı alır)


  • @haymatlos_ Oyle bir yazi verecekleri hic sanmam, ama zaten dosyayi kapatmaya ugrasiyorum. Dispute isi sikintili ismis.

  • ⭐⭐

    @caglaror bizde gelince öğrenicez artık sizden 🙂 malum sistem farklı


  • @caglaror Bankayi aradim. 10 dk surdu dispute resolve oldu dedim. Gozlemlerime gore dispute acmak musteri acisindan da cok tozpembe degil. Surekli acik kalan dispute sistemde veri akisinda bir sikintiya yol aciyor. Kredi derecelendirme kuruluslari (tamami) kredi puanimi dondurdu. Yani sifir degil ama artik veri gorunmuyor. Buna BofA'nin kendi FICO'su dahil. Bu gun dipute claim'i kapattim. Bakalim nasil yansiyacak.

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror Aslında dispute olduğu zaman kredi puanının donması kullanıcıyı koruma açısından iyi bir şey gibi görünüyor. Herhangi bir fraud işlem sonucunda yüklü bir harcama yapılsa ve biz bunu dispute etmemize rağmen kredi notumuza yansısa daha kötü gibi. 🧐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yesilimtayfun BDDK'nin ABD'deki banka sistemi ile bir ilgisi var mi?

  • ⭐⭐⭐

    Kredi kartina borc odemesi yapildiginda hemen isleyen bir banka var mi? BOFA 2-3 gun bekletiyor. 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    Kredi kartina borc odemesi yapildiginda hemen isleyen bir banka var mi? BOFA 2-3 gun bekletiyor. 😞

    10 farklı kredi kartım var. Hepsi aynı şekilde, gecikmeli olarak yansıyor. Hatta bazılarına ödeme yapıyorum, sistemde "pending" olarak bile görünmüyor, ödedim mi ödemedim mi anlayamıyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @knnrn Tesekkurler, ekstre kesiminde yuzde 30u gecmemek icin ay boyunca takip edip gerekirse odeme yaptim. Ayin 20si ekstre gunu ve bugun yaptigim harcamalar oldu yuzde 30u biraz asacak sekilde. Bugun yaptigim odeme ekstrede gorunur mu yoksa islemin bitis gununu mu baz aliyor? Eger boyle ise yuzde 30u tutturmak icin ekstre kesimine yakin gunler daha dikkatli olmak gerekecek. 😞

  • ⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    Kredi kartina borc odemesi yapildiginda hemen isleyen bir banka var mi? BOFA 2-3 gun bekletiyor. 😞

    Apple Card ödemeleri anlık olarak yansıtıyor.

  • ⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD Apple card icin credit history olusmasini beklemem lazim galiba. SSN gelince basvurdum ama kabul etmediler. 😞

  • ⭐⭐⭐

    @keysnambır Muhtemelen bir kredi skoru gormek isteyeceklerdir. Fakat guzel tarafi, basvuru sirasinda kredi sorgulamasini 'soft pull' yapiyor; yani kredi gecmisine yansimiyor. O nedenle her hafta bile bir basvuru yapabilirsiniz. Yanlis hatirlamiyorsam TransUnion'dan skoru cekiyor.

    Ne zaman ki basvuru kabul oldu ve size kosullar sunuldu, o anda Apple card'i kabul ederseniz hard pull denilen kredi gecmisine yansiyacak sorgulama turu yapiliyor. Kabul etmezseniz, bu sorgulama olmuyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum