Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @crazycells cevabınız için teşekkür ederim. Dosyayı açıp silsem acaba sorun ortadan kalkar mı? Ya da başka bir yerde göbek ismi geçer mı SD 260 dosyasindan silmeme rağmen?


  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar. DS-260 formu ile ilgili kafamı kurcalayan bir konu var, formu dikkatlice doldurduğumu zannetmeme rağmen, sanırım birkaç yerde ufak tefek hatalar yapmışım. Yada ben yanlış doldurduğu mu zannediyorum. Bunlar;

    1. Amerika da yapmak istediğiniz iş kısmına eğitimci olduğum için “Education” yapmışım, bu tanım doğru mudur?
    2. İş tecrübeleri mi yazarken ilçeyi doğru yazmama rağmen nasıl olduysa şehir kısmını yanlış doldurmuşum.
    3. Okuduğum lise ismini yazarken, liseyi Türkçe yazmışım.

    Yukarıda ki maddelerden hangisi yanlış ve bunları düzeltmem gerekiyor mu? Eğer düzeltmem gerekiyorsa mülakat zamanıma az kaldığı için formu açtırmadan mülakat aşamasında düzeltsem olur mu? Tecrübeli arkadaşlar bana yol gösterirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.


  • @hasan76, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Dun KCC ile konustum ve Riyadh elciligine e-mail attim ve bugun Riyadh elciligi mailime cevap olarak henuz dosyamin kendilerine ulasmadigini ve benim KCC ile temas kurup, dosyamin Ankaraya trasfer edilmesini yazmisti. Bende bugun yani yaklasik 4 saat once KCC yi tekrar aradim ve Riyadh elciliginin dosyamin henuz kendilerine ulasmadigini ve benim KCC ile temas kurmam gerektigini soyledi.KCC de kisi bilgilerimi aldiktan sonra gerekli yazismalari kendisin yapacagini ve benim Ankara elciligi ve Riyadh elciligiyle temas kurmama gerek olmadigini ve 1 hafta icinde E-mail alacagimi ve sayet 1 hafta sonra mail almaz isem tekrar KCC ile iletisim kurup,hatirlatmami soyledi.
    Umarim bu stresli 1 haftayi sagsalim atlatip,mulakatimi Ankara olarak almis olurum.Haftaya sizi gelismelerden haberdar edecegim.

    Size zaten yazdim, tek yapmaniz gereken KCC'den bildirim beklemek. Diger konsolosluklara yazmaniza gerek yok, dosyalarin ulasmasi zaman aliyor. KCC'nin yonlendirmesini beklemelisiniz.


  • @Metin-Tekeli, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Ds-260 doldurmak için önerebileceğiniz bir şirket var mı ? Sadece ds doldurulacak.

    Bu konunun ilk iletisini okuyabilirsiniz.


  • @Ayvaz-Azizov, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Merhaba, Ben yine Amerika'daki akrabama KCC'YE arattırdım, Ds 260 doldurduktan 3 ay sonra Türkiye vatandaşı oldum demiştim, KCC Ds-260 formunu tekrar açmaya gerek yokmuş demişler.

    bilgilendirme icin tesekkurler. Siz yine de bu konudaki tum resmi belgeleri mulakatta yaninizda bulundurun, konsolos isterse kendilerine verirsiniz.


  • @ByDoski, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells cevabınız için teşekkür ederim. Dosyayı açıp silsem acaba sorun ortadan kalkar mı? Ya da başka bir yerde göbek ismi geçer mı SD 260 dosyasindan silmeme rağmen?

    DS-260 formundaki ismi Green Card'a tasidiklarindan eger ismi degistirmezseniz Green Card'i o sekilde basabilirler. Bilginize.

    Bence de degistirin, ama degisikligi mulakat tarihi aldiktan sonra yapabilirsiniz.


  • @A-K-A, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar. DS-260 formu ile ilgili kafamı kurcalayan bir konu var, formu dikkatlice doldurduğumu zannetmeme rağmen, sanırım birkaç yerde ufak tefek hatalar yapmışım. Yada ben yanlış doldurduğu mu zannediyorum. Bunlar;

    1. Amerika da yapmak istediğiniz iş kısmına eğitimci olduğum için “Education” yapmışım, bu tanım doğru mudur?
    2. İş tecrübeleri mi yazarken ilçeyi doğru yazmama rağmen nasıl olduysa şehir kısmını yanlış doldurmuşum.
    3. Okuduğum lise ismini yazarken, liseyi Türkçe yazmışım.

    Yukarıda ki maddelerden hangisi yanlış ve bunları düzeltmem gerekiyor mu? Eğer düzeltmem gerekiyorsa mülakat zamanıma az kaldığı için formu açtırmadan mülakat aşamasında düzeltsem olur mu? Tecrübeli arkadaşlar bana yol gösterirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    1. Dogrudur.
    2. Mulakat tarihi aldiktan sonra degistirebilirsiniz, ama degistirmeseniz de problem olmaz.
    3. problem olmaz.

  • @crazycells Hocam mülakat gününde durumu izah edeceğiz anlamında mı söylediniz son cümlenizde?


  • Ocak ayı bitti bitiyor ve mülakat tarihiyle ilgili email almadım . Evrak onayı 17 ocakta gelmişdi. Şubat ayının ilk haftalarında mulakatla ilgili e maili geliyormu yoksa şubat sonunumu bekleyelim ?


  • Anne kızlık soyadını mülakattayken düzeltebiliyor muyuz? Ya da gitmeden önce mail mi atsam


  • @crazycells Hocam birde şuan subayım. Tahmin edersek mülakat zamanında hala subaylık yapıyor olacağım. Herhangi bir belge gösterecek miyim mülakatta? Kasımda terhis olacağım. Case number 35 K dır.


  • @Manwe6265, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Anne kızlık soyadını mülakattayken düzeltebiliyor muyuz? Ya da gitmeden önce mail mi atsam

    aynı durum bendede var mülakat zamanında değiştirebiliyoruz.


  • Ds260 formunu 21 mayısta göndermiştim ve sosyal medya hesabı istenmiyordu bunu da mülakat günü mü veriyoruz?


  • @Manwe6265 hayır, böyle bir şey sizden istenmiyor


  • @Muhtaradana tamamdır teşekkürler :)))))))


  • @Manwe6265 evet değiştirebilirsiniz, ama heyecandan konsolosa söylemeyi unutmayın


  • @crazycells Peki mulakat yeri deyistikten sonra mulakat tarihi de deyisir mi? Cunku case numarasi 13 binlerde Olan arkadaslar mart basi gibi almislar.bana Mart sonu gibi vermisler.


  • @hasan76 daha önceden Kübra hanıma yanlışlıkla Erivana vermişlerdi, Ankara ya mülakatı alınca gününü değiştirmediler


  • @Muhtaradana Ben, Kubra hanimla forumda biraz yazistik.Sagolsun kendisi basindan gecenleri ve benim de neler, yapmam gerektigini anlatti.sanirim Kubra hanimin randevusu benimki gibi uzun bir tarih olmadigindan,mulakat yeri deyisince mulakat tarihini de deyistirme ihtiyaci duyulmamis olabilirler,en azindan bu benim dusuncem.Sizde bana katilirmisiniz bilmiyorum, ama benim mulakat tarihi 26 mart yani tam olarak 2 ay var ve uzun bir sure neredeyse case numarasi 18 binlerler ayni mulakata girecegim.Siz ne dusunuyorsunuz bu Konuda ?


  • @hasan76 olabilir tabi ama henüz 14 bin üstü mart ayına mülakat tarihi alan neredeyse yok(sadece bir kişi var o kişinin başka bir durumundan dolayı evrak onay emailini çok önceden gelmişti)


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 43 Oy
    7k İleti
    563k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum