Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete direk sana yazmadım eğer kırdıysam özür dilerim. Fakat kimse hazırlık yapmaz ondan sonra neden beni istemiyorlar diyorlar. Bu arada haberin devamı da var amerikaya gittim ohhh yaşasın kurtuldum diyemiyorsun. Eğer orada 2-3 yıl olmuş hala yardım ile yaşıyorsan yada iş bulma mümkün olmayıp gelecekte de sürekli yardıma muhtaç olacak kişi isen de green kart iptal olup deport olacaksın. Tam metnini aşağıya koyuyorum. Hatta eskiden filmlerde görürdük amerikalı çıkıp şu cümleyi kurardı. "ben vergimi ödüyorum" işte bu laf ne kadar kıymetli olduğunu zamanla öğreniyorsun


  • @ayvalik10 Ben gerçekçi yazıları seviyorum.Hayal kurmak güzeldir ama gerçeklikten de kopmamak lazım diye düşünüyorum.🙈


  • Geçenlerde iş yerinde Genel Müdür dolaşırken personelin birine sen terfi aldıktan sonra bu şirkete ne kattın diye sordu. Amerika'da aynı şeyi soracak. Sen buraya geliyorsun ama bize ne katacaksın.

    Eğer sen bir şey katamayacaksan yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilsen, senin yük olacağını düşünüyorsa kabul etmeyecek. Amerika'nın göçmenlerden ne gibi faydalar beklediği de önemli. Bence buna göre mülakatlara katılmak önemli.


  • ...............


  • Mülakatlardan gördüğüm kadarıyla elenen kişiler oluyor. Sizin bakış açınızla kimsenin elenmemesi gerekiyor. Şu anda bazı nedenler ile eleme yapılabiliyorsa farklı nedenlerle de eleme yapılabilir diye düşünüyorum. Amerikanın emek yoğun/ağır/düşük gelirli işlerde personel ihtiyacı yoksa beyaz insanları alarak doğru bir politika izliyor demektir. Olduğu zamanda tam tersi davranabilir. Bunu düşünürken kendinizi diğer tarafa koyup düşünmek daha mantıklı.


  • @jure Beyaz insanları alarak iyi mi yapıyor. Beyazlar, beyaz olmayanlardan üstün o zaman onu mu anlamalıyım yazdığınızdan. Hayır, zaten gerekli olan banka hesabındaki paradan ekstra bir saçmalık bu istenen şey ve nedeni de ırkçılık. Herkesi alsın falan yazmadım zaten ben ki aslına bakarsan ABD bir göçmen ülkesi ve ABD'yi ABD yapanlar göçmenlerdir. Bu konuda en son konuşması gereken ülke ABD. Ayrıca tekrar yazıyorum bu bir Lottery puanlı göçmenlik başvurhusu değil. O zaman tamamen kaldırsınlar Green Card başvurusunu insanlara saçma sapana şartlar getireceklerine tamamen puanlı göçmenlik başvurusuna dönsünler biz de boşa ümit edip beklemeyelim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jure ağzına sağlık tam da anlattığın bir video vardı senin anlattığın tıpatıp aynısı


  • Ben beyazlar beyaz olmayanlardan üstün gibi bir cümle kurmadım. Siz yazınızda belirtmişsiniz onları almak istiyorlar diye.

    @this-time89, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı

    @jure Buradaki bütün olay daha çok Avrupa'dan ya da diğer beyaz insanların olduğu, refah düzeyinin biraz daha iyi olduğu ülkelerden göçmen almak.

    Sizin yazdığınızın üzerine yazdığımdan dolayı belki öyle anlamış olabilirsiniz veya yanlış cümle kurmuş olabilirim. Benim demeye çalıştığım işine kim geliyorsa onu alması gayet doğal. Lottery diye yoldan geçeni alacak demek yanlış.


  • @jure Benim yazdığım cevabın sadece belli bir kısmını alarak kes yapıştır yapmışsınız. tamamını okursanız ne dediğimi ve neye cevap verdiğimi anlarsınız. Lottery diye yoldan geçeni alacak demedim zaten tekrar bunu yazıyorum. Evet refah düzeyi yüksek ülke deyince aklımıza AVrupa ülkeleri yani beyaz insanların yaşadığı ülkeler geliyor. Aklımıza örnek veriyorum Pakistan gelmiyor değil mi. Bu getirilen yasa tamamen ırkçılık içerikli bir yasadır. Trump gibi bir ırkçının dönemine denk gelmekte şanssızlık işte.


  • @this-time89 Ben sizin baktığınız gibi bakmıyorum. Refah düzeyinin iyi olması için ülke önemli olsa da bununla birlikte eğitim seviyesi ve işini iyi yapması da önemli. Pakistan'da da refah seviyesi iyi insanlar da olduğunu düşünüyorum. Bu insanların neden refah seviyesi yüksek onu irdelemek gerekli. Ayrıca tamamen refah seviyesine de bakacaklarını da düşünmüyorum. Eğer senin katma değer sağlamayacağını düşünüyorsa seni niye götürsün. Zaten senin katma değer sağlayacağına inanırsa bunun refah seviyesi düşük ben bunu götürmeyim diyeceğine inanmıyorum.


  • @jure Pakistan vb. gibi ülkelerde bir doktor çoğu zaman refah düzeyi yüksek ülkedeki bir normal kişiden çok daha az maaş alabiliyor. Şimdi bu kişi bir tek refah düzeyi kriterini karşılayamadığı için sıradan bir Fransızdan çok daha düşük bir şansa sahip olabilir bu yeni yasaya göre. Ben bu yasanın çok kötü bir şekilde suistimal edileceğini düşünüyorum. Katma değer konusu da yine göreceli bir şey kimse benim oraya çok düşük bir refah seviyesiyle gelip orada çok iyi bir girişim başlatarak çok baraşılı olup olamayacağımın bir garantisini veremez bunu bilmesi için kahin olması gerek. Ben şu anda üniversite mezunu bir işsizim birçok Türk genci gibi sıradan bir Fransız'dan eğer bu yasa kötü niyetle uygulanırsa kart lotteryden çıkmış olsa dahi çok daha düşük bir şansım olacak kartı almak için. Bu yasa köt niyetli bir yasa bu çok açık zaten bankada gerekli olan rakamı göstereceğiz bu ekstra yasa kötü niyetli ve ırkçı. Bu çok açık.


  • Ben sadece refah düzeyine göre bakılıp sıradan Fransızın iyi bir Pakistanlıdan daha fazla şansı olduğunu düşünmüyorum. Suistimal edilebilir mi evet ama ben edileceğini düşünmüyorum.


  • Asagida verecegim linkde public charge rule aciklanmis, 2 gun once yayinlanmis.

  • ⭐⭐

    @MySea yaş çalışabilirlik ve %125 yerine 250 rakamı ile teminatı yüksek tutma anlamına geliyor sanırım


  • @MySea, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı

    Asagida verecegim linkde public charge rule aciklanmis, 2 gun once yayinlanmis.

    linkde verilen detay ;
    Kongre, yeşil kart başvurusu yapanların çoğunun, gelecekteki devlet yardımlarına bağımlılığı önlemek için yeterli gelir gösterebilecek bir mali sponsora (tipik olarak ABD vatandaşı bir eş veya başka bir aile üyesi) sahip olmasını şart koşmaktadır . Bu gelir eşiği , kanunen Federal Yoksulluk Rehberinin % 125'i olarak tanımlanmaktadır , şu anda çocuksuz çoğu çift için 21.137 dolar.


  • Çok sıkıntılı sürece girildi sanırım..


  • Anladığım kadarıyla değişiklikleri üç farklı maddede ele almışlar.

    (1) Devlet yardımlarının önceden kullanımı.

    Öncelikle kişinin mevcut devlet yardımlarına bakacaklar eğer bu yardımlardan 36 ay içerisinde 12 ay yararlandı ise red yiyecek. Eğer bir ayda birden fazla yardım aldı ise bunlar toplanacak yani bir ayda hem yemek hem kira yardımı almış ise 2 olacak. Toplam sayı 12 yi bulduğunda red yiyecek.

    (2) Devlet yardımlarının gelecekte kullanılması olasılığı.

    Vize başvurusu yapanların gelecekte 1 nolu maddede yer alan yardımları kullanma olasılığını anlayabilmek için kişinin yaş, sağlık, aile büyüklüğü, yetenekler ve finansal durum gibi özelliklerine bakacak.

    (3) Yetersiz finansal kaynaklar.

    Eğer kişi devlet yardımı (1) almadıysa ve gereksinimleri (2) karşılasa bile yetersiz finansal kaynak nedeniyle reddedilebilir. Bunun için “Kendine Yeterlilik Beyanı” (Form I-944) talep edilecekmiş. Kişinin kamu yararı olup olmadığına karar verebilmek için daha detaylı bilgileri içeren bir formmuş. Bu form daha önce sponsorlardan istenen "Destek Formu" değilmiş. Sponsor ile birlikte başvuru sahibine de yeni finansal gereklilikler getirilecekmiş. Bunun da en az %125 olması gerekiyormuş. %250 gösterilmesinin ( 41.150 $ (çocuksuz bir çift için) ) pozitif faktör olacağına değinilmiş.


  • @jure Evet, bu durumda hem ulke icinde adjustment of status yapacaklar hem ulke disindan consular process yoluyla yeni vize alip gelecek olanlar icin sartlari biraz zorlastiracaklar gibi bir izlenim var.

    Sadece greencardlilar degil, diger vizelerdede buyuk ihtimalle bunun etkisi gorulebilir. Tam incelemedim ama baska sitelerde, evlilik yolu ile greencard alacaklar ve sponsor yolu ile gelecek olanlardada sartlarin agirlastirilabilecegi yaziyor. Mesele sponsorluk ozelliklerini veya evlenecek ABD vatandasive greencardlinin maddi olanaklarini gostermede citayi yukseltebilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @usanyc, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı

    @crazycells Nasıl kanıtlayacağız bunu sadece banka hesabı tapu vs ile mi?

    Evet, bu sekilde gosterebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana sanirim daha tam karara baglanmamis. Ama dediginiz gibi bir degisiklik olunca konsolos herkesi ilgili sekilde yonlendirecektir, dolayisiyla telaslanacak bir durum degil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum