• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. jure
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    J
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 107
    • En İyi 64
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

jure

@jure

104
    İtibar
    145
    Profil Görüntülemeleri
    107
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Batı Atasehir, Istanbul Yaş: 44

jure Takip etme Takip Et

jure tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'de farklı olan trafik kuralları

STOP levhaları da güzel. 2WAY ve 4WAY gibi bilgiler yer alıyor.

Eğer STOP 4 WAY varsa tüm yolların durması gerektiğini anlıyorsunuz. İlk duran ilk hareket ediyor. Ne kadar kalabalık olursa olsun büyük oranda karışmıyor. 1 ay kadar kaldım Amerika'da sadece bir seferinde STOP 4 WAY olmasına rağmen birisi durmadı az daha kaza yapıyordum.

Eğer STOP 2 WAY var ise önünüzdeki yoldan gelen varsa beklemeniz gerekiyor. Karşınızdaki yol ve sizin aranızda ilk kim durduysa o hareket ediyor.

Yine ONLY olan yön tabelaları da çok kullanışlı araya kaynak yapılamıyor 🙂

Trafik ışıkları da yolun karşısında oluyor. Işık yandığında kavşağı geçmeden durmanız lazım. Bu sayede lambanın dibine girip boyun kaslarınızı zedelemenize gerek kalmıyor.

Ben Türkiye'de STOP tabelalarını hiç görmüyorum. Öyle alışmışız.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

@Volkan-Şale Benimde bir adet çocuğum var. Eşimde bende çalışıyoruz ve gelir durumumuz Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde. Ama şu gün bana GC çıksa, çok da fazla düşünmem sanırım. Hoş bunda giderken yanımda götürebileceğim - en azından bir süre bana yetecek - param var ve tabi kişinin özellikleri ile de alakalı biraz. Ben gidersem çabuk adapte olabileceğimi iyi işler bulabileceğimi düşünüyorum. Bulamaz isem uber vb. işler yapabilirim, sorun olmaz. Ben Türkiye'de ki insanların büyük kısmına artık katlanamıyorum, gitmek isteme nedenimde belki de en büyük etken budur.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

Anladığım kadarıyla değişiklikleri üç farklı maddede ele almışlar.

(1) Devlet yardımlarının önceden kullanımı.

Öncelikle kişinin mevcut devlet yardımlarına bakacaklar eğer bu yardımlardan 36 ay içerisinde 12 ay yararlandı ise red yiyecek. Eğer bir ayda birden fazla yardım aldı ise bunlar toplanacak yani bir ayda hem yemek hem kira yardımı almış ise 2 olacak. Toplam sayı 12 yi bulduğunda red yiyecek.

(2) Devlet yardımlarının gelecekte kullanılması olasılığı.

Vize başvurusu yapanların gelecekte 1 nolu maddede yer alan yardımları kullanma olasılığını anlayabilmek için kişinin yaş, sağlık, aile büyüklüğü, yetenekler ve finansal durum gibi özelliklerine bakacak.

(3) Yetersiz finansal kaynaklar.

Eğer kişi devlet yardımı (1) almadıysa ve gereksinimleri (2) karşılasa bile yetersiz finansal kaynak nedeniyle reddedilebilir. Bunun için “Kendine Yeterlilik Beyanı” (Form I-944) talep edilecekmiş. Kişinin kamu yararı olup olmadığına karar verebilmek için daha detaylı bilgileri içeren bir formmuş. Bu form daha önce sponsorlardan istenen "Destek Formu" değilmiş. Sponsor ile birlikte başvuru sahibine de yeni finansal gereklilikler getirilecekmiş. Bunun da en az %125 olması gerekiyormuş. %250 gösterilmesinin ( 41.150 $ (çocuksuz bir çift için) ) pozitif faktör olacağına değinilmiş.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Muhtaradana , @MySea demeye çalıştığı diğer bölgelerin mali durumları Avrupaya göre daha aşağıda. Bu durumdan dolayı oralarda elenme çok olacağını düşündükleri için cut-off yüksek tutmuş olabilirler. Avrupa bölgesinde ise mali durum daha iyi olduğu için daha az sayıda açılmış olduğu. Mülakata girenlerde yüksek yüzde sağlanıyor olabilir. Bununla birlikte mülakat bekleyen çok kişi olması da bir neden olabilir.

Hepsi üst üst geldiğinde bu durum oluşmuş olabilir.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?

Annesi ve babası bir çerkes olarak @DustyBlue katılıyorum. Şimdiye kadar ne bir ayrımcılık hissettim ne de ikinci sınıf vatandaş olduğumu. Hatta bazı durumlarda çerkes olmanın artılarını da yaşadım.

Siz neler yaşadınız acaba @travelleth ?

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: ABD'de Araç Kiralamak

Houston IAH alış - San Antonio Aiport veriş için 1 gün araç kiraladım. Araç için internet sitesinden 1 gün için 116$ rezervasyon yaptım. Yol yorgunlugu ile kiralamaya gittim bana 199$ lık belge imzalatmışlar. Aracı saatinde bıraktım fakat bıraktığım yerde kimse yoktu kutuya bıraktım. Orada da 50$ charge etmişler. Yani Avis'ten 1 günlük aracı 250$ kiralamış oldum. Araç Ford Fusion. Sanırım çalışan eleman biz bunlara ne geçirsek kardır dedi.

Türkiye'de AVIS kullandığım için tercih etmiştim ama bir daha kullanacağımı düşünmüyorum. Yaklaşık 20 gün Amerika'da kaldım ve AVIS tabelasının önünden bir daha geçmedim. Daha sonrası için Enterprise kullandım ve aynı araca haftalık için 227$ ödedim.

Bu da bize ders olmuş oldu 🙂

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

@Tolga33, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı

@denizaydinli Türkiye'nin kotası zaten belli degilmi ne alakası var bütün numaraların current olmasıyla?

Kota ülke bazında değil kıta bazında belirleniyor.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları

Benim eşimin kardeşinin greencard var. Eylül ayında eşimle birlikte vize görüşmesine gittik. DS-160'a amerikada göçmen olarak yaşadığını yazmıştık fakat onunla ilgili hiç bir şey sormadılar. Kurumsal bir şirkette uzun yıllardır çalışmamızın da etkisi vardır vizenin onaylanmasında sanırım. Hiçbir belge talep etmediler. Görüşme aşağıdaki gibi geçti.

• Niye gidiyorsunuz?
        Seyahat, kardeşimizi ziyaret ve alışveriş için
      • Nereye gidiyorsunuz ?
        San Antonio ve Los Angeles gitmeyi düşünüyoruz.
      • Daha önce hiç yurt dışına çıktınız mı ?
        Hayır
      • Nerede çalışıyorsunuz.
        Bankada
      • İkinizde mi?
        Evet
      • Vizeniz Onaylanmıştır.
        Teşekkürler
      Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: Texas, Austin

@mhepekiz, içinde söyledi: Texas, Austin

@umutaga ve @jure burada bir arkadaşla tanıştım çok bilgili ve yetenekli ayrıca iş geçmişi olduğunu söyleyen bir front end developer olduğunu anlatmıştı. Yaklaşık 1.5 yıldır iş arıyordu... keşke her şey oradan bakıldığında göründüğü gibi olsa... zaten biraz da demek istediğim bu benim.. öyle olmuyor o işler...

İstisnalar kaideyi bozmaz. Herkes kendine göre çok bilgili ve yeteneklidir. Demekki çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip değil. Artık sektörde bir alanda derinlemesine bilginiz olması gerekirken diğer yazılım dilleri için de bilginiz olması bekleniyor.

İş bulmanız ingilizceniz belli bir seviyeye geldikten sonra belki bir süre sürebilir ama iyi bir ingilizce ile 1.5 yılda iş bulamıyorsa bence başka sektörlerde kendisini denemesi gerekli. Demekki mülakatlarda vs. kendini anlatamıyor. Ayrıca yazılımcı olarak başka eyaletlerdeki işleri alıp remote çalışma, kendi şirketini kurma ve ilgili konularda başkalarına kurs verme şansınızda var.

Özellikle büyük şirketlerde Amerika'da okumak ve bilgisayar mühendisliği okumak artıdır. İlanları incelerseniz bilgisayar mühendisliğinde lisans seviyesi istiyor çoğu. Ama bununla birlikte bazı ilanlarda ise benzer sürelerde (4 sene) sektörde tecrübeli yazmış.

Diğer yandan Greencardı çıkıp daha amerikaya gitmeden iş bulup giden yazılımcılarda mevcut. Sonuç olarak ben Austin'e gelir miyim? İş bulursam olabilir fakat daha çok yazılımın bu kadar büyümediği, rekabetin bu kadar fazla olmadığı ama iş açısından da iyi olan yerleri tercih ederim. Hem senden beklenen belli bir noktada olur hem de iş az olsa da rakiplerin sana göre daha alt seviyelerde olabilir.

Texas içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: Askerdeyken GC lotosundan seçilirsem...

Askerde zaten hafta sonları çarşı iznine çıkılabiliyor.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      J
      jure

jure tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2024 Sohbet Odası

seneye yine gel yazmışlar benim ekrana

J
      jure
    • RE: Green Card Başvurusuna Hatalı Fotoğraf Yüklemek

bu arka plandan sorun felan çıkmaz arkadaşlar. çamur gibi fotolar ile geçenler oldu.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

@Uçan-hollandalı alıştık artık 🙂

J
      jure
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

yine başvurumuzu yaptık. herkese iyi şanslar

J
      jure
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

Bize de çıkmamış. Yaş geçiyor ama yine başvururuz sanırım.

J
      jure

@serdal, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

DEGERLI ARKADASLAR BEN KESINLIKLE ABD YE YASAMAYI VE TICARET YAPMAYI ISTIYORUM...TURKIYEDE EVIMI ARABAMI SATIP DOLAR ALSAM 110.000 BIN DOLAR YAPARIM..YANI BU PARAYLA AMERIKAYA YASAL OLARAK NASIL GIDEBILIRIM..YANI TURIST FALAN DEGIL ..RESMIN OLARAK GIDICEM HERSEY KANUNI OLUCAK...ORDA BIR IS KURACAGIM..VARMI BUNUN( GREENCARD DISINDA) BIR YONTEMI....

E2 Yatırımcı vizelerini inceleyin.

J
      jure
    • RE: New Jersey

Kredi kartından çekim olayı biraz farklı. Büyük şirketler (amazon vb.) kendi kurları ile çevirme imkanı da sağlıyorlar ödeme aşamasında seçebiliyorsunuz. Bu şekilde ödeme yaparsanız TL ekstrenize yansır. Genelde mevcut USD-TL kurundan daha yüksek oluyor.

Eğer firmanın kurunu kullanmazsanız ekstre tipinize göre farklı işlemler olabilir.

• Döviz ekstrelerin minimum ödeme tutarı %100 dür.
      • TL ekstrelerde belirlenen döviz kurundan USD-TL çevrilerek ekstreye yansır. Minimum ödeme tutarı yine normal ekstreniz ile aynı olur.
      New Jersey içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: OSM Harita eklentisi

@Muhtaradana 2 numara ile gösterdiğin benim aynı semt/ilçe den iki tane olabilir diye Semt, İl olarak ikisini de yazdım. Doğru lokasyonu gösterdi.

Yeşilkart Forum'a Özel içinde yayımlandı
      J
      jure
    • RE: Green card çekilişi bence ücretli olmalı, siz ne düşünüyorsunuz?

Bence sağlık raporu, vize ücreti başvuru sırasında alınsın.
      Sonuç açıklandığında olumlu değil ise iade edilsin.
      Eğer olumlu ise başvuruya devam etmese bile iade edilmesin.

J
      jure

@johncan, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Arkadaşlar istenen belirli miktarda nakit para, bankadan çektiğimiz kredi ile gösterebilir miyiz? Yoksa her türlü kuruluş/kişi den bağımsız olarak bize mi ait olmalı? yani aslında çektiğimiz kredi de şahısa ait olacak da, şahısa da borç olacak 🙂

kredi ile gösterebilirsin. senin nereden kredi çektiğini tespit edemeyeceği için sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

J
      jure