Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaslar. Kredit Karma kredit score sorgulatmak kredi skoruna etkisi varmi. Dusme gibi.


  • Hayır yok


  • @semavi cosco uyelik actirdim. Cash baklar icin visa kart lazimw dediler. Isterseniz size citi cosco everywhere kredi kart acalim dediler. Dun onaylanmadi diye kagit gondermisler anlamadim. Hali hazirda Discover kredi kart kullaniyorum. Kafa takildi sorayim dedim.


  • Green Kartımı iade edip turist vizesi ile ABD'ye geleceğim. İhtiyaç halinde (Ev kiralarken vb.) mevcut kredi skorumu ve SSN kullanmamda bir mahsur var mıdır?


  • @Taurus, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Green Kartımı iade edip turist vizesi ile ABD'ye geleceğim. İhtiyaç halinde (Ev kiralarken vb.) mevcut kredi skorumu ve SSN kullanmamda bir mahsur var mıdır?

    Normal sartlarda statunun turist vizesi olacagi icin kullanmazsiniz diye biliyorum.


  • @Taurus yoktur. Kullanabilirsin.


  • @crazycells abi mesela ben bankdan kredi karti aldim .ama hic bir para harcamadan her ay duzenli olarak para yatiriyorum .o zaman kredi skorum yukselenden sora ,para harcamasam mesela skor 766 -800 du bende .eyer kredi skorum 800 oldukdan sora ,para harcamasam .ondan sonra kredi skoruma para yatirmasam ,800 olan skor asagi dusermi yoksa yok ?


  • @sami-nur kredi kartı alıp bankaya borçlanmadan yani verilen kredinin bir miktarını kullanmadan kredi skorunuzun yükseleceğini düşünmüyorum


  • @Muhtaradana yok onu demedim.yani ben diyelim kredi skorunu 800 e ulasdirdim ama kredi goturmeden .800 ulasdiginda skor ondan sonra para yatirmasam kredi skor dusermi ?


  • @sami-nur tam anlayamadım kusura bakmayın, kredi skorunuzun yükseldikten sonra ne yapacaksınız?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sami-nur, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @crazycells abi mesela ben bankdan kredi karti aldim .ama hic bir para harcamadan her ay duzenli olarak para yatiriyorum .o zaman kredi skorum yukselenden sora ,para harcamasam mesela skor 766 -800 du bende .eyer kredi skorum 800 oldukdan sora ,para harcamasam .ondan sonra kredi skoruma para yatirmasam ,800 olan skor asagi dusermi yoksa yok ?

    Kredi skoru oluşturmak için kredi kartından harcama yapıp daha sonra onu gününde ödemek gerekir. Harcama yapmadan kredi skoru oluşmuyor.

    Kredi skoru kaç olursa olsun, yaptığınız harcamanın borcunu ödemezseniz hemen düşer.

    Eğer hayatınızda hiç kredi kartı kullanmadıysanız bence bu işlere hiç girmeseniz daha iyi olur.


  • @Muhtaradana evet .mesela 800 u yukseldi .o zaman kredi kartindan para cekmesem ve 800 e yukseldikden sora para yatirmasam ,kredi skor dusermi ?


  • @knnrn ben kredi karti almam lazim .amerikada her sey kartla yapiliyor .


  • @sami-nur anladım maalesef bu konuyu bende bilmiyorum
    Sizin sorunuzu şimdi anladım
    Kredi skorunu yüksekttikten sonra kredi kartınızı kullanmasam kredi skorum düşer mi diye soruyorsunuz
    @knnrn

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @sami-nur anladım maalesef bu konuyu bende bilmiyorum
    Sizin sorunuzu şimdi anladım
    Kredi skorunu yüksekttikten sonra kredi kartınızı kullanmasam kredi skorum düşer mi diye soruyorsunuz
    @knnrn

    Bu konularda çok ünlü bir adam var, Dave Ramsey. Kendisi borca, borçlanarak bir şeylere sahip olmaya karşı bir arkadaş. Bu konuları anlattığı bir radyo programı ve Youtube kanalı var, ayrıca kitapları vb. Uzun yıllardır hiç borcu olmaması ve her harcamayı nakit olarak yapmasıyla övünüyor. Bu adamın FICO kredi skoru 0 (sıfır). Hiç borç olmadığı, kredi kartı da olmadığı için kredi skoru yok. Adamın bankada milyonları var ama kredi skoruna bakarsanız sıfır. https://www.daveramsey.com/blog/the-number-one-way-credit-score

    Adınıza aktif kredi kartı, kredi vb yoksa bir süre sonra kredi skorunuz düşer.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sami-nur, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @crazycells abi mesela ben bankdan kredi karti aldim .ama hic bir para harcamadan her ay duzenli olarak para yatiriyorum .o zaman kredi skorum yukselenden sora ,para harcamasam mesela skor 766 -800 du bende .eyer kredi skorum 800 oldukdan sora ,para harcamasam .ondan sonra kredi skoruma para yatirmasam ,800 olan skor asagi dusermi yoksa yok ?

    ilk iletide nelerin kredi skoruna etki ettigi yaziyor, o kisimlari iyi anlamanizi tavsiye ederim.


  • @sami-nur, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @Muhtaradana evet .mesela 800 u yukseldi .o zaman kredi kartindan para cekmesem ve 800 e yukseldikden sora para yatirmasam ,kredi skor dusermi ?

    Credit card kullanmayi birakmak, kredi skorunu dogrudan etkilemez, yani dusurmez. Fakat bir sure sonra, bankalar credit cardlarinizi inactivity olduklari icin iptal edip, kapatmaya baslar. O zaman ise genel credibility durumunuz bozulacagindan, credit skorunuz dusmeye baslar.


  • @knnrn anladım mutlaka bahsettiğiniz kişiyi ve ilginç bakış açısını araştıracağım banada çok ilginç geldi

    Şimdi siteyi inceliyorum ne garip, değişik şeyler söylüyor ya ağzım açık kaldı, bence forumda bu konuyla ilgili başlık bile açılabilir

    FICO puanının sadece "Borcu seviyorum puanı olduğunu biliyormuydunuz?.....

    😀


  • Benim 4 ay once kredi score olustu. Ilk score 746 idi. Ikincisi de 746 idi. Ucuncu ayda 719 a dustu. Dun guncellenen score bir anda 656 ya dustu. Halen secured card kullaniyorum. Ilk aldigimda 300 dolarlik bir limiti vardi Banka gecen ay limiti 100 dolar daha artirmis. Su an 400 usd limiti var. Her ay hemen hemen tum bakiyeyi kullaniyorum ve Odemeleri zamaninda ve son gununden once kapatmama ragmen niye bu kadar puan dustu anlayamadim. Baska kredi scorunu etkileyen kredili bir calismam yok. Kira kontrati roommate ve bana ait ama odemeyi o kendi hesabindan yapiyor. Ve kira duzenli odeniyor. Ben kendi hesabimdan kira odemesi yapmadigimdan score dusebilir mi?


  • Bi soruda benden gelsin, kusura bakmasin kimse pek zamanim olmadigi icin onceki gonderilere bakamadim. Diyelim kredi skorunuz 10 puan dustu kart odemenizdeki gecikmeden dolayi bir sonraki ay borcunuzu odediginiz icin tekrar artiyor. Sizce bu dusume sebeb olan etken ileride kredi alirken herhangi bir negatif etkisi olur mu ? O gun kredi skorunuz gayet iyi olsa bile.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum