Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @FreeWoRLD ve isin kotusu, tasinsan ve kiraya versen elde edecegin para (vergi vs sonrasi) diger tarafta kiralayacagin evin kirasini odemiyor.


  • @caglaror Oo bu çok kötü olur işte

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror Kesinlikle haklısın o konuda var. Bu nedenlerle bir türlü o isteği veya gereksinimi toparlayamadım. Genel olarak sistemde ev almak zorunluluğu gibi bir görünmez baskı var fakat direniyorum, bir sürede böyle devam edecek gibi.

    Recession olurda işime halen sahip olursam, evlerde yarı fiyatına düşerse o zaman belki düşünürüm artık.


  • @caglaror, içinde söyledi: Ev Sahibi Olmak icin Hangi Eyalette Ne Kadar Calismali?

    @FreeWoRLD ve isin kotusu, tasinsan ve kiraya versen elde edecegin para (vergi vs sonrasi) diger tarafta kiralayacagin evin kirasini odemiyor.

    Tek bir kisiye kiraya verirseniz, oyle olur. Ama odalari tek tek birkac kisiye kiraya verirseniz, size para bile kalabilir. Tabii ki evin yeri ve buyuklugu cok onemli. Bir universite bolgesindeyse, ogrenciler hic bos birakmazlar.


  • @FreeWoRLD Benim için iki önemli sebep var ev sahibi olmamak için bu aralar. Birincisi ödediğim kiranın, ev için yapacağım ödemenin yarısı kadar olması. İkincisi de ilerleyen yıllarda muhtemel bir ekonomik bunalım (resesyon - durgunluk) sonucu iş kaybı veya gelir kaybı.

    Bunu tabi bekar bir şahıs olarak düşündüğümü belirteyim. Evli olmanın tamamen farklı koşulları var.

    Aslında düşük kira ile devam ederken para biriktirmek, sonra şartlar da çoğunlukla uygun olunca yatırım amaçlı ev almak bana iyi bir fikir olarak geliyor. Bu süreç içinde evlilik/çocuk sahibi olunmadigini varsayıyorum. 😅


  • @crazycells abi birde bir sey sorum .farz edelim ben pesin fiyatina ev aldim mortgage olmadan .ilk onceler evin sigortasini odedim .Allah korusun diyelim ben çalişamaz hale geldim .bu her kesin başina gele bilir .o zaman kendi aldiğim evin sigorta parasin ve emlak vergisin ödemesem o zaman evimi benden aliyorlarmi ? Yani Amerikada böyle kanun varmi ?


  • Kendi şartlarıma göre fikirlerimi belirteyim. 2016 yılında evlendim ve kirada oturuyorum. Süreç sonuçlandığında evimi boşalttığımda ceketimi alıp çıkacağım ve ortalama ödediğim 50000₺ ev sahibime güzel bir birikim olarak kalacak. Ve tabii ben hayatıma devam ederken -50000 ile devam edeceğim. İşte bu yüzden Amerika ya yerleştiğimde 1-1.5 yıl içerisinde çevreyi tanıdıktan sonra hemen ev almak istiyorum. Evet 30 yıl uzun bir süre ama büyük bir motivasyon sebebi olacaktır. Tabii birşeyleri yoluna koyduktan sonra bu süreyi kısaltmakta 2. Hedefim olabilir. İleriye dönük 300-350 bin dolar Amerika şartlarında iyi, Türkiye şartlarında bana sınıf atlatacak kadar ciddi bir yatırım diye düşünüyorum. Bu uzun metnin özeti; borç yiğidin kamçısıdır😀


  • Biz daha onceleri birkac yil hem islerimiz dolayisiyla hemde henuz daha nereye tam olarak yerlesmek istedigimize karar veremememiz nedeniyle, apartment hayati yasadik. Evli ve cocuklu iseniz gercekten zor oluyor. Kendi evinizdeki rahatlik asla olmuyor. Birde biz bahcesi olsun meyve/sebze yetistirelim, agaclarimiz olsun sevdasindaydik, Turkiye'deyken hem ben hemde esim oyle bahceli evlerde buyuduk. Dogal olarak, apartment ortaminda buna olanak yoktu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sami-nur, içinde söyledi: Ev Sahibi Olmak icin Hangi Eyalette Ne Kadar Calismali?

    @crazycells abi birde bir sey sorum .farz edelim ben pesin fiyatina ev aldim mortgage olmadan .ilk onceler evin sigortasini odedim .Allah korusun diyelim ben çalişamaz hale geldim .bu her kesin başina gele bilir .o zaman kendi aldiğim evin sigorta parasin ve emlak vergisin ödemesem o zaman evimi benden aliyorlarmi ? Yani Amerikada böyle kanun varmi ?

    Evet, vergileri ödemezseniz IRS evinize el koyabilir. ABD'de bu kadar çok evsiz olmasının nedenlerinden biri de borçsuz bile olsa evin maliyetinin çok yüksek olması.


  • @knnrn abi o zaman biz ev aldik ama başimiza diyelim iş geldi ve çalişa bilmedik ve çalişamaz olsak vergiyi de vere bilmeriz amerikada o zaman nereye gitmemiz lazim ki ,derdimizi diyek ki onlarda bilsin ,irs de bilsin .böyle bir şey varmi amerikada ?


  • Bazi sehirlerin bazi countyleri insan katilimini saglamak adina vergileri cok dusuk tutuyor, bu sehrin politikasi da olabilir. Sonradan yukselmesi de olasi. Dusuk veya sifir vergili bolgelerden ev alip, vergiler arttiginda bu vergileri belirleyen ve uzlasmalari yapan ekibe itiraz ediyorsunuz, genelde itirazlar gelir durumlari incelenip karara baglaniyor, gercekten geliriniz dusukse sizin verginizi dusuruyor ya da tamamen kaldiriyorlar. Bu bilgiler birinci agizdan duyuldu ama yine de teyide muhtac.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sami-nur, içinde söyledi: Ev Sahibi Olmak icin Hangi Eyalette Ne Kadar Calismali?

    @knnrn abi o zaman biz ev aldik ama başimiza diyelim iş geldi ve çalişa bilmedik ve çalişamaz olsak vergiyi de vere bilmeriz amerikada o zaman nereye gitmemiz lazim ki ,derdimizi diyek ki onlarda bilsin ,irs de bilsin .böyle bir şey varmi amerikada ?

  • ⭐⭐

    Biz Türkler neden birleşip kooperatif sistemi ile arazi alıp site yapamıyoruz ki?


  • @Drywall, içinde söyledi: Ev Sahibi Olmak icin Hangi Eyalette Ne Kadar Calismali?

    Biz Türkler neden birleşip kooperatif sistemi ile arazi alıp site yapamıyoruz ki?

    Alice Harikalar Dunyasinda belki mumkun olabilirdi, ama gercek hayatta impossible!

  • ⭐⭐

    @MySea Bence öncülük edecek güvenilir birileri ikna edilse gerisi gelir. Sadece insanları bir araya toplanmaya ikna edecek guvenilir biri lazım. Gerisi çorap söküğü gibi gelir. Herhangi bir eyalette bu bir defa başlatılırsa diğer eyaletlerde zincirleme devam edecektir.


  • @Drywall Bol sanslar diliyorum!

  • ⭐⭐

    @MySea Size de bol şanslar. Siz de haklısınız tabi. Benim ki biraz fazla hayalperestlik galiba.


  • Merhaba, New Jersey'de ev alabilmek için mutlaka orada oturum hakkımız olması lazım değil mi ? Veya Green Card ile gelmemiz gerek

  • ⭐⭐⭐

    Bazı eyaletlerde ev fiyatlarının yüksek olması gözünüzü korkutmasın. Ev fiyatları çok yüksek ev alamam diye düşünmeyin. Motgage'de yaklaşık olarak 2 yılı tamamladıktan sonra evi satttığınızda gelen parayla bankaya borç kapatılıp+ masraflar düştükten sonra elinize kalan para aşağı yukarı 2 yıl boyunca ödediğiniz para olacaktır. Buna bir nevi para biriktirmek olarak da bakabilirsiniz.
    Kira ödediğinizde ise giden paranın dönüşü yoktur. O yüzden taksitleri sizi zora düşürmeyecek bir mortgage planı iyidir.

    Düzeni oturtup stabil bir işe de sahip olduktan sonra kirada oturmak yerine gecikmeden bir ev almak zorlukla kazandığınız paraların kira olarak heba olmasının önüne geçer.

  • ⭐⭐⭐

    @smartcells Çok mantıklı. Yeter ki düzeniniz kurun ve stabil bir işiniz olsun. Tabi ki düzeni kurana kadar yapacak birşey yok. Ama @smartcells 'in dediği gibi kira ile kaybolacak para yerine mortgage ile ev almak çok daha mantıklı.


Benzer Başlıklar

  • 99
  • 37
  • 56
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum