Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Markette Çalışmak

Diğer Meslekler
256 63 20.4k 54

• @Semihmete, içinde söyledi: Markette Çalışmak

@redsat2000 Ucuz eyalet gitmek daha mantıklı sanırım. TEXAS eyaleti tek kişi çalışarak geçinmek için daha mantıklı olur gibi görünüyor!! Diğer eyaletlerde evli ve tek çalışacaklar için Amerikan rüyası Amerikan kabusuna dönüşebilir sanki !! Doğrumu düşünüyorum sizce ? 🙈

Bence temelde dogru bir dusunce. Ben Texas eyaletinde hic yasamadigim icin kesin birsey soyleyemem ama Northeast'deki eyaletlerden ve California'dan biraz daha ucuz bir eyalet oldugunu biliyorum.

En onemli noktalardan birisi ise Ingilizce seviyesi. Hic dil bilmeden gelenlerin isleri biraz daha zor, herseye ama herseye sifirdan basliyacaklar.

Daha oncede birkac defa yazmistim, ilk girisde size yardimci olabilecek tanidik birisinin yanina gelmek en akillica sey. Ama oylesine kofteden degil, kesin yardim edecek birisi olsun. Ozellikle ilk birkac hafta cok onemli ve yardima/yol gostermeye cok ihtiyac oluyor.

• ⭐⭐

@redsat2000 Türkiye’de öğretmen maaşı ortalama 700$ abi . Eğer siz ayda 1430 $ kazanıp yarısını bir kenara atıyorsanız çok Çok iyi abi👍🏾 Şartlar harika o zaman .

• ⭐⭐

@MySea Amerika’da kim kime yardımcı olur bilmiyorum🤷‍♂️ Green card kazanıp giden 3 kişi var tanıdığım, bırakın yardımı mesajlara bile dönmüyorlar 😊 zor yani.

• ⭐⭐⭐⭐

@Semihmete Beklenmedik harcamalar olmadığı sürece 400-500 usd civarı oluyor. Tabi kişinin alışkanlıklarına bağlı her zaman değişebilir.

• ⭐⭐

@redsat2000 Tek kişi olmanın avantajlı yanı sanırım😊 Hanımlarla gidince tasarruf zor olur herhalde abi 😊

• ⭐⭐

ABD de en büyük gider ev kirası sanırım . Vizeyi alınca Türkiye’de ne var ne yok satıp ABD den yaşadığımız yerden bir ev almak en doğrusu gibi 🤷‍♂️ Sonrası kolay sanki..

ABD de en büyük gider ev kirası sanırım . Vizeyi alınca Türkiye’de ne var ne yok satıp ABD den yaşadığımız yerden bir ev almak en doğrusu gibi 🤷‍♂️ Sonrası kolay sanki..

@Semihmete Ben aynı görüşte değilim. Türkiye deki herhangi bir şeye dokunmadan bu yola koyuldum. Çünkü her şeyin satılması seni bir anlamda sıkıntıya sokabilir. Yada gevşek davranmana sebep olabilir. Bu tür hikayeler malum çok fazla. Eğer aydiyet duygunu veya bağını koparmadan yaparsan daha sağlam temeller üzerinden gidersin. Önce ABD de yaşamayı isteyip istemediğine tam olarak karar vermen lazım. Bu konu da hemen bir iki ayda tam oturmuyor. Senelerin geçmesi gerekebilir. Seneler sonra Geri dönüşe karar verip tekrar devam etmek durumunda kalan bir çok kişi var. Hatta vatandaşlık aşamasına gelmişlerde bile bu sıkıntı mevcut. Benim görüşüm bekleyip görmekten yana . TAŞLAR YERİNE OTURDUKTAN SONRA ORTAK KARARLA bu işe girişmek lazım.

• ⭐⭐

@redsat2000 Haklısınız.Karar vermek zor.

• @redsat2000, içinde söyledi: Markette Çalışmak

@Semihmete, içinde söyledi: Markette Çalışmak

@Semihmete Ben aynı görüşte değilim. Türkiye deki herhangi bir şeye dokunmadan bu yola koyuldum. Çünkü her şeyin satılması seni bir anlamda sıkıntıya sokabilir. Yada gevşek davranmana sebep olabilir. Bu tür hikayeler malum çok fazla. Eğer aydiyet duygunu veya bağını koparmadan yaparsan daha sağlam temeller üzerinden gidersin. Önce ABD de yaşamayı isteyip istemediğine tam olarak karar vermen lazım. Bu konu da hemen bir iki ayda tam oturmuyor. Senelerin geçmesi gerekebilir. Seneler sonra Geri dönüşe karar verip tekrar devam etmek durumunda kalan bir çok kişi var. Hatta vatandaşlık aşamasına gelmişlerde bile bu sıkıntı mevcut. Benim görüşüm bekleyip görmekten yana . TAŞLAR YERİNE OTURDUKTAN SONRA ORTAK KARARLA bu işe girişmek lazım.

Bende herseyin satilmasi konusunda olumsuz dusunenlerdenim. Eger imkaniniz varsa, hicbirsey satmamaya calisin. Ben, yapamazsaniz Turkiye'ye geri donersiniz tezinden cok, ileride yatirim amacli kullanabilirsiniz dusuncesindeyim.

• @Semihmete @redsat2000 çok daha detaylı yazacaktır ev sahibi olmak Türkiyede ki gibi değil. Kiracı iken bazı sorumluluklar yokken ev sahibinde geliyor. Vergilerin dışında bahçeni mahalle de bulunan kurallara göre düzenli ve temiz tutacaksın. çimler kesilecek evin sınırında buzlanma yada kar varsa sen temizleyeceksin sonra tuz atacaksın. Senin sınırında biri kaza geçirsin kayıp düşsün 3 kulvallah 1 elam okumaya başla. Evine istediğin gibi boyayıp tamir edemezsin herşeyin bir kuralı var.

• Ev sahibi olmanin sorumluluklari daha cok ama onun verdigi rahatlik da hicbirseyde yok. Cim kesmek, kar temizlemek, cop containerlarini yol kenarina cikartmak gibi extra isler var. Eger HOA (homeowners associate) yoksa, istediginiz gibi tadilat ve degisiklik yapabilirsiniz (bazi degisiklikler icin county'den belediyeden permit almalisiniz). Evde birsey arizalanirsa, tabii ki ev sahibi olarak siz sorumlusunuz. Eger single family house (bahceli mustakil ev) da iseniz, gurultu falan gibi sorunlariniz da olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea ev olayını Limanı olamayan gemiye benzetirim. İnsanın şartlar ne olursa olsun sığınabileceği bir yerinin garanti olması kadar güzel bir şey yok herhalde. Türkiye'den ayrılırken Eşimin söylediği bir cümle beni burada hep rahatlattı. ''Şartlar ne olursa olsun seni burada bekleyen bir eşin ve bir evin var. '' Bu söz her zaman motive tuttu ve doğru ilerlememde yardımcı oldu. Ben Sadece ilk başta her şeyin satılmasına ve Paranın bir şekilde anlamsızca erimesine karşıyım. Yatırım amaçlı bunu bir finansal enstruman olarak kullanmak en akılcısı. Ev için Yer seçimini ilk aşamada yapmamak en doğrusu

Borçsuz olarak aldığınız evin aylık vergi, sigorta ve aidat gibi giderleri sayın @redsat2000 'in ödediği kiradan fazla olabilir.

• @knnrn Mesela 100.000$ fiyatı olan bir evin aylık vergisi, sigortası, aidatı vs yani giderleri olarak ortalama ne kadar olur sizce? Sadece tahmininizi merak ediyorum, biliyorum ki kesin bir rakam vermek zor.

• @ozN biz 200k ya aldığımız eve 400 vergi, 130 sigorta, 100 hoa ödüyoruz. yani evi peşin alsaydık. 630 dolar aylık kira gibi ödeyecektik. mortgage e 1460 ödüyoruz =)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ozN, içinde söyledi: Markette Çalışmak

@knnrn Mesela 100.000$ fiyatı olan bir evin aylık vergisi, sigortası, aidatı vs yani giderleri olarak ortalama ne kadar olur sizce? Sadece tahmininizi merak ediyorum, biliyorum ki kesin bir rakam vermek zor.

Tek kriter evin değeri değil. Emlak siteleri bu bilgiyi veriyor. İlanların altında vergiyi gösteren bölüme bakabilirsiniz. HAR, Trulia, Zillow gibi sitelerin hepsi gösterir.

• @redsat2000 abi durumu harika anlatmışsın. Ellerine sağlık.

• ⭐⭐

@sChAdOw Evin %90-95 ini peşin verip geri kalana mortgage kullanıp bu 630$ lık vergiyi 30 yıla sizin gibi bölebiliriz o zmn 👍🏾 Aylık ödeme miz 5-10$ olur belki 😂😂👍🏾

• Evin yeri cok onemli, zaten evin vergileri falanda bulundugu yere gore degisir. Eger city limits icindeyse, vergisi biraz daha yuksek olur. Iyi bir okul bolgesindeyse, vergisi yuksek olur. Yani bunu belirleyen cok faktor var. Birde vergi her yil icin sabit degildir. Evin bulundugu county belediyesi vergiyi bazi yillar duruma gore dusurebilir veya yukseltebilir.

• Biz $250 lik single family house icin aylik $1050 mortgage, $185 vergi, $65 sigorta, yani toplamda $1300 oduyoruz. HOA fee yok. Yilda $15 kar temizleme parasi oduyoruz.

Benzer Başlıklar

• Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı

Diğer Meslekler
    5
    0 Oy
    5 İleti
    210 Bakış
    emircan_E
    bu süreçte trainee olduktan sonra en sıkıntılı adım trainee evresini atlatmak için supervisor mentor bulmak. internette ne yazık ki tanıdık falan bulmazsanız bu evreyi atlatmanız çok zor denmiş. eğer olur da bir gün burada ABD'de bu işi yapan birisi bu yazdığımı okursa belki iletişime geçeriz. 🙂
  • Amerika'da Basketbol Antrenörlüğü

Diğer Meslekler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    296 Bakış
    T
    @Baha-Coskun Bende Beden eğitimi öğretmeniyim. Dosya taşıma bi yandan iş bulma derdi bi yandan heryerden saldırıyorum. İş bulma sitelerine PE Taeachers arayan okullara cv atıyorum 15 yıllık öğretmenlik, Tenis Antrenörlük, Yelkenli tekne eğitmenliğim diğer ekstralarım da var. Umarım işsiz kalmam tabi gidebilirsem
  • Freelance Türkçe Çeviri

Diğer Meslekler
    2
    16 Oy
    2 İleti
    496 Bakış
    M
    @knnrn ödemeyi cash alabiliyor musunuz ya da eşiniz üzerinden ?
  • Amerika'da elektrikçilik

Diğer Meslekler
    21
    0 Oy
    21 İleti
    7k Bakış
    K
    @ATS16 teşekkür ederim hem lise hemde üniversite transkriptleri için fiyat alacağım. Bilgiler için çok teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k