Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hasbelkader Sizin Çinden getireceğiniz ürün ilk defa ABD'ye gelecek bir ürün değildir sanırım o nedenle GTİP no yu (ingilizcesi HS Code) (gümrük giriş tarife kodu) Çinli üreticiye sorup ABD gümrük vergisi ve kotası varmı bu no'dan araştırabilirsiniz.


  • @Yavuz-Kaya Bence tedarikten önce satış imkanı araştırılmalı. Ürün size göre çok özel ve cazip ürün olabilir ama pazarda durumu nasıl? Bir de yeni ürün lansmanı her zaman yüksek maliyetli, uzun zaman alan bir iştir. Yoğun reklam (ppc) ve giveaway yapıp iyi review toplamak böylece ranking inizi yükseltmek gerekir. Ne kadar ön sayfaya çıkarsanız o kadar satar. Ama uzun vadede tuatrsa kalıcı olur. Hele bir de "brand registry" yaparsanız amazonda sizden baska kimse bunu satamaz. O zaman yatırımın karşılığını alırsınız. Önce bu mekanizmayı ve algoritmayı çözmek gerekli. Sonra üründür tedariktir bunlar kolay...


  • @TheWinner2020 Amazon da gida urunu satma konusunda hic tecrubeniz oldu mu?


  • @TheWinner2020, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    @hasbelkader Sizin Çinden getireceğiniz ürün ilk defa ABD'ye gelecek bir ürün değildir sanırım o nedenle GTİP no yu (ingilizcesi HS Code) (gümrük giriş tarife kodu) Çinli üreticiye sorup ABD gümrük vergisi ve kotası varmı bu no'dan araştırabilirsiniz.

    evet bu bilgi de faydali bir bilgi. bunu bilmiyordum. aslinda bu kodu farketmistim ama ne ise yaradigini bilmiyordum. Tesekkur ederim.


  • @hasbelkader Hayır. Ben gıdayı, ilacı, çocuk ürünlerini tercih etmiyorum.


  • @ata_ksk merhaba ben de TR de e ticaret yapıyorum. Eğer mulakata girebilir ve geçebilirsem diye şimdiden hazırlıklara başladım. Amacım Amazon üzerinden fba ve oraya yerleşmem durumunda fbm le iş yapmak. Şu an H10 ve VL ile ürün araştırıyorum. Sonrasında hesabımı Amazon Us de açıp işlere başlayacağım. Hangi eyalete gitmeyi düşünüyorsunuz? Nasıl bir yapı kurmayı planlıyorsunuz? Belki birbirimize faydamız olabilir.


  • @TheWinner2020 su an Amazon US de satış yapıyor musunuz? Yapıyorsanız ürün lansmanında ppc için paypal engelini nasıl aştınız?


  • @cato, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    @TheWinner2020 su an Amazon US de satış yapıyor musunuz? Yapıyorsanız ürün lansmanında ppc için paypal engelini nasıl aştınız?

    Amazonda paypal kullanılmıor. Kredi kartımla ödüyorum. Oradan TR'ye para alımı ise payoneer veya hyperwallet kullanılarak yapılabiliyor.


  • @cato, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    @ata_ksk merhaba ben de TR de e ticaret yapıyorum. Eğer mulakata girebilir ve geçebilirsem diye şimdiden hazırlıklara başladım. Amacım Amazon üzerinden fba ve oraya yerleşmem durumunda fbm le iş yapmak. Şu an H10 ve VL ile ürün araştırıyorum. Sonrasında hesabımı Amazon Us de açıp işlere başlayacağım. Hangi eyalete gitmeyi düşünüyorsunuz? Nasıl bir yapı kurmayı planlıyorsunuz? Belki birbirimize faydamız olabilir.

    Benim 3 yıldır Amazon US ve CA da satışım mevcut. Firma kurdum ABD'de. Gidersem mevcut yapıyı devam ettireceğim. İlk yerleşim için ucuz eyaletler düşünüyorum. Başlangıçta maliyetleri mümkün olduğunca kısmak lazım malum.


  • @TheWinner2020 yani daha kisa yoldan kolay ve pratik ,ve cok para harcamadan diyorsunuz sanirim.😊Sizi anliyorum ve katiyorum..bu bahsettiginiz arkadaslar mutlaka olacak,ve amaclari gunu kurtarmak..Ben genis capli ve daha vizyonu ileriye donuk dusuncelerim var..Buradaki mevcut urunlerin cesitliligi ve kalitesi sinirli.kanada,meksika gibi ulkelerden ibaret..Turkiye de bile ortalama bi satisla aylik 100 bin civari satis yapabiyorsunuz..Buradaki bahsetmeye calistigim aslinda tuz,karabiber vs.degil..Ne bileyim Fas argan yagindan tutunda,Yogurt yapimi icin hazir probiyotik mayalar..ornek askeri amacli ;vucut temziligi icin gumus iyon icerikli nano teknolojik steril temizleme mendilleri vs..(yaklasik 1 ay boyunca banyo yapmaniza gerek kalmaz..)yani innovatif urunler hocam.


  • @TheWinner2020, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    @tash, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    dur uyandırma milleti 😃

    bence hepimiz uyanalım bu piyasada hepimize ekmek var

    Tabiki öyle.. Şaka yapıyordum, anlamışsındır zaten :=)


  • Kimse Aralık’tan bu yana yazmamış maşallah


  • Amazon’da ürünüm için yorum yapabilecek Amazon alıcı hesabı olan varmı?


  • Aynen başlık ölmüş moral bozukluğundan olsa gerek.


  • @cato Merhaba aylar sonra yeni gördüm mesajınızı . Gitsem vergi avantajından dolayı teksas veya orlando düşünüyordum. halihazırda Tr de n11-trendyol-gittigidiyor-zebramo da satıs yapıyorum yaklasık 1 aydır trendyoldayım.Hepsiburadadan sürekli arıyorlardı onlara da bu gün evrak gönderdim. Amacım oraya gidince piyasayı koklayıp ona göre ürün satmak ve aynı zamanda amazon için satacak ürünleri kovalamaktı. (aynı zamanda hobi olarak retro vintage objelerle de ilgileniyorum. Türkiyeden 1 konteyner mal götürüp ebay üzerinden satarım diyede düşünüyorum daha önce abd de bulunduğum zamandan dolayı ebay hesabımda 200 den fazla olumlu yorum var.Hızlı bir başlangıç olabilirdi)
    Malesef bütün hesaplar patladı. 15 gün önce etsy nin etsypayment ile paypal sorununu ortadan kaldırdığını öğrenmiş bulundum ve etsy dende satış yapmaya başladım. kurdan dolayı şu an baya avantajlıyız ama etsy de sıfır fabrikasyon üründen çok vintage ve el emeği ürün isteniyor. ilgilenirsen kargo vs konusunda da bilgilendirme yapabilirim. Selamlar

  • ⭐⭐⭐

    @TheWinner2020 selamlar amazona girmeden önce eğitim aldınız mı aldıysanız kimden aldınız ☺

  • ⭐⭐⭐

    @ata_ksk selamlar bende trendyolda ürün satıyorum kendim üreticiyim şuan güzel bi ivme yakaladım geceli gündüzlü çalışıyorum çok özverili davranıyorum ve bunu kırılmayacak ürünler ile amazonda satmak fikri 1 haftadır tırmalıyor kafamı nasıl yapabilirim bunu araştırıyyorum siz ne üzerine satışla meşgulsunuz tahtakale yada eminönünden mi tedarik ediyorsunuz


  • @ahsenaydgdu merhaba benim elektrik ve Aydınlatma ürünleri üzerine satisim. İzmir'de olduğum için tahtakale değil malesef. Amazon konusunu Amerika'ya gittiğimde hallederim diye düşünmüştüm o yüzden bir tecrübem yok.1ayda 1200 çok güzel bir sayı. Hediyelik eşya satıyorsunuz galiba . Etsy ye girmenizi öneririm . Fabrikasyon ürün istenmesede takı ve hediyelik eşya olarak müthiş bir pazar . Neredeyse 1 e 8 kur avantajı var .

  • ⭐⭐⭐

    @ata_ksk ev dekorasyon üzerine benim satışım türkiye içinde bile kırıldığı oluyor yurtdışına göndermek nasıl olacak onu bilemiyorum


  • Amazon Amerika sitesinde satış yapmak istiyorum fakat Türkiye'ye açık değil. Hali hazırda Etsy üzerinden satış yapmaktayım PTT kargo ile maalesef gönderi süreleri oldukça uzayabiliyor. Amerika'da depo, ortaklık ya da şirket kurmak gibi alternatif e-iharacata yönelik çözümler hakkında bilgisi olan var mı ? Lojistik süreçlerini hızlandırmak ve satış hacmini arttırmak istiyorum. Bilgisi olanlar yardım lütfen.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum