Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • amazonda bişeyler satmaya yeni başlayan biri olarak tavsiye ederim ve hatta tüm online platformlara bakmalarınıda tavsiye ederim sermaye az veya çok olabilir amerikada çok ciddi online ticaret imkanları var değerlendirmelerini tavsiye ederim.


  • @bahadır-kaplan bahadır hocam dediğiniz gibi amerikada hemen herşeyi internet üzerinden satabiliyorsunuz . Doğru ürünleri seçerek ve trendleri yakalayarak çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Amazon dropshipping yapmaya çok elverişli . Örnek olarak vermek gerekirse özellikle çinden tedarikçi sağlarsanız , ürün çeşitliliğiniz ve tedarik zinciriniz sağlamsa ciddi anlamda paralar kazanabilirsiniz. Lakin dropshipping yerine kendi malınızı satacaksanız uzakdoğu kökenli firmalardan ürün alırken dikkat edin çok fazla dolandırıcı firma var . Mümkünse ürünün ödemesi urun gemiye bindikten sonra yapın ve kalitesinden emin olmadığınız ürünler için alışveriş yapmayın


  • Kendi ürününüz var ise ve fatura kesip, vergi verebilecekseniz yapın. Çinden alacam elimde tutmayacağım ABD ye satacağım diyor iseniz vazgeçin. Yapacak iseniz de ticaret odasına danşarak ve ticaret odasının eğitimlerine giderek başlamanız iyi olacaktır. İnternette size herşeyi öğretiyoruz diye dolu sahtekarlar var. @Bahadır-Kaplan


  • Arkadaşlar ABD'de sadece amazon, ebay, etsy gibi platformlarda satış yaparak geçimini sağlayan kimse var mı burada?


  • Bu günlerde cirolar nasıl? Yani geçindirebiliyormu?


  • Bir Türk $60M ciroya ulaşmış diyorlar. Bende pek bi hevesliyim bu işe araştırma ve bilgi paylaşımı konusunda niyetli arkadaşlar varsa görüşelim.


  • Amazonda e-ticaret yapmak için ABD'ye yerleşirken hangi eyalet / şehir seçilmeli ? Tavsiyesi olan var mı?


  • @Bahadır-Kaplan Bahadır bey basladınız mı? Amazonda satıs turunuz nedir? Urunler oradan mı dısardan mı tedarik ediyorsunuz? Ben 3 yıldır orada satıs yapıyorum Tr'den gonderip FBA depo yapıyorum.. Siz hangi eyalettesiniz?


  • @TheWinner2020
    Merhaba, turkiyeden ne tur urunler alip amazonda satiyorsunuz biraz bilgi verebilir misiniz ?


  • @sorroo Denizliden havlu alıp gonderiyorum. Çin'den de bazı urunleri direkt ABD'ye gonderiyorum. Onumuzdeki yıl ABD'ye yerlestikten sonra amazon konusuna daha cok egilmek istiyorum. Gordugum kadarıyla buyuk potansiyel var. Siz bu konuda ne durumdasınız?


  • @TheWinner2020 e-ticaret benim de ilgimi çeken bir konu henüz bir adım atmış değilim. Tekstil hazır giyim sektöründeyim ve e-ticarette bir adım atmaya karar verirsem bu sektörle alakalı olur. Tekstil sektörü çok geniş ve her yerde potansiyeli yüksek olan bir sektör. Şuan Turkiyedeyim ve dv2021 sonuçlarını bekleyeceğim sonuç olumsuz olursa yatırımcı vizesi, dil okuluyla gitmek gibi farklı yollar deneyeceğim.


  • @sorroo Basarılar dilerim. Sorunuz olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim.


  • @TheWinner2020 teşekkür ederim aslında sormak istediğim çok fazla şey var. İnternette yazılanların çoğu bilgi kirliliği o yuzden elbette bu işi pratiğe döken birinden en guncel bilgileri almak daha mantıklı. Vaktiniz olursa tam olarak süreci burdan paylaşır mısınız ? yaşadığınız tecrübelere dayanarak riskleri nedir ? satış hacminiz nedir ?


  • @sorroo Aslında bu çok ayrıntılı bir konu buradan nasıl anlatılabilir bilemiyorum. You tube da Tuger Akkaya, Yiğit Tuna ..vb birçok profesyonel eğitimcinin videoları var. Aslında amazonun kendi eğitim videoaları da oldukça detaylı. Ben private label türü satış yapıyorum şu an. Bence en uygunu bu. Kendi markanızı olusturmak. Drop shipping gibi cok riskli yontemler uygulamıyorum. Online arbitrage ve retail arbitrage turu satısları da ABD'ye gidince yapacağım. Istanbul'daysanız detaylı konusabiliriz.

  • ⭐⭐

    @toronaga, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    Konu ilginç ama video 1 saatten uzun... Dinleyen biri özetlerse hora geçer.


  • @saulgoodman, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    @toronaga, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    Konu ilginç ama video 1 saatten uzun... Dinleyen biri özetlerse hora geçer.

    Evet drop shipping olayı riskli. Ozellikle eğitimler youyla genç ve sermayesi az kişileri bu işe yöneltip çok kısa zamanda köşe döneceklerini soyleyenler var maalesef. Kısaca drop shipping şu: elinizde mal olmadan once musteriye satıp sonra bu malı satan baska satıcıdan siparis veriyorsunuz ve alıcı olarak sizden malı alan kişinin ismini ve adresini giriyorsunuz. Boylece o urun size hic ugramadan dorudan musterinize gonderliyor. Genelde ali express uzerinden çinli satıcıların urunları ABD de musteriye boyle sunuluyor. Ancak teslim süresi uzun ve riskli. Yani hesabınız kapatılabilir. Bu sürec cok iyi yonetilmesi gereken br surec. Oncelikle her video yayılayan you tuber egitimcilere inanmamak lazım.


  • @saulgoodman, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    @toronaga, içinde söyledi: Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    Konu ilginç ama video 1 saatten uzun... Dinleyen biri özetlerse hora geçer.

    ABD'de yasayanlar ABD icinden guvenilir tedarikçi sitelerden drop shipping yapabilirler. Bu fazla sermaye gerektirmeyen bir iş. Bazı siteler var ABD'de abonelik ücreti var ve bunu odeyip o sitede satılan binlerce urunu kendi sitenizde yada amazon, ebay, etsy, bonanza, shopify gibi platformlarda satabilirsiniz. Bu sekilde Çin'den getirtmekten daha kolay ve hızlı...


  • Amazon ABD'nde online platformlar içinde en buyuk ve yaygın olandır. Global olarak yaklasık 100 Milyon üyesi var. ABD'nin 1 Trilyon $ ı geçen en buyuk borsa degeri olan (Apple'dan da buyuk) şirketidir. Prime musterilerine hızlı ve ucretsiz kargo imkanı ve kosulsuz iade buyuk musteri memnuniyeti olusturuyor. Satıcılar arasında fiyat ve kalite rekabetini cok tesvik eden bir yapısı var. Ben ABD'de e-ticaret yapacak arkadaslara sidetle amazonu oneririm. Mutlaka deneyin. Hatta ABD'de yasayan bazı tanıdıklarım, Costco'dan ya da outlet magazalarından uygun fiyata buldukları urunleri amazonda satıp (retail arbitrage) kar ettiklerini biliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @TheWinner2020 mesela bu iş için Türkiyeden mal göndermek çin e göre satış konusunda ilerisindemi gerisindemi. çok garip bi soru oldu ama kusura bakma 🙂


  • @Oktay-İbiş Çin ile Türkiye karşılaştırılamaz bile... ABD'de e-ticaret hacminin cok buyuk bolumu Çin mallarından olusur. Genelde satıcılar Ali baba'dan mal tedarik edip amazonda satar. Bu sistem o kadar ileri ki, Çinliler gerekli tüm hazırlık işlemlerini hallediyor. Örn: forwarder denilen hizmet veren çinliler amazonda depo edilecek ürünlerin etiketlenme ve paketlenme dahil tum işlemlerini hazırlayabiliyor. Bir çok çinli satıcı da doğrudan ABD'de şirket kurdugu için ABD teslim urun satabiliyor. Tabi son donemde Trump'ın Çin'e karşı duruşu boşuna değil tüm bu etkenler nedeniyle sanırım. Boyle giderse ABD ticaret piyasaları tamamen çin malı ile istila edilip Amerkan uretimini ciddi sekteye ugratabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

68
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum