@Mustafa-Uğurlu , @crazycells
New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum.
J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur?
-
@mertcanaydin evet new jerseyde de oyle
-
@efemu35 sigorta mantığı dünya da her yerde aynıdır. Türkiye de 15 yıldır sigortacıyım. Türk ağzı ile konuşayım sizde kasko yok. Ondan dolayı sadece trafik poliçesi var. Trafik poliçesi karşıya verdiği zararı karşılar. Yani bu kaza da sizin taraf mağdur mu yoksa suçlu mu eğer mağdur iseniz zaten siz karşı aracın trafik poliçesinden liability üzerinden dosya açtırmanız gerekiyordu. Ancak siz suçlu iseniz kendi aracınızın hasarını liability de ek primle teminat almadıysanız zaten cebinizden ödeyeceksiniz. İptal kısma gelirsek bir poliçeden hasar dosyası açıldığı zaman dosya olumlu yada olumsuz kapanmadan hiçbir şekilde iptal olmaz.
-
@melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.
-
-
-
@Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
-
Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm.
"24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁"
Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz.
Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu.
Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence 🙂
Herkese kolaylıklar dilerim 🙂 -
Birebir ayni surecten gecmemis olsa da tavsiyesi olabilecekler varsa fikirlerini paylasirlarsa cok sevinirim.
@crazycells -
@Mustafa-Uğurlu , @crazycells
New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum.
J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur? -
@Emre-Kurtulmuş Uzun bir aradan sonra bu seferde araç refinance ile alakalı deneyimimi anlatmak için karşınızdayım. Daha önce aracı alma noktasındaki deneyimimi paylaşmıştım o iletiyi yanıtlayarak cevap yazıyorum ki araç alma noktasından tekrar bahsedip yazıyı uzatmayayım iyice. Aracı alalı 1 seneye yaklaşmıştı bu yüzden refinance seçeneklerini araştırmaya başladım. Bu süreçtede benim experian puanım 745, eşiminkide 760 seviyelerine ulaşmıştı bu yüzden iyi bir teklif alabileceğimizi düşünüyordum. ilk başta Caribou sitesinden ön teklif almaya çalıştım ancak önteklif sunmadılar, sonra creditkarma uygulamasında autopayi gördüm onlardan ön teklif alıyım derken bir anlık dalgınlığıma geldi ve önteklif vermediklerini gözden kaçırdım ve hard inquiry bildirimiyle kendime geldim 🙂 bu esnada yapacak bir şey yoktu ertesi gün autopayden aradılar konuştum ve sözleşmede eşiminde olduğunu fakat dün bilgileri girerken ona ait bir bölüm çıkmadığını onun için bilgilerin güncellenmesini istedim bunu gerçekleştirdik ve ardından hiçte yararıma olmadığını düşündüğüm offerlar sundular. Biraz düşünmem gerektiğini söyleyip onları beklemeye aldım. Sonra Ally sitesinden bilgilerimi doldurup onlardan ön teklifler almak istedim ve kısa bir işlemle önteklifleri aldım buradaki rakamlar daha işime gelebilecek düzeydeydi. Ardından allyın bu tekliflerini kendime mail olarak alıp toyotaya konuşmaya gittim onlara şu anki durumdan daha iyi teklif aldığımı söyleyip bana verebilecekleri iyi bir refinance oranı var mı siye soracaktım ki toyota çalışanı maalesef toyota finans kuruluşundan alınan krediye refinance yapmadıklarını söyledi ve bize bir kaç tane credit union önerdi. Önerdiklerinin içinden biri dışında hepsi daha önce bildiğim ve ratelerine baktıklarımdı zaten onların verdiği ratein başlangıç oranını biliyordum onun için daha önce duymamış olduğum Monterra Credit Unionı incelemek istedim (firmanın ismini veriyorum belki san francisco bölgesinde olup refinance düşünenler vardır diye). Gecikmeden bir kaç gün içinde credit uniona gittik çünkü autopayin yaptığı inquiry üstünden 2 hafta geçmeden yapılacak yeni inquiryler puanı tekrar düşürmediği söyleniyor bunun için elimizi hızlı tutmaya çalıştık. Eski sözleşmemiz, araba registrationı, insurance proof, ehliyetler, pay stub yanımızda götürdüğümüz belgelerdi. Credit unionların şartı genelde bulunduğu bölgede yaşıyor yada çalışıyor olmanız gerekiyor.
Eski sözleşmemiz 60 ay 7.99% apr şeklindeydi ve refinance yaparken kalan ödememiz 49ay şeklindeydi. Ödeme döneminide kısaltmak istiyorduk bu yüzden credit uniondan 36 ay olarak teklif aldık ve bize 4.74% apr seçeneği sundular. Bu süreçte chatgptden çok yardım aldım internetten aldığım teklifleri kendi güncel sözleşmemle karşılaştırmasını isteyerek ne kadar kazançta olacağımızı bu sayede hesaplattım ve karşılaştırdım. Aldığım karşılaştırma sonucunda sözleşme sonunda bu şekilde 3500$ civarında bir kar elde etmiş olacağımızı görmüş oldum. Eksiksiz önemli olan her kısmı paylaşmaya çalıştım umarım işinize yarayacaktır -
@NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV.
Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
-
Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz.
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Bu hizmeti kullanarak, sürücü belgeniz için kayıp bildiriminde bulunabilirsiniz.
-
-
selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! 🙂
-
@MySea, içinde söyledi: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler
Ickiliyken, sarhosken veya baska tabirle cakirkeyifliyken bile arac kullanmayiniz! Ne kendinizin, ne yaninizdakilerin nede baskalarinin hayatlarini tehlikeye atmayin!
Eger icmek icin bir yere gidiyorsaniz, yaninizda designated driver goturun, yani icki icmayacak ve arac kullanabilecek birisini. Veya Uber/Lyft gibi alternatifleri kullanin!
Isin ozeti budur.
Yasal sinrilarin ustunde alkolluyseniz direksiyona gecmeyin!
Uber/Lyft cagirin. Bir hamburger menusu kadar maliyetle dunya kadar risk ve masraftan kurtulursunuz, ehliyetiniz, siciliniz tertemiz kalir. Hayatiniza huzurla devam edersiniz. -
Herkese merhaba,maalesef üzücü bir durum yaşadım,pensilvanyada okul otobüsünü geçtiğim için ceza aldım.Bu ülkede çok beğendiğim bu yasayı kendim çiğnediğim için de çok üzgünüm,sanırım çok dalgındım ve okul otobüsünü geçtiğimi bile farketmedim,normal hızda ilerliyordum ve biraz ilerde kırmızı ışıkta durdum,kendi kendime ''ben az önce okul otobüsünü mü geçtim ,neden ilerlemiyor bu'' diye sordum.Eve ceza makbuzu geldi.300 dolar bir ceza bedeli var.30 gün içinde cezayı ödemem ya da bir mahkeme tarihi alma talebinde bulunmam gerektiği yazılı.açıkçası buraya yeni geldim,avukat tutacak bir gelirim yok,green card sahibiyim ve daha önce hiç mahkemeye çıkmadım.8 aydır USA eliyetim var sadece 1 defa park cezası ve bir de EZPASS cezası ödedim.ne yapmamı tavsiye edersiniz,ehiyete puan olarak işlenir mi bu ceza,gerçekten çok üzgünüm
-
-
-
Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
-
@Yamtar @Yamtar Merhaba tekrar; ayni seyden bahsediyoruz Misdemeanor ve Felony ABCD kodlari zaten yine benim bahsettigim diger detaylarida iceriyor yani eger A -B ise kesin hapse girebilirsin 'sadece hiz speed degil bu konuyla ilgili yaptigim diger iki yorumda da belirttigim gibi' + aracta ayni zamanda uyusturucu vb. bulundurmak. Felony ise yine ciddi suclari iceriyor aracta ruhsatsiz silah vb. bulundurmak ve dahasi..( Misdemeanor ve Felony A-B Avukatsiz olmuyor,derhal ozel bir avukat tut kendine)
Buna bagli olarak diger yorumlarimda da belirttigim gibi siradan bir hiz speed bileti aldiginda evet polis gelmezse mahkemeye ceza almiyorsun hic birsey de odemiyorsun.. Ve yine belirttigim gibi avukata ihtiyacin yok (Misdemeanor ve Felony C-D Avukatsiz oluyor,avukat tutmak zorunda degilsin)
Not: Ayrica avukat hem senin hemde sana cezayi veren polis icin zaten mahkemede her zaman oluyor,sen eger istersen ozel baska bir avukat tutabilirsin..
Amerika'da ikinci el araba almak
-
@Semavi ikinci elden hic anlamiyorum. Burda olsan haci murat amerikada en iyi marka desen inanip alirdim o dereceydim
benim tribim buyuk dealer ile 
@kivo agustos ayinda sifir down payment 3,8 interest ile nissandan aldim kendime
baldiza ikinci eli tiguani 4,2 interest 0 down payment en son da damada sifir ford ranger i yuzde 2 den aldik ama o $3000 down payment yapti ve $3000 e de 2009 cöp crv si vardi onu saydirdi -
@Yavuz-Kaya, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@FreeWoRLD çok çok teşekkür ederim..Bu linkten direkt bsşvuru yapabilirmiyim peki.?
Dokumandan bahsediyorsaniz, o sadece dokumanin paylasildigi bir yer. Kendi durumunuza gore o dokumani duzenleyerek bayiye gondermeniz gerekecektir muhtemelen.
-
@FreeWoRLD tesekkur ederim.en kisa zamanda yaziyi duzenleyip gonderecegim..Umarim bi sonuc getirir.Son durumu sonra buraya yazacagim..Saygilar..
-
@Yavuz-Kaya Kolay gelsin, umarim bir sonuc cikar. Hic olmadi bir avukata danisin bence.
-
@FreeWoRLD tesekkur ederim.Umarim o asamaya gelmeden sonuc alabilirim..
-
Ford ile ilgili transmission tasarim hatasi duydum. Sogudum Ford dan. Kafamda 2. Arac var butcemi yapinca haber ederim..
-
-
@Muhtaradana Hahaha, sizden de kacmiyor. Az bir eksigim var $39k kadar, onu tamamlarsam CyberTruck'i cekecegim otoparka. Da sey var, bizim apartman kompleksinde sarj unitesi yok, simdi bunu alinca evi de degistirmem gerekecek, bir suru masraf durduk yere. Once guzel bir ev bulayim sarj unitesi yakinlarinda. Simdilik arabayi ertelesem iyi olur.

-
@kivo bence bir art niyet yok sayin kivo. size kotu bir sey soylemiyor sayin @omertug ... tam tersine bol kazanclar diliyor...
Sadece ABD'nin herhangi bir yerinde araba isteyenin size yonlendirilmesi konusunu elestiriyor, ki bence de mantiksiz bir elestiri degil. Sonucta ABD'nin bir ucundaki kisiye yardimci olmaniz -siz isteseniz dahi- oldukca zor olacaktir

Bence bu yanlis anlasilmayi devam ettirmeyelim ve konuyu kapatalim. Tesekkurler ve bol kazanclar.
-
Aradim bulamadim burasi uygun diye bir not birakip gelisme oldukca yazacagim.
Aldiginiz aracta Sirius XM uydu radyosu varsa deneme suresi almadan ya da bilgilerinizi vermeden 500 defa dusunun. Ben iptaline calisiyorum. Gelismeleri yazarim. Kisaca suluk gibi yapisiyorlar. -
Amerika'da ikinci el araba almak, Amerika'da ehliyet almak gibi hem kolay hem zor. Bu konunun ilk iletisine ve konunun tamamina degerli @semavi oldukça kiymetli katkılar sunmuş. Sadece forum uyeleri icin degil, Amerika'da ikinci el araba almakla ilgilenen veya bu konuyu merak eden herkes icin faydalanabilecek harika bir rehber. Burada, arabaya bakis acisi, ulkemizdekiyle neredeyse taban tabana zıt. Daha once bikac milyon kez yazılmış ama yineliyelim. Burada araba zorunluluk. Bu kadim klişeye selam verdikten sonra devam edelim. Eyalete, bölgeye göre populer marka ve siniflar var. Pek tabii zorlu kış kosullarinin bulundugu bolgelerle kar kış olmayan bolgelerde tercihler buyuk degiskenlikler gosteriyor. Internet gezinmeleri, incelemeleri sonrasi buraya gelmeden bazi yanilgilar yasanabilir. Arabanin title'ı cok onemli. Cunku bildigim kadariyla Uber Lyft gibi uygulamalar clean title harici araba kabul etmiyor. Bu nedenle, bu isleri yapmayi dusunen arkadaslar, salvage title arabalara bakmamalilar. Yine bu uygulamalar, bazi eyaletlerde model sarti istiyorlar. Web sitelerinde eyaletlerde, sehirlerde istenen minimum model yili bilgileri yer aliyor. Tabii bu minimum model yılı değişebilir. Bu olasigi goz onunde bulundurup ornegin 2010 model yılı gereken bir bolge icin 2012 tercih etmek isabetli bir karar olabilir. Dagitim uygulamalari icin yine bildigim kadariyla bir model kistasi yok. Dolayisi ile nispeten eski model arabalar tercih edilebilir. Bu nedenle daha ucuz araba alinabilir. Tabii hepsi en nihayetinde bir tercih meselesi. 2018 model bir arabayla neden Doordash yapiyorsun diyen olmaz. Bu tercihler de belirlenen önceliğin bir sonucu olacaktır tabii. Bakimli ve saglikli bir metanin fiyatinin yuksek olmasi, ulke kosulundan daha cok piyasa kosulunun bir sonucudur. Bu nedenle bakimli ve diri arabalar dogal olarak burada da pahali. Bu tip arabalari ekseriyetle bulabileceğiniz Carmax gibi, Carvana vs. gibi saticilar, Craiglist kosullarina gore cok daha pahalidir. Her arabanin bir Kelly Blue Book raytingi var. Bu siteden (kbb.com) aklınızdaki arabanin yil, donanım, renk vs gibi ozelliklerini belirterek bir fiyat alabilirsiniz. Boylece fiyat hakkinda elinizde esasli bir kriter bulunur. Araba almadan once carfax ile vin sorgulamasi yapmaniz da oldukca saglikli olur. Bu sorgulama sayesinde, total loss (pert) bir arabayi almaktan son anda kurtulabilirsiniz. Fiyat biraz pahalidir ama arabanin butun detaylarini ogrenme sansiniz olur. Tek sorgulama icin degil de 5 sorgulama icin bir satin alma yaparsaniz sorgulama fiyati daha uygun olur ve araba alma arefesindeyseniz, işiniz bir miktar daha kolaylasir. Tabii ki boyaya, çiziğe göçüge cok fazla kafa yormayin. Eger boyle hassasiyetleriniz varsa isiniz pek kolay sayilmaz
arabanin daha cok yururu tabir edilen sanziman, motor gibi unsurlarina odaklanin. Bulundugunuz bölgede iyi bir mekanigi ilk denemelerde bulmak pek kolay olmayabilir. Zamanla bulunabilir belki. Tabii forumdan arkadaslarimiza yakin olsaydik daha iyi olabilirdi ama boyle bir sansimiz olmayabilir. Eger arabadan hic anlamiyorsaniz, alacaginiz arabayi en azindan kurumsal sayilabilecek bir servise goturup bakitmak iyi olabilir. Motora, balatalara, lastige, hic olmazsa en kotu ihtimalle obd ile baglanip arabanin gecmis arizalarina ne var ne yok bir bakarlar. Siz de elinizden gelenin en iyisini yapmis olursunuz. Sonucta arabanin belirli bolgeleri bir kapali kutu. Yakin zamanda gerceklesecek bir arizayi bilme sansimiz yok. Satin alimdan sonra atiyorim lambda sensoru, maf sensorü vs arizalanirsa, yapacak bir şey yok. Kimsenin bir kabahati de yok. Bundan sonrasi artik tamamen tercih meselesi olacaktır. -
Bu isin en guzeli, emekli edilmis bir polis araci alip biraz keyfine varmak;

-
alakasız olacak ama New yorkta yasayanlar için Avoca diye bir kasabada Eric diye bir tamirci var youtube kanalı var arabalar uzerıne cok guzel tamir videoları paylasıyor ve musterıyı hep kolluyor eger yakınlardaysanız ozellıkle elektrıksel dıagnozlar ıcın gıdılebılır. Youtube uzerınden konustuk turkıyeden ızledıgımı soyledım cok mutlu oldu tesekkur etti bana
alakasızsa silin. -
@FreeWoRLD Crown victoria mesela veya mercury grand marquis . Motorları süper saglam. Ayakişine uygun, parça beleş. Fakat arkadan darbe yiyince yanıyor.. Bu arada 5.7 chargerlerin 4x4 polis versionları var sadece 2018 modeli var tercihim o.
-
@Calibraturbo, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
alakasız olacak ama New yorkta yasayanlar için Avoca diye bir kasabada Eric diye bir tamirci var youtube kanalı var arabalar uzerıne cok guzel tamir videoları paylasıyor ve musterıyı hep kolluyor eger yakınlardaysanız ozellıkle elektrıksel dıagnozlar ıcın gıdılebılır. Youtube uzerınden konustuk turkıyeden ızledıgımı soyledım cok mutlu oldu tesekkur etti bana
alakasızsa silin.@Calibraturbo bu arkadas mi? -
@FreeWoRLD, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Bu isin en guzeli, emekli edilmis bir polis araci alip biraz keyfine varmak;

-
Ah ah ford taurus hastasıyım
Herkes yol vermiş güzelde polise rastlarsa sıkıntı olur gibime geliyor. craiglist te 5-6 bin dolar civarında birsürü vardı. Bir ara düşünmüştüm ama çok yakar uber lyft yapılmaz. Müşteriye yaklaşıncada kaçar büyük bir olasılıkla. Afro amerikan kardeşlerimize doordash yaparkende mermi yiyebiliriz . Hayaller yine -
@caglaror konuyla ilgili aydınlatırmısınız?İkinci el arac alımında aldıgınızda yine de size exstra bir faturalamdırma mu çıkıyor anlamadım..?
-
@Yavuz-Kaya SXM bir uydu radyo sistemi. Fikir ve teknoloji mukemmel. Colde de olsan, acik denizde de olsan binlerce kanali (SXM de yuzlerce) dinleyebiliyorsun. Cekim sorunu sadece cok katli otoparklarin alt katlarinda ortaya cikiyor. Ses kalitesi mukemmel. Ama maaliyeti yuksek oldugundan midir nedir, musteriye bir yapisinca birakmiyorlar.
Ileri modellerde ve son 5-10 yilin araclarindaki radyolarda gomulu alicisiyla geliyor. SXM ya da Sirius yaziyor. Dumeye bastiginizda devreye giriyor, sonrasi standart radyo gibi ama bu araclarda frekanslar genelde on tanimli geliyor.
Gelelim 2. el aracla baglantisina.
Seri saticilar (dealer) ve marka saticilari (bayiiler) anlasma yaptiysa SXM ile, sizin tum bilgilerinizi satiyorlar/veriyorlar. Sirius once size 1-3 ay gibi bir sure bedava veriyor hizmeti, alistiriyor. Sonra bir mesaj ve postalar gelmeye basliyor. 3 ay daha dinle 2 dolar ver, 6 ay dinle 9 dolar ver filan gibi kampanyalar. Es kaza abone olunca -ki ben oldum, 3 ay 3 dolardi- sure sonunda Filipinlerdeki call center ile kapismalariniz basliyor. Webten okuduguma gore cok zor oluyormus cancel edebilmek. Bu ay parasini kestiler 28.99$ arayip iptal ettirecegim, enerji topluyorum
-
@caglaror cok tesekkür ederim.Benim de aldıgımikinci el aracta var.Dinliyorum.ama benim konudan hiç haberim yoktu.Zaten daha öncede formda da yazmıştım.Benim konum ayrıca daha sıkıntılı.
83 gündür plaka vs.çıkmadı..Delear a son kanuni bi mektup gönderdim bugün.sözleşmenin feshi ile ilgili..bu yazınızı okuyunca arabadan birkez daha soğudum..
lütfen bilgilerinizi son durumu paylaşın..iptal edebilirseniz.,bizlerde öğrenmiş oluruz..
Benzer Başlıklar
162
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum