Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    walmart new york city de varmı


  • @yapay-zeka walmartın olmadığı yer var mı ki ? yurt dışında bile şubeleri var diye biliyorum.

  • ⭐⭐

    @yapay-zeka Hayir yok. Sanırım belediye ile yasadiklari bi sorundan dolayı açamıyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    walmart new york city de varmı

    NYC'de yok ama cok yakinlarinda birkac tane var.


  • @Nothing-Man, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @yapay-zeka walmartın olmadığı yer var mı ki ? yurt dışında bile şubeleri var diye biliyorum.

    Almanya Mannheim'da eskiden vardi, sonradan kapattilar.


  • Amerikada iş bulmanın kolay ama 1 - 1,5 ay kadar zaman alıcı bir süreci olduğunu okudum burada. en kısa zamanda iş bulmak için internet üzerinden yapacağım başvurular bu süreyi azaltır mı ? linkedln gibi yerler fayda sağlar mı? ilk etapta oldukça masraf olacak çünkü


  • @Mary-Read, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    Amerikada iş bulmanın kolay ama 1 - 1,5 ay kadar zaman alıcı bir süreci olduğunu okudum burada. en kısa zamanda iş bulmak için internet üzerinden yapacağım başvurular bu süreyi azaltır mı ? linkedln gibi yerler fayda sağlar mı? ilk etapta oldukça masraf olacak çünkü

    Ne gibi islere basvuracaginiza gore degisir. Market, magaza gibi yerler ise dogrudan gidip basvuru formu doldurmaniz ve gitmisken mudurle tanisip kendinizi tanitmaniz daha etkili. Eger alim yapiyorlarsa 1-2 hafta icinde ise baslarsiniz. Bir de basvuru yapacaginiz donemin de epey etkisi var. Eylul- Ocak aylari yogun alisveris sezonu oldugu isin donemsel ise alim yapiyor cogu yer, dolayisiyla hemen basliyorsunuz. Eger isinizi duzgun yapiyorsaniz da o donem bittikten sonra kalici olarak sizi alabiliyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Mary-Read ABD de hemen iş bulmak ne yazık ki okadar kısa sürede olmuyor. Türkiyede iken iş ayarlamada bazı işe alım internet siteleri üzerinden yapsanız dahi şansınızı çok iyi olması ve ingilizcenizin destekler seviyede iyi olması lazım. Bu bahsettiğim husus en basit işe alım sürecinde bile geçerli. İngilizcenizin onların gözünde oturduğunun hissedilmesi ABD gelmeden ne yazık ki olmuyor. Bu konu 5 aydır ABD de yaşayan biri olarak söylüyorum. Türkiye'deki eski görüşmelerim ile şu anki iş görüşmelerim arasında dağlar kadar fark oluşmaya başladı. Bu nedenle ABD ye adaptasyon haricinde o kültürü benimsemen ve görüşmelerdeki paslaşmalardaki detayı farkedip ona cevap vermen lazım. Walmart ve yasadığım zenci mahallesi bana 5 ayda acaip olumlu etki yaptı. Gerek iş yerinde ve gerekse bölgemde hispanikler haricinde tek beyaz benim. Zenci ingilizcem bayağı ilerledi onları anlayabiliyorum. onların jargonunda cevap verebiliyorum. Bu etki sayesinde gerek mahallemde gerekse iş yerinde onların içine karıştım. Bu bölgelere göre değişebilir. Ama temel felsefe bu yönde.

    Bazı yeni kazanan arkadaşlar işin hemen halledilebileceğini yada basit işlerde çalıştığımızı düşünebilirler. Ancak kazın ayağı Türkiye'den görüldüğü gibi değil. ABD tutunma meselesi halledilmeden sağlıklı normal işlere girişiniz genel olarak zor. Burada işe kabul aşamaları normal şartlarda 6 ay sürmekte . Bürokrasi ve diğer etnik insanlar arasından sıyrılmak düşündüğünüz kadar kolay değil . Lobilere takılıyorsunuz yada kendinizi o iş için pazarlayacak imkan size yaratılmıyor.

    Size tavsiyem gelişiniz ile birlikte Walmart Public vb. olan yerlere hemen başvurmanız.1-1.5 ay işe girmeyecekmiş gibi para stoğunuzun olması lazım. Mali politikanızı ve harcama planınızı iyi yapmanız gerekli. Ekim ortası Ocak sonu arası iş alımları yavaşlıyor veya doğru dürüst olmuyor. Bu dönemde Gelecekler para planınızı ve gelişinizi bu dönemi dikkate alarak yapın. Ayrıca bu dönemde saatlik çalışanların saatleri de az planlanıyor. Diğer bir değişle normale göre düşük maaş alıyorsunuz. Ya ek iş yapıyorsunuz yada o iş yerinde fazla mesai için müdürlere pres yapıyorsunuz.


  • ilk iş bulup ajansla şirketle gitmesek bu postta aanladığım orada zorlanacağımız doğru mudur=?


  • @blues-girl, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    ilk iş bulup ajansla şirketle gitmesek bu postta aanladığım orada zorlanacağımız doğru mudur=?

    Size ilk etapta yardim edecek, yol gosterecek birisi yoksa, ilk basta gercekten zor oluyor. Is konusunda ilk oncelik, SSN'nin gelmesi. O olmadan kimse ise baslatmaz (Turk isyerleri undertable yani cash ucret ile vergisiz sekilde, illegal olarak belki baslatabilirler, uygun birilerini bulabilirseniz tabii ki).

    En hizli yol, eger Ingilizce varsa, employment sirketleri olabilir. Onlar genelde cevredeki isyerleri ile anlasmali olduklarindan, ihtiyaca gore ve sizin kisisel ozelliklerinize gore hemen is bulabilirler. Ilk basta cok para yapamazsiniz belki ama ilerisi icin ve cevre edinmek, is tecrubesi yapmak icin uygun olabilir.


  • anladım çok teşekkür ederim 🙂 önerilerinizi dikkate alacağım.


  • @blues-girl Rica ederim!


  • @redsat2000 Eeeee hani asgari ücretle yaşanabiliyordu ABD de ??

  • ⭐⭐

    @Semihmete Yasanabilir. Ama luks beklentinizin olmamasi lazım.


  • @Semihmete, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @redsat2000 Eeeee hani asgari ücretle yaşanabiliyordu ABD de ??

    Bekarsaniz yasanir ama ne birikim olur nede hobilere falan para kalir.

    Evli ve cocuklu iseniz, cok zorlanilir. Fakat, gelir dusuk olacagindan, eyalet yardimlari almak mumkun olabilir.


  • @Edelweiss @MySea Benim gözüm korktu valla..Geçim sıkıntısı çekeceksem neden göç ediyim ki ABD ye ? Gerçekçi olmak lazım demekki!!

  • ⭐⭐

    @Semihmete ABD'de kazanacaginiz asgari ucretle ABD'deki yasantiniz, Turkiye'de alacaginiz asgari ucretle Turkiye'deki yasantiniza oranla cok daha rahat ve konforlu olacaktir. Ben daha onceki islerimde hep asgari ucretin 4-5 dolar ustunde calistim. Min. wage ile personel calistiran isletme sayisi bulundugum bolgede cok azdi.

    Ayrica bir alanda uzmanlasirsaniz bu ucretlerin cok cok ustunde isler bulmaniz mumkun. Asgari ucret seviyesinde odeme yapan isler genelde gecis doneminde tercih ediliyor.


  • @Edelweiss, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @Semihmete ABD'de kazanacaginiz asgari ucretle ABD'deki yasantiniz, Turkiye'de alacaginiz asgari ucretle Turkiye'deki yasantiniza oranla cok daha rahat ve konforlu olacaktir. Ben daha onceki islerimde hep asgari ucretin 4-5 dolar ustunde calistim. Min. wage ile personel calistiran isletme sayisi bulundugum bolgede cok azdi.

    Ayrica bir alanda uzmanlasirsaniz bu ucretlerin cok cok ustunde isler bulmaniz mumkun. Asgari ucret seviyesinde odeme yapan isler genelde gecis doneminde tercih ediliyor.

    Evet aynen katiliyorum, genelde ilk baslarda gecis donemi veya uyum doneminde yapilan isler asgari ucret tabir edilen dusuk ucretli isler olarak tanimlanabilir. Markette calismak, restaurant islerinde calismak, hatta bazi durumlarda uber/lyft isleri bu kategoride degerlendirilebilir.

    @Semihmete 'ninde belirttigi gibi, zamanla bir alanda uzmanlasirsaniz veya egitiminize gore gerekleri yerine getirip o alanda is bulabilirseniz, alacaginiz ucret/maas da ona gore artacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @redsat2000 Eeeee hani asgari ücretle yaşanabiliyordu ABD de ??

    ABD'nin; Kuzey Amerika kitasinin yarisini kaplayan ve 50 eyaletten olusan bir ulke oldugunu unutmayin. Turkiye'de asgari ucretle calisanlar nasil yasiyorsa ABD'de de bu parayla yasanabilir. Ama tabii ki asgari ucretle New York, Manhattan'da, bir gokdelende yasamayi beklememelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete asgari ücretle yaşanabilir. Ancak ABD neresinde yaşadığın, kaç kişi orada olduğun ve ilk dönemde kısa zamanda iş bulduğunla alakalı bir çok parametre var.

    1. ABD hangi eyalette ve şehirde yaşadığın : Verginin az olduğu ve eyalet vergisinin alınmadığı yerleri seçmen lazım. Örneğin Miami'de tek vergi sistemi var Iowa'da çift vergi alınıyor. Bir eyalette vergi 500 usd verirken diğer eyalette 1000 usd veriyorsun. Ucuz kiranın olduğu kısımları seçmen gerekiyor. Miamide kiralık 1500 usd ev bulurken New york 'ta aynı ev 3300 usd . Miami'de en düşük oda kirası 800 usd kiradan başlıyor. North Miamide oturuyorum 420 usd veriyorum .kaldığım yer airbnb den ayarlamıştım. Şİmdi normal kiracıyım. Bunun içinde elektrik su ve internet dahil. Eğer müstakil olarak ev tutma tercihini kullanırsan bu kısımlar ekstra sana yansıyacaktır.

    Ulaşım hizmetlerinin iyi olması önemli . Ben araba kullanmıyorum. Tren ile işe gidiyorum 100 usd sabit giderim var. Diğer durumda arabanın kredisi, benzini sigortası ve diğer bir çok ayrıntıya harcama yapmıyorsun.

    Gıda ,kişisel ihtiyaçlar gibi harcamalar toplamda 400 usd civarında . Ayda toplam iki defa dışarıya yemeğe çıkıyorum. Normalde off günlerimde dinlenmek durumundasın çalıştığın işin ağır olması sebebiyle Birde NBA maçına gidiyorum.Bulunduğum yerlerin önemli kısımlarını geziyorum. Her pazar denize gidiyorum. Şu anlık tek eğlencelerim bu.

    1. Kaç kişi ile geldiğin ve yaşadığın: Eğer ailen ile geldi isen asgari ücret ile geçinemezsin. Toplamda minimum 11 usd den iki iş ve haftalık 60 saatten fazla çalışman lazım. Bunun anlamı da şudur. Eşini ve çoçuğunu görmeden ABD de yaşamını bir süre devam ettirmek durumumda kalacaksın demektir. Eş ve çocuk olduğu taktirde güvenli yerde ev ve okul bulmak durumundasın. Bu kısımlarda ek ayrı harcama rakamları çıkaracaktır. İlk zamanlarda gözlemlediğim kadarıyla eşler dil problemi nedeniyle çalışamıyor yada çekiniyor. Eğer eşin çalışmaya başlarsa normal aile düzenine geçmeniz biraz daha kolay olabilir.

    2. Kısa zamanda iş bulmak : Burada özellikle iş bulma ve yerleştirme konusunda bürokrasi çok ağır işliyor. Eğer iş ayarlayabilirseniz Türkiye iken işi bitirin. Ancak kolay değil. Bu bahsettiğimiz Markette çalışma bile 1 ayda sonuçlanıyor. Bunun anlamı kaldığınız yerdeki pahalılık nedeniyle elinizdeki paranın hızlı şekilde bitişi çok hızlı oluyor. Stres ,beklediğiniz hayalin biteceği konusundaki korku , ABD deki gerçekler gibi bir çok faktör sizi ne yazık ki karşılayacak . Hazırlıklı olun. Size ABD Noel babanın torbasından imkanlar sunacak bir hayat vadetmiyor.Eğer öyle düşünüyorsanız yanılırsınız. Ancak iş rayına oturup , para harcama akışınız eksiden artıya dönmeye başladıktan sonra ,herşey yoluna girmeye başlıyor. Artık dağa tırmanışınızda bir yere tutunmayı başarmışınızdır demektir. Bu sıkıntıyı bir şekilde herkes çekmiştir. Çekmeyen yalan söylüyordur. Yada büyük bir varlıkla oraya gitmiş demektir.

    Türkiyede iken GC kazandığım andaki sevinçten sonra şuan ki beklentim ve sevincim farklı. ABD gidildi her şey bitti rahatladım anlamı ne yazık ki hemen oluşmamaktadır. Geldikten sonra Türkiye ile kıyaslamanız ve kendiniz nereye ait olduğunuza karar vermeniz gerekmektedir. Bu iş artılarıyla eksileriyle değerlendirilmeli. Bu parametre kişiden kişiye ve etkilenecek tüm aile bireyleri için ayrı değerlendirilmelidir. Değerlendirmenin sonucunda bileşkesi alınmalı ve ortak karar ortaya çıkmalıdır.

    Eğer benim fikrimi sorarsan hayat zor , çalışma temposu zor, tutunmak zor, özlem çekmek zor. Ama bir o kadar da HUZURLUYUM burada arkadaş. Lüks olamadan da sade bir hayatla ve belli bir standartda yaşanabiliyor. Türkiye'de belli bir seviyenin üstünde bir yaşamdan gelen biri olarak söylüyorum. DENEMEDEN bunu ne yazık ki anlayamazsınız. Burada Türkiye'den farklı olarak tüm geleneksel dış eleştirileri bir yana bırakarak ABD çalışma felsefesini , ABD yaşam felsefenizi, yeni alan becerilere açık olmayı öğrenmelisiniz. Çevrem ne der akrabam ne der kısmından kurtulmalısınız. MUTLULUK o zaman kendini gösteriyor. Burası için en önemli unsur MOTIVASYON diğer bütün etmenler kısa zamanda NOTR olacaktır.

    Gelelim GECINME HIPOTEZININ SONUCUNA 35-40 saatlik haftalık çalışma ile (11 usd saatlik ücret) 1430 USD ile Miami'de tek kişi GEÇİNEBİLİRSİNİZ. İşi biraz abartarak söylüyorum. Biraz bankaya az da olsa parada atmaya başlarsınız. ATTIĞINIZ UFAK BİR MEBLAĞ Türkiye' deki bir öğretmen maaşıdır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum