Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hgdemirler, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Merhabalar.
    Eşimin Green Card'ı DS-260 formunda verdiğimiz adrese iletilmiş. Biz bu adreste artık bulunuyoruz, bulunanları da maalesef tanımıyoruz.

    Eşim Amerika'yı ilk girişi yaparken görevli memur adres değişikliğini yapmamış. Siz internetten bildireceksiniz demiş. USCIS'e bu bildirimi hemen yaptık. Bildirimin yapıldığına dair alındı mailini de sakladık. Buna rağmen kart eski adrese geldi.

    İlgili gönderiye USPS takip numarası ile bakıldığında posta kutusuna bırakılmış olarak görünüyor.

    Ancak bu adreste oturan kişiler bize böyle bir posta gelmedi, biz almadık, bilgimiz yok diyorlar.

    Böyle bir durumda ne yapmalıyız? USCIS'ten yeni Green Card isteyebilir miyiz?

    Herkese çok teşekkürler.

    Eger USCIS dogru adrese gonderdiyse ve posta alindiysa o durumda yeni bir I-90 doldurmaniz gerekecek. Ama eger hata USCIS'ten kaynaklaniyorsa veya USCIS'e geri donduyse o durumda yeniden isteyebilirsiniz:


  • Yeniden merhaba değerli arkadaşlar. Vizemin bitimine 10 gün kala ABD'ye ilk girişimi yapacağım. Gideceğim şehirde bir tanıdıkta kalacağım ama üniversitem dolayısıyla en fazla 3 hafta ABD'de kalabilirim. Bu 3 hafta içerisinde GC gelmezse tekrar Türkiye'ye dönmek zorundayım. GC, ben Türkiye'ye döndükten sonra arkadaşımın evine gelirse ve arkadaşım da kartımı bana posta yoluyla ulaştırırsa bir problem yaşar mıyım?
    Bu yöntemin herhangi bir sakıncalı bir tarafı var mı?

    Bu arada kalıcı yerleşimimi, ilk girişten itibaren 6 ay dolmadan önce haziran ayında üniversitem bitince yapacağım.

  • Yasaklı

    @computerengineer postada kaybolmayacak şekilde yollarsa Türkiye'ye sorun olmaz. Ama 6 ay sonra gelecekseniz size yollamasına da gerek yok zira pasaportunuza basılacak "İlk giriş" sizin için 1 yıllık green card yerine geçiyor. Geldiğinizde alırsınız garanti olur. Kaybederseniz maliyeti biraz yüksek diye biliyorum yeniden çıkarmanın...


  • @mhepekiz Cevap için teşekkür ederim.

    Takipli postayla gönderilirse kaybolacağını sanmıyorum. İlk girişi yapıp kartı ise bir sonraki girişimde isteme imkanım var mı ki?

    Bu arada GC alırken x eyaletine gideceğimi söylemiştim ama farklı bir eyalete gitme durumum oluştu. Bu da umarım bir sıkıntı yaratmaz dimi?

    Son sorumsa; örneğin ilk giriş New York'a oldu ve kartı ordan aldım. 6 ay dolmadan geri döndüğümde bu sefer başka eyalete direkt yaşamaya gitsem problem olur mu?

  • Yasaklı

    @computerengineer, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Son sorumsa; örneğin ilk giriş New York'a oldu ve kartı ordan aldım. 6 ay dolmadan geri döndüğümde bu sefer başka eyalete direkt yaşamaya gitsem problem olur mu?

    Ben posta işlerinden hep korkarım hele konu Türkiye'ye posta olunca 🙂 Kişisel tercihtir. USCIS ödemesini yapmazsanız proses başlamaz. 6 ay sonra yaparsanız kartınız 6 ay sonra basıma girer.

    Hiç farketmez canınız nereye isterse oraya gidersiniz 🙂

    İstediğiniz eyalete gitmenizin önünde bir engel yok her iki durumda da (Girerken ya da sonraki gelişinizde)


  • @mhepekiz Peki diyelim ki USCIS ödemesini yapmadan ilk girişimi 20 Ocak'ta yaptım ve New York'ta 2 haftalık kiraladığım bir evde kalıp TR'ye geri döndüm. 5 ay sonra da Los Angeles'e uçtum ve orada kalıcı bir ev bulsam; kalıcı gidişimde nasıl olacak kartın adrese postalanma durumu? Bildiğim kadarıyla ilk uçuşta ev adresimizi ve kartın postalanacağı adresi indiğimiz havaalanında bildiriyoruz. Otel adresini yazdıracak değilim. Nasıl olacak? Zaten vizemdeki adrese de uçmuycam. Değişmesi lazım.

    Bu arada vizem 30 Ocak'ta bitiyor. Kartı almadan, ilk girişin ardından 5 ay sonraki girişte sıkıntı olmayacağına eminsiniz dimi 🙂

  • Yasaklı

    @computerengineer hala kart diyorsunuz. sanırım yazdığımı dikkatli okumuyorsunuz. ülkeye ilk giriş yaptığınızda pasaportunuza giriş basılıyor örnek 01/20/2020.... Bundan itibaren 1 yıl boyunca pasaportunuzdaki giriş, green card yerine geçiyor yani karta ihtiyacınız olmuyor.

    Adresi 10 kere 100 kere değiştirebilirsiniz myUSCIS üzerinden... Ödemeyi yapmadan kimse size kart falan yollamaz... 1 sene zamanınız var ilk girişten sonra

    Vermiş olduğum bilgiler doğrultusunda dilediğinizi yapabilirsiniz iyi yolculuklar

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar ne kadar sürede greencard ve ssn adresinize geldi?


  • @HockeyUmpire2
    Ssn 2 hafta
    Green card 25 gün


  • Greencard 1 aydan biraz fazla, SSN için biz gelmeyince başvuruda bulunduk, 2 gun sonra SSA ofisten numarayı öğrendik, 2 hafta sonrada kartı adrese ulaştı.

  • ⭐⭐

    @israfil @cnpist Teşekkür ederim Arkadaşlar 👋 💐


  • @redsat2000 Uscis e tüm aileyi eklenmiyor. Bilginiz var mı ? Kişi doğrulamasını sadece kazanan kişiye yapabildim aile üyelerini ekleyemedim. Normalmidir ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @lgulec bir bilgim yok. Çünkü eşim mulakata girmediği için onun için formaliteleri tamamlamadım. Bu işlemi yapan ailelerden işin ip ucunu öğrenmeniz lazım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lgulec @caglaror şu anda en yeni giden birisi olarak o müsait olunca sana cevap yazacaktır.


  • Tüm aile fertlerine tek tek hesap açarak hallettim. Sanırım doğrusu da bu, bizdeki bir nevi e Devlet gibi. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar Pasaporttaki Mühürle (Greencard olmadan) aktarmalı giden oldu mu? aktarmalı ve direk ucus arasında ciddi ucurum var. 4 bilet baya yüksek tutuyor. Tecrübesi olan varmı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Arkadaşlar Pasaporttaki Mühürle (Greencard olmadan) aktarmalı giden oldu mu? aktarmalı ve direk ucus arasında ciddi ucurum var. 4 bilet baya yüksek tutuyor. Tecrübesi olan varmı?

    Biz kartlar olmadan Kanada aktarmali geldik, ama buyuk bir maceraydi. Istanbul'da ucaga alinmadik, dil doktuk vb daha once yazmistim maceramizi. Zaten asil mesele Istanbul'daydi, Kanada'da hicbir sorun olmadan gectik. Kanada normalde transit vize veya eTA istiyor. Suresi gecmis vizeyle aktarmali ucmak her zaman risktir. Ama siz de benim gibi riski seviyorsaniz deneyebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @knnrn kanada vizemiz var acaba işe yarar mı ☺


  • 5 Kasım'da giriş yapmıştım, 9 Aralık itibariyle green card in postaya verildiği bilgisi geldi. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @knnrn kanada vizemiz var acaba işe yarar mı ☺

    Yarar tabii. Toronto aktarmalı uygun bilet vardır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum