Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
-
Merhabalar,
Önümüzdeki haftalarda kısmetse ilk girişi yapacağız. DS-260 doldurma sürecinde bir adres vermiştik ama girerken bu adresi değiştirmek istiyoruz. Fakat henüz daha oturacağımız yer kesin değil ve girişten sonra bir daha değiştirmek istemiyoruz sorun oluşmaması açısından. Acaba USPS'den PO BOX kiralasak green cardlar buraya teslim edilir mi? https://www.usps.com/manage/po-boxes.htm bu adresten bakıyorum, doğru yere mi bakıyorum acaba?
@crazycells @redsat2000 düşüncelerinizi bekliyorum.
İyi günler,
-
@met Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:
Merhabalar,
Önümüzdeki haftalarda kısmetse ilk girişi yapacağız. DS-260 doldurma sürecinde bir adres vermiştik ama girerken bu adresi değiştirmek istiyoruz. Fakat henüz daha oturacağımız yer kesin değil ve girişten sonra bir daha değiştirmek istemiyoruz sorun oluşmaması açısından. Acaba USPS'den PO BOX kiralasak green cardlar buraya teslim edilir mi? https://www.usps.com/manage/po-boxes.htm bu adresten bakıyorum, doğru yere mi bakıyorum acaba?
@crazycells @redsat2000 düşüncelerinizi bekliyorum.
İyi günler,
Mumkunse DS260 formunuzdaki adresi degistirmenizi tavsiye etmem; USCIS, P.O. box'lara Green Card'i teslim etmek istemediginden bir residential adres istiyor. Ama dagitimi yapan kisi bunu bilmediginden zarfin ustundeki adrese teslim etmeye calisiyor.
-
@met USCIS ve USPS @crazycells dediği gibi gerçek adres istiyor. Bu açıdan yazmak durumunda kalacağınız kişinin adresi USCIS ve USPS kayıtlı olması lazım. Öncelikle hiçbir şekilde adres değişikliğini tavsiye etmiyorum. En son işleminiz bitene kadar yani GC veya SSN gelene kadar değişiklik yapmamak en iyisidir. Ben başka bir eyalettte çalışmaya başlasam bile ilk etapta resmi MİAMİ adresini değiştirmeyeceğim.
-
Konu sıcağı sıcağına devam ederken bende adres ile alakalı bir soru sorayım. Benim DS-260 formunda belirttiğim adres NJ de fakat gideceğimiz yer TX, kendimize 2 haftalık bir yer ayarladık ve TX da şimdilik kesin bir adresimiz bulunmamakta. Girişte memur NJ adresini görünce doğal olarak adres ile alakalı soru soracaktır. Acaba hiç bir problemle karşılaşmamak adına adresi NJ de bırakmak mı mantıklı yoksa TX da güvenilir bir adres bulup adres değişikliği yapmak mı daha makul olur. Daha da önemlisi eğer adresi değiştirmezsem kapıdaki memur adres NJ de sen neden TX'a geldin gibi bir soru sorar mı?
-
@aytac59 Ben olsam CBP ye TX Permanent address NJ Temporary address for job opportunities olarak söylerim. Nowadays There is no revision for my permanent address diye ekleme yaparım.
-
@redsat2000 mantıklı bir yol gibi duruyor teşekkür ederim cevap için :)
-
@crazycells Peki DS-260'da verdiğimiz adresin posta kutusunda adımızın yazması gerekiyor mu? Adımız yazmasa da bırakırlar mı?
-
@crazycells Selamlar sistem beni I-90 a yönlendirdi, yazıştıgım USCIS yetkilisi de ama I-90 da USA'de olmanı istiyorlar, ben şu an TR deyim, bunu da açıkladım bilmiyorum ne diyecekler. Eşime zaten green card vermediler eksik döküman deyip, sadece 1 yaşındaki kızımınki geldi, paketin içinden sadece 1 dosya çıktı o da onunkiydi, zaten her birimize ayrı ödeme yapıldı ve ayrı ayrı postalandı. Aynı anda gönderilmesine rağmen Aramex kaybetti ve bulamıyor. Başlığa bakacağım ama sanırım TR de olup green cardı hiç gelmeyen direkt kaybolan olmadı.
-
@met Eğer post kutusu başkasına ait ise DS 260 formunda teslim adres kısmında adres haricinde C/O (in care of) ....... Alacak kişi yazılmalıdır. Böylece Posta geri gitemsi engellenir ve Adınızın yazması gerekmeyebilir.
-
@met Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:
@crazycells Peki DS-260'da verdiğimiz adresin posta kutusunda adımızın yazması gerekiyor mu? Adımız yazmasa da bırakırlar mı?
size ait olmayan bir adresin kendinize ait oldugunu iddia etmemelisiniz, eger adres baska birine aitse posta adresinin basina "in care of" ya da kisaca "c/o" diyerek adres sahibini eklemelisiniz. Sizin adiniza gelen bir postayi, eger soyisimleri ortusmuyorsa baskasinin adinin yazdigi posta kutusuna birakmazlar. Bu sadece Green Card icin degil, butun postalar icin gecerli.
-
@efooja Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:
@crazycells Selamlar sistem beni I-90 a yönlendirdi, yazıştıgım USCIS yetkilisi de ama I-90 da USA'de olmanı istiyorlar, ben şu an TR deyim, bunu da açıkladım bilmiyorum ne diyecekler. Eşime zaten green card vermediler eksik döküman deyip, sadece 1 yaşındaki kızımınki geldi, paketin içinden sadece 1 dosya çıktı o da onunkiydi, zaten her birimize ayrı ödeme yapıldı ve ayrı ayrı postalandı. Aynı anda gönderilmesine rağmen Aramex kaybetti ve bulamıyor. Başlığa bakacağım ama sanırım TR de olup green cardı hiç gelmeyen direkt kaybolan olmadı.
Evet, ABD'ye gelmeden 1 ay once bir ABD adresi kullanarak I-90 basvurusu yapmanizi tavsiye ederim, bu sekilde biyometrik randevu isterlerse ABD'de olursunuz. Bir sonraki geliste Green Card'lari almadan ABD disina cikmamanizi tavsiye ederim, eger cikmaniz sartsa USCIS ofislerinden I-551 stamp alabilirsiniz, ilgili bilgiler surada:
-
@crazycells USCIS gorevlisi bizi I-90ye yonlendirdi ve bana 26/03 te biyometrik randevu vermisler. Ben zaten Ekim ayinda giris cikis yapmistim, planim yoktu acikcasi.
Bana verilen gecici vize Kasim ayinda bitmisti ama biliyorsunuz ilk vizenin altinda 1 sene ikametgah hakki vardir gibi bir sey yaziyor.
Simdi size sorum, bu 1 senelik ikametgah hakki elimde green card olmasa bile var mi? Yani bu vize ile cikabilir miyim? I90 randevusunu da ileri tarihe attirsam 8. Ay gibi ( bilmiyorum atarlar mi) o zaman gitsem biyometrik randevuya?
Giris yapip biyometrik sonrasi ABD den cikmam lazim mutlaka calisiyorum cunku, bahsettiginiz I-551i biyometrik ile ayni zamanda verebilirler mi?
USA’ ye hemen gitmek istiyoruz ama esim Turkk vatandasi olmadigi icin green card vermediler, vatandasligini bekliyoruz :((
-
Sayın @efooja eşiniz yabancı uyruklu diye green card vermediler mi ? Şu anda mülakata gitmeme birkaç gün var fakat bunu duymak tedirgin etti biraz. Benim eşim Rus vatandaşı bu durumda Türk vatandaşı değil diye problem mi oluyor ?
-
@aytac59 Bize sormadilar :)
-
Benim belirttiğim adres tenesse de eşimin abisi. Doğal olarak soyisimlerimiz örtüşüyor. Sorun yaşamamak için abimizin adresine ulastırıp daha sonra kendimize güvenli ve hızlı bir postayla yollamak istiyoruz. Adresi farklı veren arkadaslar siz nasıl bir yol izlediniz?
-
@hockeyumpire2 Verdiginiz adreste posta kutusuna isminizi yazarlarsa postaci isim uyusmasini gorup postayi kutuya atiyor. Bir de garanti olsun diye in care of anlaminda "c/o" adresin bas kismina eklenebilir.
edit: @crazycells yukaridaki bir mesajda yazmis. -
@caglaror Tesekkür ederim. Pekı bunun için yani c/o için ds260 formunu actırmadan konsoloslukta veya girişte c/o ....... seklinde versek adresi, olur mu ?
-
@redsat2000 Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:
@met Eğer post kutusu başkasına ait ise DS 260 formunda teslim adres kısmında adres haricinde C/O (in care of) ....... Alacak kişi yazılmalıdır. Böylece Posta geri gitemsi engellenir ve Adınızın yazması gerekmeyebilir.
DS - 260 formunda "Name of person currently living at address:" kısmında vermiş olduğum adreste yaşayan kişinin ismi yer alıyor ve sarı zarf ile beraber gelen kağıtta yine aynı kişinin bilgileri yer almakta, acaba kartlar gelene kadar posta kutusuna adımızı yazdırmakta fayda var mı? yoksa bu şekilde posta kutusuna evrakları bırakırlar mı?
-
@civilengineer19 Selam, sizin sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum, şu an Trump'ın blokladığı ülkeler arasında Suriye var ve eşim Suriye vatandaşı. Ankara bizi reddetmek yerine, eşime missing documents olarak gönderip, Turk vatandaşlığı aldıktan sonra yanlış hatırlamıyorsa F12A gibi bir vize ile başvurmamızı istemişti, tabii o da bir uzun prosedür olacak bizim için.
Zaten kendi green cardımı alıp bir de eşimi USA'ye götürebilirsem gerçekten mucize olacakmış gibi hissediyorum.
-
Tamamdır sayın @efooja umarım her şey gönlünüzce olur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum