Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells ben 2017 talihlisiyim ve iki hafta sonra mülakatım var. Bu linkten haberim vardı fakat soru sorma platformu olarak algıladığım için güncel düzeltmenin uygun olup olmayacağından emin olamadım. Lakin siz de teyit verdiyseniz dediğiniz bu linkten güncel bilgileri ileteceğim. Yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.


  • Houston a gidecek olan varsa güzel bir fiyat buldum.
    THY Direkt uçuş Hemde gidiş - dönüş 1.627 TL
    Link İçin Tıklayın..

    alt metni


  • Merhaba, Nisan ayında bir tesadüfle başlayan green card sürecim dün teslim aldığımız pasaportlarla beraber (Türkiye ayağı) tamamlandı.

    Özetle;

    1-) Nisan'ın ilk haftası ek kura sonucu DV2017 talihlisi olduğumu öğrendim.

    2-) Nisan ayının ortasında DS-260 formunu submit ettim.

    3-) Mayıs ayının sonunda randevu tarihim Temmuz'un ilk haftası olarak belirlendi.

    4-) Haziran'ın son haftası sağlık kontrolü ve rapor işlemlerini tamamladım.

    5-) Temmuz'un ilk haftası tüm evraklarım eksiksiz olarak konsolosluk görüşmesine eşim ve kızım ile beraber gittik. Görüşme sonunda vizelerimiz onaylandı mutlu bir şekilde konsolosluktan ayrılıp ufak bir kutlama yemeği yedik.

    6-) Görüşme akşamında, dönüş yolundayken pasaportların kargoya verildiğine dair PTT'den bir sms aldım.

    7-) Görüşmenin ertesi gününde pasaportlarımı boş ve AP kağıdı ile beraber büyük bir hayal kırıklığı ile teslim aldım. AP kağıdımda DS-5535 formunu doldurmam gerektiği yazıyordu. Vakit kaybetmeden ertesi gün istenilen formu doldurup istenilen mail adresine gönderdim.

    😎 AP sürecinin olumlu sonuçlanacağından emin olmama rağmen 30 Eylül'e yetişip yetişmeyeceği konusunda çekincelerim vardı. 11.08.2017 tarihinde AP sürecinin tamamlandığına dair bir mail aldım. 12.08.2017'de pasaportları, mail çıktısını ve PTT kayıt evrağını konsolosluğuna gönderdim. Posta 15'inde konsolosluğa teslim edildi. 17'sinde konsolosluktan evrakların işleme alındığını tarafıma mail yoluyla bilgilendirildi ve 24.08.2017 tarihinde de pasaportları vizeler basılmış haliyle sarı dosyalarla beraber teslim aldım. Şimdi ilk giriş için gidiş uçak bileti bakıyorum.

    Sağlık raporu, konsolosluk görüşme detaylarını, AP süreci ve DS-5535 formu ile ilgili de uzunca detaylarıyla beraber foruma yazacağım. Kaç kere teşekkür ettiğimi hatırlamıyorum (ki her birini sonuna kadar hak ediyor) sürecin her adımında doğru yönlendirmeleriyle yardımcı olan Crazycells'e tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de tecrübelerinden bolca faydalanacağımızdan eminim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sayin @anka , hayirli ugurlu olsun 🙂 surecin bu kisminin bitmis olmasi sevindirici... en cok zevk alarak okudugum deneyimler AP surecini bitiren arkadaslarin deneyimleri... Umarim diger idari islemlere kalan arkadaslardan da en yakin zamanda mutlu deneyimlerini dinleriz.


  • Hayirli olsun @anka


  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben de kısaca, kız arkadaşımla beraber 1 yıldır yaşamakta olduğumuz süreci anlatayım. Tecrübelerimizi paylaşayım, hem de aklımdaki soruları sorayım dedim.

    Ben DV2017 talihlisiyim. Çekilişe başvurduğumda kız arkadaşımla henüz tanışmıyorduk. Onunla tanıştıktan bir kaç ay sonra kazandığım haberini aldım. Önce acaba evlensek mi diye düşündük ama çok erken olduğu için vazgeçtik. İlla bir çözüm buluruz dedik ve ban başvurularımı yaptım. O sırada DV2018 için de onun adına başvuru yaptık. Sonuçlar açıklandı ve ona da çıktı. İkimiz de ilk başvurumuzda kazandık. O konuda biraz şanslıyız.

    Görüşmelerde yurt dışı polis belgesi sebebiyle sıkıntılar yaşadım. Zamanında alamadığım için eksik evrak belgesi verdiler. Ben de kalkıp günü birlik Taiwan'a gittim ve belgeyi aldım. Biraz masraflı oldu tabi ama bir şekilde çözdük.

    Bu arada bir de sağlık kontrolünde yaptığım saçmalıklar var ki aptallığıma doyum olmaz. Doktordan art arda gelen uyuşturucu kullanıyor musun sorularının ardından, bir kaç sene önce Amsterdam'da kek yemişliğim var demem ve ardından gelen 100 adet daha uyuşturucu kullanıyor musun sorusu ve sonunda uyuşturucu testine girmem ve temiz çıkmam ile sonuçlanan bir hikaye. O test yüzünden az kalsın sağlık kontrolü sonuçlarım görüşmeye yetişmeyecekti. Ama oradaki görevli abla sağolsun yardımcı oldu ve yetiştirdiler.

    Bu arada bu süreçler yaşanırken ben yurt dışında çalışıyordum. Eksik evraktı falan derken pasaportum 3 haftadan fazla konsolosluk ve benim aramda gitti geldi. Tabi ki bu süre bazında yurt dışına çıkamadığım için işe de gidemedim. Zaten ofiste küçülmeye gitmeyi düşünüyorlardı. Öyle olunca bana da yol verdiler.

    Neyse işin sonunda vizemi aldım. Henüz UCSIS ödemesini yapmadım. Ekim ayının ortalarına doğru ilk girişimi yapacağım. Kız arkadaşımın da görüşmesinin Ocak ayı civarında olmasını umuyoruz.

    Fakat hala Amerika'ya yerleşmeli miyiz, yoksa yerleşmemeli miyiz bir türlü karar veremedik. Büyük şehir hayatını, boğazımıza kadar battığımız özel sektörlerin dayattığı evden işe işten eve düzenini ikimiz de sevmiyoruz. Amerika'ya daha önce Work&Travel ile gittim. Doğu yakasını kısmen gezdim. Evet eğlenceli, güzel ve rahat bir hayat gözlemledim ama biz oraya gittiğimiz zaman ne yapacağız konusunda bir türlü kafama oturtamadığım için karar veremiyoruz.

    Aslında işin aslını şöyle açıklayayım;
    Biz bu İstanbul'daki iğrenç hayattan bıktığımız için İstanbul dışında bir şehire taşınıp kendi işimizi yapmayı planlıyoruz. Tahminen önümüzdeki yılın sonuna doğru bunu gerçekleştirmiş olacağız. Başarılı olur, olmaz bilemiyoruz ama başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Bu noktada şuna karar veremiyoruz. Amerika'ya gidip göçmen hayatı yaşamak mı, yoksa Türkiye'de sevdiğimiz bir sahil şehrinde kendi işimiz için koşturmak mı bizi daha çok mutlu eder?

    Burada göçmen hayatından kastım şu;
    Biz oraya gittiğimiz zaman ne tarz işler yapacağız? Hayat kurucaz diye oradan oraya çok fazla çile çekecek miyiz? Tabi ki başlarda zor olacaktır biliyorum. Ama bu sürecin ardından gerçekten mutlu olabilecek miyiz? Kız arkadaşımın kronik rahatsızlığı var ve çok fazla stres iyi gelmiyor. Bu yüzden ne yapmamız gerektiğine bir türlü karar veremiyoruz.

    İkimiz de tekstil sektöründe çalışıyoruz. Amerikan markaların alım yaptığı pazarlara hakimiz, ürün, marka yönetimi, tedarik vs konularında tecrübeliyiz. Bu yüzden eninde sonunda iş bulacağımızı düşünüyorum. Fakat dediğim gibi eğer İstanbul'daki gibi pis bir düzenin içine düşeceksek hiç gerek yok.

    Sizlerin Amerika'ya yerleşirken başlangıç süreciniz nasıldı? Amerika'daki özel şirketler hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce özel sektörün durumu Türkiye'den daha iyi mi?

    Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Hepinize bol şanslar.

    Edit: Yazarken fark etmemiştim ama biraz uzun olmuş. Sizleri sıktıysam kusura bakmayın.


  • @ozancanan Oncelikle hayırlı olsun, ama bildigim kadarıyla uyusturucu testıne herkes gırıyor zaten. Oyle degıl mı ? Yanı sızın onceden kullanıp kullanmamanızla alakalı bır durum degıl bu sanırım.


  • Normalde yapmayacaktı. Bütün testlerim yapılmıştı o kontrole girdiğimde, benden ekstra olarak istedi.


  • Uyuşturucu testi nasıl yapılıyor ki


  • @apostleoftruth Bu da bizim GC serüvenimiz içinde söyledi:

    Uyuşturucu testi nasıl yapılıyor ki

    İdrar testi ile


  • Yani anlamadığım şu idrar testi zaten yapılıyor eğer ikna olmazlarsa ekstra idrar testi mi yapıyorlar 😂😂😂


  • Uyuşturucu testi çok saçma uyuşturucu içen bir kişinin idarından ağır içiciyse 50 günde, kanında ise 2 hafta süre içinde atılır. İçici doğal olarak bu süreç içinde içmez yine yakalayamazlar.
    Mahkeme dosyasında esrardan yakalanıp suçlu olarak yatan kişinin mülakatta elendiğini biliyorum ama hiç kanında uyuşturucuya rastlanıp elendiğini okumadım.


  • gidip gitmemek konusunda bence kesin gidin neden kendimden örneklerle anlatıyım. ben de 10 senedir çalışıyorum şuan istanbuldayım elimizde ne var hiçbir şey yok. bundan dolayı amerika'ya gitsem isteklerimin karşılanması gibi bir hayat elde edemezsem yani yapmazsam en kötü geri döner tekrar baştan başlarım ki bu durum sizin için daha kolay zaten bir yere gidip başlama isteğiniz var. sizin şuan da öle bir durumunuz yok ama ilerde olur illaki çocuk, bizim iki çocuğumuz var onların geleceği de söz konusu ilerde sizinde bu başınızda bir sorun olacak. şuan türkiyedeki eğitim sistemi bile kaçmaya bir sebep dolayısıyla ileriyi de düşünmeniz gerekecek. sağlık konusuna gelince tabi ki amerikadaki sağlık sistemi daha iyi ama fiyatlar ve karşılanabilirlik açısında sanki türkiye daha iyi devlet hastanesi gerçeği var burada çünkü. sonuç biz gidecez mulakatımızdan sonra zaten istanbuldan taşınmak istiyordum. amerikada yapamazsam bile amerika aktarmalı taşınmış olurum en kötü. ki yapamam die düşünmüyorum 🙂


  • @takip Bu da bizim GC serüvenimiz içinde söyledi:

    Uyuşturucu testi çok saçma uyuşturucu içen bir kişinin idarından ağır içiciyse 50 günde, kanında ise 2 hafta süre içinde atılır. İçici doğal olarak bu süreç içinde içmez yine yakalayamazlar.
    Mahkeme dosyasında esrardan yakalanıp suçlu olarak yatan kişinin mülakatta elendiğini biliyorum ama hiç kanında uyuşturucuya rastlanıp elendiğini okumadım.

    Burda amac hic hayatında kullandı mı olayı degıl. muptezel birisi bırakın bir ayı 1 gun bıle ıcmeden duramaz. Muptezelı elemek amaclı bır test bu. Ayrıca testlerde suphelı bır durumda sactan ornek alır gerekırse ve bu da 3 aydan fazla bır sure gerıye gıtmek demek kullanıp kullanmadıgı ıle alakalı.


  • Evet haklısınız yakalamak istedikten sonra saçdan her türlü yakalar ama ozancanın söylediği hayır kullanmadım amsterdamda kek yemişliğim var cümlesinden sonra yapılan ek uyuşturucu testleri bir işe yaramaz.


  • Selamlar,

    2017 Green Card Loto asamalari basligini bulamadim sanirim kaldirilmis ratik. O yuzden buraya yazayim dedim.
    Benim butun surec cok kolay gecti diyebilirim simdiye kadar.

    Son olarak eylul 10'da New york'dan giris yaptim. Ben giriste biraz bekletirler bisiler sorarlar filan diye bekliyordum ama sadece bankodaki gorevli belgelerimi aldi, sari zarfi acti.
    Hersey duzgun gecebilirsiniz dedi. toplamda 5dk. Normal B1 vize ile giris yaparken daha fazla soru sormustu 🙂
    Bir hafta kadar kalip geri donus yaptim.

    Su anda kartin basilip ABD'deki adresime gonderilmesini bekliyorum.
    Bunun icin de takibi sanirim myUscis'den CaseID ile yapiyorum.

    MyUscis'de case ID ile takip ekraninda su an Immigration Fee odendi yaziyor.
    Kart basim asamasina gectiginde burada yazacak mi yine? Bu konuda bilgi verebiecek bir akadas var midir?
    Yanlis konuda isem yonlendirebilirsiniz..


  • @anka
    Hayırlı uğurlu olsun çok sevindim. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @çiğdem-vural dogru konudasiniz 🙂 evet, green cardin basim surecini oradan takip edebilirsiniz.


  • @gkhanfeez Bu da bizim GC serüvenimiz içinde söyledi:

    gidip gitmemek konusunda bence kesin gidin neden kendimden örneklerle anlatıyım. ben de 10 senedir çalışıyorum şuan istanbuldayım elimizde ne var hiçbir şey yok. bundan dolayı amerika'ya gitsem isteklerimin karşılanması gibi bir hayat elde edemezsem yani yapmazsam en kötü geri döner tekrar baştan başlarım ki bu durum sizin için daha kolay zaten bir yere gidip başlama isteğiniz var. sizin şuan da öle bir durumunuz yok ama ilerde olur illaki çocuk, bizim iki çocuğumuz var onların geleceği de söz konusu ilerde sizinde bu başınızda bir sorun olacak. şuan türkiyedeki eğitim sistemi bile kaçmaya bir sebep dolayısıyla ileriyi de düşünmeniz gerekecek. sağlık konusuna gelince tabi ki amerikadaki sağlık sistemi daha iyi ama fiyatlar ve karşılanabilirlik açısında sanki türkiye daha iyi devlet hastanesi gerçeği var burada çünkü. sonuç biz gidecez mulakatımızdan sonra zaten istanbuldan taşınmak istiyordum. amerikada yapamazsam bile amerika aktarmalı taşınmış olurum en kötü. ki yapamam die düşünmüyorum 🙂

    Anlıyorum. Dediğiniz gibi bir gidip denemekten çok zarar gelmeyecek sanırım. Sağlık kısmı bizim için çok önemli. Kız arkadaşımın düzenli olarak ilaçlarını alması gerekiyor. Türkiye'de biraz pahalı bir ilaç, tahminen orada da öyledir diye düşünüyorum. Sağlık konusuyla ilgili başlıkları inceleyeceğim.

    Türkiye'nin şu anki durumundan dolayı açık konuşmak gerekirse pek çocuk yapmayı istemiyorum ama zaman ne gösterir bilinmez.


  • @takip Bu da bizim GC serüvenimiz içinde söyledi:

    Evet haklısınız yakalamak istedikten sonra saçdan her türlü yakalar ama ozancanın söylediği hayır kullanmadım amsterdamda kek yemişliğim var cümlesinden sonra yapılan ek uyuşturucu testleri bir işe yaramaz.

    Aynen test gereksiz ama bence benim yaptığımı yapmayın ve hiç karıştırmayın. Ekstra 180 TL ödeyip bir test daha yaptırmanıza gerek yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum