Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Markette Çalışmak

Diğer Meslekler
256 63 20.5k 54

  • @redsat2000 1 milyon dolar çok iyimiş ya ben migrostayken ramazan bayramına denk gelmşti arefe günü 250 bin tl yi geçti ciro diye herkes seviniyodu :D


  • @yalta Evet, bölgenizdeki is gucu ile alakalı oldugunu düşünüyorum. Çünkü Montana'da calisana her zaman ihtiyac var. Yaz - kis farketmiyor. O yüzden talebi arttırabilmek icin sürekli maaşı da artırıyorlar. :)


  • @Edelweiss Montana'da saatlik 14 $ ücretle insan krallığını ilan eder gerçekten.. :grinning_face_with_big_eyes:


  • @hayallerabd, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @Edelweiss Montana'da saatlik 14 $ ücretle insan krallığını ilan eder gerçekten.. :grinning_face_with_big_eyes:

    Vergilerden sonra elde kalanla mı? 🤔
    Bence krallık değil prenslik olur ancak🤴


  • @mehmet-JS yazılan tabiki bir benzetme olmakla birlikte, Montana'nın vergilendirme sistemi ve eyaletin pahalı olmaması dolayısıyla gayet güzel yaşarsınız.. ha o parayı harcayacak yer bulabilir misiniz? o biraz zor..


  • @Edelweiss sen neden montana da bulunmuştun ? yaşam nasıldı :)

  • ⭐⭐

    @hayallerabd, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @Edelweiss Montana'da saatlik 14 $ ücretle insan krallığını ilan eder gerçekten.. :grinning_face_with_big_eyes:

    Evet benim zamanımda bu kadar degildi. Ki benim calistigim store istediğim kadar overtime alabileceğim, ciddi sekilde personel ihtiyacı duyan bi yerdi. 80 saatin sonunda ücretin 21 dolara cikmasi muazzam :)

    @mehmet-JS, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @hayallerabd, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @Edelweiss Montana'da saatlik 14 $ ücretle insan krallığını ilan eder gerçekten.. :grinning_face_with_big_eyes:

    Vergilerden sonra elde kalanla mı? 🤔
    Bence krallık değil prenslik olur ancak🤴

    Brut maas tabi ki :)

    @hayallerabd, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @mehmet-JS yazılan tabiki bir benzetme olmakla birlikte, Montana'nın vergilendirme sistemi ve eyaletin pahalı olmaması dolayısıyla gayet güzel yaşarsınız.. ha o parayı harcayacak yer bulabilir misiniz? o biraz zor..

    Acikcasi her seye internet üzerinden erişilebilen bir ülkede para harcamak icin sorun yasayacagimizi hiç sanmiyorum, ki yaşamadım da. :D

    @Nothing-Man, içinde söyledi: Markette Çalışmak

    @Edelweiss sen neden montana da bulunmuştun ? yaşam nasıldı :)

    Montana hakkindaki tecrubelerimi burada paylasmistim. Ben 20 bin nüfuslu bir sehirde doğup-buyuyen bir kisi oldugum icin beni oldukça memnun etmişti. Ben Green card ile 2018 Haziran'da ABD'ye girdikten sonra Montana'da WAT yapan bir arkadasimin aracı olmasıyla bir otel ile anlaşarak is icin gitmiştim.


  • Arkadaşlar ben Şuanda Ozalit (Baskı, Fotokopi, Kartvizit, Tasarım Vb. [Matbaa Gibi]) Sektöründe çalışıyorum. İngilizce Konuşabiliyorum ama çok iyi değil başlangıç seviyesindeyim diyebilirim. Amedika'ya gittiğimde İlk başlarda Müşteriden çok Personel ile iletişim kuracağım bir iş düşünüyorum (Bu sayede müşteri ile problem yaşayıp işten kovulma riskini azaltmak niyetindeyim :) Personel ile iletişim kuracağım zaman müşteriye nazaran daha rahat ve ne dediğini anlamak için daha çok zamanım olacağını düşünüyorum) Markette (Walmart Vb.) işyerlerinde böyle bir pozisyon var mı? iş bulma şansım nedir? bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.


  • @Kartanesi-Sevinç-0 amerikada ki işten önce bence asıl hedefin mülakatı geçmek olsun. Çalıştığın işler olarak değil de elinde meslek var mı ayrıca hangi eyalete gideceksin. Mülakat deneyimlerini okumanı tavsiye ederim.


  • @ayvalik10 iyiki konsolosluk görevlisi falan değilsiniz.kimse vize alamazdı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @birumut benim esmer halim var zaten konsoloslukta esmer fatih 3 - talihliler 0


  • @ayvalik10 çok doğru söylediniz. milletin korkulu rüyası oldu .


  • @Kartanesi-Sevinç-0 Evet sizin istediğiniz turde bi pozisyon var. Unloading & Stocking Departmanina basvurursaniz yalnizca magazaya gelen tırların bosaltilip paletlere yüklenmesinden, daha sonra da bu ürünlerin reyonlara diziminden sorumlu olursunuz. Üstelik bu departmana is yuku nispeten ağır olduğu icin daha fazla alim yaparlar. Bu departmana başvurursanız ise alınma sansiniz da yükselir. Ek olarak yine bu departmanda calisanlar kasiyer veya reyon gorevlilerinden daha fazla saatlik ucret alırlar. :)


  • @ayvalik10 Teşekkürler Elimdeki meslek Dijital baskı operatörlüğü ancak Amerika için bu meslek dalı hakkında çok bilgi bulamadım. Tasarım programlarını kullanmayı biliyorum profesyonel değilim ancak tarasım ajanslarında deneyimsiz olarak iş bulabilirsem (Orada gelişmeme yardımcı olurlarsa) marketleri düşünmüyorum zaten :)
    Mülakat konusundaki tavsiyeniz için teşekkürler o konuyu ayrıca yakinen takip ediyorum :) Umarım o çok sıkıntı çekmem Para ve evraklar konusunda Bir problem yok benim açımdan. Gerisi Görüşeceğim arkadaşı davranış ve Amerika'da yaşam için yeterlilik konusunda ikna etmek (Sakın konsolosluğa girme Zavallı talihliler talihsiz olacaklar :D )


  • @Edelweiss Teşekkürler :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Kartanesi-Sevinç-0 tavsiyem @ayvalik10 dediği gibi iş görüşmelerindeki mülakatı halletmen ile ilgili. Sonrası bir eğitim çoğunlukla oluyor. Burada da ingilizce karşına çıkacak . Sınavları geçmen gerekiyor. Yada senden çalıştığın konu ile ilgili bir sertifika isteyecekler bu konu da eğitim sonrası testleri geçmen gerekecek. Her halikarda bu engel hep olacak korkunun ecele faydası yok. Mülakat için forumda ve recruitment sitelerinde birçok çalışma var. kendini ona göre Türkiyede iken hazırla. Müşteri ilişkileri yoğun olan işlerde İngilizcen hızlı gelişiyor. Aksan ve dediklerini anlaman seviyeye göre hızlı olmasa da çabuk oturuyor. Bu açıdan doğru yoldasın.


  • @redsat2000 İlginiz için teşekkürler. Umuyorum o zamana kadar ingilizcemi daha ileri seviyeleri taşıyacağım. :)


  • @Edelweiss teşekkürler şimdi okudum yazınızı, gerçekten fena durmuyor.Ama nüfus çok az iş imkanları çok demişsiniz, iş imkanları bana nüfusla orantılı gibi geliyordu yanlış mı düşünüyorum ? bir de çook mu soğuktu :)

  • ⭐⭐

    @Nothing-Man Calisan nüfus az. Baska bi deyişle is gucu az fakat turist cok. Özellikle cinli turist kafileleri akin akin geliyorlardı yaz boyu. Bizim otelde kalmıyorlardı gerci ama hemen karsimizdaki Confort Inn'in önünde sürekli bi sari otobüs dururdu. :) 1 Temmuz - 4 Ekim tarihleri arasinda Montana'da bulundum. Ağustos ayinin ortasında asiri ruzgar ve soğuk sebebiyle kendime kalın bir sewatshirt aldigimi bilirim. Hatta bedenime uygun güzel bi mont bulamadigim icin gundelik kıyafetlerimin üstüne ceket gibi onu giyiniyordum. :D Kis ayları eminim çok soğuk geçiyordur.


  • Merhaba , ben ve esim new york ta walmartta calisiyoruz. Baslangic ucretin12,75-13,75 arasi. Part time olarak baslatiyorlar. Baslarda 33-35 saat falan veriyorlar ama biz part time olmamiza ragmen siki calistigimiz icin 46-48 leri gorduk bu yaz. Yaklasik 4 aydir burada calisiyoruz ve son 1 aydir full time a gectik. Soyle bilgi vermek istiyorum, 40 saat uzeri maasinizin 1,5 kati/saat oluyor. Kesintilerde ona gore artiyor. Birde unutmadan soylemek istiyorum, ben full time oldum 40 saat kesin alirim diye dusunmeyin lutfen 36 ve uzeri saatler full time olarak sayiliyor. Birde ny eyaletinde full time iseniz, 2 gun mecburi off gununuz oluyor, o gunler de baska isler yapabilirsiniz. Walmart full time olduktan sonra saglik ve dis sigortanizin yaninda anlasmali kurumlarda ucretsiz dil egitimi, ayda 1 dolara kolej egitimi gibi artilar sagliyor size. Arastirmak isteyenler google a “walmart live better “ yazabilirler.


Benzer Başlıklar

  • Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı

    Diğer Meslekler
    5
    0 Oy
    5 İleti
    210 Bakış
    emircan_E
    bu süreçte trainee olduktan sonra en sıkıntılı adım trainee evresini atlatmak için supervisor mentor bulmak. internette ne yazık ki tanıdık falan bulmazsanız bu evreyi atlatmanız çok zor denmiş. eğer olur da bir gün burada ABD'de bu işi yapan birisi bu yazdığımı okursa belki iletişime geçeriz. 🙂
  • Amazon warehouse (depo) işinde çalışmak

    Diğer Meslekler
    33
    26 Oy
    33 İleti
    10k Bakış
    cgokhanC
    Ben zamaninda online olarak (is ilani yeni tarihli olmasina ragmen) cogu yere, is niteligine gore ayri ayri cv olusturup basvuru yapmistim. Hicbir sekilde donus alamadim. Sadece home depot dondu, ardindan gorusmeye gittim. O zaman bir aracim olmadigi icin ise girememistim. Yer bana yurume mesafesindeydi ama farkli lokasyonlarada gidebilecegim soylendigi icin is yatmisti. Bu kisir dongude size tavsiyem: Is yerini onceden ziyaret edin, orada gozunuze kestirdiginiz bir calisan ile muhabbet edip bilgi almaya calisin. Sizin icin duzenlenecek mulakat tarihini mumkunse ertelemeyin, bugun olmaz yarin olur gibisinden. Cunku siradan isler icin cok donanimli calisan aramiyorlar. Is tanimini alip Chatgpt'den muhtemel sorulara calisin. Cv'de mutlaka basvurulacak is ile tecrubeniz olmasada en kotu 1 yillik deneyiminiz varmis gibi yapin. (Tabi elektrik teknisyeni, forklift soforu gibi tecrube ve bilgi gerektirecek islerden bahsetmiyorum) Ornegin kasiyer, reyon vb islerde mutlaka yazin. Bahsettigim gibi online basvurulari sanki cok takip etmiyorlar gibi, kendinize guveniyorsaniz direkt magaza menejeri ile gorusmeyi deneyebilirsiniz. Gununde degilse muhtemelenen online basvuru yapabilirsin diyecektir. Alternatif olarak iskur tarzi lokal kurumlar var, google'dan arastirarak bu yerlere gidip bazi islere basvuru yapabilirsiniz. (gidilen yerin google yorumlarina mutlak bakin) Birkac ise basvuru yapip yanit beklemeyin, is bulana kadar surekli basvuru yapin. Bazen ilanlar magaza bazli oluyor. Cogu kutuphane veya kiliselerde ucretsiz dil kurslari oluyor. Ihtiyaciniz olsada olmasada oralara gidip cevre edinebilirsiniz. Herkes hayalindeki iste calismak ister ama buna ulasana kadar, burada hayatta saglam psikoloji ile kalabilmek icin gelir gelmez herhangi bir ise girmek lazim. Buraya 3-5 kurusla geldigimiz icin her gecen gun bakiye azaldiginda hissedilen stress omurden baya goturuyor. Turkiye'de de issiz kaldigim zamanlar olduydu ama buradaki gibi hissetmemistim. Burada haftanin birkac gunu wallmartta diger gunleri kroger'da calisan kisileri taniyorum. Dolayisiyla ilk etapta size haftalik 40 saat calisma bile vermeyebilirler.
  • Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    Taşındı Diğer Meslekler
    148
    4 Oy
    148 İleti
    12k Bakış
    EcheE
    Herkese Selamlar. Biz de E2 COS yapmak istiyoruz. B2 vizemiz var. Amazon e-ticaret yapmayi dusunuyoruz. FBA modeli ile wholesale yapmak istiyoruz. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır, özellikle tedarikci veya distribütör bulma noktasında araştırmalarımız devam ediyor. Deneyimi olan varsa paylaşırsa, sevinirim.
  • Amerika'da Muhasebecilik / CPA

    Diğer Meslekler
    212
    5 Oy
    212 İleti
    24k Bakış
    M
    Merhaba Florida / Orlando da küçük işletmemin muhasebe işlemlerini yapacak muhasebeci arıyorum. İlgilenenler bana msjla ulaşabilir, teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum