@HockeyUmpire2 Amerika'da okul oncesi egirim hakkında en çok sorulan 10 soruyu cevapladım. Youtube videomda izleyebilirsiniz.
-
@HockeyUmpire2 Amerika'da okul oncesi egirim hakkında en çok sorulan 10 soruyu cevapladım. Youtube videomda izleyebilirsiniz.
-
@mesutka45 Amerika'da ilkokulla hakkında bilgi edinmek icin faydalanabileceginiz bilgi kaynaklarını anlattigim bir YouTube videom var. İşinize yarayacagini düşünüyorum.
-
@wishful Merhaba. Amerika'da okul oncesi eğitim ve ilkokullar hakkında YouTube kanalımda videolarımı izleyebilirsiniz. 2017'den beri Los Angeles'dayim.
-
@yuzi35 Amerika'da 10 Soruda Okul Oncesi Eğitim baslikli bir Youtube videosu hazırladım. Belki sorularinizin bir kısmına cevap verebilir.
-
-
@wanti Okul tiplerinde fark yok. Okul bölgelerine gore değişebiliyor kacinci sınıfta ilkokulun bitecegi. Ortaokulda da ona gore baslar sınıf düzeni.
-
-
-
Bu da 21 yas altindaki ,Texas sakini olmayan ve uluslararasi ogrenciler icin:
-
-
Bu sabah HISD'den gelen mesajda neden tüm çocuklara P-EBT verildiği açıklanıyor. Diğer bölgelerde sadece ücretsiz yemek alan çocuklar alabilirken HISD herkese ücretsiz yemek verdiği için herkes buna uygun olmuş oluyor. Metinde kalın harflerle yazılmış olan kısma bakabilirsiniz.
Bu arada 285 dolarlık ödemenin aylık olduğuna dair söylentiler vardı, yine bu mesajda "one-time benefit" diye belirtilmiş.
Spoiler
Dear Parents:As you know, the Pandemic Electronic Benefit Transfer (P-EBT) is a one-time benefit for families who lost access to free or reduced-price meals due to school closures.
The deadline to complete the application for the P-EBT benefit has been extended once again. HISD families now have until August 21 to complete the application online at yourtexasbenefits.com/Learn/PEBT.
I urge HISD families to apply for the P-EBT benefit if they have not done so already.
The $1 billion benefit program was approved by the United States Department of Agriculture to help eligible families buy food during the COVID-19 pandemic. The one-time benefit of up to $285 will be issued on an EBT card, which can be used as a debit card to assist families in buying food from any retailer that accepts the Texas Lone Star Card.
Eligible families include those with children up to 21 years old who were certified for free or reduced-price meals at a Texas school during the 2019-2020 school year, as well as those with children at schools that offer meals at no charge through the Community Eligibility Provision.
Because HISD provides free meals to all students through the Community Eligibility Provision, all HISD students are eligible to receive P-EBT benefits. Foster youth, migrant youth, homeless youth, runaway youth, and Head Start participants are also eligible for P-EBT.
Families who received SNAP benefits for March 2020 and have children 5-18 years old as of May 17, 2020, do not need to apply for those children. These families received P-EBT benefits on their current Lone Star Card in May.
All other eligible families must apply online at yourtexasbenefits.com/Learn/PEBT. This includes families who received SNAP benefits for March 2020 and have children under 5 and between 19 and 21.
Families will have one year from the date the benefits were issued to use the P-EBT food benefits, which are non-transferable.
For more information, please visit hhs.texas.gov/PEBT. If you need help filling out the P-EBT application, please contact 833-613-6220..
Sincerely,
-
@Ayda-Amcalar, içinde söyledi: devlet okulunda egitime devam amerikada
Merabalar bir konuda yardıma ihtiyacım olucak. Ben gecen sene Amerikada exchange yaptım ve kalan 2 yıl yine orda devam etmek istiyorum. Orda bana legal guardian olucak bir aile var. Bu durumda aynı devlet okuluna devam etmem mümkün mü?
ABD vatandasi misiniz? Vize sahibi misiniz?
Hangi kademede egitim goruyorsunuz? Lise egitimi mi?
-
@omertug, içinde söyledi: Ev Arama Sitelerindeki "Assigned" Yazısı
@knnrn, içinde söyledi: Ev Arama Sitelerindeki "Assigned" Yazısı
@RoadtoNewLife, içinde söyledi: Elementary, High School
Arkadaşlar Trulia'dan ev bakarken bazı okullarda Assigned yazıyor. Tam anlayamadım.
Okullarda adrese dayali sistem var. Yani oturdugunuz adres hangi okula bagliysa cocuk o okula gider. Bazi istisnalar olabilir (magnet programi vb). Genelde iyi okullarin bagli oldugu evler/apartmanlar daha pahali oluyor bu yuzden.
Merhaba Kenan bey, 2020 İstanbul buluşmasına forum aracılığıyla katılan Semra hanım, istediğiniz okula ulaşımını kendiniz sağlamak koşuluyla gönderebilirsiniz demişti... Ev arama sitelerinden okulların bölgelerine ulaşabiliyoruz ama mesela hemen yan sokak okulun yakınında olmasına rağmen okula ait değil, o okula istesek de gönderemiyormuyuz? Bilgi yanlışmı acaba? Teşekkürler.
Göndermek istediğiniz okulda kontenjan olup olmadığına göre değişir. Bizim çocuğun gittiği okul Texas'ta ilk on içinde, o nedenle kayıtlar açıldığı zaman okulun önünde sabah beşte sıra oluyor veliler. Bunların hepsi de okulun bölgesinde oturuyor. Başka bir okul ise her gün eve kağıt yolluyor, boş yerimiz var buyrun gelin, arkadaşlarınızı gönderin falan diye. Devlet okulları kontenjana göre devletten para alıyor, o nedenle boş kalsın istemiyorlar.
-
@xpowerglide Amerika'da orta seviye ingilizce ile lise okumak içinde söyledi:
@crazycells biz şu an başvuru yapmış değiliz yukarda bahsettiğim gibi danışmanlık bürosu bize B vizesiyle oturum izni alarak okuyacağımızı söyledi bunun doğruluğunu araştırıyorum.
Amerika'da "oturum izni" diye bir kavram yok, bu Avrupa ulkelerinde var olan bir kavram. O nedenle danismanin ne demek istedigini bilmiyorum, maalesef B vizesi size okuma sansi vermiyor, ayrintili bilgiyi linkledigim konuda bulabilirsiniz.
-
@taha26 Yardımınıza ihtiyacım var!!!! içinde söyledi:
Devlet okuluna geldim ve şuan napıcağımı bilmiyorum bana bir sorun yok denildi eğitim almam ile ilgili ama bakıyorum ki çok fazla sorun varmış mahkeme de biliyor benim okumaya geldiğimi niye herhangi bir sıkıntı çıkarmadılar 😔şuan iş biraz daha erkenken nasıl düzeltebileceğimi biliyor musunuz cidden yardımınıza ihtiyacım var 1 senem yandı türkiyeye geri dönersem üniversite sınavında çok zorlanıcam veya seneye türkiyeye dönüp burdaki okullar için mi çalışsam üniversite için şimdiden teşekkürler ilgi alakanız için
oncelikle soyleyeyim kafanizin karismasi cok normal. Turkiye'de de resmi kurum ve kuruluslarin gorevlerinin amac ve tanimi belliyken, devletin basindaki ve icindeki kisilerin ne anayasaya ne de hukuka saygisi olmadigi icin, Turkiye'de yasarken "devletin normal isleyisini" anlamak oldukca zor. Gunumuzde normal bir hukuk devleti isleyisinde mahkeme bir karara varmissa ulkedeki herkes o mahkeme kararina uyar.
ABD de ayrica "federal hukumetler" ve "eyalet hukumetleri" duzeyinde iki ayri katman da oldugundan, kimin ne is yaptigini anlamak zaman aliyor. Ayrica ABD vatandaslari merkezi yonetimin guclenmesini de cok istemiyor, dolayisiyla butun kurumlar birbirleriyle cok kisitli bilgi paylasabiliyorlar.
Devlet okullari zaten gocmenlik statusune bakmadan sizi kabul ediyorlar, gocmenlik statunuzu sorgulamak okullarin isi degil. Su sekilde dusunebilirsiniz sanirim... ABD'de yasal olmayan ve yolda giden bir vatandasa araba carparsa, ardindan mudahele eden saglik ekipleri bu insanin ABD'de yasal olmayan biri olup olmadigini mi sorgular, yoksa sadece isini yapip, kisinin hayatini kurtarmaya mi calisir... Dolayisiyla gocmenlik statunuzle ilgilenmeyen birimler tabii ki bu konuda size bilgi veremezler. Zaten su anda turist vizesine sahip olup okula gitmeye devam ederseniz polis gelip sizi okuldan almayacak. Bu yaptiginiz kural ihlali, ilerde gocmenlikle ilgili ya da vize sureclerinde onunuze problem olarak cikacaktir. Cunku turist vizesini bu amacla kullanamazsiniz.
ABD'de eger okumak istiyorsaniz ya devlet okullarinda gerekli ucreti odeyerek okuyabilirsiniz ya da ozel okullara ucreti odeyerek okuyabilirsiniz, size onceden gonderdigim linkteki ilk iletiyi okuyun kesinlikle. Ogrenci statusunde okumak icin F1'e cevirmeniz lazim statunuzu, su an bunu en iyi nasil yaparsiniz bilmiyorum cunku icinde bulundugunuz vizenin statusunu de ihlal etmissiniz, dolayisiyla su an okulda okudugunuzu soyleyerek bu statuyu ceviremezsiniz. ABD'de bulunan bir avukata danismaniz daha yerinde olur. 1 saatlik randevu alip birkac ayri avukata danismaniz iyi olur.
(avukat arkadaslar terminolojide yanlislik yaparsam duzeltmekten cekinmesinler)
-
Eger ABD'de siz vize sahibi olarak bulunuyorsaniz ve cocugunuz da sizinle beraber ABD'ye gelmisse, bu durumda cocugunuzun ABD'deki ucretsiz bir devlet okuluna (ilkokul, ortaokul veya lise) gitmesi mumkundur. Asagidaki tablo hangi vize sahibinin cocuklarinin ABD'de okuyabilecegini gostermektedir:
Vize türü ve açıklaması Vize sahibinin çocuğu için K-12 Eğitimi (ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi) Vize sahibinin evlenmemiş çocukları için lise sonrası eğitim (yüksekokul ve üniversite) (A) Diplomat vizesi ✅ ✅ (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ ❌ (1) ❌ (C) ABD’den Transit Geçiş Vizesi - - (D) Mürettebat Vizesi - - (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri ✅ ✅ (F) Akademik Öğrenci Vizesi ✅ ✅ (2) (G) Uluslararası Organizasyon Temsilci Vizesi ✅ ✅ (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B) ✅ ✅ ( I ) Basın Mensubu ve Gazeteciler Vizesi - - ( J ) Değişim Programı Vizeleri ✅ ✅ (K) Nişanlılık Vizesi ✅ ✅ (L) Şirket İçi Transfer Vizesi ✅ ✅ (M) Mesleki Öğrenci Vizesi ✅ ✅ (3) (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi ✅ ✅ (P) Uluslararası Üne Sahip Sporcular, Sanatçılar ve Gösteri Grupları Vizesi ✅ ✅ (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi ✅ ✅ (R) Din Görevlisi Vizesi ✅ ✅ NATO Vizesi ✅ ✅ (S) Tanık Vizesi ✅ ✅ (4) (T) İnsan Kaçakçılığı Mağduru Vizesi ✅ ✅ (TN) NAFTA Vizesi ✅ ✅ (U) Suç Faaliyeti Mağduru Vizesi ✅ ✅ (V) Vizeleri (artık alınamıyor) ✅ ✅Aciklamalar:
*(1): B2 vizesiyle giris yapmis cocugunuz, bazi durumlarda (eger turistik amac disinda bir gorev icin ABD'ye B1/B2 vizesiyle giris yapmissaniz) okullara kayit yaptirabilir. Ama cocugunuzun vizesi okula devam etmesi icin uzatilamaz, anne veya babanin ABD'deki gorevi bittigi zaman cocuk da onlarla beraber ABD disina cikmalidir.
*(2): F2 vizesine sahip cocugunuz tam zamanli olmadikca bir universiteye veya yuksekokula gidebilir. Fakat tam zamanli ogrenci olabilmek icin F1/M1 veya J1 statusune gecis yapmalidir.
*(3): M2 vizesine sahip cocugunuz tam zamanli olmadikca bir universiteye veya yuksekokula gidebilir. Fakat tam zamanli ogrenci olabilmek icin M1 veya J1 statusune gecis yapmalidir.
*(4): Hem evli, hem bekar cocuklar universiteye katilabilir. Ayrica bir yas kisitlamasi da yoktur.Bu konuda ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler -

82
34.6k
Users
5.3k
Topics
386.0k