Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

P-EBT (Pandemi Nedeniye Okul Çağındaki Çocuklara Verilen Gıda Yardımı)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Merhaba arkadaşlar,

    Dün akşam itibariyle P-EBT (Pandemic Electronic Benefits Transfer) için verilen gıda yardımı parasının (285 dolar) yüklü olduğu kartımız adresimize geldi. Texas için son başvuru tarihi 31 Temmuz. Aşağıdaki linkten başvurunuzu yapın ve çocuk başına 285 dolar yüklü kartınızı alın. Bu kartla herhangi bir marketten (veya online olarak Amazon veya Walmart'tan) sadece gıda alışverişi yapabilirsiniz. 285 dolarlık tutar Texas eyaleti için geçerli, diğer eyaletlerin ödeme tutarları farklılık gösterebilir.

    Özetle bu para çocukların okuldaki yemekleri için ayrılan bütçeden veriliyor. Okullar kapalı olduğu için yemek bütçeleri okulların elinde kalmıştı, bu şekilde ödeme yapmaya karar verilmiş. Gördüğüm kadarıyla pek çok eyalet ve okul bölgesi bunu yapıyor.

    Ayrıntılı bilgi için şuraya bakın:
    https://hhs.texas.gov/services/health/coronavirus-covid-19/coronavirus-covid-19-information-texans/pandemic-ebt-p-ebt-due-covid-19

    Texas için başvuru sayfası:

    P-EBT programına katılan diğer eyaletler için:

    Ve en çok merak edilen soruyu daha sorulmadan yanıtlayayım: Bu parayı almak "public charge" olarak değerlendirilmiyor. Yukarıda paylaştığım ilk sayfada bu bilgi açıkça yazılmış.


  • @knnrn
    Su linkteki https://yourtexasbenefits.com/Learn/PEBT yazida, 2019-2020 doneminde dusuk ucretli veya ucretsiz yemek yardimi alanlar basvurabiliyor gibi bir anlam cikiyor mu ilk paragraftan?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: P-EBT (Pandemi Nedeniye Okul Çağındaki Çocuklara Verilen Gıda Yardımı)

    @knnrn
    Su linkteki https://yourtexasbenefits.com/Learn/PEBT yazida, 2019-2020 doneminde dusuk ucretli veya ucretsiz yemek yardimi alanlar basvurabiliyor gibi bir anlam cikiyor mu ilk paragraftan?

    Burada çoğu okulda kahvaltı veya öğle yemeği ücretsiz olduğu için o kapsama girmiş oluyor.

    Ayrıca biz bu ifadeye dayanarak formu doldurduk ve "eligible" olarak çıktı:
    "Complete the entire application to see if your child is eligible."


  • @knnrn bu başlık için teşekkür ederiz, peki bu yardımdan çocukları henüz eğitime başlamamış yeni göçmenler yararlanabilir mi?

    Edit:
    Sanırım yararlanamıyor

    "Pandemi Elektronik Yardım Transferi (P-EBT), uygun ailelere daha önce ücretsiz veya düşük fiyatlı yemekler alan her çocuk için bir kerelik ödeme sağlar"

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana Hayır, sanmıyorum. Başvuru sırasında çocuğun SSN ve öğrenci numarasını istiyor.


  • Bu program okul acikken ucretsiz veya indirilmis fiyattan okul yemegi alan K-12 ogrencileri icin. Genelde bu ogrenciler dusuk gelirli aile cocuklari veya tumden ucretsiz yemek tedarik eden eyalet okullarindalar. Ve bazi durumlarda bu kahvalti ve ogle yemegi ogunleri bu cocuklarin bir gun boyunca yiyebildikleri tek yemek oluyor. Yani o derece yoksul aileler de var.

    Benim is yerinden bir arkadasimin esi lisede Ingilizce ogretmeni ve anlattigina gore bu sekilde yoksul cocuklara normalde haftasonu evlerinde yemek yiyebilsinler diye Cuma gunlerinde cafeterialardan hem Cumartesi hemde Pazar gunleri icin ozel paket yemekler hazirlayip, eve giderlerken veriyorlarmis. Iste bu ogrenciler, okullar kapaliyken zor durumdalar ve eyaletler bunlara ve ailelerine yardimci olmak icin bu tur programlar hazirliyorlar.

    Buda Delaware'deki program: https://dhss.delaware.gov/dhss/dss/pebt.html#:~:text=Delaware's P-EBT Program provides,of the COVID-19 pandemic.


  • :))) ne california ne de texasa basvurabiliyorum :))))) california 15 temmuzda bitmis texasda 2019-2020 deki durumunu soruyor ogrencinin kayitli degilsen basvuruya devam ettirmiyor. artik bir sonraki korona doneminde :))))))


  • @gkhanfeez Okullar Agustos 13 gibi acilacak. Bizim County ve egitim bolgesi 1 ay online egitim yapacak. Sonra 3 opsiyon sunuyorlar. Taleplere gore ayarlamalar yapacaklar.

    • Online
    • Okulda
    • Hibrit (3 gun okul, 2 gun online)

    Okul kaydini yaptiginiz anda aslinda basvurabilirsiniz. Biz kaydi tamamladik ancak ogrenci numarasina ulasamadik henuz.


  • @caglaror malesef bize böyle bir opsiyon sunmadılar. Online okadar zor bir uygulama ki ebeveyn için, yaz okulunda bıktık usandık. Çocuğu evde motive etmek çok zor, opsiyon sunsalar 1sn düşünmeden okula gönderirdim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu sabah HISD'den gelen mesajda neden tüm çocuklara P-EBT verildiği açıklanıyor. Diğer bölgelerde sadece ücretsiz yemek alan çocuklar alabilirken HISD herkese ücretsiz yemek verdiği için herkes buna uygun olmuş oluyor. Metinde kalın harflerle yazılmış olan kısma bakabilirsiniz.

    Bu arada 285 dolarlık ödemenin aylık olduğuna dair söylentiler vardı, yine bu mesajda "one-time benefit" diye belirtilmiş.

    Dear Parents:

    As you know, the Pandemic Electronic Benefit Transfer (P-EBT) is a one-time benefit for families who lost access to free or reduced-price meals due to school closures.

    The deadline to complete the application for the P-EBT benefit has been extended once again. HISD families now have until August 21 to complete the application online at yourtexasbenefits.com/Learn/PEBT.

    I urge HISD families to apply for the P-EBT benefit if they have not done so already.

    The $1 billion benefit program was approved by the United States Department of Agriculture to help eligible families buy food during the COVID-19 pandemic. The one-time benefit of up to $285 will be issued on an EBT card, which can be used as a debit card to assist families in buying food from any retailer that accepts the Texas Lone Star Card.

    Eligible families include those with children up to 21 years old who were certified for free or reduced-price meals at a Texas school during the 2019-2020 school year, as well as those with children at schools that offer meals at no charge through the Community Eligibility Provision.

    Because HISD provides free meals to all students through the Community Eligibility Provision, all HISD students are eligible to receive P-EBT benefits. Foster youth, migrant youth, homeless youth, runaway youth, and Head Start participants are also eligible for P-EBT.

    Families who received SNAP benefits for March 2020 and have children 5-18 years old as of May 17, 2020, do not need to apply for those children. These families received P-EBT benefits on their current Lone Star Card in May.

    All other eligible families must apply online at yourtexasbenefits.com/Learn/PEBT. This includes families who received SNAP benefits for March 2020 and have children under 5 and between 19 and 21.

    Families will have one year from the date the benefits were issued to use the P-EBT food benefits, which are non-transferable.

    For more information, please visit hhs.texas.gov/PEBT. If you need help filling out the P-EBT application, please contact 833-613-6220..

    Sincerely,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum