Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba 2024 Aralık ayında Türkiye'de bulunan bir ajans aracılığyla au pair programına kayıt oldum. Şuan da halen daha evraklarımı hazırlama sürecindeyim ancak merak ettiğim boşu boşuna mı bu ajansa para vermiş bulundum? BridgeUSA Programs sitesine baktığımda ücretsiz bir şekilde au pair programına başvuru yapma hakkım var sanırım tam olarak anlayamadım. Ajansa kayıt olmadan önce youtube dan au pair programına giden bir sürü kızın videosunu izledim ve çoğu ajans yardımı olmadan programa başvurulmasını önermeyip bu sürecin çok zorlu olduğundan bahsediyordu.

• @Burak-Terzi Merhaba, ben 2022-2024 yılları arasında J-1 ile Virginia da bulundum ve aşağıda linkini verdiğim siteden okulumun istediği şartları sağlayan bir sigorta yaptırdım, eşim ve 10 yaşında kızım için yaptırdığım sigorta yaklaşık 1300 usd idi yıllık ödeniyor benim işimi görmüştü, benim yaptırdığım sigorta da %20 benim tarafından ödenmesi gerektiği şeklinde idi ama yaklaşık 400 usd fazlasını öderseniz %100 karşılıyor diye biliyorum, IMG global idi benim yaptırdğım yer,
    https://www.insubuy.com/j1-visa-health-insurance/
    bu bağlantıdan araştırabilirsiniz, ama buradan sigorta alırken size tavsiyem okulunuzun GSS bölümünden destek almanız, benim okul Virginia Tech idi ve onlar 20 usd karşılığında yaptırdığım sigortanın J-1 şartlarını karşılayıp karşılamadığını kontrol ediyorlardı, eğer onaylamazlarsa bir anlamı kalmaz, mutlaka okulunuza danışın, kolaylıklar dilerim,

• @suzmanoglu merhaba. Sağlık sigortasını üniversitelerin international ofisleri kontrol ediyor. Genellikle ds2019 formunun arkasında nasıl bir coverage olması gerektiği yazıyor.

Ben 2017-2018 yıllarında adı geçen firmadan yapmıştım. Springfiled, IL de çocukların göz muayenesi vb işlemler için gittiğimiz hiçbir yer tanımadı bu sağlık sigortasını. Sadece J1 ile başlangıç yapmamızı sağladı. Diğer bir ayrıntı olarak sigortasını yaptırırken ds2019 formunun arka sayfasında vaka başı olan tutar var, ben ilk yaptırdığımda toplam tutar şeklinde sağlık sigortası yaptırmıştım. İnternational ofis toplam değil vaka başı şeklinde sigortayı değiştirmem gerektiğini söyledi.

• @finalhope göz ve dis sigortalari isteğe bağlı ve ayrıca yaptırılıyor. Bizde j vizesi ile Amerikadayiz, yaptirdigimiz ve diger j vizesi için uygun sigortalarda göz ve diş yok. İlk bir yıl içinde diş için yaptırmamız gerekti ve ayrıca yaptırdık ama 6 ay - 1 yıl geçtikten sonra diş tedavilerinde geçerli oluyormuş. Yararlanamadık. Önce sistemde odemelerimizin birikmesi gerekiyormuş. Onu her ay ödeme yaparak devam ettiriyoruz.

• @mugedeniz anladım, teşekkür ederim. Hem j1 için uygun olsun hem de işimize yarasın kullanalım deniliyorsa gideceğiniz üniversite ya da eyalete göre farklılık gösterebilir. Bizim süremiz 9 ay olduğundan çok detaylı incelemedik.

• @finalhope merhaba ben yaptırdığım sigortada doktor muayenelerinde sorun yaşamadım, eşim acilde tedavi gördü , sık sık patient frst e gittik ayrıca muatene olduk ve tahliller yapıldı, sigorta %80 ni ödedi, ayrıca reçete edilen ilaçların da eczaneden aldıktan sonra faturasını sigorta kurumuna ilettiğimde ilaç bedelinin % 80 nini hesabıma aktardı, IMG Global den çok memnun kaldım, siizn yaptırdığınız belki başka bir firmadır, ben sorun yaşamadım açıkçası,

• @suzmanoglu merhaba, teşekkür ederim. Şöyle birşeydi.

Ekran görüntüsü 2025-02-10 170303.png

• Merhaba, son zamanlarda J1 ile Amerika’ya giris cikis yapan oldu mu? Mayis’ta kongreye Fransa’ya gidip, oradan Turkiye’de ailemi gorup Amerika’ya donecektim, ancak universite cok gerekli olmadikca yurtdisi seyahat onermediklerini bildirdi bugun. Bu sebeple yakin zamanlarda giris cikis yapan oldu mu merak ettim. (Bu arada guncel imzali DS 2019 formum ve surem bulunmakta)

• merhaba eylül ayında 1 yıllık internship intern programını tamamlayıp türkiyeye döndüm dv lottery kazanınıydım ama maalesef current olamadım şimdi ise traniee olarak gitmeyi düşünüyorum intern programında sonra traniee olarak gidebiliyor muyum bilgisi olan var mı 2 yıl yasağımda yok kaldırdım @crazycells bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz teşekkürler

• merhaba, ben 3 yıllık J1 Research vizesi ile ABD'deyim ve ilk yılımı doldurdum. Vizem 3 yıllık olduğu için her sene yenileme gibi bir durumum yok. Benim sorum sponsor değişikliği durumunda ne olacağı konusunda. Şu an bulunduğum yerden başka bir yere transfer olma durumum var. Daha doğrusu bağlı çalıştığım kişi bir iş teklifi aldı ve transfer olmaya sıcak bakıyor. Bu durumda beni de yanında götürecek haliyle ve J1 sponsorum değişecek, çünkü sponsorum bir üniversite iken diğerine geçeceğim. Bu durumda süreç sıfırdan mı başlamış olacak yoksa geçiş olduğu için konsolosluğa gitmeme gerek yok mu? Yine de pasaportumdaki stamp şu an çalıştığım yere ait olduğu için girip çıkamam sanırım, bu sebeple yeni stamp ihtiyacım olacaktır ve konsolosluğa gitmem gerekecek. Bu durumda vize transferi başlar başlamaz konsolosluktan randevu mu almam gerek? Ne yapmam gerektiğini açıkçası hiç bilmiyorum. Pek bir bilgi de bulamadım.
    Ayrıca transfer olurken aynı şekilde kalan süre için mi verecekler yoksa yılda bir yenileme usulü bir vizeye mi geçeceğim acaba, bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim

• @Kaan-Özdemir merhaba, ben bizim durumumuzu anlatıyım. Eşim 4 yıllık j1 vizesi ile ve ben, kızım j2 Ile 3 yıl önce Amerika ya geldik. 6 ay sonra eşim başka bir okula geçti projede çalışmak üzere. İlk gittiği okula kendimiz sponsor olabiliriz diye gitmiştik. Senelik olarak j1 vizemiz yenilendi okul ile her yıl. Pasaport ve konsoloslukta birsey yapmadık. Zaten geçişten 4 ay sonra eb2-Niw vizesi için hazırlanmaya başladık ve 2 ay içinde başvuruyu yaptık. Onayı aldık hemen ama vize bülteni aktif olmadığı için adjustment of status için dahs yeni başvurabildik. 19 ay sonra. Seyahat iznimiz gelene kadar Amerika’dan ayrılamayacaktık. Pasaport hala 4 yıl görünüyor. Sizinde eb2-Niw ile greencard başvuru planınız varsa pasaport için Birsey yapmanıza gerek yok.
    Okullar sizin yönlendirmeniz Ike kendi arajarında hallediyorlar geçişi. International bölümden diğer okulun bölümü ile belgekerinizi devrediyorlar. Sizde çıkış ve diğer yere girişte imzanızı atıyorsunuz.Ama maaş alınacaksanız senelik yenileme yapıyorlar. Okul tarafından süreniz dolmadan 1-2 hafta içinde yspıyorlar. Tabi sizin takip etmeniz gerek. Biraz yavaş ve rahat olabiliyorlar. Florida öyle en azından.
    Kolay gelsin.

• @mugedeniz cevabınız için teşekkür ederim. eb2-niw için bir girişimim olmayacak şu an için ve Türkiye'ye giriş çıkış yapmaya devam edebilmem gerekiyor. Bu durumda sanırım Türkiye'de konsolosluktan yeni vize işlemi yaptırmam gerekecek sanırım. Maaşın da aynı kalmayacağını düşünüyorum, cost of livingi çok daha yüksek bir şehre geçiş yapacağım o sebeple değişecektir.

Geçiş işleri kesinleşirse bundan 4-5 ay sonra için olacak, ben de 4 ay sonra tatile Türkiye'ye gideceğim. Eğer mümkünse belgeleri vs tamamlayıp direkt randevu alarak gideceğim tarihe vize işlemini başlatıp tatil bitmeden pasaportumu alacak şekilde ayarlamayı planlıyorum. Ama henüz geçiş yapmamış olacağım diğer tarafa mesela. Özetle karışık bir durum gibi, sanırım onlar da yol gösterecektir.

Ne yazık ki bu tip durumlarda international officeler olmazsa çıkma ülkeden gibi mükemmel çözümler sunuyorlar. Elimden geleni yapacağım bakalım. Eğer burada benzer bir süreci yaşamış olan varsa ve bilgilendirirse çok sevinirim.

Yoksa da eğer gerçekleşirse süreci burada anlatacağım zaten başkaları yararlansın diye

• Merhabalar arkadaşlar, seneye okulumun anlaşmalı olduğu üniversitede exchange student olarak bulunmak istiyorum. Acaba bu konuda deneyimi olanlar var mıdır? Genelde bu vizenin süreci ne kadar sürüyor? Ne kadar erken başvurmalıyım acaba? Okulumuzdaki hocalar vize işi biraz sıkıntı demişti. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.

• Merhabalar şu yakınlarda j1 vizesi için randevu alabilen var mı? ankaradan? ankara sürekli dolu diyor. var olan baş vurumu kapatıp istanbulda arasam tekrar ücret öder miyim? ya da yer bulabilir miyim bilmiyorum?

• @Kaan-Özdemir merhaba, ben j1 için davetiye aldım, Ankara veya İstanbul randevuları arasında fark var mı? Davetiyeden sonra mülakat tarihi kaç gün sonrasına veriliyor?

• @GOLDFALCON Hangisi daha yakına veriyor? İstanbul mu Ankara mı?

• merhaba, J1 için daha önce randevusunu erkene çekebilen veya acil randevu talebinde bulunup yanıt alan oldu mu? Ankarada en erken ekim ayında randevu gözüküyor ama en geç temmuzda abdye giriş yapmam gerek. Randevu yakalama ihtimalim var mı daha erkene?

• @tnaz Merhabalar,
    Ben daha yeni emergency request de bulundum, kabul ettiler. Öyle olunca sizin için sistemde slot açıyorlar uygun olan tarihi seçiyorsunuz. DS-2019 formunda işe başlama tarihiniz eğer randevu tarihinizden önce ise istekte bulunabilirsiniz, ilgili belgeleri de ekleyerek. Umarım yolunda gider sizin için.

• J1 STAJ ViZESi iÇiN ARAŞTiRMA ve TECRüBELERiM

Merhaba,

Bir süredir J1’i araştırıyorum ve Türkiye’deki bazı aracı kurumları ziyaret ettim.

==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ====

J1 STAJ ViZESi iÇiN ARACi ŞiRKET SEÇMEKK

Türkiye’deki kurumlar aracının aracısı denilebilir.

Yukarıdaki linkten kategori kısmında “intern” veya “trainee” kısmını seçin.

Türkiye’deki kurumlar, sayafadaki aracı şirketler ile çalışıyor
    ve sizin bir takım işlemlerinizi tamamladığı için komisyon talep ediyor.

Eğer linkteki kurumlara ulaşırsanız fiyatlar daha uygun olabilir.

==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ====

J1 ViZESi MESLEKLERi

Birçok meslek J1 için uygun fakat daha çok mutfak ve otel ile ilgili işler var.

Ben mühendisim.
    Linkedin üzeriden ABD’deki birçok staja başvurdum,
    İK’ya mesaj yazdım fakat mühendislik alanında staj bulamadım.
    Kendi gözlemim, ABD üniversitelerinden mezun kişiler tercih ediyorlar.

Ayrıca aracı şirketlerde mühendislik işleri yok veya oldukça az.

Üniversitede mutfakla ilgili bölüm okunmasa bile
    birkaç ay aşçılık eğitimi ve tecrübesi ile J1 alanların olduğunu internette okumuştum.

Fakat Türkiye’deki birçok aracı şirket ile görüştüm.
    Onların hepsi, üniversitede aşçılık okunmamış ise 5 yıl tecrübe gerektiğinden bahsettiler.

Work and Travel programındaki gibi sınırlama olmamasına rağmen
    Türkiye’deki aracı şirketlerin kabul oranını düşürmemek için
    üniversite son sınıfları programa almak istememeleri gibi bir durum olabilir.

• Herkese merhaba nişanlım için J1 resercher vizesine basvurmayi dusunuyoruz. İlgili host hoca ve kurumu bulduk. Ancak turkiyedeki işler sebebi ile baslangiç tarihini seneye yazirmayı dusunuyoruz host hocamız kabul etti ancak mülakat ile program başlangici arasinda ne kadar süre olmalı sizce ? Çunku mulakata eylül ekimde girilirse program baslangici neredeyse 9 ay sonra olacak

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |