Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Sayın Yetkili,

2023 Green Card talihlisiyiz. İlk Amerika girişimizi Ocak 2024’te, ikinci girişimizi Ağustos 2024’te, son girişimizi ise Aralık 2024’te gerçekleştirdik. Amerika’dan son çıkışımız 14 Şubat 2025 tarihinde olmuştur.

Son girişimiz sırasında oğlumun doğumu gerçekleşmiştir (28 Ocak). Bu süreçte, 17 Aralık 2024 tarihinde Re-Entry Permit başvurumuzu yaparak gerekli tüm ödemeleri tamamladık. 17 Ocak 2025 tarihinde biyometrik (parmak izi) randevumuzu da tamamladık. Ancak 19 Ocak 2026 tarihi itibarıyla başvurumuz hâlen sonuçlanmamıştır.

Muscat’ta ikamet etmekteyiz ve Amerika’ya seyahat süresi yaklaşık 16 saat sürmektedir. 6 yaşında bir kızım ve yaklaşık 1 yaşında bir oğlum bulunması sebebiyle, ailemle birlikte uzun ve belirsiz bir bekleme sürecini tekrar yaşamak istemiyoruz. Başvuru onay sürelerinin ortalama 15 ay olduğu biliyorum, bizim 13 ay doldu ve belki 2 ay sonra izni almış olacağız, risk almadan Amerika’da dışında 1 yıl dolmadan Şubat başı gitmeyi düşünüyoruz ama risk alıp gitmesek ne olur? Mart ayında onay gelirse ülkeye girmedik diye bir problem yaşar mıyız?

Bu doğrultuda, Re-Entry Permit başvurumuzun ortalama sonuçlanma süresi, mevcut durumumuz ve Amerika’ya yeniden giriş konusunda nasıl bir yol izlememizin daha uygun olacağı hakkında tarafımıza bilgi ve yönlendirme rica ederiz.

İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

• Muslu Law Firm

@busradincer, içinde söyledi: Re-Entry Permit bekleme süresi

Sayın Yetkili,

2023 Green Card talihlisiyiz. İlk Amerika girişimizi Ocak 2024’te, ikinci girişimizi Ağustos 2024’te, son girişimizi ise Aralık 2024’te gerçekleştirdik. Amerika’dan son çıkışımız 14 Şubat 2025 tarihinde olmuştur.

Son girişimiz sırasında oğlumun doğumu gerçekleşmiştir (28 Ocak). Bu süreçte, 17 Aralık 2024 tarihinde Re-Entry Permit başvurumuzu yaparak gerekli tüm ödemeleri tamamladık. 17 Ocak 2025 tarihinde biyometrik (parmak izi) randevumuzu da tamamladık. Ancak 19 Ocak 2026 tarihi itibarıyla başvurumuz hâlen sonuçlanmamıştır.

Muscat’ta ikamet etmekteyiz ve Amerika’ya seyahat süresi yaklaşık 16 saat sürmektedir. 6 yaşında bir kızım ve yaklaşık 1 yaşında bir oğlum bulunması sebebiyle, ailemle birlikte uzun ve belirsiz bir bekleme sürecini tekrar yaşamak istemiyoruz. Başvuru onay sürelerinin ortalama 15 ay olduğu biliyorum, bizim 13 ay doldu ve belki 2 ay sonra izni almış olacağız, risk almadan Amerika’da dışında 1 yıl dolmadan Şubat başı gitmeyi düşünüyoruz ama risk alıp gitmesek ne olur? Mart ayında onay gelirse ülkeye girmedik diye bir problem yaşar mıyız?

Bu doğrultuda, Re-Entry Permit başvurumuzun ortalama sonuçlanma süresi, mevcut durumumuz ve Amerika’ya yeniden giriş konusunda nasıl bir yol izlememizin daha uygun olacağı hakkında tarafımıza bilgi ve yönlendirme rica ederiz.

İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Sayin @busradincer, bugun itibari ile reentry karari alma zamani %80 davalar icin 16 aydir, bu sure basvuru tarihinizde baslar. Yani 17 Aralik, 2024te basvuru yapti iseniz 17 Nisan, 2026 gibi sonuc almaniz gerekir. (Processing time for Application for Travel Documents, Parole Documents, and Arrival/Departure Records (I-131) at Service Center Operations (SCOPS) 80% of cases are completed within 16 Months). Bu linkten sizde bakabilirsiniz- https://egov.uscis.gov/processing-times/. Sorun, eger I-131iniz onay almaz ise karsiniza cikacaktir. Onay alirsaniz gec girisinizde bir sorun olmaz. Risk almayalim derseniz ABDden en son cikis tarihiniz olan 14 Subat 2025ten bir yil sonra en son 13 Subat 2025 gunu ABD'ye giris yapmaniz gerekir. Eger I-131iniz herhangi bir nedenden dolayi red olursa o zaman gec kaldiginiz icin yesil kartinizi kaybetme ihtimaliniz olur. Basvurunuzu yapmadigim icin risk durumunu degerlendiremiyorum. I-131 basvuru nedenleriniz kuvvetli ise ve gerekli delilleri ekledi iseniz onay alabilmeniz gerekir. Bol sanslar dilerim.

• @Claudia-J-Muslu delil nasıl sunulabilir. Biz eşimiz işine devam edebilmesi için re-entryye başvuruda bulunacağız. Delil ne olabilir

• Sayın @Claudia-J-Muslu,

Paylaştığınız açıklama ve bilgilendirme için teşekkür ederim.

Süremiz az kaldığı işin ve riske atmak istemediğimiz için expedite talebinde de bulunduk. Süreç sonucunda benim başvurum onaylandı re-entry permit aldım; ancak eşim ve oğlum için henüz onay gelmedi. Eşimin dosyasıyla ilgili olarak sistemde “ek belge talebi (RFE)” oluşturulduğunu görüyoruz. Ancak bu talep fiziksel posta yoluyla gönderildiği için şu an itibarıyla hangi ek belgelerin istendiğini bilmiyoruz ve henüz elimize ulaşmadı.

Bu noktada tereddüdümüz şudur:

Expedite talebinde sunduğumuz deliller eşimin işi üzerinden oluşturulmuş ve aile bütünlüğü esas alınarak hazırlanmıştı.

Buna rağmen yalnızca benim başvurumun onaylanması, diğer başvuruların beklemede kalması normal bir süreç midir?

RFE gelmiş olması, başvurunun reddedilme ihtimalinin yüksek olduğu anlamına mı gelir, yoksa dosyanın aktif olarak incelendiğini mi gösterir?

Ayrıca, fiziksel RFE mektubu elimize ulaşmadan önce bizim yapabileceğimiz ek bir başvuru, açıklama ya da proaktif bir adım olup olmadığını da sormak isterim. Amacımız süreci doğru ve zamanında yönetmek, herhangi bir hak kaybı veya risk oluşmasını önlemektir.

Görüş ve yönlendirmenizi rica eder, desteğiniz için teşekkür ederim.

• Muslu Law Firm

@busradincer, içinde söyledi: Re-Entry Permit bekleme süresi

Sayın @Claudia-J-Muslu,

Paylaştığınız açıklama ve bilgilendirme için teşekkür ederim.

Süremiz az kaldığı işin ve riske atmak istemediğimiz için expedite talebinde de bulunduk. Süreç sonucunda benim başvurum onaylandı re-entry permit aldım; ancak eşim ve oğlum için henüz onay gelmedi. Eşimin dosyasıyla ilgili olarak sistemde “ek belge talebi (RFE)” oluşturulduğunu görüyoruz. Ancak bu talep fiziksel posta yoluyla gönderildiği için şu an itibarıyla hangi ek belgelerin istendiğini bilmiyoruz ve henüz elimize ulaşmadı.

Bu noktada tereddüdümüz şudur:

Expedite talebinde sunduğumuz deliller eşimin işi üzerinden oluşturulmuş ve aile bütünlüğü esas alınarak hazırlanmıştı.

Buna rağmen yalnızca benim başvurumun onaylanması, diğer başvuruların beklemede kalması normal bir süreç midir?

RFE gelmiş olması, başvurunun reddedilme ihtimalinin yüksek olduğu anlamına mı gelir, yoksa dosyanın aktif olarak incelendiğini mi gösterir?

Ayrıca, fiziksel RFE mektubu elimize ulaşmadan önce bizim yapabileceğimiz ek bir başvuru, açıklama ya da proaktif bir adım olup olmadığını da sormak isterim. Amacımız süreci doğru ve zamanında yönetmek, herhangi bir hak kaybı veya risk oluşmasını önlemektir.

Görüş ve yönlendirmenizi rica eder, desteğiniz için teşekkür ederim.

Sayin@busradincer, eger ana basvuru esinizin uzerinden yapildi ise size onay gelip ona onay gelmemesi sasirticidir. Eger expedite basvurusu icin neden ayni ise ve ayni belgelerle basvuru yapildi ise hepsine ayni cevabin gelmesi beklenir. Online hesabiniz var ise RFEyi gorebilme ihtimaliniz olur. Veya online bir hesabiniz yok ise bile online hesap acip RFEye postadan once ulasma sansiniz olabilir. Sorularinizin tam olarak cevaplari asagidadir:

1. Buna rağmen yalnızca benim başvurumun onaylanması, diğer başvuruların beklemede kalması normal bir süreç midir? Normal bir surec degildir. Genelde hepsine ayni sonucun gelmesi gerekir. Ana basvuru sahibinin sonucu ana basvuru sahibine bagimli basvurularla ayni olur. Oncelikle ana basvurunun sonuclanmasi gerekir.

2.RFE gelmiş olması, başvurunun reddedilme ihtimalinin yüksek olduğu anlamına mı gelir, yoksa dosyanın aktif olarak incelendiğini mi gösterir? RFE gelmis olmasi, hem red edilme ihtimalini yukseltir hem de dosyanin aktif incelemede oldugunu gosterir. RFE sureci iyi yonetilmezse veya RFEye vakitli cevap verilmezse dosyaniz eldeki bilgilerle degerlendirilir ve ek bilgi sunulmadigi icin dosya red alir.

1. Ayrıca, fiziksel RFE mektubu elimize ulaşmadan önce bizim yapabileceğimiz ek bir başvuru, açıklama ya da proaktif bir adım olup olmadığını da sormak isterim. Amacımız süreci doğru ve zamanında yönetmek, herhangi bir hak kaybı veya risk oluşmasını önlemektir. Online hesap acip oradan bakmayi deneyebilirsiniz. Online e-request yapip RFE noticei almadiginizi iletebilirsiniz. Linke bakiniz https://egov.uscis.gov/e-request secmeniz gereken did not receive notice by mail secenegidir. Guvenilir bir ABD adresi vermeniz isinizi kolaylastiracaktir. Kolay gelsin.

• Merhabalar,
    ben de müracaat ettim ancak benim son 5 yıldaki kalışım 1 yıldan bile az yani giriş-çıkış yaptım gibi bişey.
    bu durumda benim müracaatımın reddedilmesi olası mı? ve ne yapmamı tavsiye edersiniz, ailemde sağlık sorunlarıyla ilgili elimde notarised olmuş belge var, ama bunu müracaatımda ek brlge olarak göndermedim? sonradan gönderebilirmiyim?
    yada mülakaat da açıklayabilirmiyim beni göçmenlik buroya çağırdıklarında?
    teşekkürler
    nevin teague

• @Claudia-J-Muslu Yanıtınız ve detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim. Süreci daha net değerlendirebilmeniz adına bazı önemli bilgileri paylaşmak isterim.

Öncelikle belirtmek isterim ki Green Card ana kazananı benim. Ancak hem re-entry permit başvurularımızda hem de expedite talebimizde ana gerekçe ve ana dayanak, eşimin işi nedeniyle ABD dışında zorunlu olarak bulunmamızdır. Bu nedenle re-entry permit ve expedite süreci fiilen eşimin durumu üzerinden gerekçelendirilmiştir ve ilgili tüm belgeler bu kapsamda sunulmuştur.

Başvurularımızın receipt number’ları “LIN” ile başlamaktadır ve dosyalarımız Nebraska Service Center’da işlem görmektedir. Bildiğimiz kadarıyla Nebraska Service Center, expedite talepleri veya RFE süreçleri için doğrudan e-mail yoluyla iletişim kabul etmemektedir. Bu nedenle süreci büyük ölçüde online hesap ve fiziksel posta üzerinden takip edebilmekteyiz.

Mevcut durumda:
    • Benim re-entry permit başvurum onaylanmış durumdadır.
    • Eşim için RFE oluşturulduğu sistemde görünmektedir; ancak fiziksel RFE mektubu henüz elimize ulaşmamıştır.
    • Oğlumuzun dosyası ise hâlen beklemededir.

Bu çerçevede, eşimin işi ana gerekçe olmasına rağmen benim dosyamın önce sonuçlanmış olmasının sürece etkisi olup olmadığını ve RFE sürecini en sağlıklı şekilde nasıl yönetmemiz gerektiğini değerlendirmek isteriz.

Son olarak, süreci hatasız ilerletebilmek adına sizinle ücreti karşılığında online (Meet/Zoom/Teams vb.) bir danışmanlık görüşmesi yapma imkânımız olup olmadığını sormak isterim. Böyle bir imkan varsa, randevu ve ücretlendirme konusunda bilgi rica ederim.

• @nevin-teague beş yıl boyunca giriş çıkışlarda sınırdaki polislerden bir tepki aldınız mı

• @Meliha-Yalın
    en son girişimde, 6 ay önce, girişde, tavsiyede bulundular, ve re-entry vizeye müracaat etmemi tavsiye ettiler, nazik davrandılar çok
    bu arada müraccatımı fedex le yaptım pazartesi günü ellerine geçmiş ama bana henüz teyid gelmedi bu normal mi?

• @Meliha-Yalın
    birde, ben formu gönderirken hiç neden revize almak istediğim konusunda bir açıklama yapmadım yapmam gerekiyor muydu yoksa mülakata gittiğimde mi soracaklar bunları

• @Meliha-Yalın
    benim sağlıkla ilgili türkiye de sıkıntım var ve belgelerimde var ispat edeceğim noter onaylı ve tercümeli ama onları da mülakat da sunarım diye, gönderdiğim forma ilave etmemiştim,
    sonradan gönderebilir miyim uscıs'in sitesinden bir accountum var oluşturduğum

• pardon ben yeni gördüm mesajınızı, grupta ve bu form da yeniyim

• @nevin-teague geçmiş olsun ben de re-entry araştırıyorum ancak işin içine girmeden bir şey öğrenemicek gibiyim sizi yanlış yönlendirmek istemem kusura bakmayın

• @nevin-teague hangi belgeleri ve neler ekleyip gönderdiniz

• Muslu Law Firm

@Meliha-Yalın, içinde söyledi: Re-Entry Permit bekleme süresi

@nevin-teague hangi belgeleri ve neler ekleyip gönderdiniz

Sayin@busradincer, sayin@nevin-teague, ve sayin @melihayalin, hepinizin reentry sureci ile ilgili farkli durumlari ve sorulari vardir. Burada ben genel surec ve bilgiler vermekteyim. Expedite(hizlandirma) talebi icin su anda en hizli cevap ve inceleme online USCIS account uzeriden ve basvurunuz isleme girdikten sonra olmaktadir. Online hesabinizda, USCIS ile temasa gecebileceginiz bir kisim vardir. Avukat hesaplari ile sahis hesaplari ayri oldugu icin size expedite icin tam ne yapmaniz gerektigini iletemiyorum. Ancak inboxinizdan new messagei secip expedite talebinde bulunabilmeniz mumkundur. Talepte delillerinizi eklemeniz gerekecektir. Hizlandirma icin spesifik nedenler gerekmektedir. Size link gonderiyorum. Bir cok neden kabul edilmemektedir. Kabul edilmesi gereken nedenlerde bile zorluk cikarilmaktadir. https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/expedite-requests. Bu forumda mumkun oldugunca butun sorulara cevap vermeye calismaktayim. Eger daha detayli ve kendi durumunuza ozel sorulariniz var ise danismanlik gorusmesi alabilirsiniz. Kisa sorulariniza kendi ozel durumunuzla ilgili olsa bile yine danismanlik gorusmesi almadan yanit vermeye calismaktayim. Dun Nevin Hanimla konusma firsatimiz oldu. Durumunuzu bizimle ilerletmek isterseniz veya detayli danismanlik almak isterseniz bize [email protected] emailinden ulsabilirsiniz.

• @Claudia-J-Muslu Cok tesekkur ederim, Claudia hnm cım.🙏

Benzer Başlıklar

• 8
  • 5
  • 6
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |