Group Details Private

Muslu Law Firm

Muslu Hukuk Bürosu Avukatları

  • RE: Aynı Dönemde Eb3 ve E2 Süreci

    @Er-Rayn, içinde söyledi: Aynı Dönemde Eb3 ve E2 Süreci

    Eb3 işlemi başlayan kişi, bu süreç devam ederken, Eb3 başlangıcından yaklaşık 1 yıl sonra( Lc aşamasında ) E2'ye başvurursa hukuki olarak Eb3 süreci etkilenirmi ve Eb3 sürecinin devam etmesi E2 başvurusunda olumsuz karşılanırmı ?
    Yukarıda yazmış olduğum konu ile ilgili araştırmlarım sonucu bir bilgiye ulaşamadığım için burda sormak istedim, konu hakkında daha önce bir paylaşım olupda gözümden kaçtıysa affola. Nazik cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Sayin @Er-Rayn, EB3 yesil karta yonelik bir surec olup E2 ise ABDde isiniz oldugu surece calisma ve oturma izni verse de yesil kartla sonuclanmayan gocmen olmayan bir vize surecidir. Ikisi celiskili durumlara neden olacaktir. Cunku E2de sizin taahutunuz ABDye goc etme niyetiniz olmadigi ancak isiniz devam ettigi surece burada kalma isteginizdir. E2de ulkenize donmeyi taahut ediyorsunuz. Bu nedenle iki sureci beraber yurutmek olumsuz sonuclar verebilecektir.

    posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
  • RE: EB5 Ankara Randevu Süreci

    @ysmguller, içinde söyledi: EB5 Ankara Randevu Süreci

    @Claudia-J-Muslu izninizle size bir sorum olacak. Bizde banu hanım ile aynı durumdayız uscıs te dosyamiz 2021 de onaylandı. NVC de bütün evraklarımız tamamlandı. Bu 55 ay bekleme süreci priority date ten itibaren gecen suremi? Çünkü avukatımızın bize söylediği bu bekleme süresi sadece uscıs te bekleyen dosyalar için geçerliymiş bizim dosyamız NVC de randevu sırası bekliyormuş.Tahmin edersiniz ki biz 55 ayı çoktan geçtik ve artık umutsuzluğa kapıldık yapabileceğimiz bir şey var mı lütfen beni bilgilendirirmisiniz? Şimdiden teşekkür ederim 🙏

    Sayin @ysmguller, sizin dosyaniza bakmadan kesin bir sey soylemek mumkun degildir. Ancak her asamada durum sorgulamasi ve hizlandirma basvurusu yapilabilir. NVCde durum sorgulanmasi ve NVCde hizlandirma talebi yapilabilir. Bekleme sureleri her ay degisebilmektedir. Bugun itibari ile sure 55 .5 ay olarak gorunmektedir. Bu sure basvuru tarihinden itibaren ( receipt noticeden itibaren) goze alinmasi gereken suredir. Bu surenin nasil hesaplandigini daha detayli ogrenmek icin bu linke bakiniz. https://egov.uscis.gov/processing-times/more-info Eger durumunuz uygun ise sorgulama yapmaniz gerekir.

    posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
  • RE: EB5 Ankara Randevu Süreci

    @Banu-Çavdar, içinde söyledi: EB5 Ankara Randevu Süreci

    Merhaba Eylem hn , nazik cevabınız için çok teşekkürler. Aslında bu aşamada sanırım beni en iyi anlayan sizsiniz. Sormak istediğim şeyler var eğer sizi yormazsa.
    Öncelikle ‘sistemde görülen bekleme süresini’ nereden görebiliyoruz. Bunu bilmiyorum.
    Aslında sizden 1 aydan kısa süre sonra başvurmamıza rağmen hale bekliyoruz. Bunda avukatımızın da büyük ihmali olduğu kanısındayım. Sizin avukatınızın iletişim bilgilerini ( isterseniz özelden) paylaşırsanız çok çok sevinirim
    Tekrar teşekkürler

    Sayin @Banu-Çavdar, bu linkten genelde basvuru zamanini takip edebiliyorsunuz. Su anda
    standolen investorlar icin yani kendi basina basvuran yatirimcilar icin zaman 55 ay olarak gozukmektedir. https://egov.uscis.gov/processing-times/ Eger basvurunuz 55 ayi gecti ise oncelikle https://egov.uscis.gov/e-Request/Intro.do e-request yapip case outside of processing times, yani dava ongorulen sureyi gecmistir basvurusunu avukatinizin yapmasi gerekmektedir.

    posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
  • RE: devlete karşı ifade nedeniyle ceza almak iltica sebebi mi?

    @Ratcan, içinde söyledi: devlete karşı ifade nedeniyle ceza almak iltica sebebi mi?

    Merhabalar ben konyada barınaktaki hayvanlara zulüm ettikleri bir video görmüştüm. bende gidip konya belediye başkanının paylaşmış olduğu bir gönderiye ''KATİL PİS İNSAN'' tarzında bir şey yazmıstım aslında hayvana eziyet edene yazmıştım ve o an ki sinir ile yazmistim oysaki bunlarda ''KATİL'' Lafından bana dava açtılar hemde konya belediye başkanı adı altında. Peki ben İfade özgürlüğünden dolayı iltica edebilirmiyim ? Şuan elimde yazılı belge vs var davam sonuçlandı hapis cezası para cezası olmus vs vs ??

    Sayin@Ratcan, iltica basvurusu TCden yapilamaz. Iltica basvurusu sadece belli bazi nedenlerden dolayi ve TCde can guvenliginiz yok ise siz ABDde iken yapilabilir. Bir tek alehinize dava acilmis olmasi, haksiz bile olsa, ve ceza gormus olmaniz yeterli olmayabilir. Durumunuzu detayli incelemek gerekecektir. Iltica nedenleri icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/humanitarian/refugees-and-asylum/asylum Iltica nedeninizin bes kategoriden birine girmesi gerekir, Race (irk farki), Religion (din farki), Nationality (vatandaslik farki), Membership in a particular social group (belli bir sosyal gruba uyelikten dolayi fark, Political opinion ( politik gorus farki).

    posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
  • RE: Vatandaslik sonrasi TR mal varliklari vergi yukumlulukleri

    @bmduman, içinde söyledi: Vatandaslik sonrasi TR mal varliklari vergi yukumlulukleri

    Merhabalar,

    Ilerleyen gunlerde 5 yillik greencard sureci sonrasi vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Ancak basvuruyu yapmadan once ogrenmek istedigim sey Amerika hukumetinin TR mal varliklari uzerinde nasil bir vergi yukumlulugu uyguladigi. Ornegin miras, tasinmaz mallar vb ornekler icin vatandaslik sonrasi bir yukumlulugum oluyor mu? Veya yukumluluk sadece bildirimden mi ibarettir? Cevaplayabilirseniz cok memnun olurum. Eger bir yukumlulugum olacaksa ve bunu engellemenin yasal bir yolu var ise vatandaslik basvurusundan once yapmam gereken bir sey var ise yonlendirmenizi rica ederim. (Tasinmazin satisi, miras hakkindan feragat etme vb gibi)

    Sayin@bmduman, bu konuyu bir vergi uzmanina danismanizda yarar vardir. ABD vatandaslari dunyadaki butun varliklari uzerinden vergiye tabidirler. Cifte vergilendirmeyi onleme anlasmalari oldugu oranda, ABD vatandasi iki ulkedede vergiye tabi olmaz. TC ile ABD arasinda boyle bir anlasma mevcuttur. Ancak bunlar genel bilgiler olup ozel durumunuzu hem TC hem de ABD vergi sistemini anlayan bir uzman ile degerlendiriniz.

    posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
  • RE: İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

    @Diego, içinde söyledi: İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

    Merhabalar @Claudia-J-Muslu

    Eşim 7 ay önce Amerikaya geldi. Ve buraya gelmeden 4 ay kadar önce resmi olarak boşandık, resmi süreçlerimizle alakalı olarak düşündüğümüz konular olduğu için. 1 ay önce de ben ve kızım Amerikaya giriş yaptık. Eşimle merak ettiğimiz şöyle bir konu var. Ben Temmuz ayında EB3 süreci başlattım. Eşim ilticaya başvuru yaptıktan sonra evlenirsek ve ben onun iltica dosyasına, O da benim eb3 dosyama ekli olmazsa bu süreci paralel devam ettirip,
    I-485 formu benim için doldurulmadan hemen önce ilticasını geri çekse ve onunla birlikte başvuru yapsak olabilir mi? Evli olduğum kişinin eb3 sürecine dahil olmaması gibi bir seçenek söz konusu mu? Benim de onun iltica dosyasına. EB3'teki dosyamızı siz takip ediyor olacaksınız muhtemelen, bağlı çalıştığınız şirket üzerinden başvuru yaptık, teşekkür ederim.

    Sayin @Diego, bosanmis oldugunuz icin oncelikle birbirinizin sureclerine dahil degilsiniz. Bosanip tekrar ayni kisi ile evlenmeniz durumunda vize sureclerine kisiyi dahil ettiginizde bu durumu cok iyi aciklayabilmeniz gerekecektir. Eski esinizin iltica dosyasini cekmesi ilticanin hangi asamada olduguna ve mahkemede veya USCISde olmasina da baglidir. Evleneceginiz kisi normalde EB3 surecine dahil olabilir. Evli olunca herkes esinin durumundan yararlanabilir.

    posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
  • RE: Müzik Alanında Çalışma Vizesi Almak

    @moonsu, içinde söyledi: Müzik Alanında Çalışma Vizesi Almak

    Merhaba Claudia hanım,öncelikle burada bizlere yol gösterici olduğunuz için teşekkür ediyorum.Ben Turist vizesi ile geldim.Burada müzik alanında çalışmak istiyorum.Bu alanda bir işletme biz süreci hiç bilmiyoruz ama seninle çalişmak isteriz ve ne gerekiyorsa yapmaya hazırız dedi.Gitar öğretmeni olarak çalışacağım.Bu süreçte şu soruları sormak istiyorum.
    -Sponsor olacak şirketin ne gibi şartları taşıyor olması lazım ?Süreç başladığında geçici izin kağıdı vb ile çalışmaya başlayabilir miyim?
    _Süreci başlatan taraf, sponsor olan işveren mi yoksa ben mi olmalıyım? Süreç ne kadar sürer.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Sayin@moonsu, muzik ogretmeni olarak calismak isterseniz bir takim opsiyonlar olabilir. Ogretmen olarak calistiginizda okullar size sponsor oluyor, sirketler degil. Okulun sureci baslatmasi gerekecektir. Okulda calisacaksaniz Ingilizcenizin iyi olmasi gerekecektir. Sirkette nasil muzik alaninda calisabileceginizi bilmek gerekecektir. Genelde muzisyenler olaganustu yetenek ( odul almis oluyorlar) veya gosteriye katilmak( turneler ve sahne showlari) icin vize almaktadirlar.

    posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
  • RE: Iraklı eş durumundan (IOM) Amerika'ya nasıl göç edebilirim?

    @tlgygt, içinde söyledi: Iraklı eş durumundan (IOM) Amerika'ya nasıl göç edebilirim?

    Merhabalar eşim ile geçen sene evlendik Türkiye de eşim ırak asıllı ve uluslararası korumadaydı ve IOM (International Organization for Migration) ile amerikaya kabul edildi ve 1 aydır orada benim de gidebilmem için ne gibi bir başvuru yapmalıyım.

    Sayin@tlgygt, esiniz refugee yani multeci statusunde kabul edildi ve ABD'ye yerlesti ise, sizde ona bagli olarak follow to join proseduru ile durumdan yararlanabilirsiniz. Bu I-730 formu ile yapilmaktadir. Bunun esinizin ABDye refugee (multeci) olarak kabulunden itibaren iki yil icinde yapilmasi gerekmektedir. Yine de esinizin bir avukat araciligi ile bunu yapmasi daha cabuk ve dogru sonuc verecektir. I-730 basvurularindaki problemleri cozmek zor olup surec de hatali olunca cok uzun surmektedir.

    posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
  • RE: Turist visa & Re-entry permit visa

    @teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa

    Merhaba,
    Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi.
    Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.?
    Sayin @teammate, bu durumda siz reentry permite basvurmadiniz. Yesil kartiniz su anda sizde, yapilmasi gereken seyler eger siz ABDye gelmek ve yasamak istiyorsaniz, ABDye giris stratejisi olusturmak olacaktir. Bunun icin ABD ile baglarinizi guclendirmeniz gerekecektir. Bu konuda danismanlik gorusmesi almanizi tavsiye ederiz. Duruma bagli olarak size ne sekilde ve nasil giris yapmaniz gerektigini ve mumkun olabiliecek sonuclari anlatiyoruz. Mahkemeye cikartilma gunu verilebilirsiniz, giriste yesil kartinizi geri vermeye zorunlu birakilabilirsiniz, veya sorunsuz giris gerceklestirebilirsiniz. Butun bunlar sizin ozel durumunuza ve 2017den bu zamana kadar neler yaptiginiza baglidir. Danismanlikta biz sizin oncelikle durumunuzu en guclu hale getirmek icin yapmaniz gerekenleri belirliyoruz, sonra CBP (yani gumruge) verilecek dosya hazirlayabiliryoruz, giris gorusmelerine sizi hazirliyoruz. Hangi durumlari kabul edip hangilerini kabul etmemeniz gerekenleri acikliyoruz. Bunlari sizin bilgilerinize baktiktan sonra detayli incelemek gerekecek ve ABD'ye giris stratejisini ona gore belirlemek gerekecektir.

    posted in Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!