Şu an böyle bir şey yok. Her şey eskisi gibi devam edecek.
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
H1-B Vizelerinde Rekor Ücretlendirme (19 Eylül 2025)
-
@halteran Ordada hile yaptı Gold Card'ı kongreden geçirmek yerine EB-1 Ve EB-2 kategorileri ile oturma izni dağıtıcak adı gold Card ama uygunluk için EB-1 Ve EB-2 Kategorisi vericek
kısacası başka vizenin uygunluk kodunu bunun için kullanıyor Kongreyi atlamak içinVe bu ileride çok büyük soruna yol açabilir bu kartı alan göçmenler ileride demokrat bir hükümet gelirse bu konuda sorun çıkabilir sonuçta şuan yapılan şeyin kongrede ve göçmenlik yasasında bir zemini yok özel bir göç kodu bile yok EB-1 Ve EB-2'deki kodu alıp bu karta yapıştırdılar...
-
@Emre-Kurtulmuş Ben de fikrimi belirttim neden saygısız buldunuz ? Siz bir insana ‘kendi yüzünüze gülmeyen şansın’ demişsiniz. Bir insana bunu söyleyebilen birine bir şey anlatmaya çalışacak değilim. Ben insanların bir anda zor durumda bırakılıp, hayatlarının mahvolmasına sevinecek, bundan kendisine çıkar sağlamayı düşünecek biri hiç değilim. Bununla da gurur duyuyorum. Ki belirteyim benim Green Card randevum zaten ekimde. Bu vizeyle herhangi bir alakam yok en kötü AOS yapacağım. Bu da benim düşüncem. İyi günler.
-
@halteran 2 önceki paragrafta şunu söylediği belirtiliyor “He said Gold Cards will take the place of the existing EB-1 and EB-2 visa programs, which offer green cards to people with "exceptional ability" in business or other fields.” . Yani gold card’ın EB lerin yerini alacağını söyleyip, sonrasında diğer vizelerin kalkmasının/duraklatılmasının muhtemel olduğundan bahsediyor, ki kastettiği bence zaten EB ler.
Nasıl ki maliyeti çok da yüksek olmayan H1B nin maliyetini yıllık 100k ya çıkarttılarsa, yatırım için de atıyorum ‘50k nedir ki, getirsinler 1m u verelim kartlarını’ diyorlar.
Yakında 330$lık vize ücetini, 235$lık uscis fee yi de artırır bunlar
-
@MySea 1. “Suistimal” söylemi genelleştirilemez, haksızlık içerir.
Herhangi bir vize kategorisinde münferit kötüye kullanım vakaları olabilir; ancak bu, tüm Hintli ya da Uzakdoğulu H1B başvuru sahiplerinin sistemi “kapak atmak” için kullandığı anlamına gelmez. H1B vizesi, ABD’nin ihtiyaç duyduğu yüksek vasıflı iş gücünü ülkeye kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır. Google, Apple, Microsoft gibi dünya devlerinde çalışan yüz binlerce mühendis ve yazılımcının çoğu bu sistemin ürünüdür. Bu insanları topluca “suistimalci” ilan etmek hem gerçekdışıdır hem de ayrımcı bir bakış açısını yansıtır.-
ABD işverenlerinin “ucuz işgücü” tercihi mesnetsiz bir iddiadır.
H1B vizeleriyle gelen yabancı çalışanlar, genellikle yüksek vasıflı, STEM (science, technology, engineering, math) alanlarında eğitimli bireylerdir. Bu kişiler, ABD'de vatandaş olan meslektaşlarıyla aynı yasal haklara sahiptirler.
Ücret skalaları da çalışma saatleri, kıdem ve pozisyona göre düzenlenmektedir. Üstelik H1B vizeleri, LCA (Labor Condition Application) adı verilen bir sistemle ABD iş gücü piyasasında haksız rekabeti önleyecek şekilde denetlenmektedir. İşverenin, pozisyon için geçerli olan “standard wage” oranını ödemesi zorunludur. Bu bağlamda "ucuz işgücü" miti teknik olarak doğru değildir. -
H1B sahiplerinden $100K ek ücret talep etmek haksız ve anayasaya aykırıdır.
ABD’de göçmen politikaları anayasa ve federal yasalarla şekillenir. Bir kişiden, sadece milliyeti veya vize türü nedeniyle ek vergi veya ücret talep edilmesi, eşitlik ilkesine aykırıdır. Bu, sadece ayrımcı değil aynı zamanda ekonomik olarak da ters tepebilecek bir adımdır.
Bu tür uygulamalar, nitelikli beyinlerin Kanada, Almanya, Avustralya gibi ülkelere yönelmesine sebep olur. ABD teknoloji sektörü, inovasyon ve girişimcilikte küresel liderliğini, büyük ölçüde bu göçmen yeteneklere borçludur. -
Ekonomik gerçek: ABD’nin teknoloji ve sağlık gibi alanlarda dış yeteneğe ihtiyacı var.
Özellikle Silicon Valley, New York’un finans ve teknoloji şirketleri, Boston’daki sağlık ve biyoteknoloji merkezleri gibi yerlerde yerel iş gücünün dolduramadığı boşlukları H1B çalışanları tamamlamaktadır.
Eğer bu insanlar dışlanır ya da caydırılırsa, kısa vadede üretkenlik azalır, uzun vadede ABD'nin küresel rekabet gücü zayıflar.
Sonuç
H1B sistemi reforme edilebilir, ama radikal kısıtlamalar veya ayrımcı ücret talepleriyle değil. Çözüm; daha şeffaf, denetlenebilir, nitelik esaslı ve istismara kapalı bir yapıyı desteklemektir.
Yüksek nitelikli göçmenleri dışlamak yerine, onları ABD'nin büyüme stratejisinin bir parçası olarak görmek hem ekonomik hem etik açıdan daha doğrudur. -
-
Bu yeni duzenleme ile suistimal edilme veya baska bir ifade ile kotuye kullanim engellenecektir.
Teknoloji sektorlerindeki maas ve ucretlerin daha yukariya cekilmesine katki saglayacaktir.
ABD icinde bu alanlarda mezun olanlara daha fazla ve daha iyi is imkanlari acilacaktir. Hatta, bu alandaki sirketler bu alanlardaki egitimin kalitesini daha da arttirmak icin ugrasacaklardir, katki saglayacaklardir.
Bu yuksek vize ucreti nedeniyle, innovation ve technology alanlarinda en iyileri sirketler disaridan getirmeye calisacaklardir. Bu durum ise daha iyi bir uretim ve innovation ile sonuclanabilir. Yani yine ilk paragraftaki ifade ile kotuye kullanim ve curuk elmalar ayiklanacaktir. Daha nitelikli ve ozenli bir tercih yapacaktir sirketler H1B konusunda.
Ve tabii ki, bu durum ABD hazinesine extra gelir saglayacaktir. Bu para yine bu alanlardaki egitim icin kullanilabilir.
-
@SEVCAN-KARATAŞ okuduğunuzu anlamakta sorun yaşadınız sanırım iletimde, ben sizin yazdığınızı saygısızca bulmadım tam tersine sizin gibi saygı çerçevesinde bu yeni tasarıya karşı çıkanda olabilir yada diğer arkadaşımız gibi saygı çerçevesinde savunanda olabilir dedim. Saygısız bulduğum yorumu yukarıda görebilirsiniz zaten, mülakatınızda bol şanslar bu yazdığımıda yanlış anlayıp farklı yorumlamazsınız diye ümit ediyorum. Mülakat tarihinizide imzanızda güncellerseniz süreci takip eden arkadaşlarımız için katkıda bulunmuş olursunuz
-
@MySea Üniversite okumaya Amerika planım için başladım. Okumasaydım da yapabilecek çok güzel bir iş fırsatım vardı. Mezun olmama bir sene kaldı ve Amerika'da garanti iş bulabilecek ve oturum sağlayabilecek bir alandayım. Bu karar benim gibi kişiler için bir felaket maalesef; Evet birazcık sert bir çıkış oldu kusura bakmayın. Çünkü bu ülkede nefes bile alamıyorum ve boşa zamanımı üniversitede geçirdim ona yanıyorum.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
Benzer Başlıklar
132
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k