Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, bir Amerikan vatandasiyla evliyim, green card islemlerimizi
    Turkiye'de yapiyoruz. Su ana kadar askerlikle ilgili bir belge istenmedi ve butun evraklarimiz onaylandi, ankaradan haber bekliyoruz. Mulakata gidildiginde askerlik yaptigimizi gosteren bir belge talep ediyorlar mi?

• Merhabalar, kız arkadaşım greencard kazandı. Yaklaşık 2 ay önce tanıştık ve kız arkadaşım evlenmek istedi. İkimizde erken olduğunu biliyoruz ama ben zaten yurtdışına taşınacaktım o yüzden birlikte taşınalım dedi. Gün içerisinde sürekli mesajlaşmalarımız olsun görüntülü konuşmalarımız olsun her şeyi konsolosluğa sunabiliriz. Ayrıca biz farklı şehirdeyiz sürekli gidip geliyoruz görüşebilmek için yani sahte evlilik değil. Evlenmeyi düşünüyoruz ama kosnolosluğun yanış anlamaması için ne zaman evlenmemiz uygun olur? Ben önümüzdeki ay amerıkaya gideceğim gelince evlenmeyi düşünüyorduk ama 3-5 ay bekleyip öyle mi evlensek daha doğru olur? Bilen birisi bizi aydınlatırsa çok mutlu oluruz. Teşekkürler

Ayrıca biz tanıştığımızda ben onun greencard kazandığını bilmiyordum mesajlarımızda da bu var zaten. Kendisi evlenmek istedi.

• Merhabalar, kız arkadaşım greencard kazandı. Yaklaşık 2 ay önce tanıştık ve kız arkadaşım evlenmek istedi. İkimizde erken olduğunu biliyoruz ama ben zaten yurtdışına taşınacaktım o yüzden birlikte taşınalım dedi. Gün içerisinde sürekli mesajlaşmalarımız olsun görüntülü konuşmalarımız olsun her şeyi konsolosluğa sunabiliriz. Ayrıca biz farklı şehirdeyiz sürekli gidip geliyoruz görüşebilmek için yani sahte evlilik değil. Evlenmeyi düşünüyoruz ama kosnolosluğun yanış anlamaması için ne zaman evlenmemiz uygun olur? Ben önümüzdeki ay amerıkaya gideceğim gelince evlenmeyi düşünüyorduk ama 3-5 ay bekleyip öyle mi evlensek daha doğru olur? Bilen birisi bizi aydınlatırsa çok mutlu oluruz. Teşekkürler

Ayrıca biz tanıştığımızda ben onun greencard kazandığını bilmiyordum mesajlarımızda da bu var zaten. Kendisi evlenmek istedi.

• ⭐⭐

@ahmetbahar bu deneyim sürecinizi ve yol haritanızı düşünmenizde fayda sağlayabilir, bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gul_bencee, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Arkadaşlar 3 yıldır evliyim vatandaşım eşime green card hala gelmedi. Ve artık gelmesini istemiyorum eşim çocuk yapmak istemiyor buda bende şüphe uyandırıyor kartı alınca boşanır diye kısaca çocuk olana kadar gelmesin. Ben uscis’e yazsam çocuk olana kadar kart göndermeyin diye ciddiye alırlar mı acaba

konu bence USCIS'den ziyade bir boşanma avukatının alanına giriyor.
    dilerseniz bir boşanma avukatı ile görüşün, konu USCIS'lik değil gibi geldi bana.

• Herkese merhabalar,

Öncelikle böyle bir başlık açıldığı için teşekkür etmek isterim. Sorum şu olarak ben Amerikan vatandaşıyım ve kız arkadaşım Türk vatandaşı. Önünüzde bizi bekleyen bir evlilik süreci var. En hızlı ve sorunsuz bir sekilde onu Amerika’ya getirmek için hangi yolu tercih etmeliyiz ? Sizce turistik vize ile gelip burda evlenmemiz mantıklı olur mu ? Türkiye’de evlilik durumunda sürecin cok uzadığını duyuyorum. Belki de bu sorumun cevabı bu forumda çoktan yanıtlanmıştır, gozumden kaçmış olabilir. şimdiden teşekkürler ediyorum.

• @aksel-g En kisa ve kolay sekli ile evet B1/B2 ile giris yapip evlenip GC kart icin basvuru yapmaniz olur .

• Çok teşekkür ederim !

• Merhaba arkadaslar,

Esim icin 1-130 basvurdum ve nerdeyse iki sene sonra avukat tutup onay aldim. Nvc den ayriyetden onay aldik suan nvcden turk konsolosluguna evraklarin gitmesi ve randevu tarihi bekliyoruz ama 4 ay gecti. Fikirlerinizi alabilirmiyim bende ayni durumda olan var mi?

• @gizemnsalt biz şubat ayından beri randevu bekliyoruz

• Arkadaşlar merhaba, eşim amerikan vatandaşı, geçtiğimiz hafta Ankara'da evlendik. Bundan sonraki süreçle ilgili bilgisi olan var mıdır? Dikkat etmemiz gereken konular vs. nelerdir? Bir de bu aralar süreç tahmini ne kadar sürüyor bilgisi olan dönüş yaparsa çok sevinirim.

• Referenced by  O ozgurirade 

• Merhaba arkadaşlar, öncelikle burada yeniyim..
    Amerikan vatandaşı eşimle Türkiye dışında (ailevi sebeplerden )asya ülkelerinden birin de evlilik nikah yapmayı istiyoruz green card başvuru sürecini Amerika'dan başlatacak bununla ilgili bilgisi olan yazabilir mi lütfen

• Merhaba arkadaşlar sorum olacak ama formu kullanmayı bilemiyorum

• @gucarslan Nisanlimla kismetse Ocak gibi nikah yapmayi planliyoruz. Sonrasinda soyadi degismesinden dolayi kimlik yenileme, pasaport yenileme gibi durumlarimiz olacak keza benim de yenilemem gerekebilir.

Mulakat aldiktan sonra "[email protected] adresine evlilik cüzdanınızın taranmış halini mail ile gönderip eşinize ds260 formu doldurmak istediğinizi belirtin." demissiniz de diyelim evlendik ve sonrasinda kimlik, pasaportlari da guncelledik fakat hala mulakat maili gelmedi Ocak`a kadar. O sirada mustakbel esim icin DS260 formunu onceden doldurmamizda aksi bir durum var mi? Sonucta onun basvurusunu yaparken artik yeni soyadiyla ve medeni halini de evli olarak sececegiz. Fakat esas talihli olan (ben) sistemde hala bekar gozukuyor olacagim. Mulakat mailini aldiktan sonra da konsoloslukla iletisime gecip kendi dosyami actirip kendi medeni halimi degistirsem yine olur mu?

Ya da dediginiz gibi en sagliklisi evlendikten sonra konsolosluga bakin evlendik, bu belgeler de ispati, dosyami acin medeni halimi degistirecegim ayrica esim icin de basvuru yapacagim deyip, onlardan yanit geldikten sonra bu islemleri yapmak midir?

Bu arada gercekten size ve sizin gibi destek olan arkadaslara gonulden tesekkur ediyorum. Sevgiler,

• ⭐⭐

@mertkanozyurek

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/9735?_=1731499136014

Evlilik kararınız kesin ise mümkün olan en kısa sürede resmi evliliği gerçekleştirmeniz ve eşinizin yeni soyadı ve kimlik bilgileri ile yeni pasaport başvurusu yapmanız ve kendisinin yeni kimlik bilgilerine göre add applicant yapmanızı tavsiye ederim. Bol şans

• Ben wat ile geldiğim Amerikada şuan ki hemcinsim olan eşim ile tanıştım.İlerideki aylarda evleneceğiz avukat ile çalışıp dosyaları göndermek istiyoruz.Şuan ben turist vizesindeyim ve eşimle Amerikadayız.Amerikada bildiğim kadarıyla eşcinsel evliliği legal ve yaşadığım Massachusetts eyaletinde de öyle ,
    yaşadığım yerde de hemcins evlilik baya yaygın.Eşim ile aramızdaki yaş farkı 14 benden önceki evliliğinden çocuğu var o evliliği hemcins evlilik değildi.Size sormak istediğim evlilik yapıp bu şekilde greencard almak istiyorum.Bu mümkün müdür?
    Aklımı kurcalayan diğer konu yapacağım evliliğimin gerçek olduğuna inanmamaları ki gerçek, yeni Trump dönemide nasıl etkileyecek bilmiyorum.Bu şekilde kabul alıp greencard alabilir miyim? Hatam olduysa mazur görün forumda yeniyim

• Herkese merhabalar, evlendirme dairesi memurlarına bugün danıştım, evlilik işlemlerinde kadınlar için henüz yalnızca kendi soyadı ile devam etmek uygulamasına geçilmemiş. Nikah sonrası sisteme yansıması 10 günü bulabilir dediler, harçlara vs zam gelmeden önce pasaport, kimlik vb yenileme işlemi yapmak isteyenler var ise bu süreyi de göz önünde bulundurabilirler. Belki işine yarayan olur diye paylaşmak istedim 🙂

• @aaaizmir gecen haftalarda nufus mudurlugunu aradigimda eğer kendi soyadinizi kullanacaksanız pasaport değiştirmeye gerek yok demisti. Su an kanun çok yeni olduğu icin kimse konu hakkında net bir yanıt veremiyor gibi geldi bana ama evet muhtemelen dediğiniz gibidir. Sistemin oturması zaman alacak gibi

• @bahar_aydin resmi gazetede yayımlandı mı acaba? uygulama için beklenen ufak tefek bazı prosedürler vardır belki. inanın benimde net bir bilgim yok ancak benzer süreçten geçen arkadaşlara fikir vermesi için öğrendiklerimi paylaşayım dedim. E-devlete yansıdığı için ben pasaport güncelleme işlemlerim ile uğraşıyorum. Yıl sonuna yaklaştığımız için nüfusta randevu bulmak biraz zor şu sıralar. Umarım herkesin süreci sorunsuz ilerler 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120

48.8k
Users

4.7k
Topics

467.5k

| | | |