Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @gucarslan cevabınız için teşekkür ederim

• @Serapp bir çok öğrenci sırf dikkati toplansın diye gidip yazdırıyor bunlardan birisi de benim ne yazık ki zaten ilacı yazdırıp uzun süreler kullanmadım ama iş işten geçmiş oluyor kırmızı reçeteli ilaç kullanmış olarak gözüküyoruz bir sorun teşkil etmiyorsa sorun yok teşekkür ederim cevabınız için

• ⭐⭐

@sılassingec-12, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp bir çok öğrenci sırf dikkati toplansın diye gidip yazdırıyor bunlardan birisi de benim ne yazık ki zaten ilacı yazdırıp uzun süreler kullanmadım ama iş işten geçmiş oluyor kırmızı reçeteli ilaç kullanmış olarak gözüküyoruz bir sorun teşkil etmiyorsa sorun yok teşekkür ederim cevabınız için

Ben öğrenciye değil doktora ateş püskürüyorum. Bu ilaç o kadar çok şeyi baskılıyor ki yan etkileri çok. O yüzden sadece hastaya verilmeli

• 30Ekim'de sağlık kontrolümüz var,Kanada'dayız.12Kasım'da da mülakat..Oğlum 2007(17 yaşında) doğumlu ve 2013 öncesi aşı kaydı e devlette görünmüyor.Aşı kartını da kaybettik.Ne yapmamız gerek acaba?İstanbul'dayken antikor testlerimizi yaptırmıştık..

• @gucarslan merhaba, biraz da endise dosya tasima icin current olmadan Viyana'nin kabul mesajlari gondermesi nedeni ile bende de olusmustu. Acaba Viyana'ya mail atip dosya tasima talebi yapmak mantikli mi diye dusunmustum. Dosya mi KCC ile tasidim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Senem-Yukselen türkiye'de bulunan bir yakınınızdan, ilgili aşı kartının teminini talep edebilirsiniz eğer mümkün olursa.
    mümkün değilse, bununle ilgili sağlık muayenesi yaptıracağınız kurumla görüşmenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Bluey kcc dosyanızı taşıdıysa viyana'ya, endişe edeceğiniz tek şey viyana'da nerede schenitzel yiyeceğiniz olsun.

• @cemal1153 Merhaba,aşı kartı işini nasıl çözdunüz?

• @gucarslan Tamamdır,teşekkür ederim 🙏

• Merhabalar, iki pasaportum mevcut. 10 yillik pasaportumda 1 yillik schengen vizesi var. Iki pasaportumdada bekar gecmekteyim ve bir evlilik surecine girecegim. Dosya tasima durumuna karsi, nasil ilerlemeliyim 1 yillik schengen vizemin olmask sebebiyle dosya tasima yapacaktim fakat evlilik durumu olmasi biraz o noktada kafami karistirdi. Daha once bu konu ile ilgili surec geciren var ise desteklerinizi bekliyorum

• @orangegreen onca insan onları bekliyoruz yazık yaw. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Cevabın için teşekkür ederim. Boş geçtiğini nasıl anladınız.

• Merhaba,

• Dosyanızı şu anda taşıyın
    • Evlenin
    • Yeni soyadınızla yeni pasaport çıkartın (Mevcut Şengen vizeniz halen geçerli olacak, merak etmeyin iptal olmuyor)
    • Evlendikten sonra herhangi bir zamanda eşiniz adına DS260 formu doldurun (ADD APPLICANT)
    • Mülakat tarihiniz belli olduktan sonra(!) dosyanızı taşıdığınız konsolosluğa mail atarak dosyanızı açtırın, yeni medeni durumunuzu, soyadınızı, pasaport numaranızı vs güncelleyin.
    • Dosyanızı tekrar SUBMIT edin.
    • Tüm belgelerinizle mülakata gidin. (Evlilik cüzdanı, evliliğinize dair eski resimler vs.)

(Şengen vizenizi kullanırken yeni pasaportunuzu ve vizenin basılı olduğu eski pasaportu birlikte vereceksiniz sınır polisine. Sorarsa evlilik cüzdanınızı göstereceksiniz)

@MERVE-SARI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, iki pasaportum mevcut. 10 yillik pasaportumda 1 yillik schengen vizesi var. Iki pasaportumdada bekar gecmekteyim ve bir evlilik surecine girecegim. Dosya tasima durumuna karsi, nasil ilerlemeliyim 1 yillik schengen vizemin olmask sebebiyle dosya tasima yapacaktim fakat evlilik durumu olmasi biraz o noktada kafami karistirdi. Daha once bu konu ile ilgili surec geciren var ise desteklerinizi bekliyorum

• @cttl çok çok tesekkur ederim bilgileriniz için

• @ahmeterol1912 Rusların telegram green card gruplarında

• ⭐⭐

@MERVE-SARI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, iki pasaportum mevcut. 10 yillik pasaportumda 1 yillik schengen vizesi var. Iki pasaportumdada bekar gecmekteyim ve bir evlilik surecine girecegim. Dosya tasima durumuna karsi, nasil ilerlemeliyim 1 yillik schengen vizemin olmask sebebiyle dosya tasima yapacaktim fakat evlilik durumu olmasi biraz o noktada kafami karistirdi. Daha once bu konu ile ilgili surec geciren var ise desteklerinizi bekliyorum

İzlemeniz gereken adımlar, asıl talihlinin erkek olduğunu varsayarak

-Asıl talihlinin KCC aracılığıyla performansını gözlemlediği konsolosluğa dosyasını zaman geçirmeksizin taşıması
    -Evlilik kararınız kesin ise mümkün olan en kısa sürede resmi evliliği gerçekleştirmeniz
    -Eşin (kadın) yeni soyadı ve kimlik bilgileri ile yeni pasaport başvurusu (TC vatandaşlarının aynı anda maksimum 2 pasaport alma hakkı mevcut. Geçerliliği en yakın tarihte bitecek olan pasaportun iptal edilmesi gerekiyor, pasaport iptal edilse bile içerisindeki geçerliliği devam eden vizeler kullanılabiliyor, sadece kapak ve fotoğraflı biyometrik sayfa deliniyor)
    -Yeni kimlik bilgilerine göre beneficiary eş için add applicant sekmesinden dosya oluşturma
    -Mülakat tarihi aldıktan sonra ilgili konsolosluk ile iletişime geçerek (evlilik cüzdanı taranmış hali, her iki eşin de pasaport biyometrik sayfası ve mülakat tarihini gösteren 2NL bildiriminin kopyası) dosyanın açılmasını talep edilmesi.
    -Dosya açıldıktan sonra asıl talihli erkek dosyasında medeni durumunu değiştirecek ve eşinin kimlik bilgilerini ilave edecek dosyaya
    -Mülakata giderken eşlerin çekiliş öncesi de beraber olduğuna dair fiziki kanıtların (uçak bileti, otel rezervasyonu, whatsapp yazışmaları, tarihli fotoğraflar, konser bileti vb) görüşmeye götürülmesi

İzlemeniz gereken adımlar, asıl talihlinin kadın olduğunu varsayarak

-Asıl talihlinin KCC aracılığıyla performansını gözlemlediği konsolosluğa dosyasını zaman geçirmeksizin taşıması
    -Evlilik kararınız kesin ise mümkün olan en kısa sürede resmi evliliği gerçekleştirmeniz
    -Erkek eşin kimlik bilgilerine göre beneficiary eş için add applicant sekmesinden dosya oluşturma
    -Mülakat tarihi aldıktan sonra ilgili konsolosluk ile iletişime geçerek (evlilik cüzdanı taranmış hali, her iki eşin de pasaport biyometrik sayfası ve mülakat tarihini gösteren 2NL bildiriminin kopyası) dosyanın açılmasını talep edilmesi.
    -Dosya açıldıktan sonra asıl talihli kadın dosyasında medeni durumunu değiştirecek ve eşinin kimlik bilgilerini girecek dosyasına
    -Mülakata giderken eşlerin çekiliş öncesi de beraber olduğuna dair fiziki kanıtların (uçak bileti, otel rezervasyonu, whatsapp yazışmaları, tarihli fotoğraflar, konser bileti vb) görüşmeye götürülmesi

Eksik veya hatalı bilgi varsa diğer forum kullanıcıları veya forum yöneticileri düzeltme/ekleme/çıkartma yapacaktır. Aşağıdaki iletiyi de okumanızı tavsiye ederim

https://yesilkartforum.com/forum/topic/5336/arşiv-dv2023-mülakat-deneyimleri/1046

• @Senem-Yukselen merhaba henüz evrak ve aşı kartı işlerine başlamadık.

• @gouryella
    Selamlar, maalesef askerliginizi yapmadiginiza dair de belge sunmanizi istiyorlar, ‘askerlik’ kelimesi ile arama yaparak forumdaki deneyimleri okumanizi tavsiye ederim. Talihli eger istenilen belgelerden herhangi birini ilgili konsolosluga sunamazsa idari isleme kalarak eksik olan belgeyi sunmasi beklenir, eksik belge sunulmadigi surece talihlinin vizesi basilmaz.

• @ugursway Merhaba, DS-260 formunda sorulan askerlik sorusu bedelli askerlik yapanlar için biraz kafa karıştırıcı oluyor. Şahsen ben NO olarak işaretledim fakat bedelli olarak kışlada askerliğimi yapmıştım. Sizce dosyayı açtırıp o soruyu değiştirmelimiyim. Mülakat sırasında askerlik belgesini sunduğum zaman neden ds-260 formunda farklı yanıtladın tarzında bir soru gelir mi sizce?

• @ugursway Bende yanlışlıkla askerliğimi yapmadım olarak işaretledim fakat 5 ay kısa dönem askerlik yaptım ve terhis belgem var. Mülakatta durumu açıklayıp göstermememin sakıncası olur mu ? formu da açtırmayı düşünüyorum 2NL den sonra.

• @Harun-Yusuf-Şahin Hocam bedelli yaptıysam evet demeliydin. Niye no dedin ki, sana nasıl yaptın diye sormuyor ki? Askerlikle alakalı bir sorunun kalmadıysa no deyip geçecektiniz. Soru belki gelir ama anlamamıştım bedelli yaptım dersiniz, sorun olmaz bence. Adamlar zaten gıcıklık yaratmak istese birçok sebep var.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123

48.8k
Users

4.7k
Topics

467.5k

| | | |