Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sevonilo bu dediklerinizi yapmak bu forumu okuyarak, 1 gün olmasa bile, max 2-3 gün

• Bu ileti silindi!

• @mhmtkz sistem sürekli attıgı için mesai saatleri dısında 3 kişinin formunu doldurmak 4-5 gün sürdü 🙂 konu o değil zaten de, transfer maili için bi deadline yok geç kalmışlık algısı pişman ve suçlu hisssettiriyor

• merhaba, vize istemeyen balkan ülkelerinde de mülakata girmek mümkün diye görüyorum. Fakat ne gibi şartları var bilmiyorum bunu nereden öğrenebilirim? Örnek makedonya sırbistan gibi yerlerde de abd konsolosluğu var ve DV veriyor. Daha önce buralardan alan olduysa bilgi verebilir mi ?

• @gucarslan neden acaba dün ne vardı

• 2 hafta önce lisans ve yüksek lisans diplomalarım, transkriptlerim ve ayrıca aldığım 'Diploma Supplement' belgelerine apostil yaptırdım. Hepsini sorunsuz hallettim. Ancak e-Devlet’ten aldığım yüksek lisans transkriptinde doğrulama yaparken 'kayıt bulunamadı' hatası alıyorum. Diğer belgelerde bu hata çıkmıyor. Okula mail attım, onların sisteminde bir problem olmadığını, sorunun e-Devlet veri akışından kaynaklanabileceğini söylediler. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria bazı sayfalarda Eksik veya Hata Bildir gibi birşey oluyordu, ilgili sayfanızda çıkıyorsa bunu kullanabilirsiniz. edevlet web sayfasında hızlı çözüm merkezi diye bir bölüm var, orayı bir deneyebilirsiniz. Bir de sanırım Yök ile ilgili bu kısım, Yök veya Cimer e acil koduyla başvurabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar.

• Merhaba,sevgilim dv2026 talihlisi ancak henüz bir türlü formu dolduramadık. Biz intörn doktoruz da meslek kısmına denklik isteyen mesleğimizi seçersek denklik için gerekli belgeleri isterler mi ?Başka meslek girsek tıp okuduğumuzu belgeleyeciğimiz için saçma mı olur ? Şu anda TUS a çalışıyoruz ve USMLE planımız yok. İlgili başlığı bulamadım.Yardımcı olursanız çok seviniriz

• Merhaba,sevgilim dv2026 talihlisi ancak henüz bir türlü formu dolduramadık. Biz intörn doktoruz da meslek kısmına denklik isteyen mesleğimizi seçersek denklik için gerekli belgeleri isterler mi ?Başka meslek girsek tıp okuduğumuzu belgeleyeciğimiz için saçma mı olur ? Şu anda TUS a çalışıyoruz ve USMLE planımız yok. İlgili başlığı bulamadım.Yardımcı olursanız çok seviniriz

• Merhaba bangkok tercüman için nasıl bir yol izlemeliyiz? Tercüman için mail mi atacağız ? Taşıma maili ile mi göndersem yoksa sonradan yapabiliyor muyuz?

• Herkese çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için. Avrupa'ya vizemiz yok. Bu sene KCC'ye direkt mail atarak dosya taşıtabiliyormuşuz. Mecburen vize, vatandaşlık ve çalışma izni istemeyen ülkeleri bulmamız gerek. Nerenden başlayacağım bilemedim.

• @sevonilo ben de üç kişi için doldurdum, anlıyorum o yüzden ne demek istediğinizi... Siz zaten kota vs gibi konuların farkındaymışsınız, dolayısıyla ekleyeceğim başka bir şey yok, hayırlısı olsun.

• @gucarslan o linkteki açıklamada hesap
    21 yaşına bastığın gün + bekleme süresi(pending time)= mülakata girebileceğin son tarih diye açıklanmış 2023 de el kitabı güncellenmiş

• @gucarslan maalesef ankara için diyecek bir şey yok ama current olmadan kcc ye mail atsam artık biz taşımıyoruz ilgili konsolusluktan onay alın diyebilir mi yada dosyayı nispeten biraz daha geç taşıdım diye CN'ları daha yüksek arkadaşların daha önce mülakat alma olasılığı var mıdır

• Hong Konga dosyasını tasiyanlarin deneyimlerini okuduğum da çoğu kişi 3 4 hafta kadar orada kalıyor bu sürede is yerlerinden izin mi aldılar istifa mı ettiler acaba daha kısa sürede orada işlerimizi halledemezmiyiz bu kısmı pek anlamadım yakında taşıyacağım dosyami kafam karıştı biraz

• @onuru Merhaba 2026 talihlisiyim henüz herşey belli değil o yüzden sadece cn yazdım.

• Merhabalar,

Greencard çekilişinde 10bin küsürlü sıralarda çıktık. Sıranın Türkiye'de gelmeyeceğiini bildiğimiz için 3 küçük çocuklu bir aile olarak vize muafiyeti olan nereye gidebiliriz diye baktığımda Tiflis seçenekler arasında görünüyor. Tiflis'te herhangi bir çalışma veya oturma izni gerektirmeden Vize görüşmelerine katabilir miyiz. Ayrıca sıra gelme olasılığı olan, yakın noktada ve vize gerektirmeden gidebileceğimiz farklı bir yer öneriniz var mıdır?

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

• Anladığım kadarıyla dosya taşımada Tayland, Hong Kong, Viyana, ve Umman'ın tercih edilmesinin sebebi bu ülkelerdeki Amerikan konsolosluklarının oturma ve çalışma izni istememesi? Schengen'im olmadığı için Viyana'yı direkt iptal ediyoruz. Hong Kong da en pahalısıdır diye düşünüyorum. Geriye Umman ve Tayland. Umman hakkında farklı şeyler duydum ama yakınlığından dolayı tercih edilebilir geliyor. Aynı zamanda herkes Bangkok'a yığıldığı için sorun çıkmasından endişe ediyorum.

Aynı zamanda başvuru yapacağımız yer tercihimiz bizim profilimize göre değişebilir mi? Mesela kronik, bulaşıcı olmayan bir rahatsızlığım var (psikiyatrik değil) ve bu yüzden askerlikten muafım. Neden muaf olduğumu soracaklardır diye düşünüyorum. Şu konsoloslukta çok kurcalarlar, burada kurcalamazlar diye bir görüş belirtebilecek var mıdır?

• @Serapp tesekkurler excele ekledim herkese bol sans!

• 2025 ceac datalarına baktım şuan ankara da 4000-5000 arası 37 adet Ready varken 7000-8000 arası 1 Issued, 10000-11000 arası da 1 Issued gözüküyor bu nasıl oluyor acaba.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |