Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• merhaba ds260 formundaki adres bilgilerimiz e devlettekiyle birebir olmak zorunda mi

• ⭐⭐⭐⭐

@Aysima-Kürkçü gerçek mesleğiniz neyse onu yazın. Amerikaya gidip doktorluk yapma aşamasına (orada doktorluk yapmak istiyorsanız tabi) gelinceye kadar kimse sizden denklik belgesi istemeyecek merak etmeyin.

• Merhaba arkadaşlar, Ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra eksik bilgiyi güncellemek için ne yapmamız gerekiyor ? Mülakattan önce bunu nasıl düzenleriz ?

• @gucarslan Cevap için teşekkür ederim, yeşil pasaportum var seçenekleri araştıracağım.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐⭐

@HasanT, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar, Ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra eksik bilgiyi güncellemek için ne yapmamız gerekiyor ? Mülakattan önce bunu nasıl düzenleriz ?

Öncelikle imzanızı düzenleyin.
    Sonra 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin.
    Sonra da bu başlığın ilk dört iletisini okuyun. Muhtemel sorularınızın cevapları burada.
    Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐

@Muhammed-Zengin
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

All you need, only read...

• ⭐⭐⭐⭐

@B_E_L_G_I_N Belgin Hanım daha önce de belirtmiştim, 2026 Excel tablosunda bilgilerinizi halen göremiyorum.
    Bu tablolar çok önemli, kendi süreçlerinizi takip etmeniz için sizin yararınıza.

• @gucarslan hocam cevaplarınızdaki kara mizah cok hosuma gidiyo sadece söylemek istedim 😃

• Amerikanın Ankara Elçiliği de diğer bazı elçilikler gibi vize alma başvuru sürecini değiştirmiş. 30 Mayısta yürürlüğe girecekmiş. dosyaların on*line yükleme yöntemi geri gelmiş vs.

• Merhaba, Green Card çekilişini kazandım.
    Ancak henüz DS-260 formunu doldurmadım. 20 Mayıs’ta nikahım olduğu için, evlilik sonrası soyadı değişikliği gibi işlemlerle uğraşmamak adına başvuruyu nikah sonrasına bırakmayı planlıyorum. Case numaram 8000’lerde.
    Başvuruyu hangi ülkeden yaparsam sürecin daha hızlı ilerlemesi açısından daha avantajlı olur sizce?

Ayrıca bu süreçte danışmanlık hizmeti almaya gerek var mı, yoksa işlemleri kendim yürütebilir miyim?
    Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

• merhabalar, ben de 2 kere dosya taşıma maili atmama rağmen aşağıdaki yanıtı aldım. Olumlu yanıt alana kadar mail atmamız mı gerekiyor?

Thank you for your inquiry.
    When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)
    If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.
    If your interview has already been scheduled, you must contact the embassy at which you have been scheduled to determine if your case can be transferred to a different location.

• @Aysima-Kürkçü hızlıca ecfmg başvurusu yapın ve usmle çalışmaya başlayın mezun olduğunuzda diplomalarınızı da götürüp orada residency yapmak istiyorum dersiniz

• Arkadaslar,
    Bu saglık raporu ile ilgili....biz herhangi bir devlet veya özel hastaneden antikor testi yaptiriyoruz ve o testte şimdiye kadar bize yapilmiş olan aşılar mı çıkıyor? o testin sonucuna göre eksik olan aşıları alıp götürüp aile hekimliginde yaptirip o aşı kartına mı işletiyoruz? Doğru mu anlamişim?

• ⭐⭐

@koray2831 selamlar, asi listesiyle giderseniz daha kesin cevap almis olursunuz. Hong kong icin asi listesini asagiya birakiyorum, fakat eger ankarada girmek istiyorsaniz, bu islemleri bosuna yaptirmis olursunuz. Ankara da asilari kendileri yapiyorlar.

9907c83c-5326-46be-a5b7-fc0bc5b6ebea-image.jpeg

• @Abdullah-Kılıçaslan
    Selamlar, mulakatiniz planlandiktan sonra ilgili konsolosluga bildirerek, mulakatiniza tercuman ile katilabiliyorsunuz. Mulakat planlanmadan bu durumun ozelinde herhangi bir aksiyon almaniz gerekmiyor.
    Sira numaranizin mulakat almasina asagi yukari bir sene oldugunu soyleyebilirim. Sizi temin ederim 1 yil duzenli ingilizce calisarak mulakatiniz icin herhangi bir tercumana ihtiyaciniz kalmayacaktir.

• @burakcan
    Daha once sormus oldugunuz ayni soruya deneyimli arkadaslarimiz cevap verdiler. Verdikleri cevaplari okudunuz mu?

• @conk önemli bir soru aslında bilen biri yanıtlayabilirse çok iyi olur ankara neye göre cn ları nispeten daha yüksek olan kişilere mülakat vermiş de vizelerini almışlar

• ⭐⭐⭐⭐

@zelos

ABD vatandaşı çocuğunuz sürece (vize öncesi sağlık muayenesi, vize mülakatı vb) dahil olmayacak, ABD vatandaşı çocuğunuzu ilk çekiliş esnasında veya onun için DS260 formu doldurmuş olmanız ve mülakata goturmemeniz süreçten anne & baba olarak diskalifiye olma sebebiniz değil, yönergede de açıkça belirtilmiş durumda. Bizde evladımizı kura aşamasındaki başvuru formunda eklememiştik katılım yonergesinde de belirtildiği üzere ve sürecin hiç bir aşamasında yanımızda olmadı, sadece DS260 kendi formlarımızda çocuğumuz olduğuna dair beyan ettik. Profilimdeki mülakat deneyimi ve paylaşımlara göz atabilirsiniz.

ABD vatandaşı çocuğunuzun ABD’deki doğumu esnasında oluşan hastane masraflarınının anne & baba tarafından kişisel birikimlerinizden ödendiğine dair faturaları (ABD vergi mükelleflerinin ödediği vergilerden sağlanan herhangi bir fon veya Medicaid kullanılmamış olması önemli) herhangi bir fon yanınızda götürmeniz önemli, yüksek ihtimal ile mülakat esnasında kanıtlamanız talep edilecek.

Bizim Ankara’da girdiğimiz mülakat deneyimimizde bahsetmiştim geçmiş bazı kullanıcıların yaşadığı olumsuz tecrübelere de atıfta bulunarak, DV2025 sürecinde de Asya’da mülakata giren başka bir talihlili de ödemeler ve faturaları sorgulanmış ve kanıtlanması istenmiş. Bol şans

• şuan da büyük bir sorunum var askerlik tecilim 2025 eylülde bitiyor benim tek şansım bedelli şuanda aralık ayında muayene olup en geç kasıma kadar ertelebiliyor muşum diyelim ki böyle yaptım mülakatta sorun olur mu formda tecilli diye işaretlemiştim fakat mülakat esnasında askerlik statüm nasıl görünecek bilmiyorum şayet sorun olmadı geçtim abd ye gittim ama kaçak görüneceğim bu sefer 2. senaryo olarak bedelli yapıp askerliğimi tamamlarsam formda yine tecilli işaretlemiştim mülakatta sorun yaratır mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@ceycey12345 eğitim bilgilerinizi DS260’da eksiksiz ve doğru beyan etmiş olmanız yeterli, ilk çekiliş esnasında doğru ve istenen bilgiler doğrultusunda doldurmuşsunuz ki talihli seçilmişsiniz. Bol şans!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |