Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Steam-Power Merhaba hocam ben yeterince durumu anladım fakat bu davalar genel olarak durumlar yani hukukta dedikleriniz bazen anlaşılabilir ama genelde prosedür geçerlidir ben bu dava işlerine adalet sistemlerine genelde güvenmem çünkü kazanan hep avukatlar ve savcılar oluyor.

Burada tek çare DV talihlileri için bekleyip Vize almayı umut edebilmek Eylül ayına kadar bu yasağın kaldırılmasını ve vizelerin basılmaya başlamasını umut ediyorum ama bu yasağın kaldırılma tarihide çok önemli ağustosta veya eylülde son 2 ay içinde kaldırırlarsa vizelerin basılma sırası derken vizesi yetişmicek insanlar bile çıkabilir şuanki durum kritik.

Ve DV talihlileri olarak bu sorunun bir tek sizin başınıza geldiğini lütfen düşünmeyin göç sisteminde genel bir isteksizlik mevcut ABD'de 75 Ülkenin vatandaşlarına Göçmen vizeleri durduruldu mesela ve bu tam bir durdurma eskisi gibi Aile vizelerinde bir istisna yok şuanda dünya genelinde bir sürü ABD vatandaşının eşi çocuğu vs Amerikaya gelemiyor çünkü konsolosluklar vize basmıyor. Kural gereği tamamen durduruldu adam evlenmiş vize sponsoru olmuş eşine atıyorum Eşi Rus vatandaşı yasak listesinde adam vize alamıyor yani bu çok kritik bir problem maalesef. Özetle demeye çalıştığım şey yönetim çok gaddar göç konusunda şuanda. Kendi Vatandaşının aile birleşimi hakkını askıya alabilen bir yönetimin Çekiliş ve Kura ile verdiği DV vizesine merhamet göstermesini beklemek pek mantıklı bir hareket değil.

Ama günün sonunda herkesin dediği gibi Umut olmazsa ayakta durulmaz umut edip beklemek dışında bir çare yok... Hepimizin hakkında hayırlısı...

• @Steam-Power arka arkaya can sıkıcı haberleri ben veriyorum size maalesef ancak;

Son aylarda açılacak bir hukuk dosyasının olumlu/olumsuz karara bağlanması oldukça uzun sürecektir. Bu nedenle ki geçtiğimiz günlerde 2 farklı firma mahkeme süreci için talep topladı. Yanlış hatırlamıyorsam 10 gün içinde mahkemeye dosyalarını sunacaklar. Anlatılana göre süreç uzun olduğu için önleyici tedbir kararı amaçlayarak deadline olarak bu tarihleri belirlemişler. Velhasılı denilene göre ilerleyen süreçte başka bir dava açılması çok mümkün görünmüyor. Bu aşamadan sonra bize düşen eksiksiz şekilde mülakatları tamamlamak ve siyasi sürecin inadından vazgeçip pause kararını kaldırarak devam ettirmesi.

• Yok canım olumsuz haber vermelik bir durum yok.
    Ben ilk yazdığımda sürecin DV yönetmeliğine hakim değildim. Baktım mülakatlarda soran vs de olmuyor. Açtım okudum.
    Bugün yaptığım yorumda da yargısal umudum olmadığını belirttim. En temel umudum sürecin tekrar başlamasıydı ama savaş da can sıkıcı oldu.

• Her kese iyi akşamlar. Öncelikle paylaştığınız bilgiler için her keşe çok teşekkür ederim. Bizde dün 7.30 da mülakata girdik ( 3 çocuk eşim ve ben ). Benim Adli sicil belgem arşivli olmadığı için 221g denilen sarı kağıta Police Certificate kısmını işaretleyip eksik belge deyip verdi. Arşivli Adli Sicil belgenizi posta ile bize gönderin dedi. Zaten şu an vize basılmıyor haberleri takip edin dedi ve pasaportları geri verdi. Her keşe verilen Pause yazılı sarı kağidi bize vermedi. Bügün Arşivli Sicil kaydımi UPS ile gönderdim. Şimdi takıldığım konu şu biz mülakattan olumlu geçtikmi, yokmu ( çünkü o Pause yazılı olan sarı kağidi bize vermediler). Yada gönderdiğim evrağı Büyükelçiliik teslim aldıktan sonramı bana bir mail gelecek, mülakatınız olumlu tamamlandı diye?

• @ceycey12345 merhaba, evet doğru demişler. Polio antikoru bakılmıyor, direkt aşısı yapılıyor.

• @DARTHU yurtdışından alınan adli sicil kaydınızdaki eksiklik neydi bizimle de paylaşabilir misiniz, evrak konusunda en azından sorun yaşamak istemediğimden soruyorum

• @tumra Belge eksikliğinden ziyade, tamamen yetişme sorunu yaşadım diyebilirim. Malum, Ukrayna'daki savaş şartları nedeniyle devlet daireleri oldukça yavaş işliyor. Adli sicil belgesi için konsolosluk başvurumu 2 ay önceden yapmama rağmen; mülakata için yola çıkmadan son durumu sorgulamaya gittiğimde '12 Mart'tan önce çıkması mümkün değil' yanıtını aldım. Bu sebeple belgeyi mülakat dosyasına maalesef ekleyemedim.

• @sbsevinc, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7665/dv2026-mülakat-deneyimleri/1002?_=1772759942392

ABD GREEN CARD SÜRECİM (KANADA – MONTREAL MÜLAKAT DENEYİMİ)
    Merhabalar,
Kanada’da yaşayan biri olarak Green Card mülakatına hazırlık sürecimizi detaylı şekilde anlatmak istiyorum. Umarım yazdıklarım bu sürece girecek olan kişilere faydalı olur.

• Noem gorevden alinmis yerine mullin gelmis umarim bir faydasi olur

• @excan genel başlıklara baktığımda yasa dışı göç konusunda daha sert tutumları var yazılmış. İnşallah yasal yolların önünü kısa sürede açar diyelim

• @excan Mullin bildiğim kadarıyla Noem’den daha katı ve ICE’ı milli kahraman olarak adlandırıyor.

• Merhaba arkadaşlar. Forumu arattım ama yamın tarihli bir paylaşım göremedim. Benim mülakatım Nisan'da ve Ankara'da olacak. 2 çocuğum var 8 ve 11 yaşlarında. Çocuklar için hangi evrakları hazırlamalıyız? Tecrübe eden arkadaşlar veya bilgisi olan arkadaşlar paylaşımda bulunabilirse çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Steam-Power alla alla gerçekten öyle mi olmuş, vay be..

DV olayında arka plan ve detayları bilmek lazım.

demişsiniz. evet gerçekten de öyle, bilmek lazım. ama öyle yapay zekaya sorup cevap alarak değil, baya baya okuyup bilmek lazım.
    forumda en ince detayına kadar yazdığımız konular hakkında yorum yapmadan önce o konuyu iyi okuduğunuzu, anladığınızı bir zahmet bilin.
    diğer türlü buraya gelip yanlış bilgi veriyorsunuz.

behsettiğiniz iki süreci birebir yaşamış, davacısı olmuş biri olarak yazayım size;

1 Pandemi de olmuş. İşlem yapılmadığı için 9 bin küsür kişi kazandıkları yılı devreden yıl vizelerini almışlar.

külliyen yanlış! hiç kimse rezerv vize ile vizesini almadı. gomez davası'ndan çıkan sonuçla DV2020'de kimse vizesini almadı. yargıç mehta sadece 30 eylül'e kadar sadece vizesini alanların, pasaportunda basılı vizesi olanların abd'ye girişine izin verdi. süreç 1 ekim'e dahi sarkmadı.

2 Biden (DV-2021 Davası) Burada da hukuksal bir olay olmuş ve mahkeme karar vermiş.

evet verdi. goodluckvbiden ve gohvblinken davalarında mahkeme 9095 vize için rezerv vize kararı verdi ama kimse vizesini almadı.

Ben henüz sarı kağıdı almadım ama bu kağıtlar gerçekten "idari inceleme" veya buna benzer bir ifade yer alıyorsa dosya "açık" kabul EDİLEBİLİR.

baya baya edilemez, hayal kurmayın.
    dv ile alakalı bir bilgi alma ihtiyacınız varsa, yapay zekaya ya da türevlerine başvurmanıza gerek yok.
    aklınıza gelen, hatta gelmeyecek bütün bilgiler burada mevcut.
    birebir yaşamış, davacısı olmuş, deneyimlemiş insanların tecrübeleriyle.

sizden ricam; konuyla alakalı yorumlarınızı yapay zekadan alarak foruma aktarmayın.
    çünkü çoğu yanlış ve eksik.

• @gucarslan Abi buna göre açılan davaların ve bundan sonra açılıcak davaların hükümet istemediği sürece işe yaramaz olduğu anlamına mı geliyor?

• @yceylan Merhaba, öncelikle mülakat tarihinizi imzanızda belirtin. Belgeler ise 2026 Dv aşamaları başlığında mevcut. Ayrıca mülakattan önce belgelerle alakalı 2 mail geliyor zaten.

• Merhaba. Asıl talihli eşim ben değilim. Ben 20 yıl önce bir ameliyat geçirmiştim ( ciğerlerle ilgi bir ameliyat değil.). Elimde hiç belge yok. Ameliyatında ilgili rapor isterler mi acaba. Teşekkürler

• @yceylan merhaba, DV2026 Mülakat Deneyimleri başlığında çok sayıda tecrübe paylaşıldı, çocukla birlikte katılan aysegul hanımın tecrübesinden faydalanabilirsiniz.

Ayrıca, lütfen imzanızı ve exceldeki bilgilerinizi güncellemeye unutmayın.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd ben karar veren bir merci değilim, bunu söyleyemem.

sadece goodluck davasından çıkan rezerv kararı sonrası, hükümet avukatlarının kararı bir üst mahkemeye taşımasının ardında yatan argümanı biliyorum.
    hiç bir hükümet müdahil olduğu bir davayı, hele de kendi vatandaşı olmayanlara karşı kaybetmek istemez.

DV2026 için açılan davalardan, rezerv kararı dahi çıksa onu yüksek mahkemeye / temyize götüreceklerdir.
    onun dışında sonuç ile alakalı bir yorumu yapmak bana düşmez.

• @gucarslan

Hocam neden bilmiyorum ama gereksiz atarlı ve alaycı bir uslubunuz var.
    İnsanlarla yardım ederken bir yandanda böyle davranmak zorunda değilsiniz. Hatalı ve yalan bilgi veren yorumları da bildiğim kadarıyla siliyorlar.

Benim yazdıklarımı bir kere daha okuyun derim.
    Çünkü siz okumuş ama kelimeleri atlayarak, anlamadan yorumda bulunmuşsunuz.

Ben GTP ye sordum demedim, kendim internette okudum dedim. Özelliklede yazının içinde yapay zekadan bakmayın diye de belirttim!
    Yabacı hukuk sitelerini ve komisyon yazılarını okudum.

Dahası sizin imalarınıza benzer şeyler söyledim zaten :

Eylülden sonrakiler vize almış demedim: Revize vize uygulaması olmuş dedim ve ayrı bir paragrafta, tek başına, bu da süreç içerisinde uygulanmış dedim.
    Yani :
    "Yargıç mehta sadece 30 eylül'e kadar sadece vizesini alanların, pasaportunda basılı vizesi olanların abd'ye girişine izin verdi." demişsiniz... Dediğimi doğrular bir şekilde.

" dosya "açık" kabul EDİLEBİLİR. " dedim. Burada caps lock açık kaldığı için büyük yazmadım. Benim şahsi görüşüm ve ihtimal olduğu içindi. Aksi halde edilir, edilmelidir gibi bir ifade kullanırdım ve devam ettim:
    YİNEDE ORTADA BİR REZERV VİZE OLMASI LAZIM.
    ABD de birlerinin Eylül'e doğru halletmesi lazım dedim. Bir şans olabilmesi için...

Ayrıca yine Green kartı iki kere kazanmamız gerekiyor gibi bir durum var diyerek bağladım.

Şimdi lütfen yanlış bir bilgi verdiysem de bildirin silinsin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

konusu açılmışken, dün yüksek mahkemenin trump'in mülteci yasakları hakkında verdiği kararı da paylaşayım.

bu kararı veren mahkemelerin, diğer yasaklar için farklı adım atacağını düşünmek çok zor..

Benzer Başlıklar

• 180
  • 57
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |