Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Öncelikle liseden daha yeni mezun oldum, Bilgisayar Mühendisliğini İngilizce olarak kazandım ve yerleştim. Green card kazandığımız için eğitimime Amerika'da devam edeceğim, üniversite eğitimi için gerekli belgeler konusunda kafam karıştı. Hedefimdeki üniversitelerin sayfalarına baktığımda diploma, transkript, SAT ve TOEFL sınavlarını istedikleri yazmakta fakat hiç biri nasıl diploma ve transkript istediğini belirtmemiş. Lise diplomamın ve transkriptimin tercüme edildikten sonra noterde onaylatıp apostil yapılması yeterli mi yoksa iki belgenin de WES tarafından değerlendirilmesi mi gerekli? Ayrıca Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliğine yerleşmiş olmam başvurularımda bir avantaj sağlar mı?

• Hayırlı olsun.Bizim de oğlumuz 11.sınıfta ve üniversiteyi Amerika’da okumak istiyor.O da computer science istediği için araştırıyoruz.Bence ilk yılı burada okuyup transfer öğrenci olmanız daha kolay.Aksi halde SAT,AP gibi sınav sonuçları istenir.Ya da IB sisteminden mezun olmalısınız.En kötü ihtimalle ortalamanıza bakılır(GPA denilen)4 üzerinden en az 2,5-3 istenir ancak computer science için ortalama 3.8 civarıdır.Ekim ayında yurtdışı eğitim fuarları var,onlara katılırsanız ayrıntılı bilgi alırsınız.Ama en mantıklısı ilk yılı burada okuyup temmuz 2025 gibi gitmeniz

• @DenizMaths Teşekkür ederim. Transfer öğrenci için en az 2 yıl istiyorlar ayrıca üniversitem farklı şehirde. Hazır green card kazanmışken küçük şehirden büyük şehire sadece 1 sene için taşınarak fazla masraf yapmak istemiyoruz.

• @Katzfiell_ Haklısınız ancak Amerika da da en ucuz üniversite 10K dolar civarı.Üstelik bu dosya numarasıyla dosyanızı da başka bir ülkeye taşımanız gerekir mülakat alabilmek için.Bu da bizler için ayrı bir masraf maalesef.Liseniz ne tür bir okuldu?Herhangi bir bakolorya programından mezun musunuz?

• @DenizMaths İşte bu yüzden ayrıca okul için taşınarak masraf yapmak istemiyoruz. Dosyamızı şimdiden taşıdık current olmayı bekliyoruz, bende bu süre zarfında üniversitelerin kriterlerini ve gerekli belgeleri araştırıyorum. Dümdüz Anadolu Lisesi'nden mezun oldum 🙂

• @Katzfiell_ hayırlı olsun.Eğitim fuarları yararlı olacaktır.Bu arada mutlaka TOFEL ya da IELTS gibi bir dil sınavını mutlaka istiyorlar

• @DenizMaths Bulunduğum ilde eğitim fuarı yapılırsa mutlaka giderim. Önümüzdeki aylarda TOEFL ve SAT'ye her türlü gireceğim bakalım.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 2
  • 2
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |