Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Metehan-Uğuş bu sorunu tamamen ortadan kaldıracak kesin bir çözüm üzerinde çalışıyoruz.
    en kısa sürede devreye almaya çalışacağız.

• @ATS16 benim durumun hala ready olması bir sorun mudur acaba? case last updated tarihi 30.04.2025 ama statü ready halen.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ongn

Mülakatın bitiminde vizeniz onaylandı cümlesini duymussunuz konsolostan, deneyiminizi okudum. Onay cümlesini duyduysanız endişe edecek bir şey yok. Mülakatınız 30.04.24 Çarşamba günü olmuş ve ANK konsolosluk 1 Mayıs resmi tatil nedeniyle çalışmadı. Hafta başında güncellemeniz ceac sistemine yansıyacaktır ve PTT’den yakın zamanda sms alacağınızı düşünüyorum. Hayırlı olsun

• @ATS16 çok teşekkürler

• @Ongn mesela o bende 2 may 2025 yarın belli olur artık

• @pnarr evet sanırım 1-2 güne netleşir durum. gelişme olunca yazacağım.

• Selamlar,
    Biz eşimle görüşmeye Frankfurt'ta gireceğiz. Forumda Almanya'dan görüşmeye girmiş bir referans bulamadım.
    Ais kaydı yapılması gerekiyormuş, ancak https://ais.usvisa-info.com/en-us/countries_list/iv sayfasında Almanya seçeneği yok. Herhangi bir şey yapmam gerekmiyor gibi mi anlamalıyım?

Bir de ablam 10 senedir Amerika'da yaşıyor, evlendi. O da eşi üzerinden GreenCard sürecine dahil oldu.
    Eşi (Amerikalı) ablama sponsor oldu, bize de sponsor formu doldurabilir mi? Onların yanında kalacağız iş bulana kadar. Herhangi bir birikimimiz yok. Sponsorluk yeterli olur mu?

Şimdiden teşekkürler 🙂

• Arkadaşlar ds-260 forumda girdiğim pasaport'un süresi doldu, pek umudum yok ama olurda mülakat gelirse yeni pasaportla gitmek bir sorun teşkil eder mi ?

• @dogan28 Sorun olmaz ,süresi olan hangi pasaportu verirseniz ona vize basarlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@dogan28, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar ds-260 forumda girdiğim pasaport'un süresi doldu, pek umudum yok ama olurda mülakat gelirse yeni pasaportla gitmek bir sorun teşkil eder mi ?

Bu başlığın üçüncü iletisinde sorunuzun cevabı var.
    Bu başlığın ilk dört iletisini şimdiye kadar herkes sindire sindire okumalıydı. Tüm bilgiler orada mevcut.

Current olduğunuz anda umutlar tekrar yeşerebilir her şeyin hayırlısı 😊

• @cemal1153 merhaba mülakata girebildiniz mi acaba durumunuz nedir

• arkadaşlar selam, ocak ayında vizem onaylandı ve martın ortası gibi gir çık yaptım. şuan okulumun bitmesini bekliyorum, dönem bittikten sonra temmuz gibi tamamen taşınacağım. acaba ikinci girişimde havalimanında polislerle bir sorun yaşar mıyım? yaklaşık 3 ay gibi bir süre abd dışında bulunmuş olmam sorun teşkil eder mi? teşekkürler.

• @merve-yalcinkaya merhaba hayır henüz mülakat' a çağrılmadık çünkü numaramız current olmadı.

• ⭐⭐⭐⭐

@halildnrts34

Temmuz ayındaki seyahatiniz ABD’ye kesin goc amacıyla olacaksa sorun olmayacaktır, ilk giriş tarihinizden sonra neden üç ay disarida kaldınız diye olası bir soru gelmesi halinde CBP memeurundan, okulu bitirmeniz gerektiğini kendinizden emin ifadeler ile anlatmanız ve destekleyecek tarihli mezuniyet belgenizi yanınızda bulundurmanız yararınıza olacaktır.

• @halildnrts34 bir sorun olacağını düşünmüyorum zaten yeni kazandınız taşınma süreci zaman alan birşey. Turistik amaçlı kullanmıyorsunuz Green Card ı. Bende kasım da gidip bir ay kaldım ve Green Card alıp döndüm. Türkiye de işlerimi toparlayıp toplamda 5 ay sonra Amerika’ya taşınmış olucam Haziran da. Endişe edecek durum yok yani.

• @Damla-Tanrıverdi-Gül merhabalar,

Öncelikle tebrikler, Almanya için yani Frankfurt için deneyimler mevcut ben en az 4-5 tane okumuşumdur. Diğer konuya gelecek olursakta size sponsor olmasına gerek yok zaten GC kazananı olduğunuzda. Sadece mülakatta bu söylediğiniz durumu söyleyip onların yanına gidebileceğinizi söylemeniz yeterli olacaktır.

• @Ongn 3 günü tatil olarak düşünün bu nedenle gecikmiş olabilir

• Merhaba arkadaşlar,
    30 Nisan 2025 tarihinde Ankara’daki DV (Green Card) vize mülakatıma girdim. Görüşmede sadece iki soru soruldu: “Nereye gideceksin?” ve “Ne iş yapacaksın?” şeklindeydi. Washington’a gidip yazılımcı olarak çalışacağımı söyledim. Parmak izim alındıktan sonra belgelerime birkaç damga vuruldu ve belgeler bir dosyaya konuldu.

Görüşmeyi yapan görevli, DS-260 formumda bir yerde Azerbaycan yerine Türkiye’yi işaretlediğimi söyledi. Bu durumun büyük ihtimalle sorun olmayacağını ama yine de kontrol edeceklerini söyledi. Eğer sorun çıkarsa pasaportumu vize basılmadan geri göndereceklerini, ama bir problem olmazsa vizemle birlikte kargoyla geleceğini belirtti. O günden beri pasaportum konsoloslukta tutuluyor.

Şu an CEAC sisteminde durumum Refused olarak görünüyor. Alt açıklamada “idari işlemdeyken Refused statüsünde kalacağı” yazıyor. Son güncelleme 5 Mayıs 2025 olarak görünüyor. Herhangi bir 221(g) kağıdı veya ek belge talebi verilmedi.

Benimle benzer durumda olan veya tecrübesi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi? Ne kadar süre içinde “Issued” olması beklenebilir? Bu süreçte pasaportun halen konsoloslukta olması olumlu bir işaret mi?

• @Ongn merhabalar, ben baktığımda issued olmuş siz de kontrol edebilirsiniz

• @pnarr benim last update tarihi 05.05 oldu ama statu halen Ready.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |