Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.0k 953

• @dogan28 Sorun olmaz ,süresi olan hangi pasaportu verirseniz ona vize basarlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@dogan28, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar ds-260 forumda girdiğim pasaport'un süresi doldu, pek umudum yok ama olurda mülakat gelirse yeni pasaportla gitmek bir sorun teşkil eder mi ?

Bu başlığın üçüncü iletisinde sorunuzun cevabı var.
    Bu başlığın ilk dört iletisini şimdiye kadar herkes sindire sindire okumalıydı. Tüm bilgiler orada mevcut.

Current olduğunuz anda umutlar tekrar yeşerebilir her şeyin hayırlısı 😊

• @cemal1153 merhaba mülakata girebildiniz mi acaba durumunuz nedir

• arkadaşlar selam, ocak ayında vizem onaylandı ve martın ortası gibi gir çık yaptım. şuan okulumun bitmesini bekliyorum, dönem bittikten sonra temmuz gibi tamamen taşınacağım. acaba ikinci girişimde havalimanında polislerle bir sorun yaşar mıyım? yaklaşık 3 ay gibi bir süre abd dışında bulunmuş olmam sorun teşkil eder mi? teşekkürler.

• @merve-yalcinkaya merhaba hayır henüz mülakat' a çağrılmadık çünkü numaramız current olmadı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@halildnrts34

Temmuz ayındaki seyahatiniz ABD’ye kesin goc amacıyla olacaksa sorun olmayacaktır, ilk giriş tarihinizden sonra neden üç ay disarida kaldınız diye olası bir soru gelmesi halinde CBP memeurundan, okulu bitirmeniz gerektiğini kendinizden emin ifadeler ile anlatmanız ve destekleyecek tarihli mezuniyet belgenizi yanınızda bulundurmanız yararınıza olacaktır.

• @halildnrts34 bir sorun olacağını düşünmüyorum zaten yeni kazandınız taşınma süreci zaman alan birşey. Turistik amaçlı kullanmıyorsunuz Green Card ı. Bende kasım da gidip bir ay kaldım ve Green Card alıp döndüm. Türkiye de işlerimi toparlayıp toplamda 5 ay sonra Amerika’ya taşınmış olucam Haziran da. Endişe edecek durum yok yani.

• @Damla-Tanrıverdi-Gül merhabalar,

Öncelikle tebrikler, Almanya için yani Frankfurt için deneyimler mevcut ben en az 4-5 tane okumuşumdur. Diğer konuya gelecek olursakta size sponsor olmasına gerek yok zaten GC kazananı olduğunuzda. Sadece mülakatta bu söylediğiniz durumu söyleyip onların yanına gidebileceğinizi söylemeniz yeterli olacaktır.

• @Ongn 3 günü tatil olarak düşünün bu nedenle gecikmiş olabilir

• Merhaba arkadaşlar,
    30 Nisan 2025 tarihinde Ankara’daki DV (Green Card) vize mülakatıma girdim. Görüşmede sadece iki soru soruldu: “Nereye gideceksin?” ve “Ne iş yapacaksın?” şeklindeydi. Washington’a gidip yazılımcı olarak çalışacağımı söyledim. Parmak izim alındıktan sonra belgelerime birkaç damga vuruldu ve belgeler bir dosyaya konuldu.

Görüşmeyi yapan görevli, DS-260 formumda bir yerde Azerbaycan yerine Türkiye’yi işaretlediğimi söyledi. Bu durumun büyük ihtimalle sorun olmayacağını ama yine de kontrol edeceklerini söyledi. Eğer sorun çıkarsa pasaportumu vize basılmadan geri göndereceklerini, ama bir problem olmazsa vizemle birlikte kargoyla geleceğini belirtti. O günden beri pasaportum konsoloslukta tutuluyor.

Şu an CEAC sisteminde durumum Refused olarak görünüyor. Alt açıklamada “idari işlemdeyken Refused statüsünde kalacağı” yazıyor. Son güncelleme 5 Mayıs 2025 olarak görünüyor. Herhangi bir 221(g) kağıdı veya ek belge talebi verilmedi.

Benimle benzer durumda olan veya tecrübesi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi? Ne kadar süre içinde “Issued” olması beklenebilir? Bu süreçte pasaportun halen konsoloslukta olması olumlu bir işaret mi?

• @Ongn merhabalar, ben baktığımda issued olmuş siz de kontrol edebilirsiniz

• @pnarr benim last update tarihi 05.05 oldu ama statu halen Ready.

• @SEYMENOGLU kanka bu evrak kabul edildi mi ? bir de deneyimlerini paylaşır mısın ?

• Merhabalar diplomamin orijinali ne yazin ki savas sebebiyle alamiyorum ayrica bir sure bulundugum ulkede de adli sicil kaydi alma sansim yok bununla ilgili dilekce ornegi var mi Diplomamin orijinalinin ve adli sicil kaydimin Ukrayna’dan alamayacagima dair bir dilekce tarzi bir sey yazacagim.

• @Iricss
    Selamlar, sizden herhangi bir ekstra belge doldurmanizi, ya da ekstra belge sunmanizi talep etmediyseler eger yakin zamanda vizeniz basili pasaportunuzu size postalayacaklarini dusunuyorum.
    Dosya statunuzun asamalarini daha iyi anlamak icin bu gonderiyi inceleyebilirsiniz.

• @omerko

Evrağı kabul edilmiş. Şu anda ABD'de arkadaşımız.

https://yesilkartforum.com/forum/post/474634

• @Plus19 teşekkür ederim .

• Merhaba, bugün vizemi aldım darısı tüm bekleyen emek veren arkadaşlara olsun. Forumda her türlü soruya cevap veren, yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. 😊

• A aysegul bu başlıktan bahsetti

• @mustafafsin öyle "vizemi aldım darısı tüm bekleyen emek veren arkadaşlara" diyip kurtulmak yok :)
    uzun uzunmülakat deneyimi yazmadan olmaz.. deneyimlerinizi bekliyoruz..

• @gucarslan + kedi maması almalıydı. Sanki öyle bir şeyler hatırlıyorum hocam :)

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    Erdi GultekinE
    KCC den aldigim cevap bu sekilde. Saniyorum otomatik cevap aliyorum surekli. Arkadaslar daha once benzer bir durumla karsilasan oldu mu ? Ne yapmam gerekiyor ? Thank you for your inquiry. Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application. Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview. If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k