Merhaba,
30 nisan 2025 teki vize randevu deneyimimizi taze taze aktarmak istiyorum.
Sağlık randevusu:
06 Mart 09:00 tarihindeki randevumuz için 8:45 gibi Unganlar kliniğine gittik. 9 dan önce açılmıyor o nedenle önce gidilmesine gerek yok. Bizden başka 1-2 kişi daha vardı. İlk randevu olduğumuz için hemen işlemlerimize başladılar. İleri saatte randevusu olanları da hemen arkamızdan işleme aldılar ve bekletmediler.
Eşim ve ben 40 yaşından büyük olduğumuz için sadece röntgen filmi çekildi. Kızlarımızdan 15 yaşında olan için sadece röntgen çekildi 12 yaşında olan için gerek yok denildi. Hiçbirimiz kan tahlili vs vermedik. Eşim 3 ay önce zatürre geçirmiş olmasına rağmen filminde bir sorun çıkmadı. Benim filmimi tekrarlamak istediler ve 2.sinde sorun olmadığı belirtildi. İşlemlerimiz bittiğinde klinikte işlem için bekleyen hiç kimse yoktu. Beklediğimden daha sakin olduğu için belirtmek istedim.
10:30 sularında bütün işlemlerimiz tamamlanmıştı. Klinikteki görevliler çok güler yüzlü ve yardımcı. Muayene de sohbet havasında geçti. Handan hanımın yaklaşımı çok güzeldi. Ertesi gün saat 3 te kapalı zarflarımızı teslim aldık. 4 kişi aşı ve muayeneye 53600 röntgenlere de 3800 ödeme yaptık kredi kartı ile.
Vize randevusu:
Sabah 8:00 randevumuz için 7:10 gibi gittik ama 7:40 a kadar hemen elçiliğin yanına parkettiğimiz arabada bekledik. 7:40 gibi içeri girdik. Öncelikle para yatırıp sonrasında evrakları teslim ettik. Sonrasında mülakata kadar bekleme süresi yaklaşık 2 saatti. Bizim mülakatımız 5 -10 dk kadar sürdü. Bizden önceki yabancı bir ailenin mülakatı yaklaşık 1 saat kadar sürdü ve defalarca aynı soruların sorulduğunu duyduk. 4 kişilik bir aileyiz. Asıl talihli olan bana mevcut işim ve hangi eyalete gidip ne yapmak istediğim soruldu. Eşime de buradaki işini sordular. Benim, eşimin ve 15 yaşındaki kızımın parmak izi alındı. 12 yaşındaki kızımın alınmadı. Sonrasında onaylandığı bilgisini verdi görevli.11 gibi işlemimiz tamamlanmıştı.
Herkese süreçlerinde başarılar diliyorum.