Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

askerlik konusu için;

mülakata ankara'da ya da farklı bir yerde girecek arkadaşlar DS260'da ne işaretlediyse işaretlesin sorun olmaz.
    mülakata, askerliğinizi yaptıysanız ya da yapmadıysanız gerekli olan belgeyi götürün yeterli.
    DS260 formunu da güncellemenize gerek yok, sorun olacak bir nokta değil bu 😉

• @atilla-04 direk görüşürseniz iyi olur ben gireli 2 sene oldu diğer tercümanlar gibi değil o zamanlar hatırladığım yarı fiyatına yaptı

• @mehmetizmirli güncel numarası varmı paylaşabilirmisiniz ben kendisi ile görüşseydim. ve konsolosluğa bildirmem gerekiyormuş kendisini o galiba bu konu ile ilgili nasil bir mail atacagimi biliyordur

• Dosya Numarasi: 2025EU12xxx
    DS-260 Gonderimi: 13/05/2024
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy

• Arkadaşlar merhaba,
    Kusura bakmayın vaktinizi almak istemem Anladığım kadarı ile Ankara son 2-3 yıldır diğer konsolosluklara göre geriden takip ediyor.
    açıkladığında 12binlerdeyiz diye yeni süreç ekimde başladığını da öğrendikten sonra pek sıkı takip edemedik.
    Fakat bugün biraz göz attım geride kalmışız gibi hissiyatına kapıldım maalesef.
    Sorular basit gelebilir ama gerçekten bilgimiz yok o sebeple soruyorum.
    Dosya taşıma için önerebileceğiniz bi bölge var mıdır? Schengen vizesi yok. Velev ki diyelim taşıdık Avusturyaya schengen vize süresini oraya denk getirmekte bir risk gibi geliyor açıkcası. Başka ülke seçeneklerini mi düşünmeliyim sizce?
    Ayrıca benim Amerika vizesi var hala geçerli fakat eşimin ve cocuğun amerika vizesi yok. bu işlemi amerika yaptırabilir miyiz böyle bir istisna tanınıyor mu acaba ne önerirsiniz.Yardımcı olabilcek cevap verebilcek arkadaş olur ise cok memnun oluruz.

• ⭐⭐

@atilla-04 merhabalar, hong kong konsoloslugun sitesinde yer alan tercumanlarin bilgilerini asagiya ekliyorum. Yanlis bilmiyorsam, Mehmet beyin soyledigi kisi 4ncu sirada yer alan Asli hanim. Dilerseniz diger tercumanlarlada iletisime gecip fiyat bilgisi alabilirsiniz.

67f0be1f-5aa4-4587-b815-555ea3edc803-image.png

• ⭐⭐⭐⭐

@atilla-04

2024 mülakat deneyimlerinde var tercüman numarası, @Hanhun Hong Kong mülakat deneyimini okudunuz mu?

Tel No: +852 9841 7355, Aslı Hanım

• @İsmail-Ova
    Selamlar, bu basligi ilk iletisinden itibaren okuyarak dosya tasima sureciniz ile ilgili nasil bir yol izlemeniz gerektigine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Guncel olarak bazi uzak dogu ulkerine dosyalarini tasiyan bir cok talihli mevcut, size en uygun olani belirlemek icin yeteri kadar bilgi sahibi olmaniz gerekmektedir. Amerika'da surecinize devam ettirebiliyorsunuz, bu isleme AOS (Adjustment of Status) denmektedir. bu konu hakkinda daha fazla bilgi sahibi olmak icin, aos basligini inceleyip, diger talihlilerin deneyimlerine ulasabilirsiniz.
    Kisacasi gec kalmis sayilmazsiniz, bu forumda aradiginiz tum sorularin cevabi mevcut, sabirla okuma yaparak sureciniz ile ilgili bir karar verebilirsiniz, simdiden bol sanslar.

• Arkadaşlar merhaba,
    Acil bir ameliyat olmam gerektiği için bir süredir yazamadım. Bu süre zarfında Tiran Büyükelçiliğinden mail geldi. Mailde yönlendrdikleri linkte anladığım kadarıyla I-134 şartını kaldırmışlar istenilen belgeler arasından. Finansal durumla alakalı da herhangi bir belge istemiyorlar. Her ihtimaler karşı ben tapu, ruhsat ve banka hesabınını imza sirküleriyle beraber noter tasdikli çevirtiyorum. İlgilenen arkadaşlar aşağıdaki linkten ulaşabilirler.

https://al.usembassy.gov/diversity-visa/
    https://al.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/108/2024/10/instr-dv-eng-20241.pdf

Ayrıca sözlü olarak 5 kasıma aldığım muayene randevusunu mail atarak 29 una aldıklarını söylediler. Bir kaç telefon görüşmesinden sonra en ge. 31 Ekime alabildim.

Onlardan gelen döküman ise şu şekilde

resim.png

Şu an belgeleri toparlamakla uğraşıyorum. Önümüzdeki hafta belgeleri posta yoluyla göndereceğim inşaAllah.

• Merhaba bir sorum olacak, forumda ve diğer yerlerde bilgi bulamadım. Şimdi 2025 Ağustos veya Eylül ayında mülakata girdik ve vizemiz onaylandı diyelim. 6 ay sonrasına kadar giriş yapabiliyor muyuz yoksa 2025 EYLÜL ayında son giriş yapmak mı zorundayız.

• @cptmuzaffer
    Selamlar, saglik raporunuzu aldiginiz gunden itibaren 6 ay icerisinde Amerika’ya giris yapmaniz gerekmektedir. Bir sebepten dolayi gec gitmeniz gerekiyorsa eger saglik raporu olmadan mulakata katilabilir, eksik evraktan AP’ye (idari isleme) kalip, daha sonra saglik raporunuzu sunarak vizenizi alabilirsiniz, ancak bunun riskli bir durum oldugunu unutmamak gerekir, ozellikle mulakat icin Ankara’yi bekliyorsaniz, forumda biraz daha vakit gecirmenizi tavsiye ederim.

• Saglik sorunlarindan dolayi 30 sayfa geride kalmistim .5-6 gunde anca yetistim sizlere.
    Gorusmesi olumlu gecen 2-3 yoldasimizada selamlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Extuin mülakata ankara'da girecekseniz aşı kartı vs uğraşmayın, onların kontrol ettiği bir evrak değil.
    sağlık muayene randevunuzu da mülakat atarihi aldığınızda alabilirsiniz.
    şu an tek yapmanız gereken beklemek ve imkanlarınız dahilinde sokak hayvanlarına yardım etmek 😉
    bol şans..

• @gouryella, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cagrii, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gouryella senle aynı durumdayım ve ben yurtdışında yaşıyorum. Numaram current olduğunda bedelli askerliğe başvuracağım, paran devlete yatar yatmaz askerliğin tecil oluyor belgeni de tecil şeklinde alıyorsun. Bakaya kaldığın süre boyunca ceza parası ödüyorsun bunuda bilmelisin

Konsoloslukların sitesinde "istenen belgeler" kısmında askerlik durum belgesi hep "Orduda hizmet vermiş olanlar" şeklinde belirtilmiş. Bu durumda benim gibi askerliğini yapmamış olanlardan bu belge istenmiyor şeklinde anladım ben. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar ne diyor o önemli tabi de, bu konu bir araştırılmalı bence 🙂

Arkadaşlar bu durumu hong kong konsolosluğuna mail atarak sordum. Gelen cevap şu:
    "No military record is required to be provided if visa applicants never served in any country’s military."
    Eğer askerlik hizmeti yapılmadıysa askerlik durum belgesine gerek yok demişler. Bakaya veya yoklama kaçağı olup askerlik durum belgesi alamayanların bilgisine.

• @Senem-Yukselen merhaba benim kızimda 2007 doğumlu aşı kartı duruyor fakat 2008 den sonrası sistemde görünüyor. Biz bunun için aşılarını olduğu sağlık ocağına gidip sistemden çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Sayın @gucarslan 'in dediği gibi tanıdık birinden rica edip sağlık ocağına cocugunuzun bilgileriyle durumu anlatmasını isteyip temin edebilirsiniz belki.

• @gouryella Hocam askerliği tecilli olanlarda buna dahildir o zaman değil mi?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

• @gouryella yine de siz ''askerlik durum belgesini'' götürün (ben öyle yapacağım).

• @bthn Askerliğini yapmamış olan herkesi kapsıyordur bence. Ama tecilli olanların belge almakta bir sorunu yoktur zaten.

• Arkadaşlar, kusura bakmayın size böyle bir soru sorduğum için, ama ani gelişen bir durum oldu. Geldiğim aile sağlık merkezinde aşı kartımı düzenlerken şansıma bir Covid aşısı bulunuyor, Sinovac. Hiç aşı olmadığım için yaptırmam gerekiyor. Bizim olmamız gereken aşı Sinovac mı? Şu an ayaküstü olduğum için bu şekilde soruyorum, normalde geçmiş deneyimlere bakardım. Tekrardan kusura bakmayın.

• @deryaasan Teşekkür ederim,Sağlık Ocağından birine ulaştım,aldım aşı kayıtlarını 4saat önce(Kanada'da saat 04.00'te),sağlık merkezinden aşı kayıtlarini isteyen bir mail alınca dün...Evet aşı kayıtları varmış zaten ama bizim doktorumuz ihtisasa başlamıştı,yerine başka biri bakıyordu biz gittiğimizde ve sistemde yok demişti.Başka bir doktorun açabildiği sistemde görünüyormuş 😒.Neyse ki alabildik..Çevirisini bekliyorum şimdi,bir iki saate kadar bende olacak.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |