• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. İsmail Ova
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 5
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 7
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

İsmail Ova

@İsmail Ova

0
    İtibar
    43
    Profil Görüntülemeleri
    7
    Takipçiler
    5
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

İsmail Ova Takip etme Takip Et

İsmail Ova tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba Arkadaşlar,
      Dosya taşımaya uğraşıyorum. İkidir denedim fakat aşağıda ki gibi bir yazı aldım KCC'den bu yazı hakkında bilgisi olan var mıdır?

Thank you for your inquiry.

Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member to the Kentucky Consular Center. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at https://travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov.

For additional information, please refer to the following websites:
      Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
      Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
      DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
      To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      İsmail Ova
      İsmail Ova
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba ,
      12xxx case numaramız.Amerika vizem var fakat eşimin ve cocğumun yok.
      Açıkcası AOS için biraz daha yakınız.Anladığım kadar ile strateji olarak ilk önce sen al şansını kaybetme eşin ve cocuğun Ankarayı beklesin yaklaşımı var.
      Ankarada sizinde dediğiniz gibi çok yavaş ilerlediği için onlara sıra gelmez ise endişesi var eğer yetişmez ise ayrı yaşamak zorundayız gibi 2-4 yıl arası riskli geliyor bu kısmı.bu kısma alternatif plan geliştirmeye çalışıyorum. Geçen sene de Ersin bey bizim ile beraber aynı durumu yaşamış oda Eylül ayında alabilmiş eşi ve cocukları.
      Eğer ben Aos ile alırsam Ankarada sıra gelmeyecek gibi düşünür isek onları dosyasını başka Avrupa veya başka ülkeler (konsolosluklar kabul eder ise taşıyabilir miyim onlar için ben aldığımı farz edersek) @gucarslan

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      İsmail Ova
      İsmail Ova

her iki seçeneğin de riskleri açıkçası kafam biraz karıştı.
      Şuanda gördüğüm kadarı ile Hong Kong dosya taşıma için daha popüler ama maliyetleri fazla benim için 3kişi git gel orada kal vs.
      Umman daha mantıklı geliyor (tabii kabul ederler ise).
      Sizce ilk önce Umman denenmeli ailecek dosya taşıma yöntemi ile eğer orada ki konsolosluk almazsa mı Amerika'yı denemeliyiz.
      yoksa Direkt olarak Amerika taşımaya mı deneyelim Aileni alamama riskini de göz önünde bulundurur isek.
      Tabii ki günün sonunda her şey nasip kısmet şans ama sizin tecrübeniz çok önemli o yüzden fikrinizi merak ediyorum.

İsmail Ova
      İsmail Ova

@gucarslan Merhaba çok teşekkür ederim hızlı geri dönüş ve bilgilendirme için.
      Önceliğimiz tabi ailecek gidebilmek onu istiyoruz. cevabınızdan yola çıkar isek benim vizem var ve green card tahlilisi de benim.
      Diyelim ki Ben yalnız gittim işlemleri hallettim varsayalım eşim ve cocuğum gene Ankara da 12xxx current olmasını bekleyecek değil mi?
      ve ya onlar ayrı bir gruba mı alınıyor? Eğer 12xxx bekleyecekler ise sanıyorum ki geçen sene 7xxx kapattılar bu cok olası gözükmüyor.
      bu senaryonun olması durumunda onlarda Ankara'yı bekledi ve alamadığını farz edersek ben onları Amerika'ya aldırabilir miyim? evet ise ortalama bir süre var mıdır bildiğiniz.

İsmail Ova
      İsmail Ova

Merhaba Arkadaşlar
      GreenCard 2025 için 12xxx case numaramız Ankara işlemleri geçen yılları baz alındığımızda süreç çok yavaş işlediği için dosyamızı taşımak istiyoruz.
      Bende b1-b2 vizesi var Amerika 2029 kadar geçerli. Fakat Eşimin ve Cocuğumun yok. Onlara vize için başvuru yapsak Amerikaya yetişmez.
      Bu süreci Amerika tamamlayabileceğimiz başka bir yöntem var mıdır? Onların vizesi yokken.
      Bu konuda bilgisi olan kişiler aydınlatabilir ise çok memnuz oluruz.

İsmail Ova
      İsmail Ova

Arkadaşlar merhaba,
      Kusura bakmayın vaktinizi almak istemem Anladığım kadarı ile Ankara son 2-3 yıldır diğer konsolosluklara göre geriden takip ediyor.
      açıkladığında 12binlerdeyiz diye yeni süreç ekimde başladığını da öğrendikten sonra pek sıkı takip edemedik.
      Fakat bugün biraz göz attım geride kalmışız gibi hissiyatına kapıldım maalesef.
      Sorular basit gelebilir ama gerçekten bilgimiz yok o sebeple soruyorum.
      Dosya taşıma için önerebileceğiniz bi bölge var mıdır? Schengen vizesi yok. Velev ki diyelim taşıdık Avusturyaya schengen vize süresini oraya denk getirmekte bir risk gibi geliyor açıkcası. Başka ülke seçeneklerini mi düşünmeliyim sizce?
      Ayrıca benim Amerika vizesi var hala geçerli fakat eşimin ve cocuğun amerika vizesi yok. bu işlemi amerika yaptırabilir miyiz böyle bir istisna tanınıyor mu acaba ne önerirsiniz.Yardımcı olabilcek cevap verebilcek arkadaş olur ise cok memnun oluruz.

İsmail Ova
      İsmail Ova

Dosya Numarasi: 2025EU12xxx
      DS-260 Gonderimi: 13/05/2024
      Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
      Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
      Vize Onayi: gg/aa/yyyy
      Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
      ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy