DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @deebee çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    @LUNAP ilk olarak forumda bir sorununuz varda onu isterseniz moderatörlere bildiriniz.

    Dosya numaranizi görüp neden forma ulasamiyorsinuz, bir hata varsa her olasılığı deneyin.

    Bu arada eğer talihli siz değilseniz eşiniz zaten sizin işlemler olmadan, siz olmadan süreci devam ettiremez. Talihli eşinizde de "add applicant" ile sizin için form oluşturabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @bwnwnwnwn Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @VIRTUE Tasiyarak.

  • ⭐⭐⭐

    @ahmeterol1912 Bunlar etkilemez.

    Edit: Etkilermiş, az evvel detaylıca bizzat nasıl etkilermiş okudum (Uğur Bey'in detaylı mesajlarındaki kararnamelere göre) öğrendim. Siz elinize GC'i elinize alana kadar (ki o da belli ki karmaşık) güvenmeyin.

  • ⭐⭐⭐

    Arkadaşlar lütfen hala imzası olmayanlara imza sürecine yönlendirmek koşulunu iletmeye çalışın, imzandan sonra gereken cevabı verirsiniz.


  • @lumos umarım etkilemez


  • Merhaba. Bir kaç sorun olacak.

    1. Ön lisans mezunuyum ve şu an lisans okuyorum. Çekiliş formumu doldururken Vocational School mu yoksa University Degree mi seçtim hatırlamıyorum. DS-260 formunda eğitim durumunu doldururken herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?

    2)Yeşil pasaport sahibiyim ve 2024 Ağustos ayında sonlanacak. Eylül ayına kadar bütün vizeler verilecekmiş sanırım. Bu durum benim başvurumu nasıl etkiler? Yeni alacağım pasaporta eski pasaportumdaki vizeyi kullanabilir miyim?

    3)Şu an lisans okuyorum ve green card alabilirsem 2 sene dondurma hakkım olduğunu öğrendim. Bunu mülakat sürecinde belirtmeme gerek var mı?

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Murat 4 Murat 4 
  • ⭐⭐⭐

    @ahmeterol1912 Çeşitlilik Vizesi o kadar radarda olacak bir durum değil, bir şey olacaksa sebebi seçilecek olan "başkan" değildir. Kaldı ki başkan Kral/Kralice zaten degil, burada henüz oligarşi yok, sihirli değnek güçleri de yok.

    Bu mesajı Cumhuriyetçi Güçlerin sihirli degnegine referansla iptal ediyorum.


  • @lumos ben öğrenci olarak doktora eğitimimi belirtmek iciin meslek alanına 2. bir eklenti yaptım ve oraya mesleğe öğrenci olarak belirttim. Yani 1. Şi asıl meslegim, 2.si de öğrenci şeklinde yaptım. Eğitim kısmına ise sadece derece veya diploma aldığım egitimlerimi yazdım.


  • merhaba excel dosyalarına baktığım zaman avrupdaki ispanya portekiz italya gibi ülkelerde pek fazla dosya taşıma olayı görmedim. Bu ülkelerin dosya taşıma olayına sıcak bakmaması gibi algıladım. Ama kafama takılan bir konu var bu ülkelerden dil okuluna kaydolup oturum izni çıkarsam yine bir artım olurmu bu ülkelerin politikalrını bilen bir arkadaş varmı.

  • ⭐⭐⭐

    @iremmakayy Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.


  • @gucarslan teşekkür ederim. Şu an eşim icin de formj doldurmaya çalışıyoruz ama sayfa error veriyor. Sistemsel bir sorun mu acaba? Yaşayan var mı bu durumu?


  • Merhaba herkese. Şu an eşim için de Ds-260 formu doldurmaya çalışıyoruz ama sayfa error veriyor. Sistemsel bir sorun mu acaba? Yaşayan var mı bu durumu?


  • @rasitcenngiz o ülkeler oturum izni istiyor, bu yüzden görmemeniz normal. Schengen yeterli olmuyor yani sadece. Sadece Viyana oturumsuz kabul ediyor dv2023 ve dv2024 de


  • @lumos Merhaba öncelikle teşekkür ederim. Sorunum u çözdüm çok şükür başvuruyu eşim adına da ben doldurdum fakat cep telefonu ile doldurdum.
    İş yerinde başka yerden doldurma fırsatım yoktu çünkü kazanan da eşim oldu çocuklarla birlikte kendimi de ekleyerek başvurmuştum her ikimiz içinde doğum tarihi ni kasımın yirmisi yerine 21 olarak girmişim 5 gündür her yolu denedim fakat sorun bu gün çözüldü şimdi de dosyayı burda doldurup beklemek ki yoksa Florida ya tanıdığımız ın yanına eşim tek başına gidip ordan mı dosya taşıma yapmalı

  • ⭐⭐⭐

    @LUNAP Sorunuzun çözülmesine sevindim. Eğer AOS yapabiliyorsanız tabii ki imkanlariniz da elverisyliyse bunu oneriririm. Ankara dışındaki her seçenek sizi vizeye yaklaştırır. Sadece eşinizde varsa ABD vizesi, bu durumda sizler CP yapmanızı gerektirecektir ve Ankara dışında seçenekleri yine gündeme almanız gerekir.

    Lütfen ilgili başlığa bakınız, orada daha spesifik bilgi edilebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @rasitcenngiz Yasal bir oturum sahibi olmak zaten aslında dosya transferi için en önemli şarttır. Böyle imkanlarıbiz varsa mutlaka şimdiden başlatın.


  • iyi akşamlar
    Highest Level of Education Completed: Bitirdiginiz en ust ogretim
    seviyesi kısmına (Lise diplomam var, Üniversiteye hala evam ediyorum terk etmedim)
    hangisini seçmeliyim?

    High School Diploma: Eger liseyi bitirdiyseniz…
    University, No Degree: Eger universite terkseniz…
    University Degree: Eger universite bitirdiyseniz…
    Other:


  • Merhaba,

    Talihli olan eşim için ve 4 kişilik ailemizin tümü için 7 Mayıs itibariyle dosyalarımızı submit ettik. Submit ettiğimiz bilgileri kontrol ettiğimde ve bu forumdaki soru-cevapları okuduğumda birkaç soru oluştu aklımda izninizle paylaşmak istiyorum. Biraz çok olacak ama tek tek yazmaktansa bir süredir biriktirdim soruları kusura bakmayın lütfen.

    Eşimin(asıl talihli) Lise1 de yalnızca 1 dönem okuduğu okulu başlangıç ve bitiş tarihleri ile ekledik ve burda Degre or Diploma alanına DIPLOMA yazdık, ancak 1 dönemlik okul için bir diplomamız tabii ki yok, o dönemin karnesi var sadece. Bu durumu mülakat tarihinden sonra düzeltmeli miyiz yoksa mülakatta sorulursa mı bilgi vermeliyiz ? Eşim önlisans mezunu bu arada, zaten sadece en son mezun oldukları okula bakacaklarsa bu durumu gözardı ederler diye düşünüyorum.

    Babamın doğum bilgilerinde State kısmına il bilgisini yazdım ancak kimlikte doğum yeri olarak köy ismi yazıyor(ilçe ya da il değil), City kısmına köy ismini yazdım doğru mu acaba ?

    Ben talihlinin eşi olarak eğitim bilgilerimde yalnızca mezun olduğum okulları yazdım, şu an devam eden Açık öğretim fakültesi bilgisini " Do you have other occupations? " soruna Yes diyerek Student seçerek ilerledim, bu doğru bir davranış mı ?

    Mülakatta talihlinin banka hesabında ABD'deki hayata başlangıç aşamasında kullanacağı bir miktar maddi birikim bulundurduğunu görmek isterler mi? Evet ise bu tutarın mülakattan hemen önce hesaba yüklenmesi ile birkaç ay öncesinde eklenmesi fark yaratır mı ?(Geriye dönük dekont isterler mi ? )

    Benim üzerime (talihlinin eşi) olan bir evimiz var ve konut kredisi borcu devam ediyor. Talihlinin birinci dereceden yakını olarak ben bu evi ek gelir kaynağı olarak gösterebilir miyim, göstermeli miyim ? Evin şu an aylık kredi ödemesi kira gelirinden çok daha fazla, üzerindeki ipotek i ve borç bilgilerini de sunmak gerekiyor sanırım, bu durumda bu evi hiç bildirmesek daha iyi mi olur ?

    Bir de arabamız var, mülakatta " vize onayı alırsak bunu satacağız ve maddi bir birikim elde edeceğiz " deme şansımız oluyor mu ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

51
Çevrimiçi

43.1k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum