Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.0k 953

• Merhaba. Bir kaç sorun olacak.

1. Ön lisans mezunuyum ve şu an lisans okuyorum. Çekiliş formumu doldururken Vocational School mu yoksa University Degree mi seçtim hatırlamıyorum. DS-260 formunda eğitim durumunu doldururken herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?

2)Yeşil pasaport sahibiyim ve 2024 Ağustos ayında sonlanacak. Eylül ayına kadar bütün vizeler verilecekmiş sanırım. Bu durum benim başvurumu nasıl etkiler? Yeni alacağım pasaporta eski pasaportumdaki vizeyi kullanabilir miyim?

3)Şu an lisans okuyorum ve green card alabilirsem 2 sene dondurma hakkım olduğunu öğrendim. Bunu mülakat sürecinde belirtmeme gerek var mı?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

• Murat 4M Murat 4 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐

@ahmeterol1912 Çeşitlilik Vizesi o kadar radarda olacak bir durum değil, bir şey olacaksa sebebi seçilecek olan "başkan" değildir. Kaldı ki başkan Kral/Kralice zaten degil, burada henüz oligarşi yok, sihirli değnek güçleri de yok.

Bu mesajı Cumhuriyetçi Güçlerin sihirli degnegine referansla iptal ediyorum.

• @lumos ben öğrenci olarak doktora eğitimimi belirtmek iciin meslek alanına 2. bir eklenti yaptım ve oraya mesleğe öğrenci olarak belirttim. Yani 1. Şi asıl meslegim, 2.si de öğrenci şeklinde yaptım. Eğitim kısmına ise sadece derece veya diploma aldığım egitimlerimi yazdım.

• merhaba excel dosyalarına baktığım zaman avrupdaki ispanya portekiz italya gibi ülkelerde pek fazla dosya taşıma olayı görmedim. Bu ülkelerin dosya taşıma olayına sıcak bakmaması gibi algıladım. Ama kafama takılan bir konu var bu ülkelerden dil okuluna kaydolup oturum izni çıkarsam yine bir artım olurmu bu ülkelerin politikalrını bilen bir arkadaş varmı.

• ⭐⭐⭐

@iremmakayy Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

• @gucarslan teşekkür ederim. Şu an eşim icin de formj doldurmaya çalışıyoruz ama sayfa error veriyor. Sistemsel bir sorun mu acaba? Yaşayan var mı bu durumu?

• Merhaba herkese. Şu an eşim için de Ds-260 formu doldurmaya çalışıyoruz ama sayfa error veriyor. Sistemsel bir sorun mu acaba? Yaşayan var mı bu durumu?

• @rasitcenngiz o ülkeler oturum izni istiyor, bu yüzden görmemeniz normal. Schengen yeterli olmuyor yani sadece. Sadece Viyana oturumsuz kabul ediyor dv2023 ve dv2024 de

• @lumos Merhaba öncelikle teşekkür ederim. Sorunum u çözdüm çok şükür başvuruyu eşim adına da ben doldurdum fakat cep telefonu ile doldurdum.
    İş yerinde başka yerden doldurma fırsatım yoktu çünkü kazanan da eşim oldu çocuklarla birlikte kendimi de ekleyerek başvurmuştum her ikimiz içinde doğum tarihi ni kasımın yirmisi yerine 21 olarak girmişim 5 gündür her yolu denedim fakat sorun bu gün çözüldü şimdi de dosyayı burda doldurup beklemek ki yoksa Florida ya tanıdığımız ın yanına eşim tek başına gidip ordan mı dosya taşıma yapmalı

• ⭐⭐⭐

@LUNAP Sorunuzun çözülmesine sevindim. Eğer AOS yapabiliyorsanız tabii ki imkanlariniz da elverisyliyse bunu oneriririm. Ankara dışındaki her seçenek sizi vizeye yaklaştırır. Sadece eşinizde varsa ABD vizesi, bu durumda sizler CP yapmanızı gerektirecektir ve Ankara dışında seçenekleri yine gündeme almanız gerekir.

Lütfen ilgili başlığa bakınız, orada daha spesifik bilgi edilebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@rasitcenngiz Yasal bir oturum sahibi olmak zaten aslında dosya transferi için en önemli şarttır. Böyle imkanlarıbiz varsa mutlaka şimdiden başlatın.

• iyi akşamlar
    Highest Level of Education Completed: Bitirdiginiz en ust ogretim
    seviyesi kısmına (Lise diplomam var, Üniversiteye hala evam ediyorum terk etmedim)
    hangisini seçmeliyim?

High School Diploma: Eger liseyi bitirdiyseniz…
    University, No Degree: Eger universite terkseniz…
    University Degree: Eger universite bitirdiyseniz…
    Other:

• Merhaba,

Talihli olan eşim için ve 4 kişilik ailemizin tümü için 7 Mayıs itibariyle dosyalarımızı submit ettik. Submit ettiğimiz bilgileri kontrol ettiğimde ve bu forumdaki soru-cevapları okuduğumda birkaç soru oluştu aklımda izninizle paylaşmak istiyorum. Biraz çok olacak ama tek tek yazmaktansa bir süredir biriktirdim soruları kusura bakmayın lütfen.

Eşimin(asıl talihli) Lise1 de yalnızca 1 dönem okuduğu okulu başlangıç ve bitiş tarihleri ile ekledik ve burda Degre or Diploma alanına DIPLOMA yazdık, ancak 1 dönemlik okul için bir diplomamız tabii ki yok, o dönemin karnesi var sadece. Bu durumu mülakat tarihinden sonra düzeltmeli miyiz yoksa mülakatta sorulursa mı bilgi vermeliyiz ? Eşim önlisans mezunu bu arada, zaten sadece en son mezun oldukları okula bakacaklarsa bu durumu gözardı ederler diye düşünüyorum.

Babamın doğum bilgilerinde State kısmına il bilgisini yazdım ancak kimlikte doğum yeri olarak köy ismi yazıyor(ilçe ya da il değil), City kısmına köy ismini yazdım doğru mu acaba ?

Ben talihlinin eşi olarak eğitim bilgilerimde yalnızca mezun olduğum okulları yazdım, şu an devam eden Açık öğretim fakültesi bilgisini " Do you have other occupations? " soruna Yes diyerek Student seçerek ilerledim, bu doğru bir davranış mı ?

Mülakatta talihlinin banka hesabında ABD'deki hayata başlangıç aşamasında kullanacağı bir miktar maddi birikim bulundurduğunu görmek isterler mi? Evet ise bu tutarın mülakattan hemen önce hesaba yüklenmesi ile birkaç ay öncesinde eklenmesi fark yaratır mı ?(Geriye dönük dekont isterler mi ? )

Benim üzerime (talihlinin eşi) olan bir evimiz var ve konut kredisi borcu devam ediyor. Talihlinin birinci dereceden yakını olarak ben bu evi ek gelir kaynağı olarak gösterebilir miyim, göstermeli miyim ? Evin şu an aylık kredi ödemesi kira gelirinden çok daha fazla, üzerindeki ipotek i ve borç bilgilerini de sunmak gerekiyor sanırım, bu durumda bu evi hiç bildirmesek daha iyi mi olur ?

Bir de arabamız var, mülakatta " vize onayı alırsak bunu satacağız ve maddi bir birikim elde edeceğiz " deme şansımız oluyor mu ?

• @Esrâ-Nur anladım esra hanım teşekkülerler

• @lumos peki dil okuluna kaydolup oturum izni alabilirmiyim yoksa turist vizesimi veriyorlar.

• @lumos eşimin başvuru formunu da ben doldurmuştum kazanan eşim oldu ama iş yerinde ve telefon ile doldurken de 20 yazacağıma 21 i yazmışım bu sıkıntı çıkarır mı acaba burdan formu doldursak Ankara da mülakata gidebilir miyiz bu case number ile 16binlerde şansımız olur mu vize alıp eşim Amerika ya gitse ordan devam etse daha sonra bizi oraya alması daha mı iyi bir sürü aklıma takılan sorular yardımcı olabilir misiniz bir bilginiz var mıdır,🙂 teşekkür ederim şimdiden

• Arkadaşlar 7. Denememde grenncard çıktı .acaba mülakat hangi ayda gelir. Benim sıram 6 binlerde.Geçen yıl için 5 binler bekliyor sanıyorum.Bana Şubat gibi sıra gelir mi yoksa hayal mi kuruyorum teşekkür ederim

• @lumos Merhaba, taşıdım. Sorularım olduğu için daha başvurumu yapmadım.

• ⭐⭐

@sevdemimi Forumda Geçmiş yılların istatistiklerine bakarak yüzeysel bilgi edinebilirsiniz . Her yeni mali yıl Konsolosluk performansları değişkenlik gösterdiği için size kesin sıra gelir yada gelmez diyemeyiz , konunun takipçisi olun ve performansa göre dosyanızı transfer etmeyi de aklınızın bir ucunda tutun.

• hdemircanusaH hdemircanusa bu başlıktan bahsetti

• Merhaba. Bir kaç sorun olacak.

1)Ön lisans mezunuyum ve şu an lisans okuyorum. Çekiliş formumu doldururken Vocational School mu yoksa University Degree mi seçtim hatırlamıyorum. DS-260 formunda eğitim durumunu doldururken herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
    2)Yeşil pasaport sahibiyim ve 2024 Ağustos ayında sonlanacak. Eylül ayına kadar bütün vizeler verilecekmiş sanırım. Bu durum benim başvurumu nasıl etkiler? Yeni alacağım pasaporta eski pasaportumdaki vizeyi kullanabilir miyim?

3)Şu an lisans okuyorum ve green card alabilirsem 2 sene dondurma hakkım olduğunu öğrendim. Bunu mülakat sürecinde belirtmeme gerek var mı?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    517k Bakış
    H
    hasaanemree said: Herkese merhabalar Viyana 26 ağustos için mülakat tarihimi bugün 19 ağustos veya 2 eylül tarihlerine değiştirme maili gönderdi. 19 ağustos olarak güncellemesini yapacağım. Böyle bir mail alan başka talihliler var mı ? Cevap mail’inden sonra otomatik navigator yönlendirmesi olan mail geldi. Navigator’de ikamet adresi Avusturya olmaması nedeniyle uygun değildir uyarısı alıyorum. Bilgisi olan var mı ?
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k