DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zeynepebe, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar formu doldurdum ve gönderdim ancak beyaz kod (sağlık çalışanına şiddet) ile oluşan bir mahkeme sürecimiz oldu bunu belirtmeyi unuttum. Bunu belirtmezsem herhangi bir sorun yaşar mıyım. Mülakat öncesi düzeltmemize gerek olur mu yardımcı olabilirseniz mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim ☺

    mahkeme surecinden ziyade bu konuda suclu bulunmus olmaniz veya ceza almis olmaniz onemli... bu durum gerceklesmediyse bu mahkeme surecini forma aktarmaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mikail-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, son kontrol yapıyordum da, anne baba adres kısmında “annenizin adresi babanızla aynı mı?” Sorusu göremiyorum zaten farklı adres yazdığım için mi acaba teşekkürler.

    sorun yok, formda bazi teknik problemler var, bu dediginiz de onlardan biri... gormezden gelebilirsiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Delfi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba. hayırlı olsun öncelikle. sizde de sistemen sürekli atıyormuydu? adres bölümünü 7. yazışım olacak

    her adresten sonra save tusuna basin, kaydetmese bile sizin sayfada uzun sure kalmanizi saglayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serserotek, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,
    2025 talihlisi olarak yazmaktayım. ds-260 formu doldurulduktan sonra yani Mayıs aylarından sonra Temmuz - Eylül ayları arasında KCC tarafından digital ortamda taranılmış evrak isteme ve talimatları içeren bir mail geliyormuş. Bu uygulama hala devam etmektemidir? Çünkü bu uygulamanın 1-2 yıldır olmadığı ve yaz aylarında böyle bir mail almayan tanıdıklarım var forumda. Sizlerişn konu hakkında bilgisi var mıdır acaba

    bu uygulama su anda yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aaaizmir, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan nazik geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Eşim için ayrı form nasıl açabilirim, bunu yapmam süreci etkiler mi, bunu mulakat almadan önce mi yapmalıyım? Ek olarak kendi kızlık soyadımla birlikte esiminde soyadını kullanacagım haliyle kendi bilgilerimde de revize yapmam gerekir mi ? Pasaport yenileyecegim ilk aşamada forma yazmıs olacagım pasaport no değişir mi ? (Bu konuda hic fikrim yok) bu tarz bilgi değişikliği süreci olumsuz etkiler mi ?

    Mulakat tarihi aldiktan sonra formlari acip en guncel bilgilerle guncelleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zeynepk3535, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba, ds260 formunda 1 sorumu sürekli save yapmama rağmen kaydetmiyor ve boş geçmişim gibi duruyor. Bu konuda bilgisi olan var mı ?

    hangi soru? seyahat edilen ulkeler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rasitcenngiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    arkadaşlar yurt dısındaki bir amerikan konsolosluğunun göçmen vizesi basıp badmadığını nasıl öğrenebiliriz.

    ilgili konsoloslugun sitesini kontrol etmelisiniz, "visas" bolumunde gocmen kisma gelirseniz orada bilgi bulabilirsiniz.

    daha sonra islemler icin ise su sayfayi inceleyebilirsiniz:


  • @crazycells çok tesekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serserotek, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ugursway
    Başlığın ilk iletisinde bu konu ile ilgili bir bilgi yok. Yani ds-260 sonrası case numarası aktif olmasını bekleme aşaması var.
    Yani böyle bir email almayacağız anlamına mı geliyor bu?
    Çünkü geçen yıl ds-260 dolduran birine yani dv2024 talihlisine daha sonra hiçbir email gelmemiş şuan case numarasına çok yakın bültende açıklanan sayı ve mülakat tarihinin belirlenmesini bekliyor.

    bu dediginiz uygulamayi KCC gecen yil durdurdu, hala da devam etmiyor. Bu konuda gelisme olursa zaten ilgili iletiler guncellenir 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Samet-Düztaban, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    ds260 Formunu doldurdum ve sanırım çok kritik bir hata yaptım. Kartın yollanacağa adrese izlediğim kaynaktaki arkadaş eğer bir adresiniz yoksa " NOT AVAILABLE YET " yazıp geçin sonrasında buraya adres yazarsınız dediği için ben bu şekilde dosyayı tamamladım. Bugün airbnb üzerinden bir kiralama yaparak adrese ve telefon numarasına ulaştım fakat şuan öğrendim ki dosyayı güncelleme ihtimali gönderdikten sonra mümkün değil. Bu kadar önemli olan bu alanı böyle boş bırakarak sanırım yıllardır kurduğum hayallerimi hiç ettim. Yine de bunu kurtarmamın bir yolu yordamı var mıdır? Konsoloslukta adres belirtmek işime yarar mı yoksa zaten adresimin olmaması sebebiyle zaten randevu verilmez mi? Lütfen bilenler cevaplarsa çok mutlu olurum.

    henuz bir adresiniz olmadigi icin not available yet yazarak dogru cevap vermissiniz. mulakattan once bilgilerinizi guncelleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rasitcenngiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells teşekkürler bu tarz bilgileri konsolosluk sitelerinden görebiliyormuyuz.

    evet.


  • Merhabalar, 2 buçuk yıldır Amerika'da H2B vizesi ile çalışıyor ve yaşıyorum. 2017'den beri SSN'm var. Bu ay tam da H2B vizemi yenilemek için Türkiye'ye dönecekken çekilişi kazandım. Sıralamam 162**. Çevremde her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Kimisi sıralaman iyi Türkiye'de devam etsen rahat ve garantili(aynı zamanda ucuz-sağlık raporu vesaire için-) bir şekilde alırsın kartını derken kimisi sıralaman riskli Amerika'da devam et sürece diyor. Fakat geçtiğimiz aylarda ABD vize uzatma için başvurmadım. Dolayısıyla Haziran'a kadar vizemi uzatabilmem çok mümkün gözükmüyor. Çünkü amacım Türkiye'ye dönüp 3 ay kalıp tekrar H2B vizesi ile aynı işverenime geri dönmekti. Şu an çok kararsız durumdayım. O sebeple henüz DS formunu doldurmadım. Formu doldurup Eylül - Ekim ayında H2B için vize randevusu alıp Green Card sürecine Amerika'da devam edebilir miyim? Ya da DS formunu Ekim'de H2B vizemi yeniledikten sonra doldursam geç kalır mıyım? Benimle aynı durumda olup daha önce vize almış olan veya şu anki çekilişi kazanmış olan var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FatihN, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, 2 buçuk yıldır Amerika'da H2B vizesi ile çalışıyor ve yaşıyorum. 2017'den beri SSN'm var. Bu ay tam da H2B vizemi yenilemek için Türkiye'ye dönecekken çekilişi kazandım. Sıralamam 162**. Çevremde her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Kimisi sıralaman iyi Türkiye'de devam etsen rahat ve garantili(aynı zamanda ucuz-sağlık raporu vesaire için-) bir şekilde alırsın kartını derken kimisi sıralaman riskli Amerika'da devam et sürece diyor. Fakat geçtiğimiz aylarda ABD vize uzatma için başvurmadım. Dolayısıyla Haziran'a kadar vizemi uzatabilmem çok mümkün gözükmüyor. Çünkü amacım Türkiye'ye dönüp 3 ay kalıp tekrar H2B vizesi ile aynı işverenime geri dönmekti. Şu an çok kararsız durumdayım. O sebeple henüz DS formunu doldurmadım. Formu doldurup Eylül - Ekim ayında H2B için vize randevusu alıp Green Card sürecine Amerika'da devam edebilir miyim? Ya da DS formunu Ekim'de H2B vizemi yeniledikten sonra doldursam geç kalır mıyım? Benimle aynı durumda olup daha önce vize almış olan veya şu anki çekilişi kazanmış olan var mı?

    3 yil limitinize cok yaklasmissiniz, AOS icin yeterli sure kalmayacak gibi gorunuyor...

    DV'yi ABD'den almaniz cok daha olasi ve garanti o nedenle 2025 Ocak'tan sonra ABD'ye giris yapacak sekilde plan yapmalisiniz sanki bu durumda?

    Bu sartlar altinda eger yapabiliyorsaniz TR'ye gelip 3 aylik aranizi bitirip, sonra yeniden H2B'ye basvurmaniz en ideal yol gibi gorunuyor. Bu basvuruyu FY2025 icin yapmalisiniz diye dusunuyorum, cok siki takip etmiyorum ama FY2024'nin 2. yarisindayiz, dolayisiyla FY2024 icin kotaya ulasmislardir sanirim, o nedenle FY2024 surecinde yeniden H2B alamayabilirsiniz.


  • Selamlar arkadaşlar ilk defa greencard çıktı ve başvuru yaptım hemen zaman kaybetmemek adına. ve heyecanlanıp okul kısmındaki yeri high school no degree yaptım ben bunu lise ve liseden derecesiz olarak ayrılma olarak anladım. Ama bazı yerlerde izlediğim videolarda liseyi terk etmişseniz ve bitirmediyseniz bu seçeneği seçin yazıyordu. Sizce mülakatta sorun çıkartır mı ?


  • @crazycells çok teşekkür ederim emek verip bizlere yanıt verdiğiniz için ☺


  • @crazycells Çok teşekkür ediyorum detaylı yanıt için. Peki sonuç olarak DS-260'ı ne zaman doldurmamı tavsiye edersiniz? Ekim ayına vize alabileceğimi umut ediyorum çünkü 20 Eylül'de başvurup, 27 Eylül'de vize randevusuna girip vizemi alıp 7 Ekim 2021'de Amerika'ya giriş yapmıştım. Her şeyin bu şekilde pozitif olacağını düşünürsek( ya da kötü ihtimalle Ocak 2025 için konuşursak) DS'i şu an hemen doldurmalı mıyım yoksa Türkiye'ye gidip Eylül - Ekim aylarında(ya da Ocak 2025) mı doldurmalıyım? Daha net bir şekilde soracak olursam; Green Card aşamasında H2B'ye başvurmam olumsuz bir sonuç yaratır mı? @gucarslan @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cemil-Hacioglu bu sene gönbderiyoruz seni 😉


  • @crazycells
    Ha tamamdır öğrenmeye çalıştığım buydu teşekkür ederim. Bizim evlilik sürecimiz ve pasaport çıkartma süreçlerimizde olacak çünkü eğer böyle bir evrak gönderimi olursa ds-260 güncellemeden bilgilerimi güncellemiş olacağım. Sorun yaşamayalım diye telaşlanmıştım. Olurda inşallah dosyamı current olduktan sonra taşırsam hemen taşıdığım konsolosluğa mesaj atarak ds i açtırıp mülakata gitmeden güncellerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emreiner sorunuza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.


  • @crazycells
    Anladım çok teşekkür ederim.
    Dosya taşıma işlemi yapıldığından sanırım değişiklik gösterebiliyor mülakat günü süresi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

37
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum