• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. zeynepk3535
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Z
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 5
    • Konu 0
    • İleti 25
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

zeynepk3535

@zeynepk3535

36
    İtibar
    107
    Profil Görüntülemeleri
    25
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum izmir Yaş: 28

zeynepk3535 Takip etme Takip Et

zeynepk3535 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, şimdiye kadar bu forumda hep soru sordum :), ancak artık Hong Kong'a dosya taşımayı düşünenlerin kafasında oluşabilecek bazı sorulara cevap verebilmek amacıyla, Hong Kong'a geliş sürecimi ve sağlık muayenesi deneyimimi paylaşmak istiyorum.
      Greencard bana çıktı ve normalde Hong Kong yolculuğumu tek başıma gerçekleştirecektim fakat kalış süresinin çok uzun olacağını ve gelip gitmenin daha maliyetli olacağını anlayınca, ben ve kuzenim olarak 2 kişi gelmeye karar verdik.
      Ucuzabilet.comdan 15 Aralık tarihine Moğalistan aktarmalı Miat Mongolian havayollarından 24.300₺ ye ( kişi başı 12.150₺) bilet bulunca hemen aldım. Daha dönüş biletimi almadım, mülakattan sonra almayı planlıyorum. Biletimi almadan 1 hafta önce de Nicolson’dan sağlık muayene tarihimi 20 Aralık olarak, marina medikalden de covid aşı tarihimi 21 Aralık olarak ayarlamıştım.
      Uçak biletimi aldıktan sonra kuzenimle birlikte airbnb tutmanın daha mantıklı olacağını düşündük. Eğer sizde dışarda herşeyi yiyemeyeceğinizi düşünüyorsanız bu sizin içinde mantıklı olacaktır çünkü hem aynı şeyleri yemekten sıkılabilirsiniz hemde sağlıksız beslenmek zorunda kalabiliyorsunuz ve biz de sonuçta 30 güne yakın bir konaklama gerçekleştireceğiz.
      Biz şuan Jordan tarafında kalıyoruz. 16 Aralık-4 Ocak tarihleri arasında burada olacağız ve 54.000₺ ödedik. Ben buraya gelmeden önce Central ile olan kısımla aramızda çok mesafe olduğunu düşünüyordum fakat MTR evimize çok yakın ve yürüme dahil 17 dk. Diyeceğim o ki eğer ev kiralamayı düşünüyorsanız Jordan, Tsim Sha Tsui sizin içinde iyi bir seçenek olabilir hem de ada kısmına göre daha uygun fiyattalar.
      4 ocaktan sonrası için normalde Bishopta konaklamayı düşünüyordum ama muhtemelen yine airbnb kiralayacağım onuda kiralayınca fiyatını yazarım.
      16 Aralıkta Hong Konga giriş yaptık ve pasaporttan geçerken hiç soru sorulmadı sadece giriş tarihinin yazılı olduğu kağıdı arasına koydu ve bize geri verdi. Pasaport sırası baya bir uzundu yaklaşık 1-2 saat sırada beklemişizdir. Bagajlarımızı da aldıktan sonra çıkışta Octopus kartımızla hatlarımızı aldık kişi başı 88 HKD hatlarımız, 200 HKD (150 HKD bakiye) Octopus kartımız tuttu. Bunları nakit olarak ödedim. (Yanımda 3000HKD nakit olarak getirdim, nakit parayı İstanbul havalimanında pasaport kontrolünü gerçekleştirdikten sonra bir sürü exchange noktası var oradan çevirebilirsiniz). Biz şöyle bir hata yaptık öncelikle onu belirtmek istiyorum burası önemli bence, havalimanından ayrılmadan hatlarınızı aktifleştirin mutlaka çünkü hat aktifleştirmek için wifiye ihtiyacınız var. Biz havalimanından çıktıktan sonra yapmaya çalıştık ve airbnbsini kiraladığımız kişiyle kapıyı açmak için irtibata geçmek zorundaydık, yolda internetimiz olmadığı için irtibata geçemedik bir hayli sorun yaşadık, zaman kaybettik, kendisini beklettik ve en son türk hattımızdaki kendi internetimizi açmak zorunda kaldık bu da ekstra fatura demek maalesef ki. Şunu da söyleyeyim, hattı açamayınca bir çok restorana wifisini kullanıp kullanamayacağımızı sorduk ve hiçbiri buna yanaşmadı wifilerinin olmadığını belirttiler.
      20 Aralıkta Nicolsonda olan sağlık muayenem çok rahat ve güzel geçti. Benden istedikleri evrakları hazırlamıştım.
      Aldıkları, baktıkları belgeler şu şekilde;
      -Orijinal pasaportum
      -Pasaport fotokopisi
      -Antikor sonucum
      -1x1.5 inç fotoğraf 5 adet
      -Covid aşı kartım (enabız)
      -İzmir şehir hastanesinden aldığım erişkin aşı kartını barkodlu ve imzalı olarak almıştım o yüzden Aşı kartımı baz alarak olduğum aşıları not ettiler hiç bir sorun çıkmadı. (Aşı kartımıda ingilizceye çevirmedim kenarlarına ingilizcelerini yazdım) Sadece 2. Dozları burada olmam gerektiğini belirttiler, bunun sebebi ise Türkiyede olduğum aşılar 1 ayı tamamlıyor ve mülakata kadar bi 10 günüm kalıyor yani 2. Dozlarımın vakti burada geliyo. 30 Ocağa gün verdiler o gün 2. Dozlarımı olacağım. Sağlık muayenesine 4950HKD verdim. (4000 HKD Normal muayene+ 950 HKD TDAP polio) 2.Dozların parasınıda o gün vereceğim muhtemelen o da 350 HKD gibi bir tutar olacak.
      (30 Aralıkta aşıyı olmaya gittiğim gün marina medikalden aldığım Covid aşı belgemi de teslim edeceğim)
      Şimdilik aklıma bu kadar geliyor, sorusu olan varsa burdanda özelden de yardımcı olup cevaplayabilirim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Z
      zeynepk3535

Merhaba , Hongkongtaki sağlık randevumdan sonra vize mülakatına kadar ki sürede geri Türkiyeye dönsem Mülakatta herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ? Forumda bu tarz sorulara baktım ama kesin bir cevap bulamadım. Teşekkürler.

Z
      zeynepk3535

@10urdmn Anladığım kadarıyla sağlıktan sonra vizeye kadarda kalmak gerekiyor. Teşekkür ederim.

Z
      zeynepk3535

@cemciftcioglu Teşekkür ederim

Z
      zeynepk3535

@10urdmn Teşekkür ederim

Z
      zeynepk3535

@mehmetizmirli teşekkür ederimm

Z
      zeynepk3535

@bahar_aydin Teşekkür ederim:)

Z
      zeynepk3535

@nazlihande çok teşekkür ederimm

Z
      zeynepk3535

zeynepk3535 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@ATS16 Çok teşekkür ederim

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Z
      zeynepk3535
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhaba, greencartım arkadaşımın evine teslim edildi bende 6 aydır türkiyedeyim 2. Girişim olucak bana kargoyla yollaması sorun yaratır mı?

Z
      zeynepk3535
    • RE: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhaba, ABD vizemi 10 ocak 2025te hongkongdan aldım ve 10 haziranda abdye ilk girişimi yaptım. Temmuz sonu gibi tekrar Türkiyeye döndüm ve ben Türkiyeye döndükten sonra öğrendim ki Greencartımı posta ofisi hold mail yapacağına çöpe atmış. 2. girişimde sorun yaşar mıyım ? Hongkongtan verilen vize 1 senelik ama girişimi 10 haziranda yaptığım için o tarihten itibaren mi sayılıyor? Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Z
      zeynepk3535

Merhaba bir tanıdığımın şöyle bir sorusu var yardımcı olur musunuz?
      Merhaba,
      Biz esim ve oglumla beraber 2021 de giris yaptik. Eşimle farklı farkli konularda anlaşmazlıklar olunca artik bosanmaya karar verdik. Oglumla beraber tek basina burada kalabilmek icin mucadele ediyorum şuan ilkokulda ama dayanamazsam geri donersemde bazi seyleri bilmek istiyorum. Ayrica oglum burada 2. siniftan beri AAP ve Gifted Screening gibi ustun zeka basarilari aliyor ama kimseniz olmadan burada kalmak cok zor gercekten cok zor. Okullar surekli tatil evde tek basina kalamiyor isyerinden sureki izin almak zorun kaliyorum zaten saatlik uzerinden isliyor her sey. Yine elimden geleni yapmaya devam ediyorum ama bir gun dayanamayacak hale gelirsem basima gelecekleri bilmek adina sormak istedigim seyler var;
      1.)Vatandaslik sinavi icin 1,5 yilimiz kaldi. Eger yetisemezsem ve oglumu Turkiye`de aileme birakip geri donersem sinava kadar kalabilmek icin ve digelim sinavi gectim vatandas oldum ama oglum bu 1,5 yili burada okumamis olacagi icin nasil etkilenir yani benim yuzumden vatandas olamayacak mi cocugum?
      2.)Çocuğumun babası Turkiye tatili sonrasi geri gelecek ve vatandasligini almayı düşünüyor. O zaman ben geri donersem ve kendisi vatandas olursa ogluma nasil bir faydasi olacak ? gerekirse bosanma surecini uzata bilirimde o zaman yeter ki cocugum etkilenmesin diye.
      3.)Diyelim Ben vatandas olursam esimle cekismeli bir bosanma sureci gecirebiliriz bu surecte ve bir kac yil surebilir bosanmamiz, green karti ben kazandigim icin sayemde green kart alabilen çocuğumun babası yine benim sayemde vatandas mi olacak o zaman ?
      Bu sureci burada paylasmak uzucu benim icin ama zorlaniyorum tek basima ve oglumun gelecegi icinde hata yapmak istemiyorum o yuzden buradan dogru bilgileri almam icinde detayli sormam gerekiyor.
      Eger yanlis konu basligi adinda sorduysam simdiden ozur dilerim aktaracagim konu basligini paylasirsaniz hemen aktarim yapabilirim.
      Tesekkur ederim..

Z
      zeynepk3535

@nazlihande çok teşekkür ederimm

Z
      zeynepk3535

Merhaba, Amerikaya 10 haziranda giriş yaptım ve 17 temmuzda tekrar Türkiyeye dönmem gerekiyor. Bu süre zarfında eğer elime greencardım ulaşmazsa Amerikaya elimde greencardım olmadan 2. Girişimde sıkıntı yaşar mıyım?

Z
      zeynepk3535

@bahar_aydin Teşekkür ederim:)

Z
      zeynepk3535

Merhaba, 8 ocakta mülakata Hong Kongta gireceğim. Ds260 formumda eski pasaport numaramın yazması sorun olur mu? Sizce güncellemeli miyim? Eskisiyle yenisini birlikte götüreceğim.

Z
      zeynepk3535

Merhaba, şimdiye kadar bu forumda hep soru sordum :), ancak artık Hong Kong'a dosya taşımayı düşünenlerin kafasında oluşabilecek bazı sorulara cevap verebilmek amacıyla, Hong Kong'a geliş sürecimi ve sağlık muayenesi deneyimimi paylaşmak istiyorum.
      Greencard bana çıktı ve normalde Hong Kong yolculuğumu tek başıma gerçekleştirecektim fakat kalış süresinin çok uzun olacağını ve gelip gitmenin daha maliyetli olacağını anlayınca, ben ve kuzenim olarak 2 kişi gelmeye karar verdik.
      Ucuzabilet.comdan 15 Aralık tarihine Moğalistan aktarmalı Miat Mongolian havayollarından 24.300₺ ye ( kişi başı 12.150₺) bilet bulunca hemen aldım. Daha dönüş biletimi almadım, mülakattan sonra almayı planlıyorum. Biletimi almadan 1 hafta önce de Nicolson’dan sağlık muayene tarihimi 20 Aralık olarak, marina medikalden de covid aşı tarihimi 21 Aralık olarak ayarlamıştım.
      Uçak biletimi aldıktan sonra kuzenimle birlikte airbnb tutmanın daha mantıklı olacağını düşündük. Eğer sizde dışarda herşeyi yiyemeyeceğinizi düşünüyorsanız bu sizin içinde mantıklı olacaktır çünkü hem aynı şeyleri yemekten sıkılabilirsiniz hemde sağlıksız beslenmek zorunda kalabiliyorsunuz ve biz de sonuçta 30 güne yakın bir konaklama gerçekleştireceğiz.
      Biz şuan Jordan tarafında kalıyoruz. 16 Aralık-4 Ocak tarihleri arasında burada olacağız ve 54.000₺ ödedik. Ben buraya gelmeden önce Central ile olan kısımla aramızda çok mesafe olduğunu düşünüyordum fakat MTR evimize çok yakın ve yürüme dahil 17 dk. Diyeceğim o ki eğer ev kiralamayı düşünüyorsanız Jordan, Tsim Sha Tsui sizin içinde iyi bir seçenek olabilir hem de ada kısmına göre daha uygun fiyattalar.
      4 ocaktan sonrası için normalde Bishopta konaklamayı düşünüyordum ama muhtemelen yine airbnb kiralayacağım onuda kiralayınca fiyatını yazarım.
      16 Aralıkta Hong Konga giriş yaptık ve pasaporttan geçerken hiç soru sorulmadı sadece giriş tarihinin yazılı olduğu kağıdı arasına koydu ve bize geri verdi. Pasaport sırası baya bir uzundu yaklaşık 1-2 saat sırada beklemişizdir. Bagajlarımızı da aldıktan sonra çıkışta Octopus kartımızla hatlarımızı aldık kişi başı 88 HKD hatlarımız, 200 HKD (150 HKD bakiye) Octopus kartımız tuttu. Bunları nakit olarak ödedim. (Yanımda 3000HKD nakit olarak getirdim, nakit parayı İstanbul havalimanında pasaport kontrolünü gerçekleştirdikten sonra bir sürü exchange noktası var oradan çevirebilirsiniz). Biz şöyle bir hata yaptık öncelikle onu belirtmek istiyorum burası önemli bence, havalimanından ayrılmadan hatlarınızı aktifleştirin mutlaka çünkü hat aktifleştirmek için wifiye ihtiyacınız var. Biz havalimanından çıktıktan sonra yapmaya çalıştık ve airbnbsini kiraladığımız kişiyle kapıyı açmak için irtibata geçmek zorundaydık, yolda internetimiz olmadığı için irtibata geçemedik bir hayli sorun yaşadık, zaman kaybettik, kendisini beklettik ve en son türk hattımızdaki kendi internetimizi açmak zorunda kaldık bu da ekstra fatura demek maalesef ki. Şunu da söyleyeyim, hattı açamayınca bir çok restorana wifisini kullanıp kullanamayacağımızı sorduk ve hiçbiri buna yanaşmadı wifilerinin olmadığını belirttiler.
      20 Aralıkta Nicolsonda olan sağlık muayenem çok rahat ve güzel geçti. Benden istedikleri evrakları hazırlamıştım.
      Aldıkları, baktıkları belgeler şu şekilde;
      -Orijinal pasaportum
      -Pasaport fotokopisi
      -Antikor sonucum
      -1x1.5 inç fotoğraf 5 adet
      -Covid aşı kartım (enabız)
      -İzmir şehir hastanesinden aldığım erişkin aşı kartını barkodlu ve imzalı olarak almıştım o yüzden Aşı kartımı baz alarak olduğum aşıları not ettiler hiç bir sorun çıkmadı. (Aşı kartımıda ingilizceye çevirmedim kenarlarına ingilizcelerini yazdım) Sadece 2. Dozları burada olmam gerektiğini belirttiler, bunun sebebi ise Türkiyede olduğum aşılar 1 ayı tamamlıyor ve mülakata kadar bi 10 günüm kalıyor yani 2. Dozlarımın vakti burada geliyo. 30 Ocağa gün verdiler o gün 2. Dozlarımı olacağım. Sağlık muayenesine 4950HKD verdim. (4000 HKD Normal muayene+ 950 HKD TDAP polio) 2.Dozların parasınıda o gün vereceğim muhtemelen o da 350 HKD gibi bir tutar olacak.
      (30 Aralıkta aşıyı olmaya gittiğim gün marina medikalden aldığım Covid aşı belgemi de teslim edeceğim)
      Şimdilik aklıma bu kadar geliyor, sorusu olan varsa burdanda özelden de yardımcı olup cevaplayabilirim.

Z
      zeynepk3535

@mehmetizmirli teşekkür ederimm

Z
      zeynepk3535