• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. zeynepebe
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Z
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 10
    • Konu 0
    • İleti 145
    • En İyi 74
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

zeynepebe

@zeynepebe

221
    İtibar
    407
    Profil Görüntülemeleri
    145
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

zeynepebe Takip etme Takip Et

zeynepebe tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Evettt bu bir mülakat deneyimidir.
      Bu süreç içerisinde sahip olduğum bütün bilgilere hiçbir ücret ödemeden tamamen gönüllülük esasına dayalı olan bu forum sayesinde ulaşabildim. Bu gün bu satırları yazabiliyorsam eğer bu sizler sayesindedir. YEŞİLKARTFORUM ailesine çok teşekkür ederim.

Bu süreçte başta @gucarslan ve tüm forum kurucularına,sorularımıza canı gönülden cevap veren, tecrübelerini bizimle paylaşan @ATS16 , @lumos , @EzgiLera , @Serapp , @Flight101 , @rezanclz , @cebrailoz ve @Deebee ye ve tabiki DV2025 başlığı altında bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan DV2025 talihlisi arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim.

Dosya Taşıma

4 Mayıs günü ilk eşimin sonuçlarına baktık ve olumsuzdu. Sonra benim ve beklenen o an… Çok mutlu olmuştuk. Daha önce B1/B2 vizesi için foruma üyeliğim vardı ve sürece hemen dahil oldum.5 Mayıs günü DS260 formlarımızı doldurduk. Forumda sıkça duyduğumuz "Ankara'ya güvenmeyin" sözü bizler için çokça önemliydi. FAM Yönetmeliği değişince hemen KCC ye ( [email protected] ) attığımız mail ile dosyamızın Viyana'ya taşınmasını sağladık. Forumda zaten çokça paylaşıldı ama tekrar buraya mail taslağını bırakıyorum.

Dear Sir / Madam
      I kindly request your assistance in transfering my case to U.S.Embassy Vienna,Austria. We are thinking of staying in
konakladığımız adres
      Best regards,

Ad Soyad

DV Case Number : 2025EU000….
Principal Applicant : asıl talihli adı soyadı
Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY

Date of Birth : ay:gün:yıl

Dosya taşıma işleminden 1 hafta sonra dosyamızın yerini sorgulamak için KCC ye sorgulama maili attık.

Dear Sir / Madam

I am writing to inquire about the location of my DV 2025 interview. Could you please provide me with the details of where the interview will take place?

Thank you for your assistance.
      Best regards,

Ad Soyad

DV Case Number : 2025EU000….

Principal Applicant : asıl talihli adı soyadı

Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY

Date of Birth : ay:gün:yıl

Dosya numaramız haziran ayı için current olunca KCC ye mülakattımız için mail attık ve 3 Haziran cevabını aldık. Mail taslağımızı aşağıya bırakıyorum.

Dear Sir / Madam,
      I would like to inquire about my case’s status. Additionally, could you please confirm the country where my case is currently being processed?
      Full name: xx

Date of Birth: xx

Case number: xx

Thank you for your assistance.
      Best regards,

Bu aşamadan sonra sağlık muayenesi için randevu almamız gerekiyordu ve onun için
      Dr molnara mail attık. Böylelikle 29 Mayıs için randevu oluşturabildik. Mail taslağını aşağıya bırakıyorum.( maillerin hepsini kendimiz oluşturmadık deneyimlerini paylaşan arkadaşlarımızdan da alıntılar vardır. Boylelikle kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz.)

KONU: MEDICAL EXAMINATION FOR DV 2025 PROGRAM

Dear Sir/Madam,

I have a green card interview at the US Embassy in Vienna on June 3, 2025. I want to make an appointment for medical examination for myself, my husband and my daughter. You may find the details of my scheduled interview date sent from KCC as attached.
      Since I will be coming from abroad, I would be very grateful if you could make an appointment as soon as possible before the interview date.if possible could you please arrange our medical examination for June 3 , 2025.
      We await your prompt response.
      Thank you for your interest.
      Kind regards.

Case Number: 2025EU000

Principal Applicant Name: 

Category: DV DIVERSITY

Fare of Birth:
      Spouse Name:

Preference Category: DV DIVERSITY

Date of Birth:
      Daughter Name: 

Preference Category:
      DV DIVERSITY

Date of Birth:

Bütün tarihlerimiz belli olduğu için uçak ve konaklama işlemlerimizi de hallettik.

Aşılar için sevgili @Flight101 gerekli hersey paylaşmıştı zaten sadece ek olarak bebeğimiz 14 aylık ve Türkiye aşı takvimine göre hepA için henüz 4 ayı vardı. Molnarın bize attığı maildeki aşı takvimine göre ise hepA olması gerekiyordu. Türkiye’de aşıyı yaptıramadık ve Dr. Molnar da aşıyı yaptırmamız gerekti.

Bu bebeğimizin aşı tablosu e devletten çıktı olarak aldık. Kestiğim bölgede qr kodu var. Çıktıyı aldıktan sonra yanlarına aşıların İngilizcesini yazdık ve aile hekimine kaşelettik. Yanımızda bu yazdığımız çıktı dışında orijinal çıktısını da aldık. Mülakat günü iki seçeneği sunduğumuzda çeviri olan çıktıyı aldılar. Bu işlemi kendi aşılarımız için de gerçekleştirdik.
      Son bir hafta kala evraklarımızı tamamladık. Biz gitmeden önce Wien uygulamasından aylık bilet aldık 18 Euro’ya ( haftalık fiyat ile aynı olduğu bir süreçti bu yüzden aylık) böylelikle artık uçuş günümüzü beklemeye başladık.

28 Mayıs günü sabah Viyana’ya vardık. Havalimanından kırmızı renkli ticketmatic ten 2 yetişkin için havalimanından şehir merkezine gidiş için tren biletlerimizi aldık. Konaklayacağımız yere ulaştık.

Sağlık Mülakatı

3 kişilik aile olarak muayenelerimizi yaklaşık olarak 1 buçuk saat içinde gerçekleştirdik. İçeriye girdiğimizde önce pasaportlarımızı teslim ettik ve dijital vesikalık fotoğraflarımız çekildi.
Ardından her bir aile bireyi için form doldurduk. Formda ad-soyad, doğum tarihi, doğum yeri gibi kişisel bilgilerinin yanı sıra dosya numaranız, adresiniz (Türkiye adresimizi yazdık) ve green card ın teslim edileceği Amerika adresiniz soruluyor.
Form doldurma sonrasında aşı kartlarımızı ve antikor testlerimizi teslim ettik.
Formlar doldurulduktan sonra, üzerinde resminizin ve bilgilerinizin olduğu karekodlu bir röntgen bilgilendirme evrakı geliyor ve imzalamanız gereken yerler söyleniyor. Röntgeni çekilecek kişilere bu evraklar veriliyor, bu evrakı röntgen merkezinde vereceksiniz. Devamında röntgen merkezi için ulaşım bilgileri ve aşı sonuçlarının mailinize geldiğinde dosyayı açacağınız şifre bilgilendirmesi yapılıyor.

Gerekli Evraklar

Pasaportlar

Aşı kartları

*Antikor testleri (E-Nabızda aşı kayıtları olmayan yetişkinler için)

Sonra hemşire tansiyon ve vücut ısısı ölçümlerimizi yaparken, anamnez( hastalık sigara öyküleri) alıyor. Son olarak boy ve kilo bilgilerimiz sisteme girildi.Eşim İngilizce biliyor ancak ben çok iyi bilmiyorum bu soru cevap aşamasında çok iyi bilmediğimi kendisine belirttim ve translate kullandık bazı durumlarda. 
Ardından fiziksel muayeneye geçtik. Bizim muayenemizi Dr. Ivana Molnar gerçekleştirdi. Muayene sırasında, kulak ve boğaz kontrolü, sırt ve kardiyolojik dinlemeler, batın kısmında fiziksel muayene ve refleks testleri yapıldı.
Eşim gözlük kullandığı için Dr. Hanım gözlük reçetesi istedi. Daha önce forum tecrübelerinde okuduğumuz için reçetemiz yanımızda gittik.( Reçeteyi herhangi bir göz doktorundan alabilirsiniz)
      Türkiye'de kendi aşılarımızı tamamlamış olduğumuzdan sadece kan testi verdik ve bebeğimizin hepA aşısını yaptırdık aşı kartını verdiler ve toplam 1.145€ ödememizi yaptık, faturamızı aldık.( aşı 45€)
Evraklarınızı alınca kontrol etmeyi unutmayınız.
İsimler, doğum tarihleri, dosya numaranız ve pasaport numaralarınız! bize verilen röntgen adresine gitmek için çıkış yaptık.

Klinikten çıktıktan sonra karşı kaldırıma geçin ve sola doğru yürüyün kaldırımda Autobus Haltestelle yazan bir tabela var orada 5A otobüsüne bindik Lörenz Böhler durağında indik. İnmeden çok az bir süre önce mutlu kasap diye bir Türk marketi var evde konaklıyor ve konakladığınız yerde bir Türk marketi yoksa et tavuk konusunda hassasiyetiniz varsa sizler için deneyimledik tavuk ve etleri güzel.( konakladığımız yerde Türk marketi vardı) çekimlerimizi gerçekleştirdik ve dosyalarımızı aldık. ( çekim sırasında üst kısım tamamen cıplak olacak)

Mülakat
      Konsolosluk binasına 2 nolu tramvay ile geldik ve Weihburggasse durağında inerek ulaştık. Saat 13:00 için planlanan mülakatımız için 12:30 civarında konsolosluk kapısı önünde olduk. Konsolosluk Marriott Otel ile aynı binada, girişi Marriott ile Hotel Am Parkring arasında bulunmaktadır. Randevu saatimizden 10 dakika önce asansör ile 4. kata çıktık. Konsolosluk girişinde 1 bebek çantası, bebek arabası ve bebek için kavanozda yiyecek x-rayden geçtik. Yanımızda power bank vardı onu çantadan çıkarttırdılar. Çocuklar için küçük bir aktivite bölümü yapmışlar kızımız orada epeyce oyalandı. Evrak teslimi için çağırıldık ve Alize hanım tarafından evraklarımız alındı. Kendisiyle Türkçe konuştuk ve bunu kendisi teklif etti. İstersek mülakatımızada katılabileceğiniz söyledi ve bizde lütfen diyerek kabul ettik. Kendisine forumdan bahsettik. Forumu bildiğini söyledi. Forum üyelerinin selamını ilettik.

Asıl Talihli 

*Pasaport ve 1 Fotokopisi

2 Adet Fotoğraf

Diploma Aslı ve 1 Fotokopisi (Çift dilli olduğundan çeviriye ihtiyaç duyulmadı)

*Formul A 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)

Formul B 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)
Adli Sicil 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)

Varlık Dökümü (İmza sirkülerini de aldı) 

Eşimden 

Pasaport 1 Fotokopisi

2 Adet Fotoğraf

Formul A 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)

Formul B 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)

Adli Sicil 1 Adet (E-Devlet Çıktısı)

Kızımızdan 

Pasaport ve 1 Fotokopisi

Formul A (E-Devlet Çıktısı)
      Belgeleri teslim ettikten sonra ödeme için başka bir bankoya geçtik ve ödememizi gerçekleştirdik. Mülakat için beklemeye başladık. Mülakat için çağrıldığımızda bebeğimiz bebek arabasında uyumuştu ve mülakat için sorun olup olmayacağını sorduğumuz da herhangi bir sorun olmayacağını söylediler. Böylelikle mülakatımız başladı.

-Ne zaman evlendiniz?

-İlk evliliğiniz mi?

-Çocuğunuz kaç yaşında?
      -Başka çocuğunuz var mı?

-Lisans mezunu olduğunuzu görüyorum doğru mu?
-Hep Türkiye'de mi yaşadınız?

-Amerika'da nereye yerleşmeyi düşünüyorsunuz?
      -Amerika’da ki tanıdınız kim?

-Ne iş yapmayı planlıyorsunuz?

- Hem benim hem eşim için şu an çalıştığınız iş nedir?
      Tebrikler vizenizi onaylıyorum. Bayrağımızı aldıktan sonra konsolosluktan çıkış yaptık.
      Ertesi gün mail ile pasaportlarımızı alabileceğimiz söyleniyordu ancak biz bebeğimiz ile hayvanat bahçesine gitmiştik ve pasaportları ertesi gün teslim aldık.

Bu süreç bizim için çok güzel bir süreç olu. Rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versin. Bu forumdan çok faydalandık ve bu deneyim yazısıyla umarım birilerine faydalı olabilirim. Çıktığımız bu yolda güzel sonuçlar elde etmek umuduyla .

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Z
      zeynepebe
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba sevgili forum üyeleri an itibarıyla mülakattan onay almış durumdayız. Mutluyuz☺️ mülakat tecrübemizi en yakın zamanda detaylı bir şekilde yazacağız ☺️ Bu süreç içerisinde sorularımıza cevap veren, deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederiz.

Z
      zeynepebe
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Çıktıııııı 😍😍 çok mutluyummm ama aklımda çok soru var heyecanımı attıktan sonra onları sormak istiyorum 🎉🎉

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Z
      zeynepebe

Merhaba sevgili forum üyeleri bugün itibarıyla bütün evraklarımız hazır. Aşılarımızı da olmuş bulunmaktayız. Bundan sonraki süreç beklemek ve mülakata girmek. Bir güncelleme geçmek istedim. Bekleyen herkesin en kısa sürede bu heyecanı yaşaması dileğiyle ☺️

Z
      zeynepebe
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba sevgili forum üyeleri
      İstanbul havalimanından geçerken harç pulu için bir süre konuşmak zorunda kaldık. Artık vizeleri kabul etmediklerini soylediler. Bunun normal vize olmadığını (iş vizesi gibi) anlattık ve harç pulunu almadan geçtik.
      19 Kasım itibarıyla Washington Seattle tacoma havaalanından giriş yaptık.Turist vize ile giriş yapılan alandan alındık. Parmak izi alındı, fotoğraf çekildi. Sonra başka bir bölüme alındık valizlerle beraber. Orada minimum 20 dakika kadar bekletildik. Sonra başka bir görevli gelip bilgiler sordu. Daha sonra başka bir bölüme geçirildik x ray cihazları vardı ama sadece sorular soruldu ve cihazlardan geçirilmeden çıktık. Turodan kiraladığımız aracı alıp vancouvera airbnb de kısa süreli tuttugumuz eve geldik. Toplam 5 büyük 3 küçük 8 valiz ile geldik. Bilmeyenler için Tacoma havaalanında K-9 köpekleri ile valizleri koklatıyorlar. Köpekler havlarsa başka bir alana gönderiliyorsun. Bizim şansımıza valizlerimizi alıp geçtiğimizde orada yoktu. Biz gıda salça vb şeyler getirdik ama yasak olmayan .Hiçbir elektronik alet getirmedik.Şimdilik bu kadar ☺️

Yolculuk içinde yayımlandı
      Z
      zeynepebe

Mail aldım değişiklik olusmustır diye. Sistemde herhangi bir değişiklik göremeyince KCC Mail attım ve 3 hazirana mülakat planlandığını öğrendim hepimiz için hayırlısı olsun 🤲🏼☺️

Z
      zeynepebe

Merhabalar Saat 14.30 itibariyle konsolosluktan evrak maili almış bulunmaktayım. ☺️

Z
      zeynepebe

Merhabalar dosyamın Viyana’ya taşındığına dair bugün mail aldım. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.inşallah bundan sonraki süreç kolaylıklar içinde geçer ☺️

Z
      zeynepebe
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@katafalk2 bizde evladımız henüz dünyaya gelmemişken 6-7 aylıkken başvurduk. Çok şükür çıktı. Kızımızın nasibi dedik. İnşallah yakın zamanda görüşmemiz var onay alabiliriz. İnşallah sizin de ve bekleyen herkesin de gönlüne göre olur. Her ihtimale karşı bizde bu sene başvuruda bulunduk tekrar.☺️

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Z
      zeynepebe

Bugün sağlık mülakatımızı tamamladık. Salı günü konsolosluk randevumuz var bakalım güzel sonucları sizlerle paylaşmak nasip olur inşallah ☺️ bizden sonra gelen 2 aile daha vardı. Bir tanesi Türk’tü ancak forumdan mı kendisi bilmiyorum çünkü bebeğime aşı yaptırmak zorunda kaldık ve ağlıyordu hızlıca çıkmak istedik bu yüzden kendileriyle konuşmadık çok fazla.☺️

Z
      zeynepebe

zeynepebe tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Texas,Dallas

@Dundar21 merhaba Kenan abinin yöneticisi olduğu bir grup var Telegram üzerinden kendisine yazarsanız sizi gruba dahil edecektir. Hayırlı olsun.

Texas içinde yayımlandı
      Z
      zeynepebe

Merhaba üyeler
      Güncelleme geçmek istedim. Bugün ülkeye gidişimiz üzerinden 14 gün geçti. Henüz kartlarımız gelmedi. Sistem üzerinden de hala ödeme yaptığımız tarih görünüyor. Ev tutmak ve araba almak konusunda henüz bir yol katedemedik. Kartlarımız gelmediği için ehliyet için de adım atamadık.

Z
      zeynepebe

@levent07 anlıyorum görevliden görevliye değişiyordur muhtemelen biraz şans işi

Z
      zeynepebe
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Merhabalar uscıs ödemesini yaparken A numberın girildiği bölüme A kısmınız eklemişim ve dikkatimden kaçmış o şekilde ödemeyi tamamlamışım herhangi bir sorun olur mu ya da yapmam gereken bir şey var mı acaba

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Z
      zeynepebe

İstanbul havalimanından geçerken harç pulu için bir süre konuşmak zorunda kaldık. Artık vizeleri kabul etmediklerini soylediler. Bunun normal vize olmadığını (iş vizesi gibi) anlattık ve harç pulunu almadan geçtik.
      19 Kasım itibarıyla Washington Seattle tacoma havaalanından giriş yaptık.Turist vize ile giriş yapılan alandan alındık. Parmak izi alındı, fotoğraf çekildi. Sonra başka bir bölüme alındık valizlerle beraber. Orada minimum 20 dakika kadar bekletildik. Sonra başka bir görevli gelip bilgiler sordu. Daha sonra başka bir bölüme geçirildik x ray cihazları vardı ama sadece sorular soruldu ve cihazlardan geçirilmeden çıktık. Turodan kiraladığımız aracı alıp vancouvera airbnb de kısa süreli tuttugumuz eve geldik. Toplam 5 büyük 3 küçük 8 valiz ile geldik. Bilmeyenler için Tacoma havaalanında K-9 köpekleri ile valizleri koklatıyorlar. Köpekler havlarsa başka bir alana gönderiliyorsun. Bizim şansımıza valizlerimizi alıp geçtiğimizde orada yoktu. Biz gıda salça vb şeyler getirdik ama yasak olmayan .Hiçbir elektronik alet getirmedik.Şimdilik bu kadar ☺️

Z
      zeynepebe
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Az önce uscis ödememizi gerçekleştirdik. Yukarıda belirtilen adımları uyguladık. Önce hesap oluşturduk asıl talihli ben olduğum için benim adıma. Daha sonra ad kısmından aile üyelerini ekledik. Ödeme için ilk sayfada kendi bilgilerimi adres bilgilerini girdik. Ödeme için kart bilgilerini istediği sayfada eşimin kartı ile ödeme yapacağımız için otamatik gelen bilgilerden sadece benim adımı silip eşimin adını yazdık ve kart bilgilerimizi yazdık. Daha sonra da ödemeyi tamamladık.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Z
      zeynepebe
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@ATS16 çok teşekkür ederim bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için

Z
      zeynepebe
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Merhabalar sevgili üyeler
      Diyarbakır Seattle uçuşu almayı dusunuyoruz. İstanbul havalimanı aktarmalı olacak valizler Seattle uçağına gidecek. Diyarbakır’dan İstanbul’a varıştan sonra 2 saat 55 dk gibi bir zamanımız kalıyor ancak uçak gecikmesi ya da varıştan sonra ne kadar zaman geçer bilmiyoruz. Size sormak istediğim 2 saat 55 dakika pasaport kontrolü ve kapıya yetişmek için yeterli olur mu acaba? Transit geçişten mi geçiliyor ? Tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden

Z
      zeynepebe

@Serapp @ATS16 @iibrahimd yanıtlarınız için çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için de 🤲🏻☺️

Z
      zeynepebe

Henüz ülkeye giriş yapamadık. Sizlere bir sorum olacak. Bebeğimiz ameliyat olduğu için ve kontrollü bir süreç geçirdiğimiz için kasım 20 gibi ülkeye giriş yapmayı düşünüyoruz. Herhangi bir sorun olur mu? Ya da başka bir tavsiyeniz , öneriniz varsa duymak isteriz.

Z
      zeynepebe